Коментари - Общинарят Бенчо Бенчев: За 40 дни станах милионер | Днес.dir.bg

Общинарят Бенчо Бенчев: За 40 дни станах милионер

Бизнесменът помагал нееднократно за възстановяването на Митьо Очите след стрелбата в Слънчев бряг

Обратно в новината

Коментари - Общинарят Бенчо Бенчев: За 40 дни станах милионер | Днес.dir.bg

Коментари

Аха, за 40 дни стана милионер благодарение на Луканов, а после цяла България се редеше от малките часове на нощта, за да си купи хляб и мляко. Това е точно преди Лукановата гладна зима. И той май е получил куфарче, а такива се споменават скоро след, като си повярват, че не зависят от този, който им е дал куфарчето.

Напълно е възможно при търговия със зърно в началото на 90-те.Едва след 1995 г. започна уекнакняване на изкупните цени,а дотогава варираха в радиус от 50 км фрапиращо.През 1993 г. започнаха първите приватизации на тези заводи и се стигаше на места до почти двойни цени,но с 500 тона зърно при добро проучване на кого да се продаде след като се договори,дори не се плащаше тогава предварително,а като ти плати купувача,само поемаше транспортните разходи,но и те бяха под 10 % от печалбата,а и на държавните автостопанства се плащаше след това,та с 500 тона/25-30 курса/ се изкарваше средната тригодишна заплата за дни,така че е напълно възможно.

Дори и приватизаторите на фуражните взеха кредити от банките,които тогава даваха почти на всеки,който имаше благословията на правителството на Беров да приватизира,а до 1992 г. първата фалирала тога Ямболската банка даваше на абсолютно всеки по 100 000 лева - около 6000 щ.д. на всеки заявил намерение за бизнес и без да го уточнява.А търговията със зърно вървеше -от едната страна ТКЗС-та в ликвидация,свикнали да им я изкупуват на място продукцията,от другата страна различни изкупни цени,а този явно се е ориентирал към производство и тогава арендаторите себрояха на пръсти,но и до новото хилядолетие обработваха средно по около 2000 дка и едва с еврофондовете за 4-5 години започнаха да обработват по десетки,а в Добруджа и стотици хиляди дка,като на дка засята площ /зърнение е 30 лева субсидията,почти колкото рентата в равнините райони.Така,че му вярвам за забогатяването и пренасочването,защото след 1996 г. изкупните цени назърното бяха вече почти навсякъде еднакви и се печелеше малко.

Прочетох интервюто и стигнах до извода, че с такива "бизнесмени" и след няколко века няма да станем нормална държава. Като е спечелил много пари, не да купува скъпи коли, а да ги инвестира, да развива отрасъл и да открива работни места. Така се прави! Но нашенските богаташи ако не се похвалят, за какво им е богатството? Типичен пример за примитивно мислене. Чуя се и на онези, които ги вкарват във властта - такива хора не мислят за другите, а само за себе си. А който се вълнува от библейски мъдрости може да се досети защо Ииисус Христос е изгонил от храма не друг, а точно търговците. Двете минали хилядолетия доказват, че е имал право.

Добре бе, Българино :) Ти ако изпраскаш Клаудия Шифър (да прощават по-младите), нема ли да се похвалиш? Ми ако не се похвалиш с такова изпълнение, все едно не е било. Ми такива сме си ние бегестанците. :) За тва и така, батката си е купил Ролс, да видят всички че е %бал Клаудия, ако ме разбирате кво ви бая! :)

Но истинският бизнесмен не е това, което са нашите - набързо да се награбят и лично веднага да изконсумират благата. Затова няма развитие, заради сбърканите ни представи за богат човек. Богатият, който си е заслужил парите, първо дава за благотворителност, да благодари на съдбата, че е била благосклонна към него или строи нещо, за да остане в паметта на поколенията. А Клаудия Шифър хем никога не ми е харесвала, хем вече е старичка, има далеч по-привлекателни обекти, ако ме разбирате...

не знаят, че през 1990 год. (по-малко от една година от 10 ноември) , че малко хора можеха да търгуват със зърно!Не беше въпроса дали ще регистрираш фирма, а дали ще ти разрешат износ на зърно-от там се печелеше! А кой дърпаше лостовете 1990 год., мдаааааа.....?!

Разбирам накъде биеш, но ще те репликирам - парите цвят нямат! Трябва да се научим да различаваме хората по важен признак - кой мисли държавнически и с идеи иска да направи нещо за обществото и кой се присламчва към всяка партия, която би му осигурила личен просперитет и забогатяване. За жалост у нас втората категория "активисти" е много по-сериозно застъпена, във всички партии.

Тоя ръб за 40 дни станал милионер !!! Ихаааа! А бе,защо тоя не е министър-председател,че и нас да ни направи милионери за 40 дни? Имаше един ахмак,който ни обещаваше за 800 дни да ни направи милионери,но този ръб му удари ножа ! И все милионери стават комунисти ,защо така бе?

Първо не е обещавал за те направи милионер за 800 дни. И второ, нищо чудно, че си му повервал!

Лъже като карнобатски циганин.

Сега пък за 40 часа извън Общинския ... и пак на нивата.

Няма престъпен бизнес в България,в който да не участват политици.Политиците са от всички партии.Честен човек,който иска да влезе в политиката и да работи за благото на България и избирателите,не може да влезе в управлението на държавата.Изборите са добре смазан механизъм,който само размества малко политическите пластове,и така до следващият път.Социално инжинерство,медийни манипулации от целият идеологически спектър и отчайваща безисходица за 90% от българите.Това е България сега.

