Протест и контрапротест заради охранител-убиец (снимки)

Около 100 роми и 100 приятели на обвинен в убийство охранител се събраха пред Съдебната палата, където апелативните съдии гледат мярката му за неотклонение.

Обратно в новината

Коментари - Протест и контрапротест заради охранител-убиец (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега съда на БГ ще оправдае крадеца, защото иначе трябва да осъди половината политици. Вече ще съди и обраните и изнасилени баби по селата в Северозапада, а циганите - изнасилвачи и крадци ще получават бонуси - за добро справяне с политическите задачи ...

не 100,1000 души трябваше да дойдат да го подкрепят охранителя...ама сигурно ще стане като Опиц,може да е малко ,но ще полежи..

Овчи народ - овча държава.

Към края на 1990 год.пътувам с влак Пд-Сф, като композицията е от Свиленград. Купето беше пълно с дебели циганки и задръстено с огромни торби . Цинагките разказаха , че се връщат от Турция с всевъзможна "стока" за нашия пазар. Сега така си изкарвали пари. Преди 1989 работели в някакъв завод в пазарджик но "след Демокрацията - всички Наши напуснаха и сега ходят до Турция за стока и обратно... преди работехме, щото не даваха , нямаше как , ама сега - КАТО ДАВАТ ДА ПРАИМ ТАКА "ЩО ДА РАБОТИМ ??? Ами така де , ЩО да работят , като им дават да крадат, да лъжат, да мързелуват и да правят золуми ?? Въпросът е : КОЙ И ЗАЩО ИМА 'ДАДЕ' НА ЦИГАНИТЕ ДА ПРАВЯТ ВСИЧКО ТОВА ? ? ? Е, И заради това за западняците всички българи СМЕ ЦИГАНЬОРИ !!!!

И това с кучето съм го мислил......Средноазиатец и тежи колкото мен....два пъти прескача оградата а е 1.5.м........страх ме е да го пускам защото засече ли мангал по улицата става лошо.

КАТО М*НГАСАРИТЕ СПРАТ ДА КРАДАТ И ПРЕБИВАТ,ТОГАВА ЩЕ ГИ ТОЛЕРИРАМЕ!

ако охранителя беше циганин, какво ли щеше да е заглавието на статията

Нямаше да има и статия,пуска го да си бере желязото:))

това е част от играта за промиване на мозъци, въпросът е Кой определя правилата? Кой, кой кой???

Променете си заглавието! Това не охранител-убиец, а охранител - свършил си работата!

И аз ще призова за редакция на заглавието на статията. Съдът се е произнесъл, че човекът е невинен, дир.бг му лепват присъдата "убиец"! Ай сиктир!

Съдът го е пуснал под гаранция, а не се е произнесъл, че е невинен. Иначе заглавието е наистина тенденциозно написано и би било добре да се промени!

Щом отново не ми пуснахте коментара, значи в DIRa сте се събрали само цигани и всяко едно изказване дори в ущърб на тези престъпници не излиза на яве, а че вие изтрепахте и насилихте хиляди българи, това си е в реда на нещата.

За жалост човека сигурно ще го отнесе. В тази държава, ако нямаш милиони и не си от някое малцинство (етническо или друг вид), за теб няма кой да се застъпи!

Като отидат мангусти да крадат ток и токът ги направи да светнат като факли дали прокуратурата повдига обвинения на Енергото? Значи може да отидат и да пребият някой изтърбушен от грижи човечец, но ако пламнат от ток нищо? Споко ВКС и ВКП не знаят закона на Ом и затова обвинения няма, няма и да има.

За съжаление, виновно е Енергото. Знам за такъв дейстителен случай преди години. Качил се, опържил се. Енергото е осъдено, защото точно на този конкретен стълб е липсвало табела "внимание, високо апрежение, опасно за живота" и съответно е платило за кръвнина на ман.гала. Друг въпрос и да е имало, знаел ли е да чете, но...Това е реален ФАКТ.

