Официално: 43-ма чужденци в ареста за финансиране на тероризма по метода хавала

Основният организатор на престъпната група е сирийски гражданин, пребиваващ в България

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С тия 43 чужденци ще бъде голяма патаклама- заклети преводачи,свидетелства за съдимост от там дето са живяли.....

Къде са Сайдера и Чуки, тия защитници народни, питам аз? Защо не се справиха юнашки с тия терористи по познатият начин? Издишаме, другари!

Да разбираме, че касата на идил се е пренесла на спокойствие и разпределя от България. Кой пусна тия терористи и им даде документи? Да не са едни други терористи гербаджийски, упражняващи ГЕНОЦИД над българите?

Що не съобщите граждани на коя държава са? На Русия?

32к евро - егати бедните терористи ;)

самият метод не е по природа терористичен. ако пишеше "финансиране на терористи по банков път' щеше да е същото. хванали са някакви, които са използвали метода да пращат пари на терористи, разчитайки на малки (10--20 хиляди) но много и хаотични, смесени с нормалните, преводи на пари.

Открити 32 000 евро?! Ами то бабите по нашите селата, които дават пари на телефонните измамници, имат повече пари под дюшеците . Мигрантите дават 10000 евра само и само да дойдат в Европата , минавайки през България?! Нещо не мога да разбера?

то и тоя е "Сириец" само по собствените си изказвания. Поредния Афганец, "загубил" документите си

При банките е същата технология.Като вкараш парите си в банков клон и ги изтеглуш от друг клон,да не би да ти дават същите банкноти.А рабухите и евреите гледат да плащат по малко и спестяват лихвите,които ще им вземат банките. Обаче е важно за какво са парите.Ако, са за джепане да трепят хората трябва да се хващат и заключват.Иначе няма нищо необикновено, това е масово разпостранено.

Нещо никой не може да ми обясни сносно, как функционира тази система. Усещането е, че всеки се изказва неподготвен.

Каква стана тя?излезе,че не САЩ създадоха и подрепяха ИДИ а България???Вярно ли нашите политици са такива дупедавци?????

фигаро, фигаро - няма го там.

Не знаем за какво става дума и плещим глупости! В понеделник,вторник ще стане ясно.Само за обща култура- тази система за преводи на пари съществува от древността, ползва се не само от арабите, а и от евреите. В по новото време чрез нея избягват банковите затруднения-време и лихви / забранени от Корана/, но в основата й е взаимното доверие между страните в договорката.Що се отнася до присъствието на араби.... поне в София най лъскавите и посещавани дентални клиники са собственост на араби завършили медицина у нас и специализирали във Европа.От гледна точка на националната сигурност- не е възможно у нас да няма радикално ислямистки типове готови за терористични действия. И в Щатите е така- кулите в Ню Йорк бяха атакувани от араби обучени от американците да управляват самолети,живеещи охолно и вероятно получаващи пари от чужбина,защото не е извеснявали там да са упражнявали обществено полезен труд срещу заплащане.Така,че всичко е възможно!

Баба ми ги пусна тия цръни негра и ислямски цигани, та после и дейност отчитат! Кой им е дал документи или право на пребиваване,а? Какво става с тия престъпници след това! Екстрадират ли се или бат ви боко тъпака ше си ги котка, във връзка с една трафикантски дейност под негов контрол?

Само за Шенген сме...

Какъв Шенген те гони тебе?

Не схвана ли иронията?!

на американски козяк му е малко трудно. в записките има само 'за джендърите, за бежанците, харе-харе-рама-рама"

Под носа ни живеят Главорези и ние спокойно гледаме на това ! Има улици в София по които Българина не може да мине без да се опасява , че ще бъде нападнат от Араби ! Полицията си затваря очите и народа мисли че тези чалми са купили Полицията ! Време е това осинно гнездо да се унищожи , но има сили и средства които не разрешават да ги пипат ! В момента България е Разграден двор -бардак !

язък за лъвовете там....

