Измама: Обувки, обявени за по 1 лев, се продават за 100

МВР, НАП и ГДБОП предотвратиха внос на 80 000 чифта китайски обувки със занижена митническа стойност. Обявяват се на стойност под 1 лев, продават се за над 100.

Обратно в новината

Коментари - Измама: Обувки, обявени за по 1 лев, се продават за 100 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За тези които не знаят: Милионите на Вальо-топлото, в "една австрийска банка", са от тировете пълни с китайски маратонки, а не от бедняшката топлофикация.

А за вноса на цигари?????

А да попитаме от името на целокупният български народ: 1. Как се следи цитрусовото карго, поверено на определени лица от определена партия, помолила да не бъде закачана, щото партията, получаваща пари веднага ще извади компромати срещу крадливи членове и кръгове от управляващите? 2. Как се следи каргото на дънките и Вальо дънката от Варна? Внася ли си данъците ? 3. Как се следи каргото на пилешките бутчета, прословуто с финансирането на БСП ? 4. Как се следи вноса на кафето, наливащо по времето на Костов пари в партият му??? Беше невъзможно да получиш фактура за доставено кафеа и се чудехме как да го чукаме на касов апарат, след като нямаме фактура за него??????

Хайде да не се правим на ощипани! Много българи пазаруват по интернет маркови стоки, напрмер Адидас и Найк-маратонки, якета, анцузи, като маратонките за големите ученици след 38 са по 100 лв и нагоре. Произвеждат се в Китай.

след 38-ми номер. Анцузите са много скъпи - за 2-годишно дете анцуг Адидас е над 80 лв., произведен естествено в Китай. И да не забравяме, че до нас стигат дефектно отрязаните, дефектно зашитите и дефектно номерираните, което утежнява потребителя да плаща връщането им чрез фирми и да си чака парите да им се върнат със закъснение с преминалия есенен сезон, а същите дрехи и обувки напролет са умалели на порасналите ни деца. Това е гавра с потребителя.

добре,че е валутният борд на българският лев към еврото! това за сега единствено крепи българия да съществува,то като не може да произвеждаме машини,левът не струва и о,ооо1американски долар! корупцията и мафията и неиното узаконяване от тяхната съдебна система и техните хора обаче обезмислят валутният борд на българският лев!

Къде се продават китайски обувки по над 100лв?Това са глупости!Данъчните дори не са виждали но вече определили цената.И кои пък търговци на дребно ще продават китайско над сто лева чифта?Но важното е данъка да е висок и НАП да се набълбучи !

НАП и контрабанда !? В България всеки се занимава с неща, които не са му работа? А на границата всички се правят на митничари. Колко ли струва издръжката на това звено по границите!? Това не може ли да се засече с декларациите!? Парата пак не е в правилната посока!

и успяха да съсипят икономиката. Язък, че за 20 г. всички други бяха дигнали заплати и пенсии почти колкото на Запад, а лошия Герб - ги смъкна. Долу ГЕРБ - само БСП-БКП и произтичащата от нея ДСБ.

Еей, добре, че попаднах на тази статийка. Ще се опитам да развъртя някаква схема и аз.

Ходили ли сте скоро в пазара "Илиенци"? Идете и ще видите - то е вече китайското и може да се каже, че е китайското градче в София. Разбира се в това няма нищо лошо, лошото е в това, че по време на предизборна кампания се тиражират такива пропагандни статии. Ако не сте ходили скоро в "Илиенци" идете и вижте!

кампания преди избори, за да се отчете активност, но законите ни са така сътворени, че нищо да не последва. от фирмата продавач фактура няма да получат с реалната цена, банковите преводи и основание - още по-малко, а и няма да ги търсят. т.е. поредното нищо за пред медии и глупаци в стил акция ''комар'', ''респект'', ''хеликоптер'' и всички подобни. законите са пробити - мафията е при законодателите ни

Тази схема работи безотказно десетки години, та някои станаха повече от доволно богати, които са в топла връзка с управляващите-винаги! Особено около избори. Това се знае и от червените бабички, и от децата, и от циганите...Знае се и от всеки един оперативен работник/ОР/ в всяко едно МВР. Това е истината. Няма друго, дрегари и другарки!

