Обвиниха шофьора, убил дядо, баба и внуче край Симеоновград

38-годишният мъж е с наложена забрана за напускане на страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За дядото и бабата на редактора ли става въпрос?

Не се наемам да съдя, кой крив, кой прав, но със сигурност срещам коли по междуселските пътища хвърчащи със 100 км/ч и нагоре. Иначе мразя, каруци, трактори и велосипедисти по всякакви пътища денем и нощем.

Може да ти дойде на ума да си светиш със запалка само ако си на 4 ракии.

Виновни са всички, но най вече че е разрешено такива средства да се движат ...след определена част на денонощието. Бог да ги прости хората... Но на 5х да имаш внуче.... Друг е въпроса дали това самоделно ремарке е регистрирано, изправно и още се чудя как може да качиш хора в това нещо??? Иначе, с фенерче на телефон е мнението го модерно...за съжаление, че отразителите жилетки са ужасно скъпи. Имал съм няколко такива случая и... Мога да кажа, добре че съм внимавал.....

Нямах представа, че в Гълъбово магазините работят до толкова късно... Според мен в този малък град след 19:30 всичко е затворено. Но за сметка на това кръчмите работят до 22.... Сега сещате ли се, защо в 21:20 е станала катастрофата? Някой взе ли алкохолна проба от кръвта на тракториста? КОЙ ИДИОТ ще качи внуците си в ремарке посред нощ???? Жалко за шофьора! Едно, че ще лежи доста години, друго, че ще плаща голяма кръвнина и трето, че вината му НЕ Е ПО-ГОЛЯМА от тази на дядото и бабата...

И каква е вината на шофьора за това, че група роми управляват МПС в тъмната част на денонощието без светлини?! Светили били с джи ес ем?! Моля?

Баси, тоя е направил хет-трик...

21.20 не е тъмно , който не вярва да види довечера дали 21.20 е тъмно, Най вероятно си е гледа в телефона този с колата. Защо веднага обявихте, че дядото и бабата са цигани, всъщност няма значение, виновен е шофьора на колата.

Залеза тия дни е в 9 без 5. Само чочвек който не шофира, не разбира какъв е проблема с късния здрач. Има някаква светлина в небето, но земята е напълно тъмна.

На 51 години, с внук на 13. Значи е станала баба на 38. И не били цигани.... Горкия шофьор, сега ще го побъркат...

Виж, какво да ти кажа : ...Аз по завчера бях рожденник ....навъртях 64 години .Баба ми по майчина линия е от гр.Каварна и е била на 17 г. ,когато се е е омъжила за дядо ми от с. Крапец през далечната 1935-та .По него време тая част от България е била под румънско адм .управление .Баба е учила и завършила VІІ-ми клас в у-ще с преподаване на румънски и перфектно владееше този език -писменно и говоримо . А дядо ми е бил дори мобилизиран да служи в рум. армия и изпратен чак в Трансилвания ,където рум.тогава са имали търкания с унгарцити ...Майка се ражда 1936-та ...омъжва се за татко през 1956-та ,а след година и аз се появавам ...Та баба ми е била на 38 ,когато е станала баба покрай мен ...те това е . Ако се съмняваш ,че в рода си имам нещо циганско -ще ти пратя координати за да провериш лично . Трагедия е това , но определено и самоуверена безотговорност преди всичко от тези с мотокултиватора ...Удрял съм с колата неосвеветена каруца , но на главен път , в 01:00 през нощта , при разминаване на "къси" преди близо 35 години и знам ,какво преживях ,въпреки,че Слава Богу жертви нямаше. Тогава КАТ-аджиите заключиха ,че и двамата с пияния -циганин (каруцар) имаме вина ...Аз за "несъобразена скорост" -той по много други неща ...Те това е .

По царско време хората са се женили съвсем млади, на по 16-18 години. Жените на 25 ги брояха за стари моми. Предпазни средства няма. Хората караха по едно основно училище и после на полето. Единици учеха в университет. Та, наборе, има малка разлика от ситуацията между 1935 и 2000 година.

