Цацаров атакува пред КС частната охрана в градове и села

Главният прокурор Сотир Цацаров отправи искане до Конституционния съд за обявяване за противоконституционни разпоредби от Закона за частната охранителна дейност

Обратно в новината

Коментари - Цацаров атакува пред КС частната охрана в градове и села | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Основният аргумент на С. Ца е, че опазването на обществения ред, който включва и защитата от престъпни посегателства, е конституционен и законов ангажимент на МС и МВР. Фактите сочат, че МС и МВР не могат да се справят. Или не им се работи (причини много) или закона им пречи. Всички "умници", начело с Цацаров, адв. Марковски, адвукатчето на БХК , адв. на либийските сестри (голям капацитет, затова лежаха 8-10 г) ген. Атанасов днес и прочие се изказаха и твърдят, че закона е перфектен. Хубаво, но на хартия момчета! На хартия! На практика цигани, като плъха тероризират населението в провинцията, че и в София подпукаха Софийският Западен Парк, за въздуха на София да не говорим. Вие господа управляващи хем сте некадърни, хем не искате нещо да мръдне в положителна посока. Анатема и Оставка Сега!

КОЙ ВЯРВА ВЕЧЕ НА ЦАЦАРОВ????

По принцип е напълно прав Цацаров - въпросът ми е къде е видял държава, още повече - правова?

А геноцида над възрастните по селата е Конститиципнен??? Ееей масонски подлоги!!!

по конституция имаме право на живот, а щом под ваша "закрила" ни трепят, значи по конституция правата ни не са защитени. Понеже мвр-то всеки ден ни казва какво не можело да направи, значи го разпускаме и обявяваме търг за охранителна дейност на държавата, пък да видим - то сигурно само кгб-то ще се яви, ама знае ли човек, ние сме малка страна... в краен случай се въоръжаваме и патрулираме по график

Цацко, ти вчера беше против да имаме оръжия и да имаме право сами да се пазим, днес си против това някой друг да ни пази . . . , а сам твърдиш, че полицията, държавата и институциите не си вършите работата ! Няма нужда да ни казваш Кой има полза от това . . . ние и сами ще се сетим кои са твоите хора - плъхове !

Какъв е проблемът частната охранителна фирма да извършва дейността под методическото ръководство на МВР? Дори е задължително.

Браво Цаца ! Само така, каква е тая охрана . . . ? Ние как ще си влизаме по къщите . . . не става въпрос за нашите къщи де . . . С полицията си бяхме спокойни - пазеха ни . . .

тоз и подчинените му смешници ако не ходят на работа една година няма да се усети отсъствието им!Само лапат пари за нищо не правене

В случаят Цацаров е абсолютно прав! Но, има малки подробности.Напр. мвр винаги ще бъде с чисти ръце-" там пази частна фирма ,оправяйте се с нея". И друго- Цацаров трябва да нареди наказателно преследване срещу цвети овчев,който закри СОД-МВР и хариза 20 млн лв годишно на охр. фирми / само подбрани/. СОД се издържаше от приходите за обектите-заплати за служители сл.,автомобили и поддръжка за тях, техника за обектите и оставаха 20 млн на година чиста печалба. Сега обектите се " пазят" от за нищо не ставащи пенции!

Защо така яростно недоволствате от тази дребна риба - ЦАЦАТА?! Ами той горкият е избран на това място - АМБРАЗУРАТА НА ДОТ-а, за да вкарва в затвора такива като д-р Иван Димитров, за да не ИМ изтребват НА ЧАСТНО на акулите "плъховете".

Прав е.

Та значи - подписваме ИК, насилниците я прочитат и работата се оправя. Няма нужда да се пазим. Да го преназначат за шеф на МВР, да накара полицията да си върши работата и после може пак да апелира.

И кое е решението - него държавата го охранява - да охранява, сит на гладния не вярва.

Този път е прав, както съм го писал и друг път и по този повод призовах за данъчен бойкот под заплаха за подслушване, наблюдение и прокурорско разследване на моя милост. Данъците ни отиват за най-многобройното МВР, прокурори, съдии и други държавни служители се множат непрекъснато, заплатите им увеличават, в същото време бабите да плащат на глава още по някой лев за пазачи? НОН СЕНС!

Ха-ха. Единственият извод от всички пледоарии е, че не трябва да плащаме данъци. Щото държавата няма да си мръдне пръста за охрана на нормалните хора.