те за това насила го направиха кръгово -з а да се забрави защо са 4-те лъва по ъглите. а, да, и за да сместят пейка за 'чужденци' по средата. вместо паметни плочи.

Водевил в опит да останат на власт, отново и отново в ролята на спасители.

разработката е на чужди служби и само казват точка по точка на нашите кой да арестуват и т.н. Нашите махленски дилър не могат да хванат и да скалъпят обвинение, камо ли нещо сериозно и международно. За 10 000 € все някое ченге ще издъни операцията..

ти откъде знаеш бе? И не викаш нашенски, ти не си от нашите, ти си руски агент!

а ти си платен шпакладжия -шорошораст. лапай черпака.

това го знае всяко хлапе

А какво става с ,,метода Дюнарджи" или не е сработил? Минали са на метода ,,Хавала"....а? Е..."ашскоулсун" на Него....Евалла....

Избори идват и управляващите започнаха да отчитат мижава дейност с цел да забравим Кумгейт,кръстникгейт,суджукгейт,избитите здрави животни,окрадените пари от еврофондовете,окрадените пари при "преЦедалството",милионите прокъдени българи в чужбина и тн.

Още един път ще призова да бъдат екстрадирани всички кафяви, тъмни и матови от изток и юг които навлязоха у нас последните години.

Ами те руснаците също са на изток от нас.И тях ли да екстрадираме?

и като за интелектуален аутист, че трябва да виждаш цифрите в кафяви, тъмни и матови оттенъци, бе дебил!

Ловили са ги по списък. Тоя на гостите на министър Николайчо Младенов в Правец.

Тоя метод хавала в кой клас се учи, че всички го знаят?

се казва :-)

Глупости! Банките са си платили да премахнат нелоялната им конкуренция.

къде си ма мойта главна буква

-> “...Обяснете ми как тези преводи са... заплаха за националната сигурност?!..“ Ами да бяхте завършили юф , щяхте да знаете! как сега да Ви се обясни материя, по която се полагат над 56 семестриални изпита и 3 държавни изпита? Няма как! -> Английски форум - питаш и ти отговарят. Руски форум - питаш, отговарят ти, теб те питат. Български форум - питаш и ти обясняват колко си тъп и как не може да ти се обясни. Цялата еманация на "българщината" в един пост. Безценно! HUBAWOE!

Ти още ли спамиш едно и също в тази тема? Да не си от мюслитата,които са арестувани? Какви са тези преводи? Кой ги превежда? За какава свършена работа?

Браво бе! Хем арестуван, хем спами в нета?! Колко зле сте с главата вие? Или по-скоро колко зле е с охраната прокуратурата?!

ама си служи с ДУМИ, а не с ЦИФРИ. У, да ви е...а и у тъпанарите!

Само мен ли ме дразни неправилно изписаната дума "използУва" в стаията?

това е правилното, макар и архаично изписване, ама кой ти говори или пише вече културно...нема такава държава

Сложно е. Вербуват нашите цигани от селата, които се имат за "турци". Преди няколко месеца, точно такъв при елементарен спор за парко-място ми процеди :"гяур". Естествено че изяде няколко шамара. Което ми коства загубено време по полиции, че обяснения, че и свидетели трябваше да търся ... бе добре, че имам верни приятели.

Явно са ти слаби шамарите щом оня е отишъл в полицията да се жалва. На такива им обяснявам че като реши да пише жалба, в нея трябва да напише къде живее и че няма да ми се налага да си губя времето да го търся.

Мижи, да те лажем. Предизборни "акцийки" за дебили.За жълти стинки.

Хайде платените дружно да плюем по Русия независимо каква е темата надница гоним.

Руските агенти, кога ще ги почнете?

виж си зад задното краче какво тече

Мани, мани... ти го виж колко е кафяв в устата тоя шорошораст...

Трябва да се обърнете към единствената работеща институция в изпълнителната власт в България: "Бойко, а руските агенти кога ще ги почнете?"