Поредния човешки живот съсипан от цигани. Нищо чудно да го изкарат и виновен, знаейки как работи българския съд. Ама поне са си платили за глупостта, вече на никой няма да пречат.

Да се каже кой е със 100% вина. Но да натовариш малки деца на някакво подобие на превозно средство и да караш по прав път ПРЕЗ НОЩА като си сложил пътниците в РЕМАРКЕ и да разчиташ на светлина от ТЕЛЕФОНИ (това са триъгълника ми е малко градска легенда - за какво му е на мотокултиватор) си е престъпление. Отделно тоя път има някакви канавки отстрани, не може много да се отбие. Помня Стара-Загора - Казанлък за малко да се целна в някакви мангали с колело, единият се качил отзад прав и уж "свети" с телефона" - точно ги видях на 5 метра пред мене.

шофьора е карал поне със 120 като познаваме културата българска ... междуселски път, минимум 120...

Да се натресеш така в мотокултиватора, добре се е бил изрязал... несъобразена скорост, каквото и да си говорим...

Наскоро попаднах на едни тъмнозелени с каруца в тъмното, в гора и на завой - нямаха грам отразител или светлинка, едвам успях да заобиколя в последния момент, за спиране и дума не можеше да става. Ако идваше някой отсреща, сега щях да съм в положението на човека - в случая шофьорът за мен няма вина, колкото е да жалко за жертвите

Е тея са имали няколко светлини и не можеш да ме убедиш, че с 80 - 90 няма да видиш, че напред нещо свети. А онзи дето удари глухонемия колоездач искахте да го линчувате.

Интересно как се сигнализира със запалка!

Що се правиш на луд? Триъгълник, са ти написали хората.

Освен това ремаркетата обикновено имат светлоотражатели.

СЪгласен съм, че от значение е и с каква скорост се е движел водача. Но светлоотразителите не са светлини. Не случайно светлоотразителен триъгълник обозначаващ катастрофа се слага на 100 метра от авариралия автомобил в извънградско. Това е нужно, защото светлоотразителния елемент се забелязва много по - късно отколкото светлини. И не запалка и телефон не са светлини. За мен виновен е единствено водача на тракторчето. Ремаркето по никакъв повод не е обезопасено срещу катастрофа. Другият макар и най - вероятно да се е движел с превишена скорост трябва да бъде освободен без да му се търси отговорност.

Ще загази човека, без да е много виновен. Ако е в светлата част на деня, е в кюпа и с двата крака. Но в тъмнината...... Тази измишльотина, фреза с ремарке, няма място по републиканската пътна мрежа. Няма никакви обозначения, искани от ЗДП, И най важното - няма светлини. Няма в ЗДП сигнализация от типа на запалка, или телефон. Изскочили са от тъмното, в осветената зона на колата "внезапно". При 90 км/ч спирачният път, заедно с времето за реакция , е 45-50 м, че и по-вече. Зависи и на какви светлини е карал водача на колата (къси или дълги), но най-вероятно, не е имал и физическа възможност да спре. Разбира се, разследването трябва да изясни тия неща. Защото има и друг казус. Дали не е можел да ги заобиколи? Това действие щеше да е много по-бързо, от спирането.

За триъгълника нищо не каза. Ако беше повреден автомобил и в него щеше да се забие. Иначе ако някой смята за нормално в европейска държава от 21ви век да има населени места без магазин за хранителни стоки...

Той затова ТРИЪГЪЛНИКЪТ по правилник трябва да се сложи на не по-малко от 30 (ТРИДЕСЕТ) метра зад автомобила. На магистрала са 100 (СТО) метра. За да имаш време за реакция, спиране, заобикаляне. Триъгилник, сложен на "дирника" на каруца, не помага!!!

