Огромен плакат с надпис "Не искам да умра" се появи в Истанбул

Инициативата за петицията е на платформата "Ще спрем убийствата на жени"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не искаш,ама не зависи от тебе

Уффф, ако тези жени бяха с юридическо образование, щяха да знаят, че ИК защитава ПРЕДИМНО правата на глбти, а НЕ на биологичните хетерожени. А иначе- турция преспокойно може да подпише Конвенцията на ООН за правата на жените и с нея ДЕЙСТВИТЕЛНО биологичните хетерожени в турция ще имат правна защита. Турция да си промени законите- знам, че в техния НК отпадна липсата на девственост при сключване на брак като престъпление, но все още имат недобро законодателство по отношение на правната защита на биологичните хетерожени от домашно насилие- побой, малтретиране, психотормоз, ама истински, а не измислени- като при глбти....

FFF

Имам лоша новина за тях. Ще умрат. Всички ще умрем. Всеки, родил се някога, ще умре. “Единственото неизбежно правило в играта на живота е, че рано или късно, всеки спира да играе”.

Пъстрата, доволна ли си от панелите за ток? Препоръчваш ли ги?

Ех колко щеше да е хубаво, ако в Турция имаше някакъв закон който да има възпиращ ефект върху убйствата на хора. Сега без тази Истанбулската конвенция ще изколят всички жени.

Когато спечели битката за ръката на любимата с другите конкуренти, мъжът води още три битки в брака си , както следва: За надмощие За равенство За оцеляване

Австрия, Белгия, Холандия, Германия, Франция, Швеция и т.н. са подписали "Истанбулската конвенция". Това изобщо не е спряло насилието над жените. Във всяка от тези държави ежеседмично има убийства на жени от техните партньори, като в много от случаите жените са подавали безрезултатни жалби в полицията...

На мен най ми харесват преходните и заключителни разпоредби. Частта за ГРЕВИО!

Ежедневния доклад какво се случва в мюсюлманска турция е приет. Чуствайте се свободни да пишете и за другите съседни държави, или понеже те са християнски, Вас не ви вълнуват много-много.

Както написах, ИК защитава ПРЕДИМНО наркоманите, проститутките, глбти и всяко лице, което се самосчита за жена, без значение от биологичния пол. Това НЕ Е добре за никое общество, а че в турция си имат традиция да си колят хетеро биологичните жени и с , и без ИК, си е въпрос на турското общество- над 95 процента в него са мюсюлмани. Не ми казвайте, че това нямало никакво, ама никакво значение...

Конвенцията не е за защита на жените, а за смяна на биологичния пол със социален. Указано е още в предмета на конвенцията. Анатема!

Старо, но златно. Поне аз го чух и гледах за първи път от Миа Алексич в новогодишното предаване "Съзвездия 83"

Всяко общество има различно отношение по този въпрос.Запознатите знаят че културата не се ражда а изгражда със много труд,четене,домашно възпитание ,училищно такова и много показателни уроци от възрастните.Ако баща ти е пияница или маиката ти е развратница няма от кои да учиш нравствени уроци по доброта уважение и респект от другият пол.Няма на света конвенция която с един подпис да реголира тези отношения между половете.Без култура няма нищо.Поне аз така мисля.

Ми не умирай, живей вечно! Само че какво общо има с това някаква пиклива конвенция за смяната на пола с социален такъв и насаждане на ЛГБТИ от детските градини? ИЕли без педерастия сред децата не могат да дишат туркините? Едва ли!

абсолютно вярно! В нашият случай обаче ВМРО и БСП-то врещят срещу лошата ИК дето съсипва традиционните ценности и изобщо не признават, че има проблем с насилието над жени. В това време жените полудели вече си избиват децата... а истинските български мъже се чудят откъде им е дошло до главата.

Много си прост...

Мило коте, повечето жени са без юридическо образование като теб, а дори да са пак биха имали проблеми да се оправят с някой "традиционен" български мъж дето си възпитава жената с шамари. Покрай истерията с ИК така и този въпрос не беше разгледан сериозно от НС. Това, че ти си оправна не значи, че другите са. Па и ти може да "си намериш майстора". Това ти го гарантирам, но не за да те плаша, а за да те призова малко да се замислиш за проблема отвъд ЛГБТ.

И какво стана , покрай подмолните номера на джендърите да си пробутат "правата " го отнесоха жените .....

Е, какво можеш да очакваш от тази ретроградна религия, нарече,на ислям. Той просто трябва да се забрани със закон в християнските страни.

Без смяната на пола на децата им от детските градини, кадъните и ханъмите искат вече да живеят! Вай-вай!

Бахти реголатцията мен.

Абе те кадъните може да не искат да умрат. Обаче турците са моралисти и доста ревниви. Та, ха е шавнала кадъната на някой турчин с комшията примерно, ха й е прерязал гърлото като на агне. Ами какво да прави? Да остави тя да му слага рога ли? Турците са истински мъже!

"конвенцията подкопава семейните структури и насърчава насилието" = "насилието над жени в Турция става все по-голям проблем"

Айде да спрете маллко с убийството на жени а? Покрай убийствата започват да се проявяват нежелани тенденции, като например феминизъм и други идиотщини. Ако нямаше убийства на жени поради ревност, част и дъра бъра, нямаше да има тенденциозния феминизъм и всичко щеше да е наред в междуличностните и социалните отношения!!!

