17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като слушам идиоти и профани ми става лошо.

Таз рибица можеше да я натоварят в едни хладилни камиони и да я раздадат на пенсионерите или направо в търговската мрежа.

Водохващането на ВЕЦ-а разказа играта на тази река.

Пресъхването възможно ли е да е следствие на срутване на подземни пластове или скали , които да запишат и отклонят реката към подземна река. Така никога да не излезе на повърхността.

Става нещо,но никой не знае какво става - ясно, либерална демокрация!

Нищо и няма. Сега ще има прясна либа за ресторантите по морето.

Там,където проникне СДС-Чумата,настават бедствия .

Как леко се мълчи за вецовете

Само едно !!!!! Бесене на гнидите от парламента!!!! Всичките без изключение !!!!

Гледам в коментарите, че много хора намесиха като причина човешката дейност: сеч на гори, строеж на ВЕЦ-ове, отклоняване на води за напояване. В конкретния случай с река Искрецка причината е чисто природен феномен. Районът там е карстов. Подземните води текат в сложна структура от подземни пещери със сифони и понори. Изворът на реката е от такова място и той внезапно е пресъхнал. Това може да се предизвика от подземно срутване на скални пластове в подземните пещери и съответно водата се отклонява по друг път под земята и след време пак си пробива изход навън. Подобно нещо се е случило преди около 40 години на същата река. Водите на извора са изчезнали и след 72 часа са се появили отново. Именно затова са командировали и хидрогеолози, които да обследват района и да установят какво точно се е случило, както и да дадат мнение къде точно да се направят нови сондажи, които да спасят положението докато реката се появи отново.

Сам пишеш че подземните реки текат по сложна система. Как може да си сигурен че отконяването на вода по-високо в планината не е засеегнало подземните реки??? Много вероятно много даже да ги е засегнало.

Ти още малко ще кажеш че и до горе си ходил да проследиш къде се губи дебита на реката. Щото като се правят на халосани причината много добре я знаят къде е

Без да съм специалист хидролог (като един известен политик), бих предположил че Твърде много станаха микровецовете у нас. Имаме къде 200 пачрчета, средно по 10мвт. На теория трябва да дават енергия колко 2та реактора в Колодуй. На практика дават къде 2% от тока, защото вода няма за да работят постоянно тези вецчета на макс мощност. Файдата от това "зелено" безумие е НИКАКВА, даже при сегашните цени на тока. И, за да захранят вецовете след Петрохан, разните умници са отклонили бая вода горе в планината. Възможно ли е това да е повлияло? Може ли да се провери някак? Може ли за известно време да се спре водовземането за каскадата след Петрохан и да видим какво ще стане?

горката риба

Що народ можеше да се изхрани с нея...

Своге без вода . Защо ? Проверете - МВЕЦ Лакатник ВЕЦ СВоге МВЕЦ Свражен МВЕЦ Церово МВЕЦ Прокопаник

ВЕЦ до ВЕЦА . После искали вода .... ? През останалото време народа спи. Изсякоха горите , хората виждат камионите и не реагират . Кмета също вижда всичко ,но резултат никакъв . СПРЕТЕ ВЕЦОВЕТЕ и водата ще тръгне.

да не би да са изникнали завдения , които да крадат водица от реката.... напомня ми на Алея Първа във Варна - едно време си течеше вода на халос, имаше беброй чучура, а сега всяко заведение си е отбило вода за кухнята да мият мръсни чинии.

Ако водата от реката тече и се губи в даден участък,вероятно влиза в някой понор и хидрогеолози могат да кажат дали под тези понори не се акумулира в малко подземно езеро и да изтича някъде като извор

ама да не се окаже че излиза като частна собственост ... някой да е ходил да следи потока?

да ви е честит 19 век и напредъкът на човечеството. Само, че поне през 19 век е имало вода в реките, а сега ги точат или отклоняват нарочно заради частни интереси.

Дайте я на Киро простия и Кокорчо, Христо Бойкокиев от Дейба и Иво Мирчев дебелия,пак за тях гласувайте та да може догодина цяла България да е пустиня, защото така са им наредили от Америка за България

И на Лена общата, недейте забраяйте и мъжа й - рогоносеца и носител на кондоми на Кире

60 тона?! Е тва вече ако не е заради глобалното затопляне.. Междудругото ако не беше глобализацията, сигурно и глобалното затопляне нямаше да го има. Колебая се между локалното затопляне и националното затопляне.