Коментар, в който описвам как и с какво ОСНОВНО се издържат циганите, е сметнат за етнически нетолерантен :)))))))))))))))) Т.е. ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА в България е етнически нетолерантна, но по отношение не на циганите, а на българите, твърдя аз, драги ми радетели за етническа толерантност!!! Да се смее ли човек, да плаче ли!... :((

Чл. 1. Разбойникъ се счита онзи, който по навикъ или занаятъ самъ или съ други лица извършва грабежъ, насилие или убийство съ цель за ограбване. Чл. 2. Изтреблението на разбойниците въ околията, дето са се появили, се възлага на полицията, жандармерията и войската. Ако тая сила е недостатъчна за изтребление на разбойниците, околийскиятъ началникъ може да образува потери, съ които да ги преследва. Въ всяко населено място където се забележатъ разбойници, кмета веднага назначава потера за преследването имъ и донася на околийския началникъ. Чл. 3. За началници на потерите ще се назначаватъ лица, каквито околийския началникъ намери за добре. Чл. 4. На отличилите се при преследването потераджии се дава възнаграждение отъ общия кредитъ, който се отпуска за изтребление разбойничеството. Размера на възнаграждението ще се определи и дава отъ Министра на вътрешните работи. Чл. 5. Потераджия, който убие или залови разбойникъ, получава награда отъ 5-20 хиляди лева. Ако ли потераджията или длъжностното лице, което ги преследва бъде убито, семейството му получава до 50.000 лв. обезщетение и инвалидна пенсия. Ако ли само осакатее, то получава награда до 20.000 лв. и инвалидна пенсия. Лекуването на всички ранени и заболели по преследване на разбойниците е безплатно. Наградите се отпускатъ съ заповедь отъ Министра на вътрешните работи.

Имало е законност едно време!!! Да се въведе без корекции и веднага!!!

Съгласен, веднага и без изменения

Писах на два пъти по-долу но ме триеха тяхната........ Този закон няма да го приемат защото трябва да се започне от Парламента,там са разбойниците.

Чл. 7. Ако някое лице, посочено отъ общинската власть за членъ въ потера, искана отъ околийския началникъ умишлено откаже да участвува въ нея или като участникъ въ нея скрие или избегне да изпълни дълга си, като откаже да изпълни заповедите давани му отъ началника, наказва се съ тъмниченъ затворъ до 1 година. Съ същото наказание се наказватъ и ония административни и общински власти, които умишлено не изпълнятъ постановленията на настоящия законъ

Циганинът е неграмотен и безочлив човек - уважава силната ръка и наказанието. Пледизвикаха влакова катастрофа, откраднаха и обругаха паметника на Апостола, безчивстват по селата и градовете. Цветлин Йовчев да направи адекватна система на защита, а не тези фукливи акции на жандармерията, при които предварително се съобщава маршрута, та да не би някай техен избирател случайно да се озове там.

БСП и ДПС са в "Панаир палас" на площад "Народно събрание" само благодарение на мангустите иначе е свършено с тях. БСП е с отминаващи функции и е в предсмъртни гърчове, а ДПС има опора само при неграмотни и бедни хора,които не могат да идат на Запад от България,където и да е, за да разберат колко много ги лъже ДПС.

Е, цензурираха ми коментара! WTF?!? Не подбуждам към нищо само да Ви кажа. Просто закона трябва да се промени, но докато ни упрвляват мафията, ще си ни обират и ние нищо няма да можем да направим!

Влезнал бай мангал да краде,получил си заслуженото. Какво толкова е станало че да съдят човека?

Като са давали толкова майчински, детски, държавата да им даде работа, а не сега да се пишат плиткоумни неща.

А защо държавата трябва да им дава работа? Тя им е дала всичко необходимо, че дори и повече. Това, че те не искат да ходят на училище и да се квалифицират, си е абсолютно техен проблем. После държавата им била виновна.

Нямам думи просто!!!!! Това само в БГ може да се случи. Както и онзи човек- иконописеца, който лежи в затвора, защото убил крадец в дома си. Време е за промяна на законите и да се съобразят с нарастващото циганско нашествие!

Аз съм готова да лежа в затвора, но също бих стреляла!!! Плюс това, откъде да знам, че той само ще ме обира?! Може да е влязъл, за да ме убива!!!

Охранителят не е убиец!!! Той е професионалист, свършил отлично работата си. Съседната статия е: " МВР се готви за нови безредици от ултраси" Ултраси, ако искате да се изявите, идете да защитавате човека, а не да трошите това-онова!

