Лондон обмисля ограничения на привличащите фактори за българи и румънци

От декември 2013 г. ще бъдат премахнати ограниченията за българи и румънци да живеят и работят във Великобритания. Това съобщи британският министър на вътрешните работи Тереза Мей, цитирана от Би Би Си. Великобритания обаче обмисля ограничения на привличащите фактори за имигрантите.

Обратно в новината

Коментари - Лондон обмисля ограничения на привличащите фактори за българи и румънци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

The Daily Mail ясна работа :)..измислици...Но все пак коментарите ми бяха доста по интересни от статията. Наплив няма да има, наплива беше преди да влезем в ЕC когато Англия имаше споразумение с БГ и Ръмъния за self-employment visas. В Англия съм от 18 години и е факт че броят на Българите е нараснал много сериозно. Факт е че някои от тях взимат помощи и това е една от причините вече да не се издават NI numbers, или поне е значително по трудно от преди. Среща ла съм такива хора и манталитетът им е Еми, нали знаеш как сме ние Българите..Не, не знам..! но аз лично не виждам защо Анлия е длъжна да издържа хора които разбира се имат и друг доход, но който просто не се декларира. По въпроса че в Лондон нямало Софиянци..има има...от 250,000 българи в Лондон има от цяла България. Много от хората който някой наричат селяни и които работят като общи работници са вишисти, обаче в нашата мила БГ няма достатъчно работа. Кой от къде е няма значение, интелигентни хора има не само в София..:) Лека ви вечер Българи

''...да се възползват от новите си свободи....'' Кои СВОБОДИ бе, Смешници??? :(((

Това е раелната оценка на реалното положние в България, а не розово ритушираните картинки, които родни политици и медии ни рисуват. До толкова е зле в България, че предстваляваме вече заплаха за западните демокрации.

Статията е пълна с глупости!!! Ако отрежат мигрантите от Националната здравна служба (NHS) от това ще бъдат засегнати около 5 милиона пакистанци и не повече от 100-тина българи. За социални помощи трябва да си рабитил тук няколко години и да си плащал данъци и осигуровки. Това със жилищата (housing benefits) е крайно трудно дори за родените тук да го получат. Да не говорим че ограничения за пътуване и пребиваване за българи и румънци реално няма вече 5 години. Не а става ясно конкретен автор на тия простотии ама ако наистина са BBC, из.рали са се върху рейтинга си.

преди седмица в вестник бирмингхам маил пишеше ,че след премахване на ограниченята за балгари и руманци се очаква на острова да доидат около з0 000 000 (милиона) балгари и руманци. кави неща пишат само , а двете даряви нямат общо толкова население......... а ,че има такя дето идват и живеат само от превилегите това е вярно,за това англичаните са си прави,но те неса само балгари и руманци. говорят за всички емигранти.

англо сахонски боклуци. тапата ви система щ ви погуби, имат толкова много хора които не са работили и един ден през гивота си,чакат само на соцял от даргавата.стига сте крали от цял свят в продалгение на векове! и вашата имперя ще залезе скоро. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ма ,тия всеки път забравят,че България вече е в ЕС! И вместо да се чудят как да прилагат повече ограничения, докарващи до невъзможност оставането на отишли да си търсят работа в Англия българи. Тогава,всички държави към ЕС с висок стандарт и водещи икономически, да започнат да подпомагат по-бедни държави от ЕС като България,за да не търсят работа нейните поданици навън. Иначе,започвам да си мисля,че ни приеха в ЕС-а за да им снасяме всеки месец милиони такса за това ,че сме в ЕС. Така че,все някой трябва да ги озапти с тези техни ограничителни методи .И, ако ще играем с двоен аршин- да направим ограничение и за техни паданици правещи бизнес в България. Или да ги изгоним, или данъците за тях да са поне 60/50% в полза на българската хазна! Ще им се невидяло и Европейските Мангали ,облечени в английско!

Спасяването на давещите се, е ангажимент на самите давещи се. Спрете да давате рушвети, и България ще се оправи за 5 години.

Що бе, в Англичнаско да не би да не дават рушвети? А, забравих...те, без да искат, са окрали половината свят за няколко века, а сега дават акъли и се правят на примадони.