Не само данъците, но и сметките. Иначе "СТАТУКВОТО" ще ни изтреби до крак, защото си траеме да ни ОТСТРЕЛВАТ ПОЕДИНИЧНО.

Ами да осигури охрана - детски градини, училища, университети са охранявани от частни фирми. Хем няма решение, хем предлага да си разградим съвсем двора.

Нещата са сиви. Няма само бели и само черни. Ние винаги сме били за пример в тези ситуации (за нещата, които никъде ги няма). Ние сме частни вилаети, но данъците ни ги прибира държавата, която дори не знаем, дали е нашата или е някоя друга.

Конституцията и другите закони може да си ги въртите, както си щете, но има едно нещо, което се нарича инстинкт за самосъхранение и то се включва, когато ножът опре в кокала.

Сега ли се сети бе бате?

Конституционен ангажимент на държавата е и опазването живота, здравето и собствеността на хората, ама само на хартия...

За частни съдебни изпълнители може, а за частни охранители не.

Великолепната седморка ли ви се привижда, мафиоти?

А защо тогава си отглеждаме 50 000 полицаи?! По брой на полицаи, прокурори и съдии на глава от населението, сме в Топ 5 на ЕС! Като пари от бюджета - 8 %от БВП!!!, МВР е на челно място в ЕС! Защо ги харчим тогава тези пари за тези обществено БЕЗПОЛЕЗНИ служители?!

Да ти кажа ли защо . . . . ? Я, по-добре - не . . . Само ще ти намекна - така казаха отгоре. А това, че имало престъпност, че вас ви обирали, някой безчинствал спрямо невинните хора, че полицаите не хващат никого, че съда не осъжда разбойниците, не означава, че не си вършат работата за която им се плаща.

А наличието на чстни охранители означава ли автоматично, че полиция там не трябва да стъпва? Ако имам телевизор означава ли, че не трябва да слушам радио?

Всъщност е много по тъп от колкото си мислиш, частната охрана е там, защото полицията или липсва, или не си изпълнява задълженията.

Tочно така!ЛИпсва елементарна защита срещу циганские набези,а той решил и частна защита да няма.Явно така са му казали джендърите от ЕС.

Че охраната е работа на полицията това е ясно ,затова плащаме данъци ,но в едно е прав дебелия ,ако остане закона в този вид това означава ,че местните дерибеи ще си назначат тяхна фирма за охрана ,полицията няма да се меси в този район и тези хора ще колят и бесят съвсем необезпокоявани .

Абсолютно!

Последиците са предвидими. Това е най-тежкият удар по правителкството досега и вероятно ББ вече е пътник.

Цацаров кога ще атакува Сараите, х-л Берлин или някоя кипърска офшорка, която държи половин България?

Неговата е лесна, вози се в брониран мерцедес с денонощна охрана от НСО и си мисли, че всички хора са, като него, е да ама не. Хората в малките населени места са оставени на произвола на съдбата.

Как ще му е лесно на човечеца - и до 00 трябва да ходи с охрана. Едно е ясно, че от неговата камбанария и от хората стъпили на земята нещата изглеждат различно.

Бате, поне като не можеш да ни помогнеш не ни пречи!

Отново се вижда, кой е на страната на престъпниците, след като МВР нама желание, възможност и капацитет да си изпълнява законовите задължения, не виждам нищо лошо в това да го правят частни фирми. В повечето случаи техните служители са пенсионирани кадри на МВР и МО. Явно нашите управляващи искат тотално да ни предадат на престъпниците,лишени сме от законно притежаване на оръжие, не искат да променят закона в полза на хората, сега ограничават и частнната охранителна дейност да защитава собствеността на хората.

но иначе още 100 000 000 допълнително ще платим на милиционерите, да се пенсионират на 40, щото всеки ден си рискуват живота по шубраците и стаичките. Пък накрая ще си плащаме на частна охрана.

И от ляво, и от дясно, и от центъра - Всички обичат Цацата! Някой да е чул една лоша дума срещу Цаци или ВСС? Корупцията е преборена, престъпността тоже! Да влизат частните армии!

А какви мерки ще вземе Цацата за сигурността на хората? Ще иде да пие кафе в ЦУМ?

Тоя е един от най-големите разсипници на държавата.

Ми пазете ни,Цацаров, пазете ни!!! Ама като не можете.............

в Конституцията е заложено условие, при което всеки може да влиза на всякаде, да взима каквото си иска, да бере джилезу, да краде, да обива, ограбва и изнасилва както си иска... Ми тогава променете Конституцията, бре!