Партиите в България са структурирани и изградени точно по подобие на престъпните групировки, с лидер с приближени около него, лейтенанти и мнгоо строга субординация, като лидерите им пък са на разаположение на "Съвета на старейшините", или кукловодите, или както искате ги наречете! И основното качество, което се цени в тях е предаността, личната преданост към лидера, послушанието и готовността незабавно да се изпълняват повелята и желанията на лидера, без значение на всичко останало! И това вече е толкова очевадно, че не може никой сериозно да тръгне да го отрича! Тоест, за никаква демокрация и дума не може да става!

Принципно си прав и това е отрицателна характеристика на манталитет ни. Преди години с конкурс заех висока позиция в едно министерство. Исках да бъда принципен, да правя всичко по правилата, да не се ограждам със свои хора и към всички да бъда еднакво коректен. Знаеш ли какво стана? Загубих приятели, защото са се надявали чрез мен и те да намерят по-топли местенца. Подчинените ми изпадаха в недоумение защото съм различен от някои други, с които бяха свикнали. После дойде "демокрацията" и такива като мен се оказаха излишните. А сега сме свободни да доказваме какво можем и...доказваме.

Курнелоооо , за к'во ма предаде , маа ? Разграничавала се ....Ама инак до сега руча от мойте жабета ...А ?

Не са бедни българите

За 40 дни станал милионер тоя капиталистически боклук, но само за един ден господин Калашников може да го фалира.

Егати ежедневието имаме, катастрофи, мафиоти и за нюанс по някое и друго самоубийство....

Добре ,че беше Герито да метне дупе пред Айфела .. за разнообразие.

Така е, човекът за това време само за Ролс Ройс е успял да събере.Неговите "колеги", фермерите от развитите страни са с частни самолети и 50- метрови яхти! Но в България това минава, както виждате. С една нива и бакалница можеш да оправдаеш купуването на половината държава.Кой е този,който ще се осмели

Само Гешев ви оправяше преди 9 септември1944 г. Цялата ви партия трепереше от него. Жалко, че съветската окупация сложи преждевременен край на мисията му.

Само комунизма ви оправя вас капиталистическите крадци и експлоататори.

Да не товарим чиляка с толкова работа и кахъри, чадо !

Ха-ха-ха ... приказки без край. Аз съм от Бургас и въпросния Бенчо Бенчев не се набива много на очи ... но пък заедно с дугари от общински съвет Бургас , независими и от разни граждански квоти и бизнес партии ... заграбиха и застроиха най- петитните места в града!!!

Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх.

Kakva gnusna darjava, pozvoliava se na mafiotski utrepki da trupat miloni i v sashtoto vreme bolnici falirat i obshtestveni slujbi tanat v mizeria, koito ima mozak tribva da znae che parlamenta na tazi strana e vrag N" 1 i triabva da mu se protivodeistva s vsichki sredstva !!!!!

Затова българите са бедни, защото престъпници като Бенчев ограбват труда им.

Но преди това други приемат закони, с които им дават възможност да спечелят за 40 дни милиони. Защо само у нас се разрешава владеене на неограничено количество земя? За повече работа ли? Неее! За субсидии и сеитба да доходни култури, които позволяват бързо забогатяване. Я да ги ограничаваха примерно до 1 000 дка? Едва ли щяха да се возят в "Ролс ройси". Но законите в НС си ги правят първо за собствена изгода, непременно с вратички, а който може, също се възползва.

Ако живееше в щатите да кара пет Ролс Ройса ако ще. Не му завиждам на парите, не съм съгласен, че за бедната българска страна богатите много малко инвестират в собствената си страна, няма индустрия, промишлен гръбнак. Освен безвкусни хотели, предпочитат да изнасят парите в офшорки. Срам за такива бългри, преди два века чорбаджиите са финансирали църкви, училища, читалища, сега се надпреварват по тарикатлък и родоотстъпничество. На милионни обороти норма на печалба 5 процента е достатъчна, другото се инвестира в наука и образование, технологии, та да видим толкова ли е ниска на българина прочутата производителност на труда.

Както винаги дираджиите акцентират че бил общински от квотата на БСП ама премълчават че е от ГРАЖДАНСКАТА т.е. не е член на бсп... От такива ''милионери'' дето се перчат та и акъл на другите дават сме на това дередже, защото никой не проверява реално на чие име са тези коли на фирмата или лични и кой ги използва и какви данъци е платил реално... Много е съмнително това дето го правят напоследък гербаджиите защото от всякъде вони на собствени интереси...така както бяха избити бая харод от противната групировка на боко докато беше главен секлеЦар и никое не е разкрито....

Ей, това ГЕРБ непрекъснато ти бъркат в задника! Абе за съветник от квотата на бившето БКП става дума, ти за ГЕРБ си плямпаш. Тоя съветник все на Очите помага, на тебе ГЕРБ ти е в кратуната. Хайде спри се за малко!

А на герберите като не им отърва нещо, веднага Нинова им е виновна. Този съветник са го издигнали от някаква пенсионерска организация, предполагам, че ги е почерпил /малките пенсии не дават много възможности/, хората се зарадвали и решили да му се отблагодарят. Нинова може и да не чувала за него, не е слънце като един друг велик човек, да огрее навсякъде, я.

Как така всички бизнесмени в Булгаристан имат някаква връзка с БКП ?

Кой знаеше за БСП преди 30 години.На 72 години съм ,имаше една партия БКП.Откъде дойдоха социалистите. От БКП са дошли , но всеки знае поговорката за вълка и нрава му.

В отговор на това твърдение ще дам пример - един, който все по разни посолства вирееше, защото беше син на АБПФК, след промените започна да казва "Баща ми беше комунист, аз бях само партиен член". Можем ли да си представим колко от членовете на БКП са били убедени в идеята и колко са онези, които са членували само за интереса? Най-хитрите още на 11 ноември 1989 г. се събудиха върли седесари, а тези, дето мислят по-бавно по-късно се пръснаха из другите, новоизлюпени партии. Затова по една или друга форма продължава да ни управлява БКП. Тук цитираната поговорка за вълка не е валидна.