За мен бонусите, за Вас талибаните

Абе , то тия харабески създали мрежа като Васил Левски ( мир на прахта му) . Къде сте бре вътрешни органи? Ко става бре?

Много опасно нещо ще да са разкрили нашите служби, ако не липсваше единствено информацията що за терористична дейност и за какво терористично действие са предназначени парите. Някак не разбрах подробностите. По същия начин биха могли в чужбина да тарашат българите, които пращат кинти в България. Няма никаква разлика дали чужденец или българин получава пари. Вероятно обществото знае, че и от България се пращат пари на българи в Испания и Англия.

фусссссссссссссссс,нпо-сорос,фуссссссссссссс

Щом съм НПО на Сорос, моля, платете ми, няма да ви откажа парите. Искам си парите. Ако няма да плащате , моля не ме причислявайте към Сорос. Понеже едно време бълвах златна вода и срещу другите и ми викаха, че съм бил комунист, кретените- няма оправия щом имаш различно мнение. Но да ме накарат да вярвам в поредната куха милиционерска оборка на кинти от амуджи и пиндустанци не ми минава. Утре, някъде в учжбина, като отговор ще изгърбят българи заради тази акция.

“... Някак не разбрах подробностите....“ Няма и как да ги разберете- понякога те НЕ СЕ СЪОБЩАВАТ умишлено, за да бъдат заловени и изненадани всички, участващи в “мрежата“. По-важното е, че ДАНС и мвр са разбрали и са действали.

Какво е това Хавала? Така арбската ком-партия нарича член.ският внос ли?

Кюрдите продаваха цигари ментета, произведени от пеевския, с парите купуваха оръжие и воюваха с турците и сирийците. Даже един доклад имаше до цацката, с конкретни числа, места и обвинения. Оня доклад, който той не знаел да го има.

ваши хора, козяче.

ДА ЧАКАТ СЕГА РЕД РУСКИТЕ ЕЛЕМЕНТИ... ОТДАВНА ВИ ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, ЧЕ ЩЕ ВИ ЩРАКНАТ БЕЛЕЗНИЦИТЕ КАКТО ПИШЕТЕ ПАСКВИЛИ НА КОМПА ПО БЕЛИ ГАЩИ, ЩЕ СЕ ЧУДИТЕ ОТКЪДЕ ВИ Е ДОШЛО! КОЙТО Е ПО- УМЕН, ДА СИ ОБИРА ПАРЦАЛИТЕ И - ПОЕЗД ДО МАСКВА...

Не, душко,соросоидта ще ви изритаме в америката. Там вече легализираха содомията и педофилията. Ред е некрофилите и канибалите да получат "граждански права". Тъй че богати възможности да ти излезе късмета да те вземат за булка в "свободния свят". И хоп, нашия демократ на първия ред на сатанинската църква, барабар с баш демократите.

хванали сирийци спонсорирани със сороски пари,а за наще соросчета дедо им шорош едвам отпуска по едно казанче с помия на ден,и те горките подквикват на гладно,белким и те докачат некое левче

ВНУШЕНИЯ БЕ! СОРОС ТА СОРОС. КОЙ ГИ ПРОГОНИ ОТ РОДИНАТА ИМ, ПИЧ? ЕДИН ДЕТ ИМ ХВЪРЛЯ БОМБИ, С МНОООГО НИСЪК РЪСТ, СЕЩАШ СЕ...

около тънкото вратле бе

Имитацията на дейност от полиция и прокуратура продължава. А държавата, разбирай - мафията, е озверяла за парични потоци, които не контролира.

На ви "Пакт за миграцията" на ООН! Миграцията допринасяла за ...сетете се сами.

РУСКИТЕ ЛАТЕРНИ СИ КАРАТ БЕЗ ПРИЧИНА. БГ НЕ Е В ПАКТА НА ООН, ЯСНО?

Трябва и всички русифилистици да бъдат окошарени. Те са също толкова опасни и вредни.

