И днес ограничават мощностите на зелените електроцентрали

Електроразпределителното дружество ЕВН, което обслужва Югоизточна България, разпореди на фотоволтаичните и вятърните електроцентрали в региона да ограничат мощността си с 40%, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - И днес ограничават мощностите на зелените електроцентрали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе даги махат тези тъпни.АЕЦ това е истината.

А защо токът от ВЕИ не се изкупува по цените от АЕЦ?

сега доде моментът да построим десетина нови ЯЕЦ освен онази в Белене ... После като ги спрем поради липса на пазар за енергията им ще можем идеално да ги използуваме за производство на ЯЙЦА и от продажбата да изплатим предсрочно взетите за построяването им кредити.

всицки които произвездат ток на цена повече от шесдесет евро/мвч, ван от пазара! това е решението.

даите им вазможност да оперират през ноща след като говорят че са много ефективни и произвеждат и през ноща. от кои източници им идват инвестициите? наверно от колумбiя.

даите им вазможност да оперират през ноща след като говорят че са много ефективни и произвеждат и през ноща. от кои източници им идват инвестициите? наверно от колумбiя.

Абе като ограничат през деня то през ноща когато не грее слънце ли ще произвеждат? Не че не работят 32часа в денонощието ;)

Изпърнителният директор на ЕСО дали си спря неговата фотоволтаична централа?

А защо не анексират договорите и не спрат скъпите производства на тецовете 1 и 3,където от кал се прави ток зорлем,и сигурно е най-скъпия в света,отделно обгазяват всичко около себе си години наред!Някой /продажника Костов/ бил подписал договор с измамниците американци,взел си комисионните и край вече сме загробени с тези допотопни генератори!Ами разтрогнете ги тези договори,те са анти национални и неефективни.За няколко хиляди души ангажирани около тях плаща цялата икономика и измъченият ни народ.С производството от АЕЦ,ВЕИ и вецовете нещата в електроенергетиката ще бъдат къде по-поносими за всички към момента!Необходима е само воля,нали имате такава,а дерзайте тогава,да видим можете ли?!

Може и да ограничават мощностите на зелените електроцентрали,но затова пък парното ще дъни сигурно до Май....Нека дъни,зима е !

Яхтата ми хвана паюджина - отивам на село да гледам овца...

Хора, не виждате ли как ви заблуждава държавата! защо не се замислите защо като има такъв голям излишък ДКВЕР и ЕВН и другите тъпаци не намаляват цените а спират ВЕИ и този ден енергията на слънцето и вятъра отива на кино ... Просто искат да ви дерат с високи цени. А после ако ще 10 АЕЦа да построят няма кой да свали цените освен нас с гласуване и площади. ПОМИСЛЕТЕ!

деер

А защо не спрат всичко до 2020г и после да ги оставят до 300мегавата по лотариен принцип? Защото ще ни съдят....... Така, драги гласоподаватели, Вие сте роби!!!! ВЕИ, Марици е ГАЗ.......всичко ще плащате, като не искахте да мислите навремето и си пожелахте личната си далаверка , за да Ви дадат кредит за апартаментче и кола! Сега ще ядете палмово мляко, сирене и кашкавал, салами без месо, месо с вода, за да спестите за мафията - на нея и трябва охрана, замъци, манекенки, коли, яхти, самолети и апартаменти в луксозни сгради по света!!!!

"на нея и трябва охрана, замъци, манекенки, коли, яхти, самолети и апартаменти в луксозни сгради по света" - поне да се ограничат малко ...само за манекенки и коли ...;):)))

можеха да го сметнат и да го напишат - мах. 12.8 часа ....;):)

До дир-а: "да ограничат мощността си до 40%" и " ограничи производството на ток от всички вятърни и фотоволтаични централи с 40 на сто" - това не е едно и също нещо ... объркахте ме в ичисленията ;):)