Победа за оръжейното лоби в САЩ

Лидерът на демократическото мнозинство в Сената на САЩ Хари Рийд официално оттегли от дневния ред подкрепяния от президента Барак Обама законопроект, целящ да укрепи нормативната база за огнестрелните оръжия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Победа за оръжейното лоби в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбирате ли защо Щатите са номер 1 ? Защото правата на хората са над стремежите на сатрапите от върховете да контролират всичко. Собственост, бизнес, оръжие и демокрация - кофти комбинация за влечугите по върховете. Статуята на свободата е намерила правилното си място !

Това е едно разумно решение! Ако ограничат продажбите на оръжия, току-виж спрели да се изтребват сами и представяте ли си какво ще стане..?!

Много съм учуден от този крайно либерален режим за продажба ма оръжие, дори и на луди! Според мен поне трябва да минават психопреглед. у нас ми се струва, че е така, нали?

Ако Хамериканците са пример за Демокрация, да раздават калашници и тук. Само не знам тези, които се палят показно и скачат от Аспаруховия мост, тогава какво ще правят. И за Октай запазете един гранатомет. Той поне има смелост и идеи.....

Само така! Стреляйте се докато остане само един!

САМО ВЪОРЪЖЕНИЯТ НАРОД Е СВОБОДЕН И НЕЗАВИСИМ...!!! ОТ ВЪОРЪЖЕНИЯ НАРОД СЕ СТРАХУВАТ ДуПЕДАТИ, МОНОПОЛИ И БАНДИТИ...!!! С ВЪОРЪЖЕНИЯ НАРОД СЕ СЪОБРАЗЯВА И ДЪРЖАВАТА И Е ПРИНУДЕНА ДА МУ СЛУЖИ...!!! А НАД БЪЛГАРИТЕ СЕ ИЗВЪРШВА ГЕНОЦИД И СМЕ ПРЕД ЛИКВИДИРАНЕ, ТОЧНО ЗАЩОТО СМЕ ОБЕЗОРЪЖЕНИ....!!!

браво на тебе ха ха точно така е, само проблема е, че много малко хора в бг мислят като теб. народа е нерешителен и страхлив. ти си достоен за уважение, да си жив и здрав!

и си представям едни въоръжени цигани ... нали и те са когато е нужно са "български народ" ...

е те тогава сватбите им ще протичат много кърваво.. :)

Че те и сега са си въоръжени (и то без да им трябва да питат някой)... Разоръжен е само мат'риала....!!!

В Америка има 10 000 враждебни спрямо Правителството милиции и организации - не го казвам аз , а си го признават от ФБР .... 70% от тия милиции са бели американци с бръснати глави обичащи Харлей Дейвидсън :))) ... Останалите са черни и религиозни фанатици :)

Около 70% от производството на стрелковото и ракетно въоръжение в САЩ се контролира от ЕВРЕИ!!!!

Значи, ти трябва да се гордееш със своя еврейски произход!

А така, да си кажем истината! Срам за американците че не защитиха правото си на живот и големите производители на оръжие спечелиха пак!

Основната материална гаранция за независимост е частна собственост върху земеделската земя.Това право се гарантира от правото да носиш оръжие.Днес за материално се считат парите.Тоест вяра в абстрактна стойност, а не реална

Нека се стрелят на воля в САЩ,пожелавам им освен тенджери (пише се така,щото гледам има 1000 вариации на тази дума) да и взривяват и коли,танкове,булдозери и всякаква малка,средна и голяма селскостопанска,аграрна,военна и не толкова техника и всички нейни производни.Убивайте се драги американци,правете зрелища за народа като в древен Рим-дайте ни зрелища,хляб тука има у нас(поне хляб има засега има)!!! Пълнете новините със гръмки заглавия,както през последните няколко дена.Само после не търсете съчувствия и сантименти-заслужавате си всичко което се случва по вашите геогр.ширини,даже ви е малко-щото в ролята на световен полицай,която играе държавната ви администрация и масовото промиване на мозъци отново с нейно участие-заслужавате всеки ден в училищата,университетите и детските градини ,по улиците ,в моловете да се случват все по-мащабни престрелки,дори с участие на танкове и самолети.Халал да са ви пушките и автоматите в ръцете на психари и бандити,които не ви липсват......

Требе да пуснаем и ние Калашници и РПГ-та на по-айляк режим - ама тогава май ще гризнем дръвцето .

Ето го отговорът на въпроса КОЙ ПОСТВИ БОМБИТЕ В БОСТЪН И ЗАщО УБИХА ДНЕС НЕВИИНИЯ АТЕНТАТОР.