нали си парапитен,ама иначе клечиш и чегърташ за черпак

РАБОТИ С ЕПО ВЪПРОСА! ОТ НАТО ДА НЕ МИСЛИШ, ЧЕ НЕ СА НИ НАТИСНАЛИ? ЦЦ ЗАЩО ХОДИ ПОСТОЯННО ТАМ ПО 2 СЕДМИЦИ? ЩЕ ИМ ГЛЕДАМЕ И НА МУЖИЦИТЕ СЕИРА - ЩЕ ПИШАТ НЯКОЙ ДЕН В ДИРА : "СПЕЦИАЛНИТЕ ЧАСТИ ЗАДЪРЖАХА РУСКИ ДИВЕРСАНТИ"...

Браво на нашите момчета.

Арапина прави конкуренция на банките. Милицията веднага действа, когато някой прецаква банките. Ако беше открадната кола или пребит човек (българин), нямаше да си мръднат пръста.

Прокуратурата твърди, че става въпрос за финансиране на международен тероризъм. Хайде да не се е88ме- това е твърде сериозна тема, за да се отнасяме лековерно с нея...Отделно- хавала преводи се “хващат“ много трудно....

Прокуратурата какво твърди няма да го обсъждаме сега. Виж делото на фризьорката от Младост София и не ми обяснявай повече за "прокуратурата".

СИРИЙЦИТЕ НАЛИ СА БРАТЯ С РУСНАЦИТЕ...

Този е брат с американците, защото е от "умерената опозиция". Рязал е тикви из Сирия, сега е бизнесмен в Бантустана.

БАНТУСТАН КАКВО Е? Я КАЖИ, ДА МОГА ДА ГО ПРЕДАМ КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВО В ЪДА... ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО БЪРЗО ЩЕ ПОПАДНЕШ И ТИ В ГРУПАТА НА ЗАДЪРЖАНИТЕ? ЗА ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ...

пристигаха тука с по 2 3 хиляди долара дадени им от един меценат на име сорос,а вас ви храни в черпака

РУСКА ЛЪЖА. ВИЕ НЕЩО ВЯРНО МОЖЕТЕ ЛИ ДА КАЖЕТЕ? ДАЖЕ И ЗАПЕТАЙКИТЕ, ДЕТО ГИ НЯМАШ НЕ СА ТИ ВЕРНИ!

пак налапа големата дръжка на черпака

Башар и Путя са братя ако разбираш какво ти казвам

Браво, ей това е новина. За първи път от сумати и време МВР не е с цвъкно от чайка на пагона, а реално са свършили работа!

Страшна акция , хванали 30000евра и ще се спукат от надуване , вземете разгембете схемата на вожда и цялата държавна мафия , тогава ще ви призная, че работите нещо , а сега ви пускат от вън някаква информация да се биете в гърдите .

За пореден път нескопосан пиар, защото тепърва щели да гледат доказателствата от цацаратурата за да решат кой да остане в ареста????? За какво са тези изхвърляние непрекъснато като хората отдавна са разбрали как ''работите''..

Абе, Сорос каза миналата година, че имал на ръка едни 500млрд. за подпогамагане на "бежанците". Дали няма нещо общо.

ТВА НА ПАЗАРА ГО Е АКЗАЛ ЯВНО, А? И ТИ БЕШЕ С ГРЪБ И НАЕТНАТ:)))) СМЕШНИК СМОТАН! РЕШЕТНИКОВ, УВОЛНЯВАЙ ГИ ТИЯ НЕКАДЪРНИЦИ БЕ! НЕ МОГАТ ДА ЛЪЖАТ КАТКТО ТРЯБВА!

Цирк ГРОБ продължава с пълна сила преди изборите. Представление поредно - хавала, машала, и в крайна сметка само джабала.