До кога престъпниците в Булгаристан ще ги наричат “бизнесмени“?И до кога тъй нареченото правосъдие ще е основен играч в престъпната верига и няма най накрая да започне да функционира?Май задавам въпроси на които отговора е никога за съжаление.

открадна нивите на дедите ми в Крумово градище!!

Как ги открадна ?

През 90-те всичко ставаше с решение на общинска комисия. Дори не се налагаше да се показват някакви стари документи за собственост, всичко ставаше ей-така на доверие. Ако пропуснеш срока за обжалване на земеразделителния протокол, той встъпва в сила и чрез него можеш да изкараш нотариален акт. От там нататък - иди обжалвай, ако си нямаш работа. Сещаш се, че въпросният протокол, можеше и да не види бял свят, преди излъганите камилчета да се усетят, че са им одрали по три кожи...

При нас беше същата работа, но боклукът, който се облажи ит нашите ниви остана за нас неизвестен. Оказа се, че хубавата земя, която са притежавали моите предци е дадена на незнаен другар и на нас ни предложиха две опции -общински бозлук или компенсаторни бонове. Проведох разговор с един депутат от нашия район и той ми каза в прав текст: Ами сам разбираш, бозлук, бозлук, ама все пак е земя, докато боновете какво са, хартийки. И така си мина и замина, получихме едни пущинаци вместо плодородната земя, която са ни отнели, но пак ще кажем здраве да е.

НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ГЛАВНИТЕ ОТРАСЛИ затвор за управляващите от 27г и за такива дебили президенска република забрана със закон всякакви партии и партийки

... и парите да се раздадат на некадърните и мързеливи отрепки!

сега са в хитрите, подли и долни, но за сметка на това НЕКАДЪРНИ ОТРЕПКИ! Само се огледай!

Що пишеш глупости? Национализации, забрани, президентска република. Такива неща ставаха при Адолф Хитлер и Йосиф Сталин. Днес не са възможни.

Че не е направил първия милион честно и почтено, е много вероятно. Обаче чест му прави, че поне е вложил парите си в производство в България, а не се е изнесъл в някоя ошфорна зона да пропива награбеното, както много други. И още повече уважение трябва, предвид това, че печели от производство на пшеница - сфера, в която отдавна сме загубили традиционните пазари, а на новите конкуренцията е смазваща. Що се отнася до ролса - 200K е нищо, в сравнение с милиончето за новичък майбах, 6 от които бяха продадени като топъл хляб на изложението преди няколко години в София.

Демек ти го оправдаваш с аргумента: "Може и да е крал, ама други крадат по повече! И какво като е крал, нали е инвестирал накраденото в пшеница!" Драги сънародници, бедата ни е, че има твърде много с манталитета на хХх.

Не, не го оправдавам (но и не го познавам за да го обвинявам). Обаче такива борци за справедливост, като тебе, саботират осъждането на прехода вече почти 30години. Така че не вярвам някога изобщо да се ревизира разграбването. А след като така или иначе капиталът еминал от едни ръце в други, е по-добре, че е останал в България, а не е изнесен да храни чужда икономика или още по-лошо, пропилян, за да се прикрие грабежа.

През на 90-те ходих да искам кредит за бизнес. Първо в Балканбанк. Там директорът ме погледна, минавайки през стаята на секретарката си и ми рече "Ваш'та нема да стане!". И си замина. После в ОББ. Там не поискаха да говорят с мене. А в Първа Частна Банка директорът също не ми гледа обосновката и документите, а рови из някакви други бумаги и ми рече, че "ме няма в списъка". Като казах, че не го разбирам, той ми отговори "Съжалявам". Сега разбирам, че в "списъка" са били хората като Бенчо Бенчев. Предполагам хора от "списъка" са и в Парламента, и в Министерския съвет, и в СОС. Сега Балканбанк я няма - фалира, Първа частна банка също, ОББ от най-голямата стана най-малката и вече не е българска. Милиони вложители изгоряха с милиарди, но се навъдиха множество кредитни милионери, които после също фалираха. Виновни няма. После до ПЧБ и Балканбанк се наредиха Банка за Земеделски Кредит, Цанков Камък, Белене, КТБ. Виновни пак няма. Всеки народ заслужава участта си.

Явно не си им вдъхвал доверие. По същото време в Стопанска банка едва ли не насила ни предлагака да взимаме кредити. Ама ние аджамии - не, как ще ги връщаме... Ех, главо...

Лъжеш! Не знам защо, ама лъжеш!

и след малко ще закаканижеш, че Марвел всъщност е псевдоним на Маркс..

ЛЪ-ЖЕШ! ДЕБЕЛО ЛЪЖЕШ. Точно в онези години се молих за 8 бона кредит за да си доплатя жилището и ме разкараха от три банки. Накрая един колега ме уреди с кредит от ДСК. С триста зора. А работех точно с банки, НО не бях от техните хора, които трябваше да вземат големи пари и да не ги върнат. П.С. А и нямаше да снеса на директора на банката половината от отпуснатия ми кредит.

По това време аз бях в сградата на Стопанска банка почти всеки ден и ги познавах всичките там, така че недей да пробутваш тъпи лъжи. Че им знам (знаех) и кътните зъби...

Финландия е една малка държава. Те са около 6 милиона. Там е студено и затова няма мащабно поливно земеделие. До 1917 те са били под окупация на една от най-мрачните империи - руската. И въпреки това правят около 35 000 $ БВП на човек. И са създали световни марки като Нокия, Инстру и Ваисала. А ние сме създали Бенчо Бенчев и клонингите му.

