Директор на ”Софарма” обвинен за укриване на 15 млн. лв. данъци

Финансовият директор на "Софарма" Борис Борисов е с повдигнато обвинение за избягване на плащане на данъци в размер на 15 млн. лева.

Обратно в новината

Коментари - Директор на ”Софарма” обвинен за укриване на 15 млн. лв. данъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕДИН ЧЕСТЕН БИЗМЕСМЕН ИМА В БЪЛГАРИЯ , И НИЕ ТРЯБВА ДА ГО УНИЩОЖИМЕ! ЕДНА ИЗЦЯЛО БЪЛГАРСКА ПРОСПЕРИРАЩА ФИРМА ИМА ,И ТРЯБВА ДА Я ЗАТРИЕМЕ! ЧИИ ЛИ ИНТЕРЕСИ Е НАСТЪПИЛ ЧОВЕКА, КОЙТО СПАЗВА НАЙ-СТРИКТНО ЗАКОНИТЕ ? А , ЧЕ Е УМЕН И ГИ ПОЗНАВА , А ТОВА НЕ ОТЪРВАТ НА НЯКОГО , КОЙ Е ВИНОВЕН? ДАВАЙТЕ ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ , ДРЪЖТЕ СЕ ЗА ЧУЖДИТЕ ФИРМИ , ТЕ ЩЕ ВИ ГЛЕДАТ НАЙ-ДОБРЕ!ПРОДАЖНО ПЛЕМЕ.

Тежко му и горко на всеки, който има някакъв досег до Донев и Павлов в момента - ще си отиде от бизнеса мърцина! Обвиненията няма да издържат в съда, но пък правителствените медии ще могат да ги коментират на воля поне няколко месеца!

дано левкимия ги тръшне всички мърши като тоя на снимката

Този национален предател за разстрел краде яко, не се шегува. 2 милиона лева тежели 150 килограма, значи сметнете колко килограма тежат 15 милиона откраднати от бюджета пари... Това е ТИР с прицепа - и да го пита човек за какво са му на този лаком гъз толкова пари - няма ли да се продриска от алчност? Кога се е родил, защо се е родил, какъв човек е бил, на какво са го учили в училище този изрод? Да мори пенсионерите с непосилни цени, по-високи от тези в Европа? За такъв трябва гилотина на площада. А не да му четем глупостите и нахалните изявления на отявлен айдук.

Явно изобщо не си запознат пенсионен фонд Доверие няма нищо общо с холдинг Доверие. Ама да се изходиш нали и ти по темата.

Спомнете си за колко милиона долара невнесени данъци бе осъден Ал Капоне на доживотна присъда ????Преди повече от 80 г. А ????

И на тоз ще му лапнат имотеца, като на Г. Ганчев. Задачата на всички управляващи е да ограбят хората, които са се хванали да вършат нещо и облагодетелстват близките си. В БГ може да станеш богат само ако си на власт.

И за децата е видно, колко "виден и честен бизнесмен" е тоя боклук.. Според мен има само едно решения казуса "Донев"- един куршум 7.65. И за всички отрепки крали със задниците си, Трактори и подобни мърши, също.. Това са пиявици впили се във всеки от нас.. Не струват повече от 2лв, колкото е и един куршум..

Ако си монополист, НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ колко си кадърен. Потребителите ще плащат като попове за всичките бизнес безумия, включително и имотите на Лазурния бряг. Затова в ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ държави има АНТИ МОНОПОЛНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО(миналата година Майкрософт беше осъден в Париж за стотици милиони евро...). В България също има, но точно в тази сфера берем плодовете от некомпетентността на Борисов в някои области - това е една от тях. Та в България анти монополното законодателство практически не работи, защото шефовете на комисиите СА КУПЕНИ ОТ МОНОПОЛИСТИТЕ. И властта нехае. Така че не ми обяснявайте КОЛКО КАДЪРЕН БИЗНЕСМЕН е Донев, еле па Пъпката. Пъпката го познавам лично и "багажа му" ми е известен. Най-обикновен КРАДЕЦ и ДАЛАВЕРАДЖИЯ. Какъвто е и Донев, защото генезиса на доневото "богатство" са измамите, далаверите и откровените КРАЖБИ, организирани от Пъпката. Толкова за тия двамата!

