Очаква се скок от 30 до 100% на адвокатските хонорари

Вижте какви са предложените минимални суми и за гражданските, и за административните дела

Обратно в новината

Коментари - Очаква се скок от 30 до 100% на адвокатските хонорари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо трябва хонорара да е свързан със интереса на клиента. Дела с делба на недвижим имот може да са молиони и адвоката става наследник

Кой очаква ? държава от идиоти . Защо доите хората ? дейба вашта мама Некдърните адвокати с фалшивите бг дипломи трябва да са в кауша

Четете бе хора.....очаква се..... Това е предложение не е Факт.... Не се подлъгвайте от жълтите псевдо новини

както е предложение, така ще стане и факт! Не се наядоха тези и без друго тарифите са им убийствени!

и сега не им бяха малки. Лошото е, че не им се плаща да свършат работа, а да карат скъпи коли и да си водят петата с 30 години по-малка "съпруга" на почивка в Тимбокту и да я опъват с поредните пластични операции. Така ще е като народът е прост.

Най-важното е , че са освободени от ДДС. т.е. в държавната хазна нищо не влиза. Перът пари основно с консултантски услуги.

И кой ще им ги дава големите хонорари? Народът обеднява, пари за адвокати няма дори и да се налага.

Е тая Темида не само че е сляпа ами е и корумпирана

Май ще се стреляме за по евтино.

Няма да стане. При толкова много юрета.

Абе стига сте стресирали хората бе ....очаквало се.... то се очаква и края на света и кво да направим сега..... да си разплетем чорапите.... то е ясно че трябва да се вдигат зплатите на всички,адвокатите да не са със по два стомаха??? ами учители,лекари,музиканти,футболисти и т.н. ..... айде по сериозно ......

А уж има антимонополна комисия.Тези станаха бетер от арендатора който се разчу тия дни.

Ха-ха, ще направят всичко много скъпо. После ще пуснат застраховка правна защита като в Германия. Който я няма не смее да се занимава въобще с адвокати и съдилища.

Адвокатите е редно да вадят пари, но паразитните нотариуси и ЧСИ-та, е редно да им дръпнат шалтера.

за свещи и лекарства...

боклуци! Видяха, че хората изцяло вземат правото в свои ръце и решиха организирано, като едно ОПГ да си вдигнат тарифите. Кур хляб за вас лайнари!

да им заседнат на гърлото.Не се наядоха

Даааа, адвокатите бъркат в своите джобове от минус тридесет градуса надолу

Бялата Златка с какво се прехранва?Как я кара в тая скъпотия?!

Трябва даже да са още по-високи! Не може всякакви плочкаджии, водопроводчици, бояджии, ключари и др. ,които са в много случаи с основно образование и едно смислено изречение не могат да кажат, да взимат повече пари от хора с една от най-престижните професии, поне по света, уви не и у нас. Оразованието и ценза трябва да се ценят и заплащат подобаващо. Всеки да си знае мястото на стълбицата.

Да кажа на тези, които слагат минуси, че в страните, които толкова харесвате, т.н Запад, всички адвокати са милионери, за разлика от плочкаджиите. Само в страна като България един плочкаджия може да изкарва повече пари месечно от един юрист.

Адвоката е ПАРАЗИТ ,който познава съдията ,плочкаджията не е Паразит

Не сички адвокати са милионери! Само добрите адвокати. Останалите стават плочкаджии, както тук!

Това е още един пример, че в тази държава фундаментални неща са тотално сбъркани. Плочкаджията иска да е наравно с адвоката, лекаря, учителя, пилота, архитекта, интелектуалеца? Ама що за наглост е това? Нека тогава всички сме плочкаджии, защо да учим десетки години и да плащаме за образование? Хамали май, най-добре. Едни братя роми за качване на диван до третия етаж искаха 160лв.

Ми качи си сам дивана бре.

Аз със сигурност ще си кача дивана, но ти не можеш нито да се защитиш в съда, нито да се излекуваш,! Но явно разликата не я виждаш, защото толкова е интелекта ти. И последно ще кажа, че много време ви отделих, че нация без образование и култура е обречена на изчезване, но ти плочкаджията разбираш само от чалга и да искаш пари наравно с учени хора! Затова и изчезваме

Адвокате, не си мисли че ще забогатееш! Другите не са глупави. Като се обадиш на компютърния да ти види компютъра и неговите цени ще са двойни и на фризиорката ти. Нищо няма да постигнете с решения да си вдигате цените. Само вие сте образовани и можещи ще знаеш!

Ся…двама вампири баща и син през ноща хванали един човечец и започнали да му пият кръвта.Синът вампир обаче бил много свиреп и стръвен.Бащата вампир му казал:Сине недей изпива и последната капка кръв на човечеца.Ние сме вампири не сме адвокати.

Нов бум ще има-на престъпността!!! Иначе как ще плащат обвиняемите!

На трета инстанция ще видим кой ще се смее! :D

Това е картелно споразумение и трябва да бъде моментално забранено. Същото важии за миниамлните цени на архитектите! Да не говорим, за нотариусите, и техните комисионни, които отдавна трябваше да бъдат вкрани в релси!

Очаква се да ида при по ефтиния....

Ще тънем в още по-голямо беззаконие....

Недомислена работа. Няма да мине. И да мине я се приложи, я не. В малките градове няма кой да дава такива пари.