Съм За истанбулската конФекция

Искаш ли да постъпиш мъдро, посъветвай се с жена и направи обратното!

Какви други идиотщини, та това си е жив фашизъм, което демонстрират. И яростен и див език на омразата срещу мъжете. Тези са направо за съд. Ако ги осъдят, тогава ще трябва да преценяват, дали си струва за едни пари от американските спонсори да влизат в затвор. А вече се чудя, дали пък на тези обратни, точно това да е целта им. Не на диктатурата на педалите, зад каквито и каузи да се крият.

ривозащитно- т.е. Кривозащитно

Тъпия народ гласува за Герб Което значи...... Искам да умра

Кой тука е чел конвенцията? Като ви гледам коментарите...НИКОЙ! 99.99% се говори за защита на жените от побой. Има едно изречение за междуполовите, НО вие това знаете! Защо? Защото това е сеназацията която медийте ви поднесоха. И на вас понеже акъла ви е пилешки, започнахте да повтаряте като папагали неща за които не сте се поинтересували и за секунда! Друг е въпроса, до колко тази конвецния може да промени нещата за по добро. Все пак трябва и да се прилага за да има ефект.

Религията или днешните закони, религията и подкрепата за следващ мандат или днешните закони без добър шанс на следващите избори!? Хубаво е да се знае какви приоритети човек има! Друг е въпроса защо никой не споделя колко хубаво е било под ИК, а само реват че я няма!?

А ви четохте ли изказването на говорителят на ЕП през 2019(или пък беше 2018) за това как според доклад на страните от ЕС, които приеха ИК когато беше внесена в ЕП няма никакви положителни ползи от ИК!? За една година насилието над жените в конкретните страни не само не е намаляло, но и в някой си вижда ръст на насилие в следствие на ИК!? Но да, дай да я приемем всички защото според под заглавието е създадена да """"защитава"""" жените от насилие. А сега дали е така или не, много важно!

V Turciq mnogo dobre znaqt koq e prichinata za ubiistva na jeni i feministite i “maskulinistite” i “pravistite” i tn.V Turciq prichinata ne e nito religiozna nito e svarzana s chest,a e chisto i prosto ikonomicheska, sled razvoda v %99,9 maja v Turciq e prinuden da plashta dojivotna kompensaciq i tova se sledi strogo ot zakona,chovek s minimalna zaplata izplashta dojivotna kompensaciq na bivshata si jena,koqto veche si ima lyubıvnik i qdat zaedno parite na stariq maj,koito v edin moment otkacha i trepe nared,!;

А вие имате ли елементарна представа от право, до какво може да доведе само една незначителна алинейка от някое незначително членче. Това вече се играе в Германия и САЩ. Има се непосредствени наблюдения как се разгръща конвенцията там,, И е смешно някой да го играе като изпаднал от незнам къде, недорабрал и недовидял. Преди години, можеше да е актуално, но такъв неориентиран коментар днес, когато всичко се знае в детайли, звучи тъпо и не си заслужава дори да се коментира. Върнете са малко назад и сам ще си отговорите.

Истанбулската конвенция далеч не е само за предотвратяване на домашното насилие. В законодателствата на страните, които я подписаха, често пъти има много по-сериозни клаузи срещу това насилие, отколкото "повелява" конвенцията. Има няколко клаузи обаче, заради които някои страни не я ратифицираха (България например). И добре направиха, защото тя се оказа типичен западен трик, също като конвенцията за правата на човека, която се тълкуваше главно в ущърб на бившия СССР (а сега Русия) и се използуваше (и използува) за медийни кампании, докато колективния Запад си правеше (и сега си прави) каквото си знае, макар случаите на нарушения на правата на човека у тях да не са никак редки. Ето и сега с Истанбулската конвенция. Разбира се, жените в Турция са прави да протестират срещу домашното насилие. Но въпросът е в приложението на законодателните норми на страната (и в промените им, ако това е необходимо), а не в някакви ялови международни конвенции - последните са се превърнали просто в инструмент за външен натиск.

И всички западни медии изведнъж откриха плаката, около три секунди след, като е поставен. Султана каза. Точка по въпроса. И, създаде опасен прецедент, че конвенцията, веднъж приета може да бъде и отхвърлена.

А може ли да не се прави комедия от сериозни неща! "Инициативата за петицията е на платформата "Ще спрем убийствата на жени"" Какво, само убийства на мъже ли ще има вече?

Аз съм я чел. Но съм чел и обяснителният доклад, който намерих доста трудно, защото информацията за него беше филтрирана. Точна такива са си нещата с джендъризма, каквито ги описват тези, които не са ги чели. Нищо преувеличено няма.

И това ако не е знак от съдбата - Истанбул се дистанцира от Истанбулската конвенция.

Тизе можеш да се ожениш за някой с розови прашки. Конвенцията го разрешава.

Има я на български глупако. Чиста педерастия - много приказки и пожелания, накрая - нищо.

Ам нидей, ве! Ни мри! Живей си! Докато си жив си жив, а като умреш нямаш никаква представа, че си умрял - ТОВА Е ВЕЧНИЯТ ЖИВОТ!