Късата памет е национален проблем! Този ни ограби, а някакви мижитурки тук го защитават! Дано поне ви плащат за това!

ДА, Донев плаща добре и редовно на служителите си. Можеш само да мечтаеш за работодател като него !

ОГИ ДОНЕВ ПРЕМИЕР!!!

ГЕРБ така губят почва, че втория на изборите в Белоградчик е с 2 ПЪТИ по-малко проценти. ВИЕ, КОМУНОИДИТЕ, можете да си рисувате каквито искате въздушни кули и да тънете в илюзии, но ПОСЛЕДНАТА ДУМА има народът, на изборите. И там ще видите кон боб яде ли, защото народът показа колко е мъдър и интелигентен...

А бре на тебе тази думичка комуноид май ти е любима,ако не я напишеш поне педесет пъти на ден не можеш да живееш!?!? Това "IQ146",модел на NOKIA ли е или някакъв спешен номер,защото определено не е мярката на акъла ти!?!?Не харесвам комунистите,но вия ще ги изкарате още малко винивни и за глобалното затопляне!!!!Много елесно да хвърлиш вината на друг.Айде виж си малко и вашия двор(ГЕРБ),и те не са цвете за мирисане!......А какъв ли е модела на NOKIA-та на ББ:)

Не забравяйте, че предстоят парламентарни избори през 2013г. На Боко и Цвъки им трябват мого,ама много милиончета за да отърват кожата за още 4 годинки! И да се доналапат естествено. За тази "светла" кауза- всичко е позволено. Ако е необходимо и отсрели ще има за непослушните, които не желаят да финансират ГРОБарите на България.

Не знам какво са направили в Софарма, но са честни и винаги си плащат! Е, срещу документи рабира се. Сигурно някой им е поискал данъци под масата и не са си платили? Иначе са едно от малкото останали работещи български предприятия. Време е и на тях да им се тури капата.

Колкото по-бързо се издигаш(забогатяваш), толкова претоварването е по-голямо,кръвта се оттегля от главата и вземането на правилното решение, да намалиш форсажа, е въпрос на секунди. Ако това не се направи, майката Земя те зове стремглаво, следва състояние на безтегловност, удар и амин.

Не искам да бъда адвокат на "обвиняемите" - въобще не ги познавам, нито съм ги чувала- просто чета сводката. Мисля си, че хора с техния така описан мащабен бизнес си имат кохорта от икономисти, счетоводители и адвокати и едва ли са допуснали да не си платят дължимото. Та нали всичките им дружества ЕЖЕГОДНО минават по силата на ЗСченоводството ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН НЕЗАВИСИМ финансов одит от дипл. експерт-счетоводители - нима те не са забелязали укриването и са подписали ей така фин.отчети, част от които са и доходите на директорите? Смятам, че от ГЕРБ просто губят почва; искат си милионите рушвет или хората, които им ги плащат, спират да им ги дават и когато не ги получат - хоп! показен ПР и обвинения, които след време падат в съда. Примери колкото щеш; и с тези двамата така ще се получи.

Само колко сте наивни. Незабравяте че сте в България

Явно този ще опере пешкира ,за да излезе Донев чист като сълза!

Ще паднат цените на лекарствата, колкото паднаха цените на Топлофикация.

То сценарият е ясен - или е обвинение в "организирана престъпна група", или е "пране на пари" или е "избягване на данъци". Съответният "бизнесмен" е стреснат и е готов на сделка - да сподели част от откраднатото от народа с управляващите - говори се за порядък от 50% ! Естествено, че всеки от големите "бизнесмени" у нас е с тъмно минало и не заслжава затвор, а направо разстрел ! Въпросът е обаче защо не се закачат някои "бизнесмени" и най-вече "бизнесменки", които необезпокоявани и поощрявани от властта завземат бизнеса на онези, попаднали под атаките на послушното МВР ! Това май се е случвало и досега, но не в такива мащаби - да се използва държавната машина, за да се превзема чуждият бизнес !

