Огромен плакат с надпис "Не искам да умра" се появи в Истанбул

Инициативата за петицията е на платформата "Ще спрем убийствата на жени"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ам нидей, ве! Ни мри! Живей си! Докато си жив си жив, а като умреш нямаш никаква представа, че си умрял - ТОВА Е ВЕЧНИЯТ ЖИВОТ!

И това ако не е знак от съдбата - Истанбул се дистанцира от Истанбулската конвенция.

А може ли да не се прави комедия от сериозни неща! "Инициативата за петицията е на платформата "Ще спрем убийствата на жени"" Какво, само убийства на мъже ли ще има вече?

И всички западни медии изведнъж откриха плаката, около три секунди след, като е поставен. Султана каза. Точка по въпроса. И, създаде опасен прецедент, че конвенцията, веднъж приета може да бъде и отхвърлена.

Истанбулската конвенция далеч не е само за предотвратяване на домашното насилие. В законодателствата на страните, които я подписаха, често пъти има много по-сериозни клаузи срещу това насилие, отколкото "повелява" конвенцията. Има няколко клаузи обаче, заради които някои страни не я ратифицираха (България например). И добре направиха, защото тя се оказа типичен западен трик, също като конвенцията за правата на човека, която се тълкуваше главно в ущърб на бившия СССР (а сега Русия) и се използуваше (и използува) за медийни кампании, докато колективния Запад си правеше (и сега си прави) каквото си знае, макар случаите на нарушения на правата на човека у тях да не са никак редки. Ето и сега с Истанбулската конвенция. Разбира се, жените в Турция са прави да протестират срещу домашното насилие. Но въпросът е в приложението на законодателните норми на страната (и в промените им, ако това е необходимо), а не в някакви ялови международни конвенции - последните са се превърнали просто в инструмент за външен натиск.

V Turciq mnogo dobre znaqt koq e prichinata za ubiistva na jeni i feministite i “maskulinistite” i “pravistite” i tn.V Turciq prichinata ne e nito religiozna nito e svarzana s chest,a e chisto i prosto ikonomicheska, sled razvoda v %99,9 maja v Turciq e prinuden da plashta dojivotna kompensaciq i tova se sledi strogo ot zakona,chovek s minimalna zaplata izplashta dojivotna kompensaciq na bivshata si jena,koqto veche si ima lyubıvnik i qdat zaedno parite na stariq maj,koito v edin moment otkacha i trepe nared,!;

Религията или днешните закони, религията и подкрепата за следващ мандат или днешните закони без добър шанс на следващите избори!? Хубаво е да се знае какви приоритети човек има! Друг е въпроса защо никой не споделя колко хубаво е било под ИК, а само реват че я няма!?

Кой тука е чел конвенцията? Като ви гледам коментарите...НИКОЙ! 99.99% се говори за защита на жените от побой. Има едно изречение за междуполовите, НО вие това знаете! Защо? Защото това е сеназацията която медийте ви поднесоха. И на вас понеже акъла ви е пилешки, започнахте да повтаряте като папагали неща за които не сте се поинтересували и за секунда! Друг е въпроса, до колко тази конвецния може да промени нещата за по добро. Все пак трябва и да се прилага за да има ефект.

А ви четохте ли изказването на говорителят на ЕП през 2019(или пък беше 2018) за това как според доклад на страните от ЕС, които приеха ИК когато беше внесена в ЕП няма никакви положителни ползи от ИК!? За една година насилието над жените в конкретните страни не само не е намаляло, но и в някой си вижда ръст на насилие в следствие на ИК!? Но да, дай да я приемем всички защото според под заглавието е създадена да """"защитава"""" жените от насилие. А сега дали е така или не, много важно!

А вие имате ли елементарна представа от право, до какво може да доведе само една незначителна алинейка от някое незначително членче. Това вече се играе в Германия и САЩ. Има се непосредствени наблюдения как се разгръща конвенцията там,, И е смешно някой да го играе като изпаднал от незнам къде, недорабрал и недовидял. Преди години, можеше да е актуално, но такъв неориентиран коментар днес, когато всичко се знае в детайли, звучи тъпо и не си заслужава дори да се коментира. Върнете са малко назад и сам ще си отговорите.

Аз съм я чел. Но съм чел и обяснителният доклад, който намерих доста трудно, защото информацията за него беше филтрирана. Точна такива са си нещата с джендъризма, каквито ги описват тези, които не са ги чели. Нищо преувеличено няма.

Има я на български глупако. Чиста педерастия - много приказки и пожелания, накрая - нищо.

Тъпия народ гласува за Герб Което значи...... Искам да умра

Искаш ли да постъпиш мъдро, посъветвай се с жена и направи обратното!

Съм За истанбулската конФекция

Тизе можеш да се ожениш за някой с розови прашки. Конвенцията го разрешава.

Айде да спрете маллко с убийството на жени а? Покрай убийствата започват да се проявяват нежелани тенденции, като например феминизъм и други идиотщини. Ако нямаше убийства на жени поради ревност, част и дъра бъра, нямаше да има тенденциозния феминизъм и всичко щеше да е наред в междуличностните и социалните отношения!!!

