Коментари - В последния момент се появи оферта за машини за гласуване | Днес.dir.bg

В последния момент се появи оферта за машини за гласуване

В последния момент преди края на срока, днес в ЦИК е постъпила оферта за доставка на устройства за машинно гласуване.

Обратно в новината

Коментари - В последния момент се появи оферта за машини за гласуване | Днес.dir.bg

Коментари

НАЧИИИИ , МАШИНИ НЯМА ДА ИМА НО И 15 МИЛИОНА ЩЕ БЪДАТ ДАДЕНИ И ОТКРАДНАТИ

Защо ми се струва, че така наречените десни у нас, залагат капани, че в случай, че не спечелят изборите да има повод за сваляне на евентуалното ляво правителство с улични бунтове! Ако изборите се проведат както до сега само с бюлетини, "Протестна Мрежа", ГЕРБ и другите десни ще изведат хората на улицата с искане бързо да се доставят машини и да се проведат нови избори! Ако, до СЕМ не свали "Шоуто на Слави" от ефир, то. вместо да излъчва шоу, ще бъде политическо предаване, пропагандиращо интересите на ГЕРБ, независимо как, дали с организиране на референдум, или с позициониране на Бойко Борисов, или друг посочен. Едва ли левицата има полезен ход, освен да се откаже от изборите! Силата на заразените от жажда за власт кариеристи и келипирджии у нас е неотразима, за сега! Много хора се настървиха за лесно забогатяване. а някои големи десни партии, го обещават с политическите си платформи!

Алилуя братя Българи.... хахаххах както се изразиха малко по доло "Корабчето плава, плава..."

НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ КАК НЯКОЙ ЩЕ СЕ НАГУШКА С ТОЛКОВА ПАРИ ЗА НАША СМЕТКА.ГЪРБИМ СЕ ЗАРАДИ ЕДНИ ДЕТО СИ ИГРАЯТ НА УПРАВЛЕНИЕ.ИГРАЙТЕ БЕЛОТ ,БЕ.КОЛКО ПЪТИ СЕ ЯВЯВАШ НА ИЗБОРИ Г БОЙКО? УПРАВЛЕНИЕТО ТИ БЕШЕ В РЪЦЕТЕ.СЕГА ЗАРАДИ ЕГОТО ТИ НИЕ ДА ТИ ПЛАЩАМЕ,ДЕТО КРЪВНОТО НИ Е ПО-ВИСОКО ОТ ЗАПЛАТАТА.СРАМОТА!!!!!

Интересно, мога да управлявам банковата си сметка от лаптопа или телефона, а не мога да гласувам с тези устройства, та трябва да се похарчат толкова пари.

В ,,комуняги,,влизат Бсп,герб,дпс и всички останали с различни найменования,и най тъпият българин е разбрал ,че всички разиграват театър .Мая измисли машинно гласуване ,а Бойко защо не го отмени???????????

"Корабчето плава, плава..."

Някои ме питат, дали съм готов да дам милионите за машинното гласуване. Не милионите, и трилионите си съм готов да ги дам!

Имало някъде 20 млн лв. защо да не ги вземе тази фирма? Тя е комунистическа - дайте да им дадем още, по-богати да станат, но никога няма да станат по-човечни. Изсмукват персонала си до край, а после всеки да се спасява по своему

Ако не знаеш АТАКА ПРЕДЛАГАШЕ ДА ИМА ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТС, но не го приеха.

Като си казаха,че ще откраднат тези пари и го направиха.Само в две дъжави е с машинно гласуеане,Холандия се отказаха защото са неточни,а нашите комуняги това искат.Трябва да ги накажем,ако ни позволяват.Реставрират Всичко тия УРОДИ НЕНАСИТНИ

Какви комуняги сънуваш? Машинното гласуване го въведоха РБ, ГЕРБ,"патриотите". На Рада Дълбоката хората искаха от ВАС да се произнесе. Аре, марш у канавката

Тактиката на ГЕРБ и другите десни, винаги, без изключение, когато нещо не се получава, въпреки, че е въведено от тях, да се изтъпанят и да кажат, че за това са виновни комунистите! Този им номер дава страхотни резултати! Хората под "комунисти" разбират БСП, АБВ и др. подобни леви политици. А, те, не се смятат за комунисти и не реагират! И става - ГЕРБ завинаги!