Ше храня бултериера по-рядко.....тя храната на няколко пъти сама прескача оградата и отива при него, засега го държа вързан, ама може да забравя някоя вечер....случайно....то тогава даже няма да се разчуе, щот няма да има кво да намерят после....

Законът е еднакъв за всички и трябва да се прилага еднакво!

Защо ми цензурирахте коментара? Коментарът е скрит, защото призовава към противообществени прояви Да, прави сте! Но по-скоро трябваше да напишете, че не е политически коректен и ще си навлечете мъмрене от господарите. Когато всеки ден безчинстват мангалите си мълчите, за да не обидите електората на господарите си. Крайно време е наистина хората да си вземат нещата в свои ръце, защото явно няма кой да ги опази!

циганизация - бият те и те крадът, а ти гледаш:ЦК НА БКП. БЪЛГАРИЗАЦИЯ - циганите вън от България, как? всеки сам да прецени.

ЦИГАНИ ПОСЕГНАХА НА ПАМЕТНИКА НА ЛЕВСКИ!Толкова овчедушни и с лоясали сърца сме,че тая сган ни се качи на главите?За съжаление днешните българи сме "мъже" само на масата с пиво,рИкия и кИбапчета.

Допълвам: на два паметника на Левски. В София го окрадоха, в Карлово го поругаха.

Който краде това заслужава !

Една проста мярка срещу приходящите цигани в градовете е ДА НЕ ДАВАМЕ ПАРИ НА ПРОСЕЩИТЕ ЦИГАНИ ! НЕ ИМ ДАВАЙТЕ ПАРИ ! ТЕ НЕ СА ПРОСЯЦИ, А РАБОТЯТ ЗАЦИГАНСКИТЕ КЛАНОВЕ, ЧИИТО ГЛАВАТАРИ СЕ ВОЗЯТ В S-КЛАСА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАШАТА НАИВНОСТ И ДОБРОТА ! НЕ ИМ ДАВАЙТЕ НИЩО, КОККОТО И ДА СЕ ПРАВЯТ НА ИЗСТРАДАЛИ ! ЛЪЖАТ !

Най-важното: който се е научил да взима без труд, не можете да го научите да работи. Като е малък, ще проси, като порасне ще бие и убива.

Когато един организъм заболее от рак най - ефективното лечение е със СКАЛПЕЛА!

Щом охранителят има оръжие, значи има право да стреля. На доживотен затвор трябва да се осъдят родителите на крадливия ром, щото така са го научили и по този начин са го подтикнали към престъпление, довело до справедливо наказание. Утре ще иде да краде ж.п. релси или нещо друго и ще изтрепе сума хора.

Какво старо желязо, бе журналисти? Първоначално казаха, че са крали /не искали да крадат/ релси, а после се установи, че релсите са на 6 и 12 метра, и няма как да ги носят. Целта им е била съдържанието на контейнерите. Мръсни мангусти!

Две мангусти отишли да крадат,където има въоръжена охрана, за да извършат престъпление. Там охранителят използвал оръжието си по служба. Ами следващите мангусти ще се замислят,когато отидат да крадат, защото охранителят ще гръмне още двама и така, докато мангустите се откажат да крадат и убиват. В САЩ въобще няма да се стигне до процес, защото нарушението на собствеността се счита за престъпление, а нашите съдии и прокурори не искат да защитават собствеността, а привилегироват мангустите,които са най- долните убийци и крадци. Властта пази убийците, беше казал някой- лъже ли?

Куршум за крадците и разбойниците, посегнали на лично имущество и достоенство !!! Крайно време е хората да вземат нещата в свой ръце и да променят под натиск, законите в тая държавица.

...с циганската напаст и чувство за безнаказаност САМО АКО ИМА ОЩЕ СТОТИНА ТАКИВА случая... Като видят,че "брането" на "джилезо" по чуждите дворове е ...СМЪРТОНОСТНО и ОПАСНО!!!

Няма циганин, българин, турчин или марсианец. Щом краде олово за него, така ще се оправим само. Наглата сган в парламента гласува отмяна на доживотните присъди и подобни тъпотии всяващи безнаказаност. Днешната политика е виновна, крадеца краде колкото му се позволява това е. Защо някой от нашите кокошкари не отиде да вземе перце от кокошка в парцела на тексаец в Тексас?

