Игра на войници, или кой дърпа дявола за опашката

В България се създават паравоенни организации, които днес изглеждат оперетни, но утре могат да се превърнат в реална опасност.

Обратно в новината

Коментари - Игра на войници, или кой дърпа дявола за опашката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

съберем с идиотите от луков марш и да им гледаме сеира.

Някой здраво са го хванали някъде и се е притеснил:)) Възможни отговори: 1. БХК 2. БЕЖАНЦИТЕ 3. Баба Пенка дето денонощно трепери от "културен обмен" посред нощ с клети мигранти

Това ново поколение политици,дето ще го дочакаш, ще се състои от децата и внуците на Боце, Гоце, Дебелян, Местан, Доган, Рамадан, Мадам Йес, Станишев и останалата паплач.

Засега знам на кого нямам доверие. Когато се яви свестен, достоен за уважение човек, ще заложа на него. Дай, Боже, такава личност да се кандидатира на предстоящите избори! Ще видим!

Направете консултация със зам.държавният секретар на САЩ. Тя ще ви обясни как с оръжие и 6 милярда долара,тези организации в Украйна извършиха преврат и възцариха новата демокрация.

подобни паравоенни образования с националистическа идеология имаше в Украйна. Обучаваха ги в Прибалтика. После те направиха т.нар. Майдан и превзеха властта с преврат. Някой от САЩ и ЕС да ги е забелязал и осъдил??? НЕ! Даже май ги финансираха. Но тогава бяха "удобни", щото бяха притов Русия и руското влияние.

"Е, не става така и за това не са виновни тези, които не са изпълнили нечии нереални обещания, а тези, които са подлъгали за пореден път хората, обещавайки невъзможното." Кои са и къде са, Гюро, тези, които не са излъгали? Щото некадърниците и безродниците и продължават да лъжат безсрамно. А според теб народът трябва още да търпи, да чака и да спи, докато дойде принцът, който обаче си седи само в приказките.

"Първият е да се чакат да преминат няколко поколения, когато няма да има и помен от управляващи, свързани с БКП, ДС или някои други тайни служби, когато съзнанието на хората ще се е променило съществено и когато цялото общество и политиците са вече с ново мислене." Чакай, Гюро, чакай да падне таванът... Добре, че има такива, дето се събуждат! "Доста робство и тиранство..."

ДРАГИ СОРОСЧО ,НАРОДА ВЗЕМА СЪДБАТА СИ В СВОИТЕ РЪЦЕ ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ ,КОИТО УБИВАТ БЪЛГАРИЯ

иска НАТО и ЕС / виж резултатите от изборите и прояви уважение към народния глас.

ТЕЗИ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА ,САМО В ТЯХ НИ Е НАДЕЖДАТА,БЕЗ ТЯХ БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА

Светла му памет на Петър Дертлиев! За останалите Алеко го е казал чрез героя си. А аз на маскари съучастник не ставам, а и стадното чувство не ми е присъщо. Все пак, ако се появи достойна за уважение личност, сигурно ще пробуди интерес у мен. Нали надеждата крепи човека. макар че всите днешни политически боклуци са на път и нея да ни отнемат. Затова смея да кажа, че хората изпитват носталгия за времето преди 1989-та - тогава хранехме надеждата, че все някога лошото ще си замине с някого. Уви! След него дойде бившата му прислуга и скоро ще си пеем: "Ние сме безнадежден случай..." Е, забавно ли ти е?

колко заплати се взимат в тая държава, а практически и фактически държава вече няма !!! но не знам кой трябва да яде дървото , за унищожението на родината ми !

Тоя не ме интересува, макар че говори доста нелицеприятни за върхушката истини. Според мен той е бита карта. Използваха го, за да внушат на хората, че истинските факти, които изнася, са врели-некипели в главата на някакво си перкенде без авторитет. Информацията, която той дава е вярна, но олеква заради начина, по който се поднася - с крясъци, невъздържано гаменско поведение и пр. Изпълнения, които предизвикват у хората възмущение и досада, преди да са осмислили за какво става дума. Та, всеки с ролята си в гнусния сценарий, който се разиграва в България повече от четвърт век.