За триъгълника , какво? Я, стига. Той се слага зад аварирал автомобил, на определено разстояние. Точно заради това. Ако го забележиш късно, него да "счупиш", а не колата. Или предполагаш, че някой от пострадалите, е бягал 50 метра зад фрезата, с триъгълник в ръка?!! Впрочем, за наличие на триъгълник в "багажа" на фрезата, въобще не се споменава официално. Това, че някога са ползвали триъгълник, запалка, телефон, са приказки на техни познати. Но дори и да ги е имало (защо не) те с нищо не помагат на безопасността на движение. Запалката въобще не може да се запали , телефона ще падне след нула време, а за триъгълника вече споменах как и за какво се използва. Лека им пръст на хората, но основната вина е тяхна. Жалко, че са "повлекли" и внучето.

Хайде стига бе, оня в цял камион се заби. Все едно не се знаем..

Дира, стига с тия неадекватни заглавия! Правеет разлика между убийство, което винаги е умишлено и разни катастрофи, където се действа по невнимание.

Ей това е БГ правораздаване "Димитър. И. от гр. София е признат за виновен в това, че на 09 септември 2016 г., около 05:45 ч. на АМ „Тракия“, в района на Община Карнобат, управлявайки лек автомобил марка „Фолксваген“, нарушил правилата за движение, блъснал пресичащия магистралата пешеходец Б. К., като с деянието си по непредпазливост причинил смъртта му. В мотивите към решението си съдът е посочил, че високата скорост на автомобила от 122 км/ч, която е била несъобразена с намалената видимост поради нощната тъмнина и движението на включени светлини, не е позволила на водача да забележи навреме пешеходеца, пресичащ платното за движение на магистралата, да реагира адекватно чрез аварийно спиране и да предотврати удара."

Всъщност, Вие разбирате ли от правораздаване? Според написаното от вас - почти не.

Много е интересна формулираовката "скорост несъобразена с пътните условия". Можеш да изкараш всички виновни за всичко. В слуачая е били удачно да се приложи и спрямо пешеходеца, който не се е движил достатъчно бързо пресичайки магистралата в нарушение на ПДП. :)

Тоя го е отнесъл без вина виновен. Жалко за човека, на магистрала пешеходец работа няма. Ама тук ситуацията е друга. Но защо се възмущаваме? Ние съдим по убеждения, не по право. Примери много: Блъскаш каруца - циганите виновни. Чужденец блъска колоездач каращ посред нощ без светлини в средата на платното - чужденецът шофьор е убиец. Доктор Димитров има незаконен патлак - то е за самозащита. Джок Полфрийман има нож - тръгнал е да убива. И така нататък.

Малко ми прилича на оня шофьора на някаква чалга певица, който го осъдиха че сгазил някакъв пиян пресичащ магистралата през нощта. В България няма правосъдие. И тоя човечец сега ще го тормозя заради чужда глупост.

Не е точно така. Ако беше внимавал и карал по-бавно можеше да намали последиците.

Ти да не управляваш мотокултиватор.

Колкото ще видиш триъгълник зад автомобил толкова ще видиш и триъгълник закачен на ремаркето. Стига да не летиш ниско или да не си кьорав като къртица.

По правилник триъгълника са поставя на 50метра зад авариралия автомобил. И това не е случайно.

Какво значи убил?! Дядото кара някаква самоходна трошка, "сигнализирана" с телефон, фенерче и не знам си какво! Да му беше сложил нормални светлини, одобрени за движение по пътищата и, може би, нямаше да затрие семейството си! Каво е виновен човекът зад него, не разбирам! Да не е ясновидец, че да знае в тъмното какво стои на пътя неосветено?! Полицаите допускали движението на такива ПС по пътищата, а мен посред бял ден ме глобиха два пъти за два часа, че не ми работела дневната светлин на единия фар! Абсурдистан, ей!

Несъобразена скорост му се казва...

За несъобразена скорост ще си плати акта. А за несъобразено придвижване тези идиоти са си платили цената вече.

Тръгнали за магазина в 9 и половина вечерта. Какви магазини по това време? И в колко ще се върнат? На всичко отгоре с малко дете.

Може да са искали да напазаруват от някоя нива.

според статията идиотите са били невидими, какво е виновен тоя човек?

Абсолютно самоубийство е да се "пътува" с мотокултиватор, ама друг ще пере пешкира.