Ако аз се заканя пред камери да убивам цигани и да режа цигански глави - до колко часа БХК ще заведе дело срещу мен, или най-малкото ще ме разчекнат с коментари в интернет или по телевизията, че съм насаждал етническа омраза и съм бил расист? Ама когато мангала го каже по адрес на българи, пред камери, полиция, ПРЕД СЪДА и т.н. - НЯМА реакция колко часа вече

Каквито и закони да приемат аз си имам свои, аз знам каква е истината и никой не може да ми натриса измислени закони и правила ! Моите правила са прости: работиш-ядеш, не работиш-не ядеш, крадеш-застрелвам те, не крадеш не те застрелвам, без значение какъв ти е етноса ! За крадците куршум или затвор ! Тва е моето верую ! да семолят циганите някой ден да не стана властимащ, защото тогава нито БХК, нито ЕС, нито НАТО нито чичо Сам ше ги спасят ! Ше си носят отговорност за действията по всякакъв начин !

Кога ще се приеме закон за защита на частната собственост??? КОГА? Те ще ни крадат и колят, ние ще ги гледаме?

нали ако се приеме такъв закон, електората на бсп и дпс ще намалее доста

Значи циганите хем ще "УБИВАТ", хем ще "РЕЖАТ български глави". Нещо прокуратура ала бала ?

Аз ако изпадна в такава ситуация, сигурно щях да стрелям в краката, след предупреждение по съответния ред. Така е препоръчително по принцип и за полицаи. Иначе едно време правилата бяха ясни: Стой полиция! Изстрел във въздуха. Изстрел на месо - примерно в главата. ;) При заплаха, направо към последното. А да не пропуснат да съдят и родителите. Те са отговорни за действията на децата им.

Дон Цеци що не ходи и на други протести къде крадци са бити или убити?!? Явно защитава само крадците, които му се отчитат лично на него. Тогава родителите на тези крадци вместо да винят човека, който е отстрелял децата им да винят този дето ги е пратил да крадат.

Защо през комунизма това нямаше как да се случи ? Защо беше просто невъзможно 100-тина цигани да врякат пред съда ? Защо през комунизма щяха да наградят охранителя с медал ? Защо затрихме държавата, която имахме ?

Веднага след обявяването на мярката и пускането на Еленков десетки роми - роднини и близки на убития Велин, започнаха да крещят: "Убиец" и "Ще режем български глави" в коридорите на съда.

...а българите съвсем културно ръкопляскахме за решението на съда и когато от полицията ни помолиха да спрем ние спряхме...ето я разликата, ето кой създава омразата!

Аз бях на протеста в подкрепа на охранителя и съм наясно с някои подробности. До момента няма нито едно категорично доказателство, освен че охранителя е бил в този район, за да му се повдигне обвинение. Показанията на 3-те непълнолетни циганчета се разминават диаметрално. Барутните натривки от ръцете и дрехите на охранителя за отрицателни. Защо го държат вече почти 12 месеца в ареста?! В съда пуснаха в залата цветелин кънчев /нарочно с малки букви/ и мазния му шофьор, а сина на охранителя остана извън залата. Най-вероятно циганите се отчитат за кражбите си някъде, познайте къде? Най-вероятно кънчев е поел ангажимент пред някой да му организира малко цигански гласове за престоящите вотове, а пък той ще помогне за друго...става ли тази версия? Заканите за убийство на циганите пред тв камери преди няколко дни не накараха прокуратурата да се самосезира. Разказаха ми, че на това депо на БДЖ било война. Пускали си децата напред, режели гуми и чупели колите на охранителната фирма, имало дори бити охранители. Имало случаи, когато от фирмата сигнализират на полицията, циганите мистериозно се оттегляли, преди да дойде патрула. Когато дойдел патрула им съставяли актове, че ги викали напразно - това ми го разкахаха служители на фирмата, които също бяха там. Този човек, трябва да го подкрепим, защото това явно е борба срещу циганската мафия!!!

Не го освобождават,защото циганите ще го убият.

По тази логика човека да си изкара до живот в затвора...