в "големите"градове колко ще могат да си позволят да плащат тези цени? Не повече от 10%...

ИСКА ТЪЛПАТА ДА НЕ МОЖЕ ДА Я СЪДИ ЗА ПРЕСТЪПБЕНИЯТА , КОИТО ЩЕ ИЗВЪРШИ ТЕПЪРВА ! УЧЕДВАМ СЕ КАК Е ВЪЗМОЖНО В ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, НЯКОЙ ДА НАЛАГА СЪС "ЗАКОН" ЦЕНИ НА "СВОБОДНА ПРОФЕСИЯ4, КАКВАТО СЕ ВОДИ АДВОКАДСКАТА ?!

Не трябва да има минимални цени за юридически услуги. Хората ще преценят кой им върши работа и ще си платят ако трябва и двойно. Но така звучи като пладнешки обир. Ще има по-малко съдещи се и от там ще им намалее заплатата.

Това не е ли картел ? За един приятел питам !

единственият юрист ще бъде диаметъра на колта!

Заплащането на юристите е унизително ниско. Млад юрист в адвокатска кантора взема между 1000 и 2000 лева. Това е в София. Повече от половината, които завършват се преквалифицират.

На всички българи е ниско

Щото толкова се е откъснало от сърцето на сайбията.

Адвокате, не си мисли че ще забогатееш! Другите не са глупави. Като се обадиш на компютърния да ти види компютъра и неговите цени ще са двойни и на фризиорката ти. Нищо няма да постигнете с решения да си вдигате цените. Само вие сте образовани и можещи ще знаеш!

Боли ма кура некадърници корумпирани сфалшиви дипломи

Ами да завършват друго.Що трябва да са юристи.Имам познат капитан например ,получава 15000$ заплата.Ето вместо за юристи да учат корабоводене.Или пък други скъпо платени професии.

Я някой адвокатин да обясни защо като няма таван на цената на услугите им, се натискат да се увеличат задължителните минимални ставки.... Същите циркаджии кат таксиджиите....

Справедливо е, безспорно.

Единствената гилдия с минимални възнаграждения вписани в наредба. Нали е пазарна икономика уж? Ненормална държава. Нищо не е в ред.

Да си учил за юрист.

В Югозападния ще ти я дадат дипломата и без да се появяваш. Виж го Пеевски. Може и в Свободния във Варна. Там ще трябва малко да ходиш на лекции, но ще минеш.

Добре го каза. Става. Ама адвоката като влезе в сервиза или в магазина нека да казва че е адвокат за да му сложим правилните минимални тарифи. Може да важи и за депутати полицаи съдии и прокурори.

Всеки иска да папа, пък и алчността е безгранична

Айдукати, сър!

В големите градове може и да има някой, който да даде такива пари, но в по-малките градове едва ли. На Бай Ганьо му дай само цени да вдига.

Изедници алчни!

"гражданете ще можат да видят едва в "Държавен вестник", Дир-ник или Дер-ник сте не знам хахаха....

Ура! Няма да има много работа в съда, най-сетне! Иначе не можеш да ги спреш мераклиите да се съдят!

шибани адвокати да ми ....

Ще почнат да мъркат, че нямат работа после. С лопата да ги ринеш адвокатите. Половината гладни ходят. Ще почнат да си подбиват цените, това ще стане.

Ама направо адвокатите да взимат всичко при спечелено дело, да не се хАбим да смятаме...при интерес до 1000 лева-400 лева за адвоката!?Това си е рекет...До хиляда лева е също сумата 300 лева-тогава Ко правим??

Е,с кво да си хранят децата докато водят дело 5 г на първа инстанция!Не си наемайте адвокати ,не сте длъжни,изучете се и се защитавайте сами.

Сега чух и поповете ще ли да вдигнат цените, щото тамяна станал скъп.

А въглените за тамяна? Ужас... Че и ще ги карат да са еко, ще им ги забранят и тогава ще минат на батерии с USB реотан, а те колко са скъпи да знаеш...

Вдигам таксите за дизайн, уеб-дизайн, лого, консултация с 30-100%. При интерес от адвокатската гилдия, понеже там е много голям интереса, ги вдигам със 100% +4% от оборота им за последните 3 календарни години според годишната им данъчна декларация. Специално за визитките на адвокатската гилдия, понеже там е много малък интереса, цената започва от 400 лв минимална сума без ДДС за комплект визитки от 100 броя. Това е цена без дизайн, а само за предпечат и производствени такси. Още не съм го публикувал в Държавен вестник, но следва да премине в държавен стандарт след като с гилдията го одобрихме на спешно свикана софра с наденица, вино, сиренце и домашна ракия и по неотложност установихме, че режийните разходи за осъществяването на професията ни са много поскъпнали и изискват актуализация.

Да не забравиш и нотариусите, че там какво тръскане пада... и не проверяват за тещести на имота, като платени местни данъци и такси

Да ви епм.

Това е професията, която никога не съм могъл да я разбера. Най-много да има плюс и минус. Като зная само какви хора завършиха право.

При минимална заплата 800 лева и средна пенсия 700 лева, малко множко ми се вижда.

Ами те адвокатите обслужват предимно богатите и мафията, т.е. корумпирани политици и мутри. Така че редовият Българин няма да е много ощетен.

Искат да взимат като в Европа, а завършили свободни университети и измислени университети…Офисите им по гаражи и кооперации. Бележки не издават. Ще ми иска пари като в Лондон.