от 2009 г. без една - т.е. цели 5 години и нещо. Като чета този пасквил и други неща сякаш става дума за човек, който открива топлата вода. Накратко - или те са в този бизнес или са пълни глупаци. И понеже се сетих - да кажат къде отиват парите от проституцията и наркотиците - или и там ще се събудят някой ден и ще кажат, че изтичат милиарди всяка година в нечии джобове.

. . "Екипи на НАП и МВР ще започнат денонощен контрол на каргото от Китай и Турция, съобщиха от НАП." . . . . А до сега какво са правили ?? Или дойде време за избори та трябва да се имитира активност на гърба на не наши фирми ? А нашите кой ще ги контролира ?

"Екипи на НАП и МВР ще започнат денонощен контрол на каргото от Китай и Турция, съобщиха от НАП" До сега само през деня ли ги контролираха?

Досега изобщо не са ги контролирали, ни ден ни нощ, но отсега денонощно.

Далаверата е в Лукойл, но там не барате, що ли?

Шилo

Че те тия далавери с китайските ментаци си ги правят от години. Защо чак сега, баш преди избори, ги забелязват? И защо забелязват 2-3 фирми, след като 100% от китайските стоки се внасят точно по същата схема?!!!

В който и марков магазин да отидете, почти всяка стока е с произход Китай.

Голяма новина че някой си свършил работата. Ама Бойко е наредил да се тръби по медиите колко добре се управлява и как е разбита корупцията и организираната престъпност. Всеки път преди избори ги разбиват. А като им слушаш обещанията да не знаеш за коя държава става въпрос.

TIREX

дайте снимка да видим какви с а тез китайски патъци по над 100лв?

По-добре да не ги показват, че може да си ги познае някой и работата става още по-сложна.

Избори идват. Показухи трябват.

Когато отивате следващия път в мол-а, помислете каква е реалната цена на стоката, преди да си я купите. В случая става въпрос за 10 000% надценка.

А имаме ли избор от къде да пазаруваме евтина китайска и турска стока?! Случайно да знаете магазин, където да не праскат поне 200% надценка?! Защото аз не знам такъв.

И какво лошо има в това?! След като ги продаде за 99 лв отгоре нали начислява на 99 лв ДДС и после ако му остане печалба и 10 % върху нея!!! Ако НАП си искат да са митничари няма проблем - на границата има всякакви служби - друго си е да съберат от Ковачки милиони за осигуровки!

1. изкривява пазара и разказва играта на другите участници 2.Единият данък не отменя другия, ако ДДС - то изобщо се плати в този случай...

И после защо българина бил най-беден в ЕС. Ами българина денонощно го ограбват овсякъде. Не случайно за много хора излиза по-евтино да пазаруват от чужбина.

Така се правят пари у нас. С мошеничества, с фалити на банки. Тук бизнеси с идеи, като Тесла или Микрософт нямат място.

Затова има промоции и намаления - 50%, 70% и т.н. Няма как прекупвач да прави отстъпка, която дори производсител не може да си позволи, освен ако надценката не е в стотици пъти. Над 80% от магазините са с такава стока.

Някой е спрял да плаща или плаща малкоооо и следва проблемче на митницата -:)))

работата на НАП ГСБОП и сие е това , не да си чоплят носа

Господ ще съди всеки ,който лъже.

loyola

Стига бе, това са джобни пари в сравнение с ограбването на КТБ и например изпраните от Х Бисеров пари ...

Виждал съм в магазин, кецки конвест по 220 лв., след време намалени на 70. Направо се изплаших, добре, че не ги купих. За такова намаление, сигурно са внесени и струват 10 лева.