Тези и още безброй други "бизнесмени'' крадат от самото начало на промените. Всички те са свързани с БКП - БСП. Създаде ги Андрей Карлович Луканов Показателно е, че до сега никой не ги закачаше - нито Иван Костов, нито Сакскобурготски, нито Станишев. Пита ли се някой защо си живееха спокойно до сега? Защо едва сега някой ги подгони? Друг е въпросът какво ще каже "независимият" съд. Май ще каже това, което нареди Партията кърмилница.

Ами добро утро де - защо когато твоят любим борисов беше шеф на МВР не ги закачаше ? Защо сега закача само избрани "бизнесмени" - или милионите на цветелинка са честни ? А на ТИМ ? А на маджо и пашата ? А на цеко минев ? А разследванията срещу валентинчо златев за монопол в горивата докъде стигнаха ? А парите на цветанчо василев, банкера на бойко, с които купи БТК честни ли са ? Хм - излиза, че всички приятели и близки на борисов "бизнесмени" са чисти като сълза, а всички останали са лоши комунисти ? Абе това май ми е познато ... не знам на тебе дали ти е и дали въобще можеш да го обобщиш ... но е хубаво, че се събуждаш, чака те дълъг ден !

А защо предходните управляващи не закачаха никого? Излиза според вашата логика, че те са били близки с всички "честни бизнесмени". P.S. Личните имена се пишат с главна буква.

Ако с Донев нещата стоят така,врагът му Цветан Василев да вземат направо да го обесят.

Чии ли са сребърните мини зад Тодорини Кукли в посока Своге?Мини за открит добив на сребро,нелицензирани и охранявани от яки момчета с джипове.До преди три години бяха на Доган,ама сега се мълви под сурдника в Бързия и Берковица,че са на една яка кака от Монтана..Тая където купи хижата на Петрохан.Май и казват Дебелосова или Маданската Биволица на галенко.

ти я познаваш добре щом пускаш този пост под всяка тема - а запознай ни с нея де :)))

Мисля, че въпросния господин има физиономия на мошеник, но само той ли е..............

този същият бизнесмен беше с бойко борисов в бразилия в бизнес делегацията на премиера да не забравяме ,че за една година - 2011 спечели от здравната каса 6 милионна лв. и най-важното той е най- големия спонсор на партия ГЕРБ.

този същият бизнесмен беше с бойко борисов в бразилия в бизнес делегацията на премиера да не забравяме ,че за една година - 2011 спечели от здравната каса 6 милионна лв. и най-важното той е най- големия спонсор на партия ГЕРБ.

По принцип всеки вкаран в тяхната схема по някъкъв начин обеднява ,но за жалост средствата не отиват в държавата в народа,а в други мошенници.

Къде беше Комисията за финансов надзор, Комисията за публично предлагане на ценни книжа. Къде бяха "независимите" одитори....

този същият бизнесмен беше с бойко борисов в бразилия в бизнес делегацията на премиера да не забравяме ,че за една година - 2011 спечели от здравната каса 6 милионна лв. и най-важното той е най- големия спонсор на партия ГЕРБ.

В една нормална държава ако обвинения от този тип срещу такива хора не издържът трябва да има не 1 и 2 оставки в прокуратурата. Въпроса е дали ще има такива ? Воденето на такива дела струва десетки хиляди лева, които плащаме всички ние.

Ами да не ги водим тогава,а? Ще спестим десетки хилядо от заплати, а стотиците милиони неплатени данъци ще го платиш ти?

А бе много своенравни финансови директори, счетоводители, управители се навъдиха напоследък. Не слушат, правят си каквото си искат и после изненада за собственика. Много лошо.

Той щото собственика, ни лук ял ни мирисал.