Валерката е същата стока. Погледни само визията му - какво примитивно свирепо излъчване!

Ако правото урежда обществените отношения, то е крайно време занодателно да се уреди възможността да се създава гражданско опълчение. И за децата е ясно, че полицията (в това число и гранична) не може да опази границата ни. Справка центъра на София.

това явно го признава и министърката на полицията и сега ще прокара през НС законов документ за дебели, стари и болни бивши служители на полицията (пенсионери) да се назначават на заплата за да подпомагат в охраната редовите полицаи, които не могат да смогнат да изпълнят задачата си защото "били малко на брой" а и Парите не им стигали, пък и по закон ги пенсионират млади и биле още работоспособни........ Е, толкова много нелогични заключения дори и децата няма как да не проумеят, българският законодателен орган ги приема......+ Не одобрявам всякакви въоръжени групировки да дублират държано създадените органи за защита живота и имота на българския данъкоплатец, но когато охранителните органи не вършат работата за която народът им плаща така се получава - анархия.

Игра на войници, или кой дърпа дявола за опашката --- как кои? западът и неговите агенти провокатори!!! те шетат сред младите по училища, стадиони, дискотеки, спортни зали, кръчми, фирми и т.н. и ги зомбират!!! махнете западът от балканите и проблемът ше изчезне!!! оградете ни от австрия, Германия и италия и всичко ще си дойде на мястото!!!

Браво! Най-после да се каже истината! "В България се създават паравоенни организации, които днес изглеждат оперетни, но утре могат да се превърнат в реална опасност." Така преди Хитлер да дойде на власт, са се формирали точно такива оперетни паравоенни сдружения и формирования, като например SA (Sturmabteilung). Когато Хитлер взима властта, той съвсем открито казва: "Смееха ни се, присмиваха ни се, че сме били театрали и комедианти, да видим кой ни се смее сега!" Много, много точна статия, и ДАНС трябва да вземе мерки веднага така, както Стамболов навремето е взел мерки като е въвел Закона за изтребление на разбойничеството!

Приятел, определено не си в ред! Личният лекар давал ли ти е наскоро направление? Вземи се прегледай щото вредиш не само на себе си, но и на тези, които все пак ти обърнат внимание!

dobrin

едана година ни липсва една година.

Тия формирования в тия жеги на сталичная водка ли са, или на горнобанска вода.Да ви кажа загрижен съм-българе са

А защо не се замислиш, преди да падне България под турско робство какво са правили в Търново агентите провокатори. Определено не са говорили за създаване на доброволчески отряди, а като теб, са служили на чужди вражески интереси. И какво ми говориш за Германия преди толкова години. Какво общо има това с темата? Или като няма какво да кажеш по същество, изваждаш комунистическото клише от гардероба за фашизма. Тук се коментира за доброволчески отряди, които имат намерение да пазят границата на България. Ако ДАНС трябва да направи нещо, то по-скоро е свързано с това да се установи защо в последните години границата не се пази от полицията както трябва - ако някой не вярва, да отиде по Мария Луиза в София и да види как е "опазена" границата. А когато някои българи искат да станат нещата както трябва да са, изпълзяват платените родоотстъпници.

Много ти е плоска главата. Измисли нещо ново. Например свързано с темата на статията, с не това от грамофонната плоча, която са ти дали.

"...ДАНС трябва да вземе мерки веднага така, както Стамболов навремето е взел мерки като е въвел Закона за изтребление на разбойничеството!" Днешните разбойници ги търси на друго място! И не ме предизвиквай да напиша, че си "болен мозък", щото ще ме изтрият!

За какво изтребление говориш? В РБ по Закон няма смъртно наказание и за най-отявлени убийци!!!! Ти явно си от някаква подобна организация, проповядваща открито насилие.

Ще се създават. Като няма държава.