Няколко месеца след Освобождението на ДС-ти баща ми и неговият съдружник бяха ходили в една банка за кредит за закупуване на малка производствена линия.Бяха едни от първите създали Колективна фирма.С отчети за оборота,бизнеспланове имаха и хора готови да станат гаранти.Отговора на регионалният Директор на Банката беше следният: Вижте какво,ако зависеше от мене щях да ви отпусна кредит,но нищо не мога да направя тъй като ви няма в.дискетата. Година 1990.Било е лятото май.

Сладурчеее, милиони българи тогава за 40 дена изгубиха всичко.

Не тогава, малко по-късно, през 1997-а. Защото първо гласуваха за СДС, което удвои външния дълг, при това на много неизгодни условия, после гледаха как се калява мафията през безвремието на Беров, след това избраха комсомила Виденофф, дето чакаше някой да му каже какво да прави. И така, докато колата не се обърна. Само че, вместо да изправят колата и да я поправят, същите гледаха я разкостват и задигат парче по парче по Костов-о време. Та щом пича е оцелял през всички тези изпитания, при това във времена, когато нямаше нито евросубсидии, нито гаранции за депозити, може да бъде уважаван. Още повече, че бизнесът му е крайно рисков - малка аномалия във времето и трудът за цяла година замина.

лъже здраво. Поне за началото на бизнеса си. Зърнопроизводството стана атрактивно след 2000 г., а през 1990 г. още ги имаше кооперациите и там крадяха председателите и счетоводителите. Тоа, като го гледам, през 1990 г. е бил назначен прекупвач на зеленчуци. От тези, дето купуваха доматите от производители на 50 стотинки и ги продаваха в града на 2 лева, и съсипаха производителите. По принцип, като чуя, как някой през 90-те е забогатял рязко и е оцелял, направо се умилявам.

@Тоя: Много е вероятно. Или е сложил ръка на борсата или на складовете. То тоя бизнес яко се курираше от мутрите и се ползваше с протекция на местното партийно величие. Обаче, след като всичко това се знаеше от всеки и всички бяха възмутени от това, при Беров, В следващите две НС избраха отново същите покровители на мафията. Ето това не мога да разбера - дойде ли време избирателя да решава, той започва да мисли не с джоба си, а с телевизора.

На този дебил даму се конфискува всичко и даиде пак за 40 дена да покаже как се става милионер . Нагъл.

Много е вероятно да успее. Просто защото за толкова време в бранша, знае всички процедури, познава нужните хора, има опита да организира производството. Трудното е за някой, който едва прохожда в бизнеса. И всякаквите комисиии трябва точно на такива да помагат, а не да се чудят къде да топнат чушката.

Точно..влас имащите за мандат и те стават

88888

Този говори абсолютни глупости.Льольо, търговско право започна да се изучава отново в България едва от 1990г, при това ТЗ е изменен поне 3 пъти в периода 1990/1995. Ти откъде знаеш как се сключват сделки и коя сделка беше законна в периода 1990/1995г съгласно тогавашния ТЗ...Наглец, до 1990 г. България беше в планово стопанство и търговско право НЕ СЕ изучаваше в нашите унита, защото неговото преподаване означава съответната държава да е в пазарна икономика.

Сам си льольо - търговски закон имаме от втората половина на 1991-ва, не от 90-та. До тогава се действаше по указ 56, който се изучаваше не само в УНСС, но дори и в техническите ВУЗ-ове.

Брей, брей, убряяяяя........ За 40 дни милионер, много са. Явно, този от портрета, не е взел куфарче. Вярвате ли ?

Куфарче не е взел,а нещо много по-ценно...Декари,българска земя от "ликвидираните" след Десети ноември ...АПК !

Аз имам не един и двама познати, които бяха решили да започнат бизнес в началото на 90-те. Едни от тях започнаха - павилиончета за вестници, сергии за захарен памук/захарни петлета ... и други подобни глупости, ако изобщо това може да се нарече бизнес. Други обаче бяха по-амбициозни, искаха да развиват търговия, да обработват земи, да строят ... на тях директно им беше казано, че друг е определен за тази роля. Кой друг? Ами разни Роско Плевневци, Бенчо Бенчевци и други подобни същества.

Глупака не може да се мълчи ! Сега време да кажеш който ти даде пари за да се правищ на търгаш , смешнико !!!

Как стават тия работи, защото и ние искаме така, за 40 дни - Ролс Ройс! Не Горубляне!

Ако влезнеш при мафията си готов-не завиждай

Схемаджии - милионери! Мале тези от БСП направо са за "оплакване" барабар с шефката им. Нинова се била разгрничила. Зощо така човеца социалист се поизпотил 40 дена неуморна работа, а шефката му само с една врътка се е събудила милионерка. Тази партия май е пълна с бизнес гении....

или гоуст или каквото и да беше, нещо много мяза на колхозната лимузина :)))

Скандално и пошло. Чудя се,що за четиво е това. Бенчо....срам няма,то е ясно.

Власта имат ли срам да те лъжат и крадът -твой е проблема избирателю.

Ей алоооо ....на кого ги разправяте тези истории за 90-та и търговията тогава..Та на кого му позволяваха да търгува и прибира милиони? А, сетих се - всички способни и кадърни хора успяха да направят бизнес и да забогатеят. Вие останалите сега к'во ревете. Да сте си отваряли Очите още тогава. Визия му е майката!