Така ще бъде в продължение на 5 години ,защото народът ни пожела "промяна".Гласува за този ,който в момента дестабилизира държавата в полза на една партия/БСП-БКП/ и Русия.Ама хак му е на тоя тъп народ.Жестоко ще съжалявате да Росен Плевнелиев-демократ , уважаван в Европа и в Америка.До сега злите езици говореха ,че в Б-ия се случва грабеж.От сега нататъка ще видите вие какво е грабеж.Държавата беше стабилна Народеее Опомни се!БСП иска да съсипе държавата .Не и позволявайте да го направи.

Манипулиращите машини за гласуване който щяли да бъдат докарни от Амстердам! Интересно че никой от Амстердам и Ministerie van Buitenlandse Zaken не знаят за това! А и AMSTERDAM няма такива машини за гласуване. Oфертата е подадена от фирма "Лирекс. Дали няма да бъде последната лъжа за поръчка за 12 500 устройства с прогнозна стойност от 12,5 милиона лева. ИЗТОЧВАНЕ НА СРЕДСТВА! КЛИП: Манипулиращите машини.

Това се нарича обир, узаконен и ненаказуем. За какво са ни тези машини, немултифункционални и с еднократно приложение. Половината интернет потребители освен да играят на игрички не могат нищо друго да правят с компютъра. Я някой ги използва, я не. Тези 12 милиона могат да отидат при младите майки за децата им ,както и за пенсионерите / не реститути/. Спрете с безумията в тази изстрадала страна!

Ал

Ква стана тя? Реформаторите почти ни набутаха фирмата на работодателя си Сорос за машинно броене (манипулиране) на гласове. Сега, обаче изглежда друг ще брои на изборите... Ще се "реформира" Парламента :)

Как така този сладур се появи в 12 без пет с оферта?????Или пак наш човек,що да не се прибарат некакви си 12-13 мил. в последния момент...

Да се сещате защо в последния момент?!

защото така се прави, когато участваш на търг. чакаш до последня момент да излезе инфо за евентуалните конкуренти и коригираш цената в последня момент на база на тази информаця. какво очакате - лирекс са частна фирма и за да си заложат главата в толкова трудна и направо неизпълнима поръчка трябва да спечелят достатъчно.

Глупости - 12 000 таблета могат да се съберат в един тир само! И не им трябва да ги правят сега, вече има готови и се продават по магазините! Разбира се, некадърната държава ще намери най-трудния и най-скъп начин да направи каквото и да е!

По-скоро най-престъпният и най-крадливият... Голямата част не е некадърност, а чиста кражба.

да идеш да гласуваш, и гласуваш машинно, е все едно да легнеш при хубава жена увит целият в стреч фолио!

Остава да ги сертифицират само, че гласуванията не може да се манипулират, което за месец е почти невъзможно.

В България отдавна се гласува машинно. Циганите и твърдия електорат на всяка партия са си направо машини за гласуване.

Ами то хубаво, ама позволява ли законодателството да се вземе решение при положение, че има само една оферта? Не трябва ли да има поне 3?

Няма време всичко е на живот и смърт , като ремонта в тунела !

"Лирекс БГ" спасителя на изборите !

'' През 2009 г. фирма "Лирекс.бг" участва в експерименталното машинно гласуване.'' Това означава, че фирма "Лирекс.бг" е ДЕКЛАСИРАНА , защото не отговаря на условията за участие: ''Кандидатите трябва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, през последните три години, считано от датата на подаване на заявлението.'' https://www.cik.bg/upload/69517/Обявление+за+поръчка.pdf

Важното е, че са бивши ченгета и "случайно" печелят всякякакви поръчки на МВР, включително са автори на некадърно направени и неработещи информационни системи

машините можело да се произведат за пет дни, но компонентите за тях можело да се окажат проблем??!! Какво ще им произведат, само пластмасовите корпуси за 5 дни ли? А компоненти може и да няма....?!