Там страшно много де сече и краде дърва!

Добре де... тази река за един ден ли е пресъхнала? Някой не е ли забелязал, че пресъхва?

Да, за 1 ден. Извор с голям дебит е, случвало се е и преди при земетресения, последно 77-ма. Тръгвала е сама след няколко дена. Предстои да видим какво ще стане сега.

След като е така... излиза, че политиците не са виновни... явно водата е пробила някаква кухина и сега се чака да я запълни

КОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. ЗАЩО. К-19 ВИ ПОКАЗВА ЯСНО ВСЕКИ ДЕН ТОВА, НАЛИ... "Преди да диагностицирате у себе си депресия и ниска самооценка, първо се уверете, че не сте заобиколени от идиоти." Зигмунд Фройд Представителният политик и религиозният лидер, тези двамата в едно, които са "представители" на представителната "демокрация" и "свобода", психо-соматична диктатура, са ЗАРОБИЛИ хората. Представителният политик и религиозният лидер са ВРАГОВЕ на човечеството. Представителната "демокрация" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и демокрация" - скрита диктатура) е ВРАГ на човечеството. Те, представителният политик и религиозният лидер са в конспирация, защото политикът ИСКА да управлява твоето тяло, а духовникът ИСКА да владее душата ти. А тайната е една и съща: "УНИЩОЖАВАНЕ на любовта." Това е било от много години за човек и РЕЗУЛТАТЪТ е ВИНАГИ един е същ, и за теб, но не САМО за ТЕБ - пълна ДИКТАТУРА, представителна "демокрация": господар и роб, лидер и тълпа. Пълна диктатура е, когато друг и САМО друг, те представлява ВИНАГИ теб пред ТВОЯТА държава: представителен политик, религиозният лидер, адвокат, полицай и т.н. ТЕ и само ТЕ, те представляват ВИНАГИ теб, нали. Ти къде си тогава реално тук и сега, теб те НЯМА, и това се нарича пълна ДИКТАТУРА, а не нещо друго. Тогава човекът не е НИЩО повече от една празнота, кухост, едно БЕЗСМИСЛЕНО съществуване. Тогава можеш да ПРАВИШ каквото си ИСКАШ с човечеството и НИКОЙ няма да се бунтува, никой няма да има ДОСТАТЪЧНО смелост да се разбунтува. Кой ИСКА да си интелигентен. К-19 ВИ ПОКАЗВА ЯСНО ВСЕКИ ДЕН ТОВА, НАЛИ... Кой ИСКА да си интелигентен. Не тези, които имат цялата власт, цялата реална информация и целият капитал, безусловно наложени от ШЕПА "хора" - господар и роб, лидер и останалите, привилегирован елит и паразит върху теб. Как биха могли те да ИСКАТ да си интелигентен, защото ако си интелигентен, започваш да ВИЖДАШ цялата им стратегия, ИГРИТЕ им. Те ИСКАТ да си глупав и посредствен. Определено ИСКАТ да си ефективен, що се отнася до РАБОТА (роб) на тях, но НЕ и ИНТЕЛИГЕНТЕН, свободен човек, сам по себе си тук и сега - всеки ден. Поради това, до СЕГА, човечеството живее в най-ниската точка, в минимума на своя потенциал.

тъпаци, престъпници, некадърници, боклуци, забранявате на хората да си ловят риба, разрешихте на всеки крадец и майцепродавец да си направие вец да изпука води да пресушава язовирите, аре сега си натъпчете тая риба в алчните гъзове и се обесете вашта мамичка крадлива долна!!!!

В Гърция и Турция има забрана за промишлен дърводобив.

Защо 30 години?А и преди това комунистите ни докараха до просешка тояга.А местния поп да не се прави на откачен,а спешна да направи молебен за река!

айде стига лъга, май не бил роден - просяци тогава НЯМАШЕ! Платена подлога някоя си ти...

Този гърбушкото ортака на кратуната по белот и мач добре ги подреди хората в Своге.

60 000 бедняка щяха да обядват. Така е ,когато секат безконтролно горите. България може да стане като Хаити , където всичко е изсечено и водата е изчезнала.

60 000 бедняка? в Банско пъстърва на скара е 39.90лв за килограм!

Бойко е виновен