Ще строят заешка ограда и надлез за мечки на АМ ”Струма”

За пръв път в България по автомагистрала „Струма” ще се полага ограда за зайци и надлез за мечки, както в Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Ще строят заешка ограда и надлез за мечки на АМ ”Струма” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изключително "съществена" информация, от кога я чакахме. Това си е направо за нобелова награда.

Няма как да не искат мечките да минават защото македонските мечки са им казали че може хората да ги осъдят ако не им се подчиняват :)

Тоя ли дето се чуди президент ли да става премиер ли, сега с мечките се захвана.

Няма ли да е по-лесно тия няколко мечки /ако изобщо ги има/ да ги научите да пресичат на пешеходна пътека и да им турите един сфетофар с бутон. Ще е и голяма атракция. По-голяма от Б... даже!

А, ако мечките и по моста не щат, к'во прайм? :-)) 50-60 милиона.......къде ли са потънали? То, трябва да си леко малоумен за да решиш, че мечките ще тръгнат в тунел някакъв да влизат.....ма, под строй ли?

на животните мястото им е в зоопарка какво правят по магистралите. те данаци плащат ли ,а? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И върви се Баба Меца, наближава магистралата и гледа табели: "Надлез за мечки - в дясно", "Мрежа за зайци - в ляво". И - оппаланка - в ляво, първо да хапне...

..Откакто Б.Б. се грижи за тях, ядат само палачинки със сладко от боровинки, горски мед и шипков мармалад. Обичат също диви круши и бели череши . Няма мечка която да посегне на заек, дори задушен по ловджийски ! И да си смените чипа , хайде!

ще събере зайчетате, ще ги погали, ще ги предразположи, ще разбере какви са проблемите им, а тия които не работят добре, ще си подадат оставките и ще скочат в маринатата. Останалите ще пренесат Баба Меца на ръце през Магисталата. След седмица обратно. Споко, зайците са мното плодовити.

подготвям мечки в дисциплината "троен скок" , прескачат трилентови магистрали, 90% успеваемост. Цена 998,97 еуро/кг мечо тегло. Мечета до 8 години с 50 % намаление!

Тоя издънко Пленелиев с мечките ли ще си подпира рейтинга.

Ха-ха, мечките не се чувствали добре в тунелите! А кой е измислил да се прави тунел, не са ли знаели по-рано за мечешките предпочитания?! Наистина, в Холанди има някакво невероятно сериозно и отговорно отношение към всички животни и птици - по магистрали и улици колите чинно спират, ако някоя патка с цялото си домочадие тръгне да пресича! Много е смешно, но хората наистина си харесват природата и си я пазят! А как ще обяснят на мецаните, че надлезите са за тях, да не стане пак някой сакатлък?! Много забавно! Ама наистина трябва да се мисли за животните, когато се правят магистрали - четох отдавна, че у нас изчезнали дивите костенурки, защото не можели да се срещат и да се размножават след изграждането на междуградските големи пътища. Не трябва да изчезнат и мецаните, както и всички други, дори лошите зайци, които ровят дупки ...

КВО РЕЧИИИИИИИИИИ.........???

Господ да не дава...ама къде в този ареал мечки бре?

Да се направи надлез за лалугери на АМ Тракия !!!

И ще има стачки както в Гърция...добре е това !

това е добре. все пак явно не сме пълни животни ...

Братя българи! Призовавам Ви да кажем твърдо НЕ на всичко! Каквото и да ви казват, повтаряйте НЕ!

Айде стана спец и по мечките и зайците и рейтинга му изведнъж надмина 200 %. Да се готвят лисиците, влечугите и там каквото е останало от горския електорат. Ама който си е построил незаконна хралупа да му мисли.

Удар на заек при 130 не е готино. Колкото до мечките - най-вероятно Коста е прав и това ще са средства, които не може да бъдат усвоени по друг начин.. Големият въпрос е, защо по дяволите няма нито един надлез или подлез на новите участъци на околовръстното в София и на хората им се налага да пресичат 10 лентова градска магистрала!

Браво! Тази отсечка ще облекчи още повече трафика към Гърция, да не говорим за безопастност и т.н.! Прави впечатление от коментарите по-долу, че или има много платени драскачи срещу ГЕРБ или мнозинството от пишещите са заринали се в лайна, нищо не постигнали посредственици. Новината не е за мечките, а това, че е стартирал процедура за избор на изпълнител, което е ДОБРЕ, защото инфраструктура ни трябва. Извадете си главите от задниците и поне веднъж помислете стратегически за всички...