А за написването на софтуера и одитирането му за сигурност, да не говорим... Колко му е да се напише :)

за софтвера ще мислим после. Там са още 12000к лева.

Напомням, че г-н Кънев пвдигна въпроса за тези машини. Даже се изкара победител в борбата срещу ЦИК. Сега Кънев да извади нужните милиони и да плати за тези машини! Аз не съм съгласен данъците ми да отиват за наем на машини за еднократна употреба.

Аре стига простотии бе бате... 240 депутати са гласували идиотски закон. Това, че някой е изискал закона да се спази така както е гласуван по-скоро е полезно за да стане ясна идиотията на гласувалите го. Не ти е виновен (тоя път) Кънев, че депутатите са некомпетентни идиоти.

смотаните реформатори ни нахедриха с още десетки милиони за всеки избор отсега нататък .Да пикам у устите на всичките .

Да бе, сякаш само реформаторите са гласували закона... Псувай по гербавите си господари, като не ти изнася!

Тази фирма вероятно е собственост чрез подставни лица на Путин или на някой от неговите хакери и чрез доставката се цели да се повлие активно на изборите в България и докарат на власт русофилско насочени партии! Мога да продължа и по-нататък, но засега стига !

Де да беше така, както казваш!

gonzales

могат да оспорват изборите и още как .... :-) . това че се е явила фирма за доставка на машините не означава , че тя ще ги достави работещи в срок. дори и това да стане няма гаранция, че машините ще работят през целия изборен ден. а щом има неработещи машини оспорването на изборите е на лице. отделно от това избори могат да се оспорват и по други критерии.

тия да не са от фирмата на Роску

питаите ку рнелия тя ги разбира тия работи или манолова ханъм

За тях не знам, ама бъди сигурен, че рубенсовото Лиле още утре ще се изкаже по темата, даже и да не я питат.

Лирекс я няма в първата десятка на IT фирмите в България нито за:хардуеърни доставчици, хардуеърни производители, доставчици на офис оборудване, доставчици на компютърно оборудване. Това е една от малкото фирми, която през 2015 бележи спад както в приходите, така и в печалбите спрямо 2014. Явно е тясно обвързана с БСП.

Ми според топ100 на link/top100:2015 и през годините назад са си баш в топ 10 ИТ компании в България

Пародия на държава. Дори и да се е явила е само една...конкурс с една фирма не се прави...

gonzales

да , конкурс няма да има , но печеливш защо не ? ако единственият кандидат отговаря на условията той се обявява за спечелил държавната поръчка. по какъв начин да накараш някоя фирма да кандидатства като тя не желае.

Мушенгия. Тия ако не са имали нещо в предвид, измама, че да няма конкуренция, щяха да си я пуснат още преди 10 дни. Офертата да се отхвърли и ще спестят 30 милиона, които може да ги дадат на пенсионерите плюс по още 30 лв.

Стига, бе! Бива - бива изненада, ама чак пък толкоз! То цял сюрприз!

А дано ама надали... Връзват се като свински черва в момента. Виж какво съм писал за лирекс ако не го изтрият де.

Лирекс са стара комунистическа фирма, която докато беше станишко на власт процъфтяваше и вземаше всички обществени поръчки. После умре. И днес се възражда - познайте защо! Комунягите са впрегнали всичко, само и само да спечелят. Ако не спечелят - това ще е края им! Така, че Българино опичай си акъла за кого гласуваш!!!

И кво значение има? Нали аз броя гласовете. Ммм

.... не си ти, а софтуера, правен от лирекс....

А-а, без тия номера. ББ отново иска кокъла. Няма да стане тая.

Звучи като " Не съм опитвал да свиря на пиано - може и да мога."

Всички знаем, че МС няма да възложи тази поръчка. Ако тръгне да я възлага Лирекс ще намерят начин да не приемат възлагането. Просто няма време. Една добра реклама за фирмата. Ако имаха достатъчно време - например 6 месеца, щяха да изпълнят поръчката. Фирма на 25 г. са, познати са.