когато видиш на един човек физиономията лице в лице тогава може да му вярваш и на приказките.Ако сте балъци вервайте му на мазният лигльо

не само са кредитни милионери, милиционери, червената мафия ами и наркотрафиканти и сводници. а плиткоумните питекантропи тук циврят все срещу ГЕРБ :))))))

Кой ги създаде или забрави , че точно Доган направи Бойко генерал ,

Тоя смешник е бил на хранилка в БСП, а сега е и бандит с политически гръб! Поредното доказателство, че БСП са престъпници и спонсори на престъпници. Затова не им е удобно да говорят и коментират! А къде е Елена Йончева маймуната продажна да каже нещо по темата!?

:)А ти къде видя нещо по темата за Елена Йончева ,че замеси и нейното име?Ти къде видя в новината,че този смешник според теб е бил на хранилка на БСП,той човека казва,че е хранил БСП.Та той нито е бил кадър на БСП нито е хранил БСП,но в едно си прав,че има политически гръб и познай на кой дава прите?

Абе Крайчо ти наистина ли си толкова тъп,вярваш ли че той е спечелил милиотни с честен труд и пот на челото и почна да дава парите си на БСП щото са му мнага симпатични.

Бенчо е дребна риба в ЗЬРНАРСКИЯ бизнес ,истинските ЛЬВОВЕ са 2 братя АРМЕНЦИ ;Армен и Артур АГОПЯН с тяхната монополна фирма СЕВАН която изнасая 1МИЛИОН тона Бьлгарско ЗЬРНО и рализират 140 МИЛИОНА ЛЕВА СУХА ПАРА

Фирма СЕВАН е наи-големия износител на БГзьрно ,братята Армен и Артур Агопян и сьдружничката Азатуи Погосян са КГБеиски РУСКИ Служители киото си дялкат 140 МИЛИОНАлева суха пара всяка година и която пара вместо да вземат БГтьрговци отива РУСКИ БАНКИ и кипьрско-малтииски офшорки посочени отКГБ МОСКВА поредния грабреж на БГ богатства заграбени от коварни кгбеиски арменско-евреиски рьце

Изключително би му подхождала една 7.62 дупка между Очичките

Корни обичам те. Съжалявам, че ви изложих така. Догодина на Бузлуджа ще осигуря повече кебапчета и автобуси. Поздрави и Ленчето Йончева.

:)))Г-н Бенчев е от онези назначени милионери.Щом е тръгнал да изкупува зърно и от там е направил пари е ясно.Или тогавашните са го смятали за много тъп и са го подценили или той бързо се е учил и приспособявал-друг вариант тогава нямаше:)))Но онези хора на куци коне не залагаха:((-то се вижда и днес по състоянието на държавата и по интелекта на политици и бизнесмени

БСП и ДПС са рака на България и двете слугуват на руската кочина.

Всички милионери в България имат някаква история да разказват на света. И ако седнеш да ги слушаш, ще видиш, че много Приказно звучат. Магично някак. И всички се гордеят с историите и митовете, които сами разказват. Някой трябва да седне да напише книга за това. Не е трудно - като журналист при когото и да отидеш ще ти разкаже една напудрена история. Събери историите, малко анализ и чувство на хумор и ще стане чудесна книга. Дано се смирят малко след това. Че са всички много смешни, а Господ, който вижда всичко, какво мисли за тях....

селяни докопали се до власт и далавера си приличат.Имама поговорка за такива ,като този.Друг е въпроса колко правописни грешки прави ,като си пише името. В мутренската държава в ,която живеем за съжаление е така.Няма нито тунел, нито светлина.

няма как да си от село крумово градище и да не станеш милионер за 40 дни! там всичките 400 души население са гении, няма как бенчо бенчев да не е! а нап кога ще провери платил ли си е данъците за онези дни??

тази мутра прилича на урод от филмите на ужасите - изгнил отвътре и отвън, генетичен отпадък.

Крадливи червени боклуци.

Коментари - Общинарят Бенчо Бенчев: За 40 дни станах милионер | Днес.dir.bg

Общинарят Бенчо Бенчев: За 40 дни станах милионер

Бизнесменът помагал нееднократно за възстановяването на Митьо Очите след стрелбата в Слънчев бряг

Обратно в новината

Коментари - Общинарят Бенчо Бенчев: За 40 дни станах милионер | Днес.dir.bg

Коментари

Аха, за 40 дни стана милионер благодарение на Луканов, а после цяла България се редеше от малките часове на нощта, за да си купи хляб и мляко. Това е точно преди Лукановата гладна зима. И той май е получил куфарче, а такива се споменават скоро след, като си повярват, че не зависят от този, който им е дал куфарчето.

Напълно е възможно при търговия със зърно в началото на 90-те.Едва след 1995 г. започна уекнакняване на изкупните цени,а дотогава варираха в радиус от 50 км фрапиращо.През 1993 г. започнаха първите приватизации на тези заводи и се стигаше на места до почти двойни цени,но с 500 тона зърно при добро проучване на кого да се продаде след като се договори,дори не се плащаше тогава предварително,а като ти плати купувача,само поемаше транспортните разходи,но и те бяха под 10 % от печалбата,а и на държавните автостопанства се плащаше след това,та с 500 тона/25-30 курса/ се изкарваше средната тригодишна заплата за дни,така че е напълно възможно.

Дори и приватизаторите на фуражните взеха кредити от банките,които тогава даваха почти на всеки,който имаше благословията на правителството на Беров да приватизира,а до 1992 г. първата фалирала тога Ямболската банка даваше на абсолютно всеки по 100 000 лева - около 6000 щ.д. на всеки заявил намерение за бизнес и без да го уточнява.А търговията със зърно вървеше -от едната страна ТКЗС-та в ликвидация,свикнали да им я изкупуват на място продукцията,от другата страна различни изкупни цени,а този явно се е ориентирал към производство и тогава арендаторите себрояха на пръсти,но и до новото хилядолетие обработваха средно по около 2000 дка и едва с еврофондовете за 4-5 години започнаха да обработват по десетки,а в Добруджа и стотици хиляди дка,като на дка засята площ /зърнение е 30 лева субсидията,почти колкото рентата в равнините райони.Така,че му вярвам за забогатяването и пренасочването,защото след 1996 г. изкупните цени назърното бяха вече почти навсякъде еднакви и се печелеше малко.