те са л. студени, нас са ни презаквали в_ги. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

te sa l.

Значи и ние да забраним на заселващите се в България англичани здравеопазване и т.н. И да забраним на алкохолиците им да пият по курортите.

Доколкото знам,благодарение на чужденците държавата ни трупа пари.Пък и точно те наливат пари в държавата по един или друг начин.Докато българин в Англия-само гледа как да вземе ;)

Марти, скъпа, осигуровките ми на месец възлизат на 3-3500 паунда. Дарлинг, за 5 години сметни колко пари съм внесъл.

Никой не трябва да им се сърди на англичаните. От България и Румъния ги заливат пълчища от цигански орди, които там се наричат "българи"или "румънци" А те са си цигани, които където и в която държава да отидат, я превръщат в кочина.

Има и обратна тенденция(колкото и да ми е странно) Доста англичани идват и се заселват в БГ. И то не само пенсионери - има млади семейства с деца, които живеят в БГ, като децата им учат в български училища. Англичаните би трябвало да се радват, че българи ходят и се заселват при тях. За другите български граждани ги разбирам, ама те са международно зашитен вид:)))

хъмм...аз съм от години в Англия и то тези ограничения до някъде вече си ги има. Хаусинг бенефит можеш да получиш- да ako си легално тук, а джоб сикърс получаваш само ако си работил 2 години или нямаш абсолютно никакви доходи. А че с чалгари се е напълнил Лондон така е. Нито говорят езика, нито разрешителни имат, но се сипят по гетата (Страдфорд, Тотенхам и тн.). А за циганите няма и да коментирам, те съвсем свободно си крадат тук отдавна.

Tи, като си там от години, претендираш, че знаеш езика и се считаш за нещо повече от ''чалгарите'', що не научиш имената на кварталите поне? Tотенхам се пише така на английски, но не се произнася така, нито пък се пише така на български.

Живяла съм в Лондон една година,и за това време не съм видяла софиянец-само селяни.Не работят,а чакат да вземат помощи,да им дадат общинско жилище...По-голямата част от българите идват във Великобритания,защото знаят какви привилегии могат да получат.Затова аз съм ЗА налагането на забрани на неработещите!Ако искате ме плюйте-ваша работа,но наистина българите станаха прекалено много.....

молим?? я пак! какви облаги ще получиш и какви пари след като цъфнеш в Лондон и не работиш??!! И си не англичанин ,а българин!! я пак?? чак след като работиш няколко години може да ти дадат някаква помощ,но и тогава никой няма да те държи месеци и годинки да бозаеш и да не работиш!! я пак??

Наясно ли си колко хора тук,благодарение на добри счетоводители мамят държавата,че работят,за да получават помощи?Имаш ли представа колко хора идват тук,за да родят дете?Ако не си наясно как стоят нещата в Англия,по-добре си мълчи!!!

Марти, скъпа, осигуровките ми на месец възлизат на 3-3500 паунда. Дарлинг, за 5 години сметни колко пари съм внесъл.

бил от софя. щом си се варнал само слд една година значи не ставаш...то за да се приобщиш с тяхня манталитет трябва време,ама нали си от софя и моге би егото ти е доста голямо.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Марти, мног съм съгласен с коментара ти оносно ограничаване на достъпа до различните социални помощи тук за когото и да било. Относно софянците, честно казано не сме малко, но повечето сме с висока клалификация, живеем в добри квартали и е по-трудно да ни срещне човек. Четейки коментарите ти си мисля че би ми било приятно да се запознаем на живо, ако си все още в Лондон. На пишешщите към коментарите на Марти бих искал да кажа че за съжаление в тях има ужасно много истина, аз самия се дразня че данъците ми отиват за издръжката на подобни хора без значение от нациналността им.

ами ще плащаш като поп,и ще храниш 5-6 марзеливи англичанина. така работи системата тук в енгланд мъ френд. римските императори сащо за давали всеки месец з0 кг. гито без пари и зрелища в колезеума без пари,ама и тази велика имперя се срина. тукашната няма да издарги и още 10 години ако нещата в света варвят така както в момента. това е пологението прятелу. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Драги Софийски поданико, (да се рабира не-селянин хаха), има и не-Софиянци=не-селяни, които раобтят вискоко квалифициран труд, и то тук в UK (колкото и невероятно да Ви звучи) и също биват ограничени=дискриминирани в развитието си, поради това, че са поставени под общ знаменател ''Българи''. В този ред на мисли, ''ЗА'' ограниченията, но за неграмоти, безработни, неквалифицирани и безхаберни. Deal?!