User е абсолютно прав, но според мен той забравя ПИБ, ТИМ, Котараците. Никога България е нямала по-корпоративнои рекетьорско правителство. И на мен са ми крайно антипатични Павлов, Донев, Ганчев, Захариев и другите знайни икономически "герой", но прекрояването по този начин на бизнескартата на България ни гарантира една псевдопазарна икономика и все по-дълбоко затъване в собственото ни блато. В такава криминална икономическа среда винаги идват следващите, които са по-брутални и безкомпромисни. Препратка към стария , но много поучителен филм "Борсалино". Сегашните просто да чакат. Очакването е ужасно и самоизяждащо чувство :-).

Не е тайна, че всички фирми укриват данъци. Финансовият директор прави това, което му наредят собствениците, иначе ще го сменят. Поне да намалят цените лекарствата. А те вземат парите от джобовете на болните и бедните.

Поредния безмислен медиен шум. Свидетели сме на "досъдебни производства", "повдигнати обвинения", "съдебни заседания" но не и на отнето имушество и затвор. А иначе Донев заседава в МС заедно с министри и синдикалисти и дава препоръки за пенсионна реформа, минимална работна заплата, и т.н.. Пълна порнография!

Пак битка за кокала..

ще паднат, колкото и гришката падна. Не пишете смешки, че в булгаристан си пада о т високо. Падат, ама друг път

И какво от това? Шум няколко месеца, съд, пръдня и.... оправдателни присъди. КЕРВАНЕ СИ ВЪРВИ, КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ

Пука им на тези, че имат парична гаранция в големи размери. За откраднатите от тях милиони , това е нищо. Само затвор и конфискация на имуществото им, може да ги стресне.

тоя има толкова пари че интерпол и с 100 червени бюлетини за издирване няма да го хванат ако рече да побегне

ВСИЧКИ БИЗНЕСМЕНИ ТРЯБВА ДА СА НАЯСНО КОГО ТРЯБВА ДА СПОНСОРИРАТ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ. ЗАТОВА СЕГА СЕ РАЗМАХВА ТОЯГАТА - ДОНЕВ, ПАВЛОВ, СЪДРУЖНИЦИТЕ ИМ ....

Колко още такива театрални постановки ще изгледаме, докато не им вземат Софарма и не я дадат на единственият подходящ честен и кадърен купувач - цветелинка ! Не, че боклуци като огнян дойнов и павлов не заслужават затвор, но по подобен начин бяха притиснати и гриша ганчев и други едри "бизнесмени" да продадат бизнеса си на подходящи хора ! Гадно е, защото така отново ще ни дерат кожата, но този път парите ще отиват в герб ! Ще станем свидетели и на покупкана на БТК от банкера на бойко - цецко василев, и ще видите как АЕЦ Белене ще се строи, но от частен Инвеститора - разбирай отново цветелинка или маджо или друг подходящ !

Прав си! България е страна на злото.

Ахмед Доган

Прав ама друг път - "огнян дойнов" не е жив от 12 години!!! Май искаше да каже Огнян ДоНЕв!!!

А какво става с другия ИЗМАМНИК ,ЛЪЖЕЦ И МАНИПУЛАТОР - Павлов ?? И двамата са яко ИЗМАМНИЦИ !

А какво става с "добрия банкер" Цветан Василев?! А какво става с хилядите мутри през прехода, какво става с 3/4 от строителния бизнес, където се изпраха стотици милиони черни пари? Какво става с Баневи-маневи и прочие? Какво става с всичките комунярски бизнисмени? Маргини, Паши, Маджовци, локални главорези... Точно Донев и Павлов ли са първи в списъка на крадците? Че и Прокопиев напоследък! Толкова очевидна саморазправа е нямало никога! Само глупак или платен драскач може да си мисли и коментира че става въпрос за "борба с корупцията"!

...Стефан Софиянски, Иван Костов, Венцислав върбанов, Евгени Бакърджиев, Александър Божков, Патка михайлова и т.н......то ест - нищо!

E-ама тук още малко ще кажете нещо и за БЪДЕЩЕ за БЪЛГАРИЯ на другарката Елена Костова

когато всичко поститнато е от измами, много бързо се пада