Прочетох интервюто и стигнах до извода, че с такива "бизнесмени" и след няколко века няма да станем нормална държава. Като е спечелил много пари, не да купува скъпи коли, а да ги инвестира, да развива отрасъл и да открива работни места. Така се прави! Но нашенските богаташи ако не се похвалят, за какво им е богатството? Типичен пример за примитивно мислене. Чуя се и на онези, които ги вкарват във властта - такива хора не мислят за другите, а само за себе си. А който се вълнува от библейски мъдрости може да се досети защо Ииисус Христос е изгонил от храма не друг, а точно търговците. Двете минали хилядолетия доказват, че е имал право.

Добре бе, Българино :) Ти ако изпраскаш Клаудия Шифър (да прощават по-младите), нема ли да се похвалиш? Ми ако не се похвалиш с такова изпълнение, все едно не е било. Ми такива сме си ние бегестанците. :) За тва и така, батката си е купил Ролс, да видят всички че е %бал Клаудия, ако ме разбирате кво ви бая! :)

Но истинският бизнесмен не е това, което са нашите - набързо да се награбят и лично веднага да изконсумират благата. Затова няма развитие, заради сбърканите ни представи за богат човек. Богатият, който си е заслужил парите, първо дава за благотворителност, да благодари на съдбата, че е била благосклонна към него или строи нещо, за да остане в паметта на поколенията. А Клаудия Шифър хем никога не ми е харесвала, хем вече е старичка, има далеч по-привлекателни обекти, ако ме разбирате...

не знаят, че през 1990 год. (по-малко от една година от 10 ноември) , че малко хора можеха да търгуват със зърно!Не беше въпроса дали ще регистрираш фирма, а дали ще ти разрешат износ на зърно-от там се печелеше! А кой дърпаше лостовете 1990 год., мдаааааа.....?!

Разбирам накъде биеш, но ще те репликирам - парите цвят нямат! Трябва да се научим да различаваме хората по важен признак - кой мисли държавнически и с идеи иска да направи нещо за обществото и кой се присламчва към всяка партия, която би му осигурила личен просперитет и забогатяване. За жалост у нас втората категория "активисти" е много по-сериозно застъпена, във всички партии.

Тоя ръб за 40 дни станал милионер !!! Ихаааа! А бе,защо тоя не е министър-председател,че и нас да ни направи милионери за 40 дни? Имаше един ахмак,който ни обещаваше за 800 дни да ни направи милионери,но този ръб му удари ножа ! И все милионери стават комунисти ,защо така бе?

Първо не е обещавал за те направи милионер за 800 дни. И второ, нищо чудно, че си му повервал!

Лъже като карнобатски циганин.

Сега пък за 40 часа извън Общинския ... и пак на нивата.

Няма престъпен бизнес в България,в който да не участват политици.Политиците са от всички партии.Честен човек,който иска да влезе в политиката и да работи за благото на България и избирателите,не може да влезе в управлението на държавата.Изборите са добре смазан механизъм,който само размества малко политическите пластове,и така до следващият път.Социално инжинерство,медийни манипулации от целият идеологически спектър и отчайваща безисходица за 90% от българите.Това е България сега.

Партиите в България са структурирани и изградени точно по подобие на престъпните групировки, с лидер с приближени около него, лейтенанти и мнгоо строга субординация, като лидерите им пък са на разаположение на "Съвета на старейшините", или кукловодите, или както искате ги наречете! И основното качество, което се цени в тях е предаността, личната преданост към лидера, послушанието и готовността незабавно да се изпълняват повелята и желанията на лидера, без значение на всичко останало! И това вече е толкова очевадно, че не може никой сериозно да тръгне да го отрича! Тоест, за никаква демокрация и дума не може да става!

Принципно си прав и това е отрицателна характеристика на манталитет ни. Преди години с конкурс заех висока позиция в едно министерство. Исках да бъда принципен, да правя всичко по правилата, да не се ограждам със свои хора и към всички да бъда еднакво коректен. Знаеш ли какво стана? Загубих приятели, защото са се надявали чрез мен и те да намерят по-топли местенца. Подчинените ми изпадаха в недоумение защото съм различен от някои други, с които бяха свикнали. После дойде "демокрацията" и такива като мен се оказаха излишните. А сега сме свободни да доказваме какво можем и...доказваме.

Курнелоооо , за к'во ма предаде , маа ? Разграничавала се ....Ама инак до сега руча от мойте жабета ...А ?

Не са бедни българите

За 40 дни станал милионер тоя капиталистически боклук, но само за един ден господин Калашников може да го фалира.

Егати ежедневието имаме, катастрофи, мафиоти и за нюанс по някое и друго самоубийство....

Добре ,че беше Герито да метне дупе пред Айфела .. за разнообразие.

Така е, човекът за това време само за Ролс Ройс е успял да събере.Неговите "колеги", фермерите от развитите страни са с частни самолети и 50- метрови яхти! Но в България това минава, както виждате. С една нива и бакалница можеш да оправдаеш купуването на половината държава.Кой е този,който ще се осмели

Само Гешев ви оправяше преди 9 септември1944 г. Цялата ви партия трепереше от него. Жалко, че съветската окупация сложи преждевременен край на мисията му.

Само комунизма ви оправя вас капиталистическите крадци и експлоататори.