В крайна сметка ползата от машинното гласуване е, че в реално време се броят гласовете и в края на деня само се сверяват хартиените бюлетини с електронните гласове. А за целта може да се ползват и обикновени касови апарати вързани в система (както са свързани към НАП), и само да се печата номера на бюлетината, без тъчскрийни и т.н. оскъпяващи допълнителни устройства.

А бе тия машинки са далавера бе! За наши хора,верни на идеята за презрелия социализъм.Гювеч та дрънка, нека пенсионерите да преминат от кифла с кофичка кисело млеко , само на кифла без млеко и на студена вода.

gonzales

гласуваш или само на хартия , или само на машина. може и да бъркам. също така предполагам , че гласуването на машината се запаметява и след приключване на изборният ден резултатите се изпращат. изпращането по време на гласуване е в нарушение.

И сега ЦИК ще се произнесе че офертата не отговаря на изискванията и ЛИРЕКС с пръст в уста :)

Но пък с напълно безплатна шумна реклама по всички медии :)

Съдът се бил произнесъл? А той носи ли отговорност за манипулациите който ще станат на база електронно гласуване? За изправността на техниката? След като съдът не носи отговорност, не е редно да има право да се произнася по такива въпроси! Много е лесно на чужд гръб, на всяка цена ...

Съдът се произнася по законосъобразността на решението, а не по неговата целесъобразност. Отговорност трябва да носят тези, които са приели такъв закон, и онези мишки от ЦИК, които няколко години си питаха ушите и нищо не направиха по въпроса. То човек, като ти чете коментара, ще си помисли, че при гласуването с хартиени бюлетини не стават никакви, ама никакви, манипулации.

Е, и? Сметката моля!

ujabg

Руски пари!

ujabg

Който не знае цъка минуси"-"!

машините. А откъде ще намерят 3000 техници да оправят машините в деня на гласуването? А колко оттях ще командироват в чужбина за техническа поддръжка и за чия сметка?

Отговор: оттам откъде ще дойдат и машините - от Русия!

Лирекс е тясно свързана с HP.

Коментари - В последния момент се появи оферта за машини за гласуване | Днес.dir.bg

В последния момент се появи оферта за машини за гласуване

В последния момент преди края на срока, днес в ЦИК е постъпила оферта за доставка на устройства за машинно гласуване.

Обратно в новината

Коментари - В последния момент се появи оферта за машини за гласуване | Днес.dir.bg

Коментари

НАЧИИИИ , МАШИНИ НЯМА ДА ИМА НО И 15 МИЛИОНА ЩЕ БЪДАТ ДАДЕНИ И ОТКРАДНАТИ

Защо ми се струва, че така наречените десни у нас, залагат капани, че в случай, че не спечелят изборите да има повод за сваляне на евентуалното ляво правителство с улични бунтове! Ако изборите се проведат както до сега само с бюлетини, "Протестна Мрежа", ГЕРБ и другите десни ще изведат хората на улицата с искане бързо да се доставят машини и да се проведат нови избори! Ако, до СЕМ не свали "Шоуто на Слави" от ефир, то. вместо да излъчва шоу, ще бъде политическо предаване, пропагандиращо интересите на ГЕРБ, независимо как, дали с организиране на референдум, или с позициониране на Бойко Борисов, или друг посочен. Едва ли левицата има полезен ход, освен да се откаже от изборите! Силата на заразените от жажда за власт кариеристи и келипирджии у нас е неотразима, за сега! Много хора се настървиха за лесно забогатяване. а някои големи десни партии, го обещават с политическите си платформи!

Алилуя братя Българи.... хахаххах както се изразиха малко по доло "Корабчето плава, плава..."

НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ КАК НЯКОЙ ЩЕ СЕ НАГУШКА С ТОЛКОВА ПАРИ ЗА НАША СМЕТКА.ГЪРБИМ СЕ ЗАРАДИ ЕДНИ ДЕТО СИ ИГРАЯТ НА УПРАВЛЕНИЕ.ИГРАЙТЕ БЕЛОТ ,БЕ.КОЛКО ПЪТИ СЕ ЯВЯВАШ НА ИЗБОРИ Г БОЙКО? УПРАВЛЕНИЕТО ТИ БЕШЕ В РЪЦЕТЕ.СЕГА ЗАРАДИ ЕГОТО ТИ НИЕ ДА ТИ ПЛАЩАМЕ,ДЕТО КРЪВНОТО НИ Е ПО-ВИСОКО ОТ ЗАПЛАТАТА.СРАМОТА!!!!!

Интересно, мога да управлявам банковата си сметка от лаптопа или телефона, а не мога да гласувам с тези устройства, та трябва да се похарчат толкова пари.

В ,,комуняги,,влизат Бсп,герб,дпс и всички останали с различни найменования,и най тъпият българин е разбрал ,че всички разиграват театър .Мая измисли машинно гласуване ,а Бойко защо не го отмени???????????

"Корабчето плава, плава..."

Някои ме питат, дали съм готов да дам милионите за машинното гласуване. Не милионите, и трилионите си съм готов да ги дам!

Имало някъде 20 млн лв. защо да не ги вземе тази фирма? Тя е комунистическа - дайте да им дадем още, по-богати да станат, но никога няма да станат по-човечни. Изсмукват персонала си до край, а после всеки да се спасява по своему

Ако не знаеш АТАКА ПРЕДЛАГАШЕ ДА ИМА ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТС, но не го приеха.

Като си казаха,че ще откраднат тези пари и го направиха.Само в две дъжави е с машинно гласуеане,Холандия се отказаха защото са неточни,а нашите комуняги това искат.Трябва да ги накажем,ако ни позволяват.Реставрират Всичко тия УРОДИ НЕНАСИТНИ

Какви комуняги сънуваш? Машинното гласуване го въведоха РБ, ГЕРБ,"патриотите". На Рада Дълбоката хората искаха от ВАС да се произнесе. Аре, марш у канавката

Тактиката на ГЕРБ и другите десни, винаги, без изключение, когато нещо не се получава, въпреки, че е въведено от тях, да се изтъпанят и да кажат, че за това са виновни комунистите! Този им номер дава страхотни резултати! Хората под "комунисти" разбират БСП, АБВ и др. подобни леви политици. А, те, не се смятат за комунисти и не реагират! И става - ГЕРБ завинаги!

Така ще бъде в продължение на 5 години ,защото народът ни пожела "промяна".Гласува за този ,който в момента дестабилизира държавата в полза на една партия/БСП-БКП/ и Русия.Ама хак му е на тоя тъп народ.Жестоко ще съжалявате да Росен Плевнелиев-демократ , уважаван в Европа и в Америка.До сега злите езици говореха ,че в Б-ия се случва грабеж.От сега нататъка ще видите вие какво е грабеж.Държавата беше стабилна Народеее Опомни се!БСП иска да съсипе държавата .Не и позволявайте да го направи.

Манипулиращите машини за гласуване който щяли да бъдат докарни от Амстердам! Интересно че никой от Амстердам и Ministerie van Buitenlandse Zaken не знаят за това! А и AMSTERDAM няма такива машини за гласуване. Oфертата е подадена от фирма "Лирекс. Дали няма да бъде последната лъжа за поръчка за 12 500 устройства с прогнозна стойност от 12,5 милиона лева. ИЗТОЧВАНЕ НА СРЕДСТВА! КЛИП: Манипулиращите машини.

Това се нарича обир, узаконен и ненаказуем. За какво са ни тези машини, немултифункционални и с еднократно приложение. Половината интернет потребители освен да играят на игрички не могат нищо друго да правят с компютъра. Я някой ги използва, я не. Тези 12 милиона могат да отидат при младите майки за децата им ,както и за пенсионерите / не реститути/. Спрете с безумията в тази изстрадала страна!

Ал

Ква стана тя? Реформаторите почти ни набутаха фирмата на работодателя си Сорос за машинно броене (манипулиране) на гласове. Сега, обаче изглежда друг ще брои на изборите... Ще се "реформира" Парламента :)

Как така този сладур се появи в 12 без пет с оферта?????Или пак наш човек,що да не се прибарат некакви си 12-13 мил. в последния момент...