Това, колко струват, няма никакво връзка с цената, на която са обмитявани. Едното е реална стойност на закупения продукт, а другото е използването на някакви митнически тарифи, даващи възможност да се платят по малко мита и данъци. Няма ли митничар забъркан в далаверата, няма как да стане. И тия "удари" и "разкрития" ги правят отвреме навреме- я поради избори, я поради необходимостта да се отчете дейност и да се удари конкурент.

цената на всяка стока е относителна и далеч надхвърля само себестойността и. Освен това маржа на печалбата не е величина, която би трябвало да се калкулира на чифт, а е за всички чифтове от модел или дори за цяла линия модели, когато маржа се изпълни остатъчни бройки могат да се пуснат понякога и под себестойност за да не генерират складови разходи, а и намаленията имат много добър маркетингов резултат. и тва е само лаично обяснение на сложния процес на търговията.

Я отидете в Илиенци и си купете стока и искайте фактура - или касовият им апарат е повреден или лентата им е свършила или никой не знае български да я напише. Дори и да получиш фактура цената е минимум 10 пъти по-ниска от тази на която реално си я купил и това е Столицата където са съсредоточени ръководствата на всички контролни органи. Така е от години - те са с партийна протекция.

Това не е "партийна" а мафиотска протекция.

Каква е разликата ,че не ми е съвсем ясно?

Брандийски,я ни обясни какво значи тоя термин " карго товари".Кога каргото е товар и кога товарът е карго?

каргото е товар по време на път

Тези дни научихме, че започва контрол на "каргото" /т.е. на товарите/ от Китай и Турция. От което следва да разбираме, че досега не е имало такъв или е бил частичен/непълен /едни ги проверяват, а други - не/.

Точно така. Пълен контрол има само при военно/извънредно положение или тревога. Във всички сотанали нормални ситуации контрола е - примерно на всеки 40 минути се проверява кола. Или Всички червени коли. Или нещо друго. Докато няма специални нареждания се гледа за 'общи' неща - дали са изрядни докумените (с всички печати, видимо да няма поправки, пътни листа и от тоя сорт). Не се тараши всяко ППС и да разтварят бузки всички преминаващи. Напълно нормално е това. Както и е нормално да ходим по улиците без противогази и без каски и без бронежилетки.

От Китай обувки за 100 лв. някой да купува не си представям. Обаче съм купувала китайски евтинджоци за по 12-14 лв. и турски дори за 6.50 веднъж от магазин. Тия турските за да са в магазина 6.50 и не ми се мисли, на колко са внесени... сигурно точно за лев два... Както и да е.. все пак поздравления, че най-после някой си е свършил работата... Остава обаче горчивия вкус, защо в 99% от случаите не е така добре работеща държавната машина.

Голяма евтиния в комунистически Китай. Едно време и у нас беше евтино, като беше комунизъм. Само при комунизма се произвежда и гради, при демокрацията само се краде.

Хич не си наясно! Демокрация значи ред и закони! Тук това не е, а и крадат отново комунистите, така че.......

loyola

бих го формулирал малко по иначе - при демокрацията едни работят, други ползват изработеното (или им е евтино на вторите). При соца - всички работят, всички потребяват (т.е. на всички им е евтино) ...

в китай се произвеждат много от маратонките на найк, адидас, пума и подобни, както и някои луксозни обувки - виждал съм обувки на хуго бос правени в китай и струваха над 500 лв. Въпроса е, че вноса от китай не се обмитява и от време на влеме хващат някоя рибка, но не и истинските големи играчи - във варна цялата мафия се крепи на контрабандата.

НА ЗАПАД ИМА КИК ТЕДИ И ТН ДИСКАУНТЕРИ И СИ Е ЕВТИНО НО ГИ ПРОВЕРЯВАТ ЗА КАЧЕСТВО

Aма те наистина си струват 1 лв.!!! Kойто не е бил в Kитай - той не знае!...