Нашите политици да внимават много добре тези как ни правят на маймуни и да не забравят да въведат реципрочни мерки!

Дааа,че вече не можем да се разминем по улицата от англичани натискащи се да вземат 70-80 лв. социална помощ.Това са около 30 паунда,които британския гражданин ще вземе за около 3 часа в страната си...

Става въпрос за здравното осигуряване което Англичаните ползват в България, откъде накъде те ще ползват тук а ние там да не можеме?

виждам физиономията на снимката и...! а вие виждате ли я?? Ок,нямам повече въпроси!!!

Бият самара /България/ да се сеща магарето /Шотландия/ какво ще им се случи като напуснат Великобритания...

Пак не сте разбрали за какво иде реч! Става въпрос за персонални забрани към колегите Боко Рапона, Цвъки Физкултурата и цялата кохорта на ГРОБарите.

Какви мйекащи селяндури бяха напълнили самолета от и за Лондон и как изглеждаха, направо си е страшно!

Абе имаш право! Аз единствения път, като съм бил в Лондон - на прибиране самолета закъсня, есетвествено, беше забутан да тръгне от възможно най-далечния край на терминала. И като се събрала една тълпа и миека, миека. Личеше си, че се прибираме на село:)

Като в Лондон например, Аз се съмнявам дали има истински англичани или да има, те са малцинство.

Английските политици, които са казали цитираните мнения, или са много тъпи, или по-скоро печелят политическа поддръжка с такива изказвания! Нито сме се затичали натам, нито сме толкова много! То който искаше отиде и преди ограниченията! А престъпниците не ги спираше и Шенген! Тъй че тия умници се упражняват на наш гръб и само ни слагат негативи! Сякащ не забелязват тълпата от колониите, които ги залива. Не съм ходил в Англия, но познати, които често ходят дотам са ми казвали, че на някои места е трудно да се види истински англичанин.

това е вярно за всички по големи градове, но в провинцялните малки градчета и села не се виждат много емигранти. по тези места, доколкото има емигранти, те са основно от източна европа - полша, словакия, литва и латвя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

тоя пък простак какви ги плещи, българска и румънска вълна от престъпници!! расистче гадно си ти еи! я си виж задния двор на каква кочина е заприличал, ние сме щяли да сме ти проблема, аиде бегаи се гръмни тъпо животно!

Истината е . че се страхуват не от булгарските работници, а от циганите които ще нахлуят като скакалци.Българите не представляват опасност за пазара на труда, циганите ги плашат.

Не искам да прозвучи расистко, но циганите (не българските) отдавна са заляли UK.

Ние в БГ трябва да се радваме на това, малко да се разтоварим от циганското бреме.

Те престъпниците още 90г. се пръснаха по Европа! Сега вълната ще бъде от работяги търсещи спасение от мизерията тук!

много точен коментар! да припомня на англииското стадо,че косио самоковеца имаше апартамент в лондон преди 10 години...бг картофопроизводителите отдавна имат имоти в така наречения бял свят :д

че то и сега не останаха кадърни хора в бг . оставете само мутрите , дано се поизчистят сами. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То и сега няма ограничение за живеене и работа стига да станеш селф емплоед (ЕТ)

Много сте тъпи като журналисти в изказванията си!!!!!!

Какво великодушие! Тези английски приятели на ген.Борисов - Дейвид и компания консерви, защо се правят на интересни! Те, просто нямат право по силата на Лисабонският договор, да ни ограничават правата на пълноправни членове на ЕС, след 31.12.2013 г. Другото би било дискриминация, за която, ако я направят, по силата на договора, които са подписали и те, ще можем да ги осъдим подобаващо в международен съд! Защо нашите Държавни мъже, допускат така да се гаврят с тях и не дават достоен и навременен публичен отговор?

Защото не са чели договора

Те не са го и подписали, което е по-важното в случая.