Да не товарим чиляка с толкова работа и кахъри, чадо !

Ха-ха-ха ... приказки без край. Аз съм от Бургас и въпросния Бенчо Бенчев не се набива много на очи ... но пък заедно с дугари от общински съвет Бургас , независими и от разни граждански квоти и бизнес партии ... заграбиха и застроиха най- петитните места в града!!!

Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх.

Kakva gnusna darjava, pozvoliava se na mafiotski utrepki da trupat miloni i v sashtoto vreme bolnici falirat i obshtestveni slujbi tanat v mizeria, koito ima mozak tribva da znae che parlamenta na tazi strana e vrag N" 1 i triabva da mu se protivodeistva s vsichki sredstva !!!!!

Затова българите са бедни, защото престъпници като Бенчев ограбват труда им.

Но преди това други приемат закони, с които им дават възможност да спечелят за 40 дни милиони. Защо само у нас се разрешава владеене на неограничено количество земя? За повече работа ли? Неее! За субсидии и сеитба да доходни култури, които позволяват бързо забогатяване. Я да ги ограничаваха примерно до 1 000 дка? Едва ли щяха да се возят в "Ролс ройси". Но законите в НС си ги правят първо за собствена изгода, непременно с вратички, а който може, също се възползва.

Ако живееше в щатите да кара пет Ролс Ройса ако ще. Не му завиждам на парите, не съм съгласен, че за бедната българска страна богатите много малко инвестират в собствената си страна, няма индустрия, промишлен гръбнак. Освен безвкусни хотели, предпочитат да изнасят парите в офшорки. Срам за такива бългри, преди два века чорбаджиите са финансирали църкви, училища, читалища, сега се надпреварват по тарикатлък и родоотстъпничество. На милионни обороти норма на печалба 5 процента е достатъчна, другото се инвестира в наука и образование, технологии, та да видим толкова ли е ниска на българина прочутата производителност на труда.

Както винаги дираджиите акцентират че бил общински от квотата на БСП ама премълчават че е от ГРАЖДАНСКАТА т.е. не е член на бсп... От такива ''милионери'' дето се перчат та и акъл на другите дават сме на това дередже, защото никой не проверява реално на чие име са тези коли на фирмата или лични и кой ги използва и какви данъци е платил реално... Много е съмнително това дето го правят напоследък гербаджиите защото от всякъде вони на собствени интереси...така както бяха избити бая харод от противната групировка на боко докато беше главен секлеЦар и никое не е разкрито....

Ей, това ГЕРБ непрекъснато ти бъркат в задника! Абе за съветник от квотата на бившето БКП става дума, ти за ГЕРБ си плямпаш. Тоя съветник все на Очите помага, на тебе ГЕРБ ти е в кратуната. Хайде спри се за малко!

А на герберите като не им отърва нещо, веднага Нинова им е виновна. Този съветник са го издигнали от някаква пенсионерска организация, предполагам, че ги е почерпил /малките пенсии не дават много възможности/, хората се зарадвали и решили да му се отблагодарят. Нинова може и да не чувала за него, не е слънце като един друг велик човек, да огрее навсякъде, я.

Как така всички бизнесмени в Булгаристан имат някаква връзка с БКП ?

Кой знаеше за БСП преди 30 години.На 72 години съм ,имаше една партия БКП.Откъде дойдоха социалистите. От БКП са дошли , но всеки знае поговорката за вълка и нрава му.

В отговор на това твърдение ще дам пример - един, който все по разни посолства вирееше, защото беше син на АБПФК, след промените започна да казва "Баща ми беше комунист, аз бях само партиен член". Можем ли да си представим колко от членовете на БКП са били убедени в идеята и колко са онези, които са членували само за интереса? Най-хитрите още на 11 ноември 1989 г. се събудиха върли седесари, а тези, дето мислят по-бавно по-късно се пръснаха из другите, новоизлюпени партии. Затова по една или друга форма продължава да ни управлява БКП. Тук цитираната поговорка за вълка не е валидна.

До кога престъпниците в Булгаристан ще ги наричат “бизнесмени“?И до кога тъй нареченото правосъдие ще е основен играч в престъпната верига и няма най накрая да започне да функционира?Май задавам въпроси на които отговора е никога за съжаление.

открадна нивите на дедите ми в Крумово градище!!

Как ги открадна ?

През 90-те всичко ставаше с решение на общинска комисия. Дори не се налагаше да се показват някакви стари документи за собственост, всичко ставаше ей-така на доверие. Ако пропуснеш срока за обжалване на земеразделителния протокол, той встъпва в сила и чрез него можеш да изкараш нотариален акт. От там нататък - иди обжалвай, ако си нямаш работа. Сещаш се, че въпросният протокол, можеше и да не види бял свят, преди излъганите камилчета да се усетят, че са им одрали по три кожи...

При нас беше същата работа, но боклукът, който се облажи ит нашите ниви остана за нас неизвестен. Оказа се, че хубавата земя, която са притежавали моите предци е дадена на незнаен другар и на нас ни предложиха две опции -общински бозлук или компенсаторни бонове. Проведох разговор с един депутат от нашия район и той ми каза в прав текст: Ами сам разбираш, бозлук, бозлук, ама все пак е земя, докато боновете какво са, хартийки. И така си мина и замина, получихме едни пущинаци вместо плодородната земя, която са ни отнели, но пак ще кажем здраве да е.

НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ГЛАВНИТЕ ОТРАСЛИ затвор за управляващите от 27г и за такива дебили президенска република забрана със закон всякакви партии и партийки

... и парите да се раздадат на некадърните и мързеливи отрепки!

сега са в хитрите, подли и долни, но за сметка на това НЕКАДЪРНИ ОТРЕПКИ! Само се огледай!