Плевналиев ,колкото мечките са влизали в тунела ,толкова ще се катерят и по надлез/мост/.Оправихме другите неща та и за зайците се загрижихме.

Не бил труден участък, защото бил прав. Абе некомпетентник с некомпетентниците. Това да го каже дете пак ще се засрами, ами земната основа, ами подпочвените води и хиляди други неща. И това ми било министър на строителството. После нови тайни анекси, и 48 мил евро. от горе, като на люлинсаката магистрала.

Тоя пак откри топлата вода. Каква излагация само

Да не забравите да бутнете хамстеро зад заешката ограда?! И внимавайте за Гоцко като пресичат мечките!!!

Да отдадем благодарности на делото на ББ ! Не! Не! Говоря ви за Бриджит Бардо.

Е щом ще има надлези за мечките трябва да има и подлези за пепелянките и усойниците. Майко милааа...нямам думи вече.

А гнезда за лястовичките?

Лястовички там няма. Виж, пеперудки - колкот' си искаш.

Да се построят също напречни траншеи по магистралата за преминаване на крокодили. Да се задели поне 5% от БВП за светлото начинание. В София, където е останал неопикан подлез или надлез, веднага да се събори.

Ъ-ъъъ ... това де ... устройствата `прескочи/прикрий-камила` -- кога най-накрая ?!

Виждал съм в Холандия такива надлези за дивите животни над магистралите. Те не са някакви тесни мостове, а са широки по 100-200 метра и повече и запазват непокътната значителна част от природната среда над пътя. Представляват пътен тунел в участък от магистралата в предимно равнинната територия, който би могъл да се изгради и с откоси, но тогава би се прекъснал достъпът за животните през нея. У нас вероятно ще се строят с целево европейско финансиране, което не може да се ползва за други цели.

Анджак де! Сега като ми увеличат пенсията от 136 на 141 лева и като ми вземат 5 лева за тази цел под някаква форма- ще финансирам целево. Добре са се прицелили с лъжиците. Бяхме чували за мечките и меда, ама за чистото масло не бяхме. А имало и мед и масло за някои.

Благодаря! Не съм се смял така с години. Зная, че пак аз ще плащам за смешките, но продължавам да се смея. Димитровският комсомол е най-големият комик - вече второ столетие.

Това комсомолските секретари са големи смешници и аз ревах от смях. Толкова е смешно, че чак тъжно, защото го казва министър, колкото и да няма хал хабер от строителство.

милия той...ама да знете само как се радваше, когато го избраха за знаменосец на комсомолската организация в гиназията...

Ако ще плащат колкото и за автомагистрала Тракия- мерси. Явно всичко е по мутренски- работи и после ти теглят една ....... не дават никакви пари- имал си, дал си, майната му на средния бизнес- тях ги интересуват само гропировките!!! Народа е просто сган за тях- мачкай, тъпчи и т.н.

Какъв иноватор е УБАВЕЦА ! Плащаме винетки,а караме в дупки и кал,пък тоя тръгнал за мечки и зайци надлези да прави !!? Българи,до кога ще ги търпим тия от ГЕРБ ? Превърнаха се в гробари за българите !!!!!!!! Вън от парламента продажници !

И тоя май превъртя. Подлезите и надлезите по големите булеварди нема кой да оправи, а тоя тръгнал на мечките да прави надлези

Излага се. В Швейцария мечките се придвижват с лифтове, а зайците с делта-планери.

а мармотите увиват шоколади

ако е като люлин ексиг да е

Ма спрете се с тея магистрали, бе! Ма що кюфтета и кебабчета зарихте там бе! Така не се печелят избори - народът иска кюфте, бира и лютеница, не магистрали!

Е то първи април не мина ли? Това виц да бяха се опитали да измислят, подобна глупост едва ли щяха да сътворят. Колко подлеза и надлеза има В София, които функционират и не са станали кенефи, че този умник започнал да строи тунели и надлези за мечки с по 50-60 милиона лева. Аз обичам животните и природата, но като се сетя как разни хора притичват по централни софийски булеварди, ми става лошо...

точно това си помислих докато четях изцепката на ухиления от новината.

грешен съм,Господи прости ми,но като прочетох статията си представих как тегля плевнята с халка и синджир за носа по надлеза