ама човек трябва да знае поне малко за какво говори! какъв капитализъм има тук?! кой е създал капитал?! тук се преразпределят блага централизирано това си е феодализъм остатъци от комунизма е има тук таме някои свободни електрони но основното е мутри и червени олигарси! а олигархията е характерна за робовладелското общество и за феодализма (комунизма е частна форма на феодализъм)

Това се очакваше. Между другото, самия Хари Рийд, сенатор от Невада и Демократ, гласува против законопроектите (общо 7 на брой), които бяха отхвърлени в Сряда. Язък за левандурите и 0бонго, който обиколи половината щати да агитира за контрол върху оръжието. На пресконференцията в Сряда следобед 0бонго и Байдън бяха като насрани хахаха :)

това което те разсмива си е твоя работа именно - измислени са от умни хора в условията на икономическа свобода - което някои хора наричат капитализъм измамниците и престъпниците ги е имало винаги но релано точно свободната икономика е тази която възнаграждава най-справедливо усилията на хората и заради това е най-силната кой е ограбен - форд, едисон, гейтс .......... е те тов е ограбване за теб демокрацията и свободата може да са етикети но за много хора са ценности и там където има много такива хора се живее добре ;)

Е точно пък за ЕдисЪн и за Гейтс да говориш за "най-справедливо усилията" си е меко казано ... наглост, неграмотност и плод на промит мозък! И двамата са доказани крадци на идеи и чужди изобретения, патентовали ги като свои! Да, правилно прочете - не че не са имали свои но на Едисън по-голямата част са дело не негови служители, за което той не им е отдал абсолютно никакво признание а ги е патентовал на свое име ... за Гейтс пък мисля няма смисъл да ти припомням това, което толкова неграмотно забравяш?!? И от къде го изкопа тоя термин "свободна икономика"?! Такова животно нема! Тя не е свободна никога била а винаги е зависела от капитала - сеш се "пари, стока, пари прим"! Тъй че нищо справедливо няма един да има стартов капитал пък друг да няма и каквито и усилия да влага вторият, и колкото и кадърен и грамотен да е той, няма как да задвижи колелото от нищото - елементарен физичен закон преди всичко!!!

му не му продължавай да четеш маркс и да смяташ че другите са промити мозъци :)))) напълно наясно съм че човек особено комунист може да окаля всеки :) всъщност това как ти си обясняваш света си е изцяло твой проблем по-лошото е че тълпи тъпаци се хващат като чуят най-простото обяснение - колкото и да е невярно и тъпо проблема че не си чувал за свободната икономика също е изцяло твой ;) продължавай с маркс

почти всички неща които ползваш днес така небрежно са рожба на така наречения капитализъм

Не е победа за оръжейното лоби, а е победа за хората, че да могат да се самозащитават от престъпници, които винаги ще намерят начин да си намерят оръжие легално или не. Това е поредния случай в който държавата и държавното лоби се опитват да ограничат правата на хората, ужким в тяхна полза.

Точно така. Тези законопроекти бяха толкова глупави и безмислени, че нямаше да имат абсолютно никакъв ефект. Защитниците на оръжейния контрол пиха една студена вода. За пореден път.

Ограничение на оръжията, разбираш ли? Няма да се спре продажбата, искаха ограничения. Не може в семейство с психично болен да има цял арсенал, плюс няколко леки картечници. За какво са ти тия леки картечници бе тъпанар? От кого ще се пазаш? Полицията идва до няколко минути, достатачно е да притежаваш някакво леко оръжие за самоотбрана. Какви идиотщини пишеш бе момче?

това не е съвсем точно. пурво, картечици не са разрешени (в почти всички щати) за свободна продажба (по-точно оружя способни да вузпроизвеждат изстрели изтрли на авотматичен или бурст режим). второ, едва ли когато някои е нападнат в дома си, колата си, или на улицата има 2 минути за да се обади на 911 за помощ. ще се вуздрая от по-нантатушни обясненя и коментари но ще добавя, че не всичко е само черно или бяло. поздрави от оакланд ;) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сега се очаква да забранят тенЖерите под налягане.

Как се вари комунистически мозък? Слагаш го в тенджера под налягане покрит с камък. Вариш докато камъка омекне....

Можеш ли, да ми кажеш как се пече МАЙМУНСКИ ЗАДНИК?

ех мечтииии

Ау каква изненада - предполагам, че всички обичащи демокрацията и хората, начело с Обама се били против, но някак си не са успяли да се преборят с това оръжейно лоби - а иначе много са искали да го направят ... Жалка гледка - капитализма не задоволява потребности - той ги създава ! Защото от това се печели ! Затова лицемерието на всичките тези льохмани е обидно за човечеството - ако искаха, щяха да ги ограничат, но явно парите, които получават партиите от това оръжейно лоби са достатъчно, за да се забравят убийствата на невинни деца и хора ! Бизнес нали - кланяйте им се роби !

дефинирай ми потребност

лузерчо,няма ли почивка за твоите велики анализи,че вече ми се драйфа от тях,че си селски бек е повече от ясно но защо се напъваш да налагаш мнението си на градските хора...я бягай в родно село и забавлявай селските моми

Браво, там знаят как да си защитават правата!!! Всеки човек има право на самозащита, не само престъпниците!!!

да, всеки идиот - с патлак.