Поръчкова статия написана срещу заплащане.Какво казват хората обаче от войнски съюз Васил Левски-Когато хората са единни те са непобедими и няма препятсвие което може да ги спре. Тук ние не говорим за политика, не говорим за лозунги, за интереси, за лъжи и обещания...ние говорим за нещо друго.... за оцеляване !!!Ние всички сме обединени,ние сме народа,ние сме тази държава народа.През България преминават терористи,те са обучени само в едно-да убиват.Същите тези терористи ,които убиват в Сирия и Украйна ,жени ,деца ,млади ,стари ,сега са сред нас и техният брой не е никак малък.Бойко Борисов ли !? Плевнелиев ли, Кунева ли, Костов ли, Доган, Местан, Първанов, Станишев, Москов, Сакскобурготски, Каролев, Ишков, Михайлова, Цветанов, Василев, Митов, Пеевски, Сидеров, Симеонов, Каракачанов...кой ????? НАТО, ЕС !??? Кой ще ви защити, ако се случи най лошото, това което вече е реалност на няколко стотин километра от БГ. Отговора е НИКОЙ !!! Никой от нас няма да има шанс да оцелее сам.Към войнски съюз има и чужденци.Бившата лидерка на Пегида също е в България да лови емигранти.

На тези боклуци,да оскверняват името на АПОСТОЛА!...

Боклуци са родоотстъпниците, а не хората, обединяващи се да защитават границите на България. След като държавата не иска/неможе да я защити, то трябва опълчение. Или вече опълчение е мръсна дума?

Я ВИЖ ТИ ТО И комунизма ТАКА Е ДОШЪЛ. Повече обяснения за не чаткащите -допълнително и срещу заплащане в РУБЛИ

Група платени от север,посерковци!...

Има ли полза да България да се опазва границата ни? Ако има, значи тези които я пазят са от полза за нас (българите). За вас - небългарите не зная, но и не мисля да ви играя по свирката.

Плочата с тази теория се върти вече четвърт век, но без резултат в наша полза. Затова аз залагам с последна надежда на практиката - негодниците като не разбират от добро, да ги погнат с дърво! Слава Богу, че още се намират сърцати българи!

"В България се създават паравоенни организации..." Първата: Оганизациите не са паравоенни, а патриотични и родолюбиви. Втората: Крайно време беше!

По двама,рошави циганина в кауша!

Шут в г.за!

От една страна имаме чиновници /умишлено пропускам държава/ на които не им пука за България а от друга страна българи на които не им е все едно за собствено бъдеще и на децата им. Тава са последните родолюбци готови с оръжие да защитават бъдещето на България.

Грешиш .Не са последните.Сега се започва.И на младите ни писна 27 години лъжи и измами.

Времето, В КОЕТО ЖИВЕЕМ, ражда Такива НЕЩА и то не ни пита, Дали ги Харесваме или Не. И дали ще е "Хайдутин" или "Робин Худ" - разлика Никаква.

"В България се създават паравоенни организации, които днес изглеждат оперетни, но утре могат да се превърнат в реална опасност." Ако имаме нещо оперетно, това е днешната ни армия . Ако е останало някакво родолюбие и патриотизъм, то е сред войниците, сержантите и офицерите преминали през редовете на БНА и останали верни на България, макар и извън строя.

още очакват бели фирми с много пари и инвестиции, за четвърт век не схванаха, че тези фирми идват тук за да ограбват и съсипват. Браво на българските юнаци, стига бандюги, наркотрафиканти, крадци и полуграмотници да бъдат налагани за управници чрез изборни манипулации. РИват крадците и скрападжиите на България, защото усещат края на безумната далавера.

