Четирима монтьори на съд за асансьора-убиец

Четирима асансьорни монтьори ще застанат пред Софийския градски съд заради пропадналия асансьор на "Цариградско шосе", в който загина жена, а друга бе ранена.

Обратно в новината

Коментари - Четирима монтьори на съд за асансьора-убиец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да.За живущите всичко с асансьора е наред,щом се движи.Никой не се замисля,дали е безопасен и никой не иска да плаща.Така е и с 20 годишните таралясници по пътищата.

Няма какво да се правим на незнаещи - маса асансьори, особено в по-старите блокове, трябва да бъдат спрени незабавно от експлоатация. Но живущите нямат пари за ремонти, а искат да имат асансьори. Техниците пък (ако спрат асансьорите, но не ги ремонтират) също остават на загуба - губят абонамента. Обикновено се стига до споразумение. Живущите знаят за рисковете, но си траят, техниците "кърпят" с каквото могат, а и двете страни се надяват "да се размине". Не става винаги. Това е животът на мнозинството от нас - обикновена трагедия.

Кой от тях е шефа?Има ли няко й на представа какво става вътре в такива обсужващи фирми??????

За кой ли път се убеждавам,че няма значение каква ще е "новината". Важното е да се наблегне на думата УБИЕЦ! Тя поражда страх у всички зомбита. А страхът , както е известно пречи на мисленето. А мислещи (хора) не са необходими на богоизбраните!

- Според Наказателния кодекс, за това престъпление е предвидено наказание "лишаване от свобода" до 5 години. - т.е. 2-ма ще се измъкнат, а другите по 1 и 2 години условно. Все пак са с чисто съдебно минало, искренно съчувстват, били са преуморени, тока спрял, а и не е доказано по категоричен начин че асансьора не е компрометиран впоследствие от други лица !!

И как от "лишаване от свобода" следва, че ще е условно? Би ли пояснил, щом толкова ги "чаткаш" чалъмите, как се превръща в условно?