Какви други идиотщини, та това си е жив фашизъм, което демонстрират. И яростен и див език на омразата срещу мъжете. Тези са направо за съд. Ако ги осъдят, тогава ще трябва да преценяват, дали си струва за едни пари от американските спонсори да влизат в затвор. А вече се чудя, дали пък на тези обратни, точно това да е целта им. Не на диктатурата на педалите, зад каквито и каузи да се крият.

"конвенцията подкопава семейните структури и насърчава насилието" = "насилието над жени в Турция става все по-голям проблем"

Абе те кадъните може да не искат да умрат. Обаче турците са моралисти и доста ревниви. Та, ха е шавнала кадъната на някой турчин с комшията примерно, ха й е прерязал гърлото като на агне. Ами какво да прави? Да остави тя да му слага рога ли? Турците са истински мъже!

Без смяната на пола на децата им от детските градини, кадъните и ханъмите искат вече да живеят! Вай-вай!

Е, какво можеш да очакваш от тази ретроградна религия, нарече,на ислям. Той просто трябва да се забрани със закон в християнските страни.

И какво стана , покрай подмолните номера на джендърите да си пробутат "правата " го отнесоха жените .....

Ми не умирай, живей вечно! Само че какво общо има с това някаква пиклива конвенция за смяната на пола с социален такъв и насаждане на ЛГБТИ от детските градини? ИЕли без педерастия сред децата не могат да дишат туркините? Едва ли!

Всяко общество има различно отношение по този въпрос.Запознатите знаят че културата не се ражда а изгражда със много труд,четене,домашно възпитание ,училищно такова и много показателни уроци от възрастните.Ако баща ти е пияница или маиката ти е развратница няма от кои да учиш нравствени уроци по доброта уважение и респект от другият пол.Няма на света конвенция която с един подпис да реголира тези отношения между половете.Без култура няма нищо.Поне аз така мисля.

Бахти реголатцията мен.

Конвенцията не е за защита на жените, а за смяна на биологичния пол със социален. Указано е още в предмета на конвенцията. Анатема!

Ежедневния доклад какво се случва в мюсюлманска турция е приет. Чуствайте се свободни да пишете и за другите съседни държави, или понеже те са християнски, Вас не ви вълнуват много-много.

Много си прост...

На мен най ми харесват преходните и заключителни разпоредби. Частта за ГРЕВИО!

Австрия, Белгия, Холандия, Германия, Франция, Швеция и т.н. са подписали "Истанбулската конвенция". Това изобщо не е спряло насилието над жените. Във всяка от тези държави ежеседмично има убийства на жени от техните партньори, като в много от случаите жените са подавали безрезултатни жалби в полицията...

абсолютно вярно! В нашият случай обаче ВМРО и БСП-то врещят срещу лошата ИК дето съсипва традиционните ценности и изобщо не признават, че има проблем с насилието над жени. В това време жените полудели вече си избиват децата... а истинските български мъже се чудят откъде им е дошло до главата.

Когато спечели битката за ръката на любимата с другите конкуренти, мъжът води още три битки в брака си , както следва: За надмощие За равенство За оцеляване

Старо, но златно. Поне аз го чух и гледах за първи път от Миа Алексич в новогодишното предаване "Съзвездия 83"

Ех колко щеше да е хубаво, ако в Турция имаше някакъв закон който да има възпиращ ефект върху убйствата на хора. Сега без тази Истанбулската конвенция ще изколят всички жени.

Както написах, ИК защитава ПРЕДИМНО наркоманите, проститутките, глбти и всяко лице, което се самосчита за жена, без значение от биологичния пол. Това НЕ Е добре за никое общество, а че в турция си имат традиция да си колят хетеро биологичните жени и с , и без ИК, си е въпрос на турското общество- над 95 процента в него са мюсюлмани. Не ми казвайте, че това нямало никакво, ама никакво значение...

FFF

Имам лоша новина за тях. Ще умрат. Всички ще умрем. Всеки, родил се някога, ще умре. “Единственото неизбежно правило в играта на живота е, че рано или късно, всеки спира да играе”.

Уффф, ако тези жени бяха с юридическо образование, щяха да знаят, че ИК защитава ПРЕДИМНО правата на глбти, а НЕ на биологичните хетерожени. А иначе- турция преспокойно може да подпише Конвенцията на ООН за правата на жените и с нея ДЕЙСТВИТЕЛНО биологичните хетерожени в турция ще имат правна защита. Турция да си промени законите- знам, че в техния НК отпадна липсата на девственост при сключване на брак като престъпление, но все още имат недобро законодателство по отношение на правната защита на биологичните хетерожени от домашно насилие- побой, малтретиране, психотормоз, ама истински, а не измислени- като при глбти....

Пъстрата, доволна ли си от панелите за ток? Препоръчваш ли ги?

Мило коте, повечето жени са без юридическо образование като теб, а дори да са пак биха имали проблеми да се оправят с някой "традиционен" български мъж дето си възпитава жената с шамари. Покрай истерията с ИК така и този въпрос не беше разгледан сериозно от НС. Това, че ти си оправна не значи, че другите са. Па и ти може да "си намериш майстора". Това ти го гарантирам, но не за да те плаша, а за да те призова малко да се замислиш за проблема отвъд ЛГБТ.

Не искаш,ама не зависи от тебе