В интернет страницата със заглавие"Всички новини" има публикувана следната новина: Германска амазонка лови араби у нас Таня Фестерлинг призова европейските мъже да погнат бежанците в България Бившата лидерка на германското националистическо движение ПЕГИДА Татяна Фестерлинг лови нелегални бежанци в България заедно с местни доброволци, съобщава Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитиран от Труд".Фестерлинг, която е била лидер на движението от февруари 2015 до април т.г., е публикувала на страницата си във фейсбук снимки и информация от дейността си в България. У нас тя е заедно с друг активист на ПЕГИДА - Едвин Вагенсфелд, известен като Ед Холандеца. На снимките Фестерлинг (родена през 1964 г.) е в маскировъчно облекло. Тя е заедно с други, често маскирани мъже, представени като "невъоръжени доброволци, които напълно легално помагат и подпомагат българската гранична полиция" и "откриват нелегални пришълци". Според Фестерлинг акциите се провеждат в крайно тежки условия край българо-турската граница - "жега, пресечен терен, джунгоподобни гори и комари". Въз основа на открити дрехи, опаковки от лекарства, празни консерви от напитки и документи на арабски Фестерлинг заключава, четези неща не може да са били оставени от бежанци, а от "хладнокръвни воини на исляма, които не искат да имат нищо общо с нашия свободен, декадентски начин на живот, а дълбоко го презират и искат да го унищожат". Същевременно тя призовава "мъжете на Европа, по възможност ветерани от армията и полицията, да тръгнат към България и да подпомогнат доброволните отряди и да спрат нашествениците, които грабят и изнасилват в името на исляма".

Браво и благодарности за Таня Фестерлинг и за Едвин Вагенсфелд!!!!!

Никой нищо не дърпа. Естественно развитие за държава в която останаха само крадци и убийци ! Умните хора отдавна се качиха на терминал 2 ! Сега идва сметката за нехайството и тарикатлъка на българина !!! Когато един народ сам си дърпа главата да я откъсне - Дявола не му е виновен !!!!

Има надежда. Дано да е вярно!

Ние пък сме отдавна настръхнали от настоящето в България,особенно последните 10 години.Такъв геноцид спрямо собственият си народ,които упражняват всичките политици,от всички партии без изключение не е имало преди 1989.Браво на тези мъже,които милеят за България.Така,ще да е,като никой не ни керти за нищо,трябва сами да се спасяваме.

Такива организации са особено нужни за България, само, че закъсняха! Само те могат да спрат войнстващият фашизъм който ни се налага от ФАЩ, да въведат елементарен ред в тази територия и да я направят държава. Само те могат да спрат самозабравилите се чиновници от ЕС които ни налагат вредни за България заповеди. Пресен пример да се промени и приватизира газопреносната система, която ни носи доходи. Но ЕС винаги е действал против интересите на България, под диктата на ФАЩ!

А на мен ми се повръща от настоящето на България! Защото правя разлика между състоянието, в което се намира България и това на Чехия, Словакия, Унгария, Полша, че и Румъния - държави, с които бяхме заедно в СИВ и Варшавския договор. Да не говорим за Словения, Хърватия и Сърбия, които преживяха най-ужасното! А бившите прибалтийски съветски републики? Всичките изброени са преди България в класациите по престижни показатели. България води, когато става дума за болести, смъртност, неграмотност, корупция, цензура и други срамни показатели. И запомни, че когато една държава се управлява от негодници и продажници, тя е възможна лесна плячка за мераклии и от запад, и от изток, и най-вече от югоизток в нашия случай! Нищо чудно да дойдат претенции и от други посоки. И не ми казвай, че тези ние сме си ги избрали, защото вече достатъчно лъснаха далаверите, които прилагат при избори. Търпи се до време.

РЕПЛИКА към коментара на "Хан Тукту". Съжалявам за грешката!

От цялата статия личи едно - СТРАХ. Страх от самоорганизиращите се хора. Защо този г-н "журналист" си въобразява, че с писанието си ще промени нещо? Защо не покаже, каква е причината за създаването на подобни формирования - бездействието на управляващата ни политическа каста, която отдавна се е превърнала в краста, убиваща българските граждани? Дали ще е Шипка, В.Левски или Квартал Люлин - все едно е. Ще ги има и още ще се появят, щом се опитват насила да ни наложат ислямсоциализма на Меркел, Оланд и Обама. И заклеймяването им няма да помогне, защото те са следствие, а не причина.