Да се сещате защо в последния момент?!

защото така се прави, когато участваш на търг. чакаш до последня момент да излезе инфо за евентуалните конкуренти и коригираш цената в последня момент на база на тази информаця. какво очакате - лирекс са частна фирма и за да си заложат главата в толкова трудна и направо неизпълнима поръчка трябва да спечелят достатъчно.

Глупости - 12 000 таблета могат да се съберат в един тир само! И не им трябва да ги правят сега, вече има готови и се продават по магазините! Разбира се, некадърната държава ще намери най-трудния и най-скъп начин да направи каквото и да е!

По-скоро най-престъпният и най-крадливият... Голямата част не е некадърност, а чиста кражба.

да идеш да гласуваш, и гласуваш машинно, е все едно да легнеш при хубава жена увит целият в стреч фолио!

Остава да ги сертифицират само, че гласуванията не може да се манипулират, което за месец е почти невъзможно.

В България отдавна се гласува машинно. Циганите и твърдия електорат на всяка партия са си направо машини за гласуване.

Ами то хубаво, ама позволява ли законодателството да се вземе решение при положение, че има само една оферта? Не трябва ли да има поне 3?

Няма време всичко е на живот и смърт , като ремонта в тунела !

"Лирекс БГ" спасителя на изборите !

'' През 2009 г. фирма "Лирекс.бг" участва в експерименталното машинно гласуване.'' Това означава, че фирма "Лирекс.бг" е ДЕКЛАСИРАНА , защото не отговаря на условията за участие: ''Кандидатите трябва да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, през последните три години, считано от датата на подаване на заявлението.'' https://www.cik.bg/upload/69517/Обявление+за+поръчка.pdf

Важното е, че са бивши ченгета и "случайно" печелят всякякакви поръчки на МВР, включително са автори на некадърно направени и неработещи информационни системи

машините можело да се произведат за пет дни, но компонентите за тях можело да се окажат проблем??!! Какво ще им произведат, само пластмасовите корпуси за 5 дни ли? А компоненти може и да няма....?!

А за написването на софтуера и одитирането му за сигурност, да не говорим... Колко му е да се напише :)

за софтвера ще мислим после. Там са още 12000к лева.

Напомням, че г-н Кънев пвдигна въпроса за тези машини. Даже се изкара победител в борбата срещу ЦИК. Сега Кънев да извади нужните милиони и да плати за тези машини! Аз не съм съгласен данъците ми да отиват за наем на машини за еднократна употреба.

Аре стига простотии бе бате... 240 депутати са гласували идиотски закон. Това, че някой е изискал закона да се спази така както е гласуван по-скоро е полезно за да стане ясна идиотията на гласувалите го. Не ти е виновен (тоя път) Кънев, че депутатите са некомпетентни идиоти.

смотаните реформатори ни нахедриха с още десетки милиони за всеки избор отсега нататък .Да пикам у устите на всичките .

Да бе, сякаш само реформаторите са гласували закона... Псувай по гербавите си господари, като не ти изнася!

Тази фирма вероятно е собственост чрез подставни лица на Путин или на някой от неговите хакери и чрез доставката се цели да се повлие активно на изборите в България и докарат на власт русофилско насочени партии! Мога да продължа и по-нататък, но засега стига !

Де да беше така, както казваш!

gonzales

могат да оспорват изборите и още как .... :-) . това че се е явила фирма за доставка на машините не означава , че тя ще ги достави работещи в срок. дори и това да стане няма гаранция, че машините ще работят през целия изборен ден. а щом има неработещи машини оспорването на изборите е на лице. отделно от това избори могат да се оспорват и по други критерии.

тия да не са от фирмата на Роску

питаите ку рнелия тя ги разбира тия работи или манолова ханъм

За тях не знам, ама бъди сигурен, че рубенсовото Лиле още утре ще се изкаже по темата, даже и да не я питат.