Идват избори и трябват пари, който не си е платил таксата получава проверка и конфискация. Другите да знаят. Моля платете си таксите към партийните каси :)

Така се убива всеки, който иска да прави честен бизнес и не е "наш" човек. Вноса и печалбите са за наши хора, другите могат да се редят под тях.

Още Петър Първи е издал закон "Правото на държавата на първи купувач в митницата". Когато търговец обяви ниска цена на стока в митницата, митничарят казва "Купувам" и я закупува за нуждите на държавните тържища и социални заведения. Така никой търговец няма интерес да загуби цяла партида. А митничаря получава законен процент.

Милярди събира Бойко от контрабанда, милярди! Не е като Орешарски.

Пише се "милиард"!Първо научете български и после си пишете глупостите или елате на село малко да поработите,че има много пустеещи ниви!

когато той не е в играта .

МилИАрди се пише, мамо Цеце-е, не милЯрди!

това е целта в бизнеса - ефтено купуваш и скъпо...... Как иначе?

не плащат осигуровки и данък

Че то като се платят и осигуровки и данък нищо няма да остане!

Ти малоумен ли си???? Ако купиш нещо за 1 лв и го продадеш за 100 дължиш 17.50лв данък.

вземаш обукви от Китай където се произвеждат евтино минавш през Гърция където зарад кризата ще те пуснат с няолко рушвета ,вземаш македонски бус който да няма регистрация в евросъюза минаваш през мафиотизирана България където всичко е без документи за произход и стигаш до Унгария чист като сълза

Проследяват се търговци, които искат да не се отчитат на някои от НАП.Всички правят това, питайте Иван Костов как може фондация да търгува с акцизни стоки без да внася мито и ДДС в хазната.

Кажете имената!!!

Пичове, с заплати в размери от 600 до 800 лв в НАП и принципа който важи в Б-я, да си "човек на човека", нали ви е ясно че нищо няма се разкрие :)

Чудесно ! Значи са реализирали около 99 лева печалба ! Нека НАП провери дали е начислен данък и е платено ДДС за разликата !

Еми митото като е 17% , на колко да ги обяви ? За незнаещите : от както сме в ЕС митото отива в общата каса на ЕС, в БГ остава само ДДС-то.

Митото е 3%

Аре да ме уредиш на 3%, ще залебиш.

Ще те хванем. Части за обувки са на 3%, така ли ги внасяш ? И после ги сглобяваш ?

деер

Схемата е ясна - Всеки непокорен на ГЕРБ , да се възпита!!! Така ...Трайте си 240-те проститутки на мафията!...Апропо -дънкитата са по 2 лв бройката....ха-ха-ха...

Отново предизборна пропаганда ! как така досега не бе открита НИТО ЕДНА фирма и стока подобни на описаните, а герб управлява вече 6 години ????

Измама е това, че са декларирали износ на стоките, а са ги продали в България. Това, че са внесени по 1 лев, а са продадени по 100, не е никаква измама. На това му викат "свободна търговия". Щом има кой да ги купува на тази цена, каква измама ви гони?

Как може да си толкова тъп!, Разбира се, че е измама, защото 1 лев е невъзможна цена, върху която фирмата плаща ДДС, а не на реалната.

Ами те наистина в Китай толкова струват. Вчера си купих от наша аптека уред, китайски, за 82 лева, след това го намерих с доставка от Китай за 15 долара.

Какво като плати ДДС върху по-високата цена, след това нали ще си го включи в дневника за покупки и отново ще си го дръпне от хазната. Все тая е за бюджета, защото въпросната фирма не е краен потребител, единствената му полза е, че ще разполага с внесените средства няколко дни. Проблемът наистина е във фиктивния реекспорт за Унгария....

Това върви в България от край време, но е само за наши хора. Много "успели бизнесмени" признават че така са започнали. ДС.