Ми да влезнеме у Цацарови да береме...

не противоречи ли на принципите на "правовата държава", а бре ЦаЦа???

Пак имитация на дейност. ако прокуратурата и МВР си вършеха работата на никой нямаше да му хрумне за частни охранители. Но кой да потърси отговорност на 60 000 полицаи, 30 000 прокурори и съдии, началниците им и най-вече този над когото е само Господ? Именно - Цацарон.

Значи, държавата отдавна е абдикирала от основната си функция да охранява живота и собствеността на всичките си граждани, а не само на някои от държавните и партийни лапачи, а частната охрана, която тези зарязани граждани си създават за своя сметка, я атакува една торба лой и л...а пред КС?! Отлично, кво, заработва пред своите лични спонсори и политическите си покровители ... ОТВРАТ и ГНУС!

Да лиши хората да се погрижат сами за безопасността си, е меко казано арогантно! Особено цинично е изтъкването, като довод, че се нарушава "компетентността на МС да осигурява обществения ред"!

и ние не повдигаме въпроса, че т.нар. компетентност е всъщност импотентност

Един вид ние знаем какво трябва да правим, но нарочно не го правим. И не е случайно, така че не се опитвайте сами да се справяте с проблемите, защото проблемите трябва да съществуват.

Знаеш ли, аз пътувам доста и всеки път разбирам, как ние по-градовете сме откъснати от реалността на селата и тогава разбирам, колко сме виновни всички и в градове и села. Запитвам се как тия хора успяват да живеят !? Как свързват двата края. Развитието им е спряло 30-40г. назад, живеят както техните бащи и майки, баби и дядовци живеят. Това е много угодно на всички, които споменах, че ти бъркат в джоба! Мъка ми е, много, защото имаме всичко, а нямаме нищо! Райска земя, но опустушена от нас. Но в крайна сметка всички сме навели главица! И Граждани и селяни! Късогледи сме! Сам човек не променя нищи, но сам човек с народ зад него е по-силен от всичко! Мнозинство се нарича, силата на мнозинството!

Съвсем скоро някой много правилно каза: "Държавата не ни пази, но не ни позволява и ние сами да се пазим." В случая прокурора като представител на държавата ПОТВЪРЖДАВА точно това изказване. НЕ ни позволява да си наемем частна охрана, т.е да се пазим. Не, че частната охрана ще е много добра, но ще е по-добра от никаква такава. С подобен възглед прокурора май ще си върви!

1. И защо да си плащам ДАНЪЦИ на ДЪРЖАВАТА, като ме охранява ЧАСТНИК? 2. Знаеш ли колко ново милионери от власта имат ЧАСТНИ ОХРАНИТЕЛНИ ФИРМИ??? / Това е най-доходоносния им БИЗНЕС /

Ами ДА! В охранителния бизнес какви инвестиции трябват - почти никакви. Печалбите големи. Аз лично не одобрявам частната охрана, но поради липса на по-добра алтернатива...

Кво толкова е станало. Нали трябва да се приватизира, ДЪРЖАВАТА Е ЛОШ СТОПАНИН.... - И Сега е ред на приватизация на МВР....

Запитвам се само, едно нещо и после ще Ви обясня корена на нещата! Запитвам се, защо когато се плащат данъци, няма полиция в малките населени места, селца, паланки, кръстопътища и т.н, та да се забранява хората да се охраняват?! Никой не може да спре теб или когото и да е да се отбранява и да се саморазправя?! Който не е доволен да пита хановете и князете ни ! Щото, като не ги помним станахме кенефа на Европа! Властимащите са виновни! А знаете ли кои са властимащите ? НАРОДА! "Не народ, а мърша!" Дори аз се чувствам обиден, като пиша тия думи, обиден от себе си, но замислихте ли се, защо в други страни нещата са малко по подредени? Като стане нещо дребно, което да пречи на нормалния живот излизат по улиците на митинг примерно, търсят възмездие и т.н, а ние не излизаме, нали аз съм си добре, седя си у нас и си сърбам биричка с картофки, кво ми пука, че половината ми съседи са умрели в мизерия!?! Един човек, става нагъл, лъжете в очите и ти бърка в джоба, когато му позволяваш!

ChatGPT

Като не иска частна охрана да вземе да осигури държавна такава

След като самще си се охранявам и данъците ще си плащам сам на себе си!