Лирекс я няма в първата десятка на IT фирмите в България нито за:хардуеърни доставчици, хардуеърни производители, доставчици на офис оборудване, доставчици на компютърно оборудване. Това е една от малкото фирми, която през 2015 бележи спад както в приходите, така и в печалбите спрямо 2014. Явно е тясно обвързана с БСП.

Ми според топ100 на link/top100:2015 и през годините назад са си баш в топ 10 ИТ компании в България

Пародия на държава. Дори и да се е явила е само една...конкурс с една фирма не се прави...

gonzales

да , конкурс няма да има , но печеливш защо не ? ако единственият кандидат отговаря на условията той се обявява за спечелил държавната поръчка. по какъв начин да накараш някоя фирма да кандидатства като тя не желае.

Мушенгия. Тия ако не са имали нещо в предвид, измама, че да няма конкуренция, щяха да си я пуснат още преди 10 дни. Офертата да се отхвърли и ще спестят 30 милиона, които може да ги дадат на пенсионерите плюс по още 30 лв.

Стига, бе! Бива - бива изненада, ама чак пък толкоз! То цял сюрприз!

А дано ама надали... Връзват се като свински черва в момента. Виж какво съм писал за лирекс ако не го изтрият де.

Лирекс са стара комунистическа фирма, която докато беше станишко на власт процъфтяваше и вземаше всички обществени поръчки. После умре. И днес се възражда - познайте защо! Комунягите са впрегнали всичко, само и само да спечелят. Ако не спечелят - това ще е края им! Така, че Българино опичай си акъла за кого гласуваш!!!

И кво значение има? Нали аз броя гласовете. Ммм

.... не си ти, а софтуера, правен от лирекс....

А-а, без тия номера. ББ отново иска кокъла. Няма да стане тая.

Звучи като " Не съм опитвал да свиря на пиано - може и да мога."

Всички знаем, че МС няма да възложи тази поръчка. Ако тръгне да я възлага Лирекс ще намерят начин да не приемат възлагането. Просто няма време. Една добра реклама за фирмата. Ако имаха достатъчно време - например 6 месеца, щяха да изпълнят поръчката. Фирма на 25 г. са, познати са.

В крайна сметка ползата от машинното гласуване е, че в реално време се броят гласовете и в края на деня само се сверяват хартиените бюлетини с електронните гласове. А за целта може да се ползват и обикновени касови апарати вързани в система (както са свързани към НАП), и само да се печата номера на бюлетината, без тъчскрийни и т.н. оскъпяващи допълнителни устройства.

А бе тия машинки са далавера бе! За наши хора,верни на идеята за презрелия социализъм.Гювеч та дрънка, нека пенсионерите да преминат от кифла с кофичка кисело млеко , само на кифла без млеко и на студена вода.

gonzales

гласуваш или само на хартия , или само на машина. може и да бъркам. също така предполагам , че гласуването на машината се запаметява и след приключване на изборният ден резултатите се изпращат. изпращането по време на гласуване е в нарушение.

И сега ЦИК ще се произнесе че офертата не отговаря на изискванията и ЛИРЕКС с пръст в уста :)

Но пък с напълно безплатна шумна реклама по всички медии :)

Съдът се бил произнесъл? А той носи ли отговорност за манипулациите който ще станат на база електронно гласуване? За изправността на техниката? След като съдът не носи отговорност, не е редно да има право да се произнася по такива въпроси! Много е лесно на чужд гръб, на всяка цена ...

Съдът се произнася по законосъобразността на решението, а не по неговата целесъобразност. Отговорност трябва да носят тези, които са приели такъв закон, и онези мишки от ЦИК, които няколко години си питаха ушите и нищо не направиха по въпроса. То човек, като ти чете коментара, ще си помисли, че при гласуването с хартиени бюлетини не стават никакви, ама никакви, манипулации.

Е, и? Сметката моля!

ujabg

Руски пари!

ujabg

Който не знае цъка минуси"-"!

машините. А откъде ще намерят 3000 техници да оправят машините в деня на гласуването? А колко оттях ще командироват в чужбина за техническа поддръжка и за чия сметка?

Отговор: оттам откъде ще дойдат и машините - от Русия!

Лирекс е тясно свързана с HP.