Нямате ли си вече червена тв,там да ги говорите тези глупости

Предмет на разследването е дейност на група чужди граждани по организиране и осъществяване на територията на България на нерегламентирани парични преводи в и от страната в особено големи размери Предмет на разследването е НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ ПАРИЧНИ ПРЕВОДИ в и от страната в особено големи размери... НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ ПАРИЧНИ ПРЕВОДИ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ ПАРИЧНИ ПРЕВОДИ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ ПАРИЧНИ ПРЕВОДИ Обяснете ми как тези преводи са... заплаха за националната сигурност?! Значи от 5 години върви трафик, минават през българско незнайно колко, стихийно, после организирано, с помощи от граждани с български паспорти... с помощ от граждани с български паспорти на ДЪРЖАВНИ СЛУЖБИ, ДЛЪЖНОСТИ ЛИЦА С ОРЪЖИЕ и прочие... И това е някакси прието и никой не говори за "заплаха на националната сигурност", а сега едни преводи станаха заплаха... Повече от потресен съм! Излиза, че защита на интересите на банстерите се представя като защита на националната сигурност?! Направо ме е страх да попитам, дали ако преминаващите и организаторите им БЯХА ПРОДЪЛЖИЛИ ДА СЕ РАЗПЛАЩАТ ПО БАНКОВ ПЪТ, С КРЕДИТНИ КАРТИ ИЛИ В БРОЙдали щеше да има такава акция?

Друго е да минават от тук транзит,друго е да се купуват жилища,хора,да се изгражда мрежа по места. В един от споменатите градове забелзах наскоро поне 3 жилища в центъра купини от араби,които незнайно от къде се взеха,и а се издържат.

чуждестранни инвеститори викаш... кой е градът?

“...Обяснете ми как тези преводи са... заплаха за националната сигурност?!..“ Ами да бяхте завършили юф , щяхте да знаете! как сега да Ви се обясни материя, по която се полагат над 56 семестриални изпита и 3 държавни изпита? Няма как!

Ах, милата,работа ли си търсиш, Ела при мен, ще ти давам 20€,само да ми стоиш по бански

Господин >>>, по-лесно ще е да ти се обясни, когато подобриш четенето си и силите ти вече стигат до края на изречението за нерегламентираните преводи: ...по т.нар. метод „хавала“ в рамките на международна организирана престъпна група.

груйо, занапред като ми видиш линка го прескачай. Точно ти, НЯМА какво да ми обясниш. Ти си втория човек тук, който действително няма какво да ми обясни. Сега да те светна чекибоецо. "арабската" банка я има в България от Бай Тошово време! За да има такава "банка" клон у нас трябва да са налице няколко условия - 1. Достатъчно голяма диаспора 2. Възможност за нерегламентирана /сива икономическа дейност/ най-общо казано. 3. Заинтересовани лица Та сама по себе си тази дейност по никакъв начин не се отличава по същността си от мъниграма да речем. Разликата е, че банстерите не съдират такси! САмо това е разликата. Обикновено се използва от черноработници тук за да пращат пари отатък за семействата си. Гарантира се на семейно-родов принцип и "акаунтите" са гарантират със злато. Само по себе си тази дейност е ПО-БЕЗВРЕДНА дори от търговията с биткойни! И тя не може да се явява заплаха за националната сигурност на страната ни! Има нещо друго, което ни се спестява и което няма да излезе.

3евзек

Господин >>>, опитвай да четеш още толкова пъти, колкото са необходими за да достигнеш до престъпната група. Аз нямам какво да обясня. виждам че разследването вече си го провел и сам.

като ощипан! Всяка държава /а не частна организация или хора, както е при някои страни../ е в правото си да финансира дейности с оръжие /това е една богата дейност, носи приходи в бюджета и ще искате после да се лекувате, ама пАри откъде/. Докато тея преводи на цифри в какви знаци не знам, когато не са регламентирани и отиват при едни такива "бойни групи" си е малко съмнително АДЖЕБА каква е тази дейност - кой забогатява...или просто е само за изхранване на бедните граждани от арабския контингент, пардон, континент....а ИМА ЛИ ТАКЪВ? такива де?