Защо не се обединиха и да искат съдебната реформа от която зависи дали в България ще дойдат големите фирми с белите пари!

Нали със съдебната реформа са се заели европейските ни съюзници? Е, и? А "големите фирми с бели пари" не се занимават с лакоми и крадливи мутри-изнудвачи.

Иван Георгиев - откъде се пръкна бе майкопродавецо с поредното неолиберастко изцепване? Не ти ли нагарча хлябът, който ядеш купен с паричките от антибългарският пасквил? Как изобщо могат да съществуват "хора" като тебе?

"В България се създават паравоенни организации, които днес изглеждат оперетни, но утре могат да се превърнат в реална опасност." Опасността е за боклуците изедници, щото има едно неписано правило, че когато някой не си тръгва с добро, "помагат" му с дърво.

Не мисля че е добре да съществуват не държавни паравоенни организации. Вижте какво става в Украйна, сега там не може да има мир, докато съществува Десен сектор. Иначе да се бяха разбрали властта с сепаратистите. Ама Десен сектор има други виждания по въпроса и се меси като трета страна. Иначе да, има нужда от защита по границите и селата, ама дали си заслужава риска.

В България "десен сектор" го играят протестърите, отвреме навреме заедно с рамаданчовците. А така наречените паравоенни образувания са като хайдушкото движение през турско. И ако се намери днешният Чавдар страшен хайдутин, протестърчетата нямат здрави гащи,за да му излезят насреща.

Това, което си написал, е истина. НО!!! Правиш ли разлика между състоянието, в което се намира България и това на Чехия, Словакия, Унгария, Полша, че и Румъния - държави, с които бяхме заедно в СИВ и Варшавския договор? Да не говорим за Словения, Хърватия и Сърбия, които преживяха най-ужасното! А бившите прибалтийски съветски републики? Всичките изброени са преди България в класациите по престижни показатели. България води, когато става дума за болести, смъртност, неграмотност, корупция, цензура и други срамни показатели. И запомни, че когато една държава се управлява от негодници и продажници, тя е възможна лесна плячка за мераклии и от запад, и от изток, и най-вече от югоизток в нашия случай! Нищо чудно да дойдат претенции и от други посоки. И не ми казвай, че тези ние сме си ги избрали, защото вече достатъчно лъснаха далаверите, които прилагат при избори. Търпи се до време.

Как се наричат въоръжени ромски банди, радикални ислямски групи и финансирани турски партии с охрани?

"Кръжоци за невинни и възпитани госпожици"

такива могат да съществуват само когато държавните правоохранителни институции не действат превантивно и създават вакуумна среда за развитието на всякакви банди, сдружения и други групировки - това се нарича анархия.

Като чета дискусията , виждам противоречиви мнения . Някой са ''за'' , други ''против '' тези организации. Аз лично смятам че за създаването на тези организации вина имат както политиците така и целият оскотял и неспособен да мисли народ ! През последните 26г. в тази извратена държава не се прави нищо друго освен да се краде и унищожава и всички се правят че не виждат , не чуват и тях не ги засяга ! В най-новата извратена история на България, властват само престъпността и Простотията , и това някъде трябва да избие , така че намирам създаването на такива формирования за нормални ! Във всеки случай е по-добре от '' гейщината '' и циганията , които заливат държавата , Ако можем изобщо да се наречем държава ?!

Шапкари да вършат нещо смислено и като света ? Къде се е видяло такова чудо. Това са найобикновенни профашистки сборища ,които се финансират с пари на Путин. И много яснон Борисов се прави че нищо не вижда. Той си е съветски разведчик още од едно време . Едно време даже напуснал БКП защото искала да се прекръсти на "социалистическа ")):

Колкото навремето хайдушките чети са били протурски сборища и колкото истинските партизани са били прохитлеристки сборища, толкова сега и тези родолюбиви организации са профашистки сборища. Ако не ти изнася, оплачи се на американските подлоги от деформаторския блок!

бившите шапкари тръгнали да вършат изстъпления, ало министъра спри им парите за прослужено време

Не обвинявам нито Запада, нито Изтока - всеки от тях си гледа интереса. Само българските управници заради простотията и лакоомията си, се превръщат в чужди подлоги и предатели на род и родина! А такива коне с капаци като теб, са готови да търпят мизерията и униженията с тъпа самоотверженост, която няма нищо общо със самоотвержеността на тоя, чието име си избрал за ник. Тоз, който защитава България и българите от душманите им, винаги ще получава подкрепата ми!

Кой в България се страхува от паравоенни организации, пазещи българските граници? Явно това са политиците? Защото нормален българин не би трябвало да го е страх от пазителите на границата ни.

Чудно ми е защо тези "родолюбци" не се борят например срещу плоския данък или за по добро образование и здравеопазване. Също така не им пречи НАТО и американските бази, нито пак им пука че част от суверенитета е предаден на ЕС. За стачки и дума да не става.....

НАТО и ЕС им пречат, и то страшно. Много ги радват обаче вълците на Путин и подобни. Нещо чудно, при положение че са организирани от хора на руското разузнаване? Обикновени петоколонници и руски копанки, да цитирам Захари Стоянов. Просто под измамни имена, да излъжат по-наивните сред патриотите ни. Да е видял някой някога руските копанки да кажат истината?

Млади опълченци, венчайте България с лаврови венци!

Млади и "красиви" фашисти са тези "родолюбци"....

Фашистите дефилират по жълтите павета и палят парламенти, а тези са в горите и пазят границата!

Само не разбрах кой в случая е "дяволът"? И от кога гражданските организации се квалифицират като дърпане на опашка? Или може би свободата на сдружаване е разрешена само в "правилната" посока. Ако искаш да пазиш собствената си граница, която явно не е добре охранявана - НЕ МОЖЕ. Кой има интерес да не се охранява границата ни - явно това са хора и организации, който не обичат България. Защо да се връзваме на номерата им, да не се организираме и сами да си пазим границата? А дори и някой да ни помага да пазим границата си, то очевидно това е в наша полза.

Авторът на тази статия явно не е българин или е някое мекере, като Киряк Стевчов от "Под игото". Такова като него винаги говорят не за истинските теми - може ли и иска ли държавата ни (България) да защитава границата ни от прииждащите заплахи, в това число всякакви воинстващи тълпи, навлизащи през нея. Вместо това всичко се измества на друга плоскост. Трябва ли да се организира опълчение ? Кой организира опълчение? За всички здравомислещи българи е явна необходимостта от несправяне на държавата с проблема. При това положение трябва да се организира опълчение. Или да се предадем без бой??? Това ли съветва авторът на статията - подобно на Коряк Стевчов. След като държавата не иска да организира (регламентира законово ) опълчение, явно ще се намерят други сили да направят това. А МОЖЕ БИ ПРАВИЛНИЯТ ВЪПРОС НА АВТОРА НА СТАТИЯТА Е ЗАЩО ДЪРЖАВАТА НЕ ОРГАНИЗИРА ОПЪЛЧЕНИЕ? ЗАЩО ДЪРЖАВАТА НЕ ИЗПОЛЗВА ЕНЕРГИЯТА НА ХОРАТА, А НЕХАЕ ЗА ГРАНИЦИТЕ СИ?

симо

На КОЛОНИЯТА НЕ е дадено това право/да организира нещо си/.

всичко и го публикувайте на сървъри извън страната ни! В света на високите информационни технологии такава информация за всяка власт, за всяка държава или за всяко провителство е по-страшна и от въоръжено нападение или преврат, защото показва пред света истината за действията им и ги лишава от подкрепата на хората, а всички занимаващи се с политика, независимо от ранга и националността си, най-много се страхуват от дискредитиране!!! И не се делете от хората и не забравяйте да държите връзки с резервистите и запасняците, че не се знае кога и за какво ще имате нужда от тях!

Все още имало умни хора в България !!!! ТОЧНО ТАКА - Целият свят трябва да види каква ни е държавата !!! БРАВО !!!!!