Що пишеш глупости? Национализации, забрани, президентска република. Такива неща ставаха при Адолф Хитлер и Йосиф Сталин. Днес не са възможни.

Че не е направил първия милион честно и почтено, е много вероятно. Обаче чест му прави, че поне е вложил парите си в производство в България, а не се е изнесъл в някоя ошфорна зона да пропива награбеното, както много други. И още повече уважение трябва, предвид това, че печели от производство на пшеница - сфера, в която отдавна сме загубили традиционните пазари, а на новите конкуренцията е смазваща. Що се отнася до ролса - 200K е нищо, в сравнение с милиончето за новичък майбах, 6 от които бяха продадени като топъл хляб на изложението преди няколко години в София.

Демек ти го оправдаваш с аргумента: "Може и да е крал, ама други крадат по повече! И какво като е крал, нали е инвестирал накраденото в пшеница!" Драги сънародници, бедата ни е, че има твърде много с манталитета на хХх.

Не, не го оправдавам (но и не го познавам за да го обвинявам). Обаче такива борци за справедливост, като тебе, саботират осъждането на прехода вече почти 30години. Така че не вярвам някога изобщо да се ревизира разграбването. А след като така или иначе капиталът еминал от едни ръце в други, е по-добре, че е останал в България, а не е изнесен да храни чужда икономика или още по-лошо, пропилян, за да се прикрие грабежа.

През на 90-те ходих да искам кредит за бизнес. Първо в Балканбанк. Там директорът ме погледна, минавайки през стаята на секретарката си и ми рече "Ваш'та нема да стане!". И си замина. После в ОББ. Там не поискаха да говорят с мене. А в Първа Частна Банка директорът също не ми гледа обосновката и документите, а рови из някакви други бумаги и ми рече, че "ме няма в списъка". Като казах, че не го разбирам, той ми отговори "Съжалявам". Сега разбирам, че в "списъка" са били хората като Бенчо Бенчев. Предполагам хора от "списъка" са и в Парламента, и в Министерския съвет, и в СОС. Сега Балканбанк я няма - фалира, Първа частна банка също, ОББ от най-голямата стана най-малката и вече не е българска. Милиони вложители изгоряха с милиарди, но се навъдиха множество кредитни милионери, които после също фалираха. Виновни няма. После до ПЧБ и Балканбанк се наредиха Банка за Земеделски Кредит, Цанков Камък, Белене, КТБ. Виновни пак няма. Всеки народ заслужава участта си.

Явно не си им вдъхвал доверие. По същото време в Стопанска банка едва ли не насила ни предлагака да взимаме кредити. Ама ние аджамии - не, как ще ги връщаме... Ех, главо...

Лъжеш! Не знам защо, ама лъжеш!

и след малко ще закаканижеш, че Марвел всъщност е псевдоним на Маркс..

ЛЪ-ЖЕШ! ДЕБЕЛО ЛЪЖЕШ. Точно в онези години се молих за 8 бона кредит за да си доплатя жилището и ме разкараха от три банки. Накрая един колега ме уреди с кредит от ДСК. С триста зора. А работех точно с банки, НО не бях от техните хора, които трябваше да вземат големи пари и да не ги върнат. П.С. А и нямаше да снеса на директора на банката половината от отпуснатия ми кредит.

По това време аз бях в сградата на Стопанска банка почти всеки ден и ги познавах всичките там, така че недей да пробутваш тъпи лъжи. Че им знам (знаех) и кътните зъби...

Финландия е една малка държава. Те са около 6 милиона. Там е студено и затова няма мащабно поливно земеделие. До 1917 те са били под окупация на една от най-мрачните империи - руската. И въпреки това правят около 35 000 $ БВП на човек. И са създали световни марки като Нокия, Инстру и Ваисала. А ние сме създали Бенчо Бенчев и клонингите му.

Няколко месеца след Освобождението на ДС-ти баща ми и неговият съдружник бяха ходили в една банка за кредит за закупуване на малка производствена линия.Бяха едни от първите създали Колективна фирма.С отчети за оборота,бизнеспланове имаха и хора готови да станат гаранти.Отговора на регионалният Директор на Банката беше следният: Вижте какво,ако зависеше от мене щях да ви отпусна кредит,но нищо не мога да направя тъй като ви няма в.дискетата. Година 1990.Било е лятото май.

Сладурчеее, милиони българи тогава за 40 дена изгубиха всичко.

Не тогава, малко по-късно, през 1997-а. Защото първо гласуваха за СДС, което удвои външния дълг, при това на много неизгодни условия, после гледаха как се калява мафията през безвремието на Беров, след това избраха комсомила Виденофф, дето чакаше някой да му каже какво да прави. И така, докато колата не се обърна. Само че, вместо да изправят колата и да я поправят, същите гледаха я разкостват и задигат парче по парче по Костов-о време. Та щом пича е оцелял през всички тези изпитания, при това във времена, когато нямаше нито евросубсидии, нито гаранции за депозити, може да бъде уважаван. Още повече, че бизнесът му е крайно рисков - малка аномалия във времето и трудът за цяла година замина.

лъже здраво. Поне за началото на бизнеса си. Зърнопроизводството стана атрактивно след 2000 г., а през 1990 г. още ги имаше кооперациите и там крадяха председателите и счетоводителите. Тоа, като го гледам, през 1990 г. е бил назначен прекупвач на зеленчуци. От тези, дето купуваха доматите от производители на 50 стотинки и ги продаваха в града на 2 лева, и съсипаха производителите. По принцип, като чуя, как някой през 90-те е забогатял рязко и е оцелял, направо се умилявам.

@Тоя: Много е вероятно. Или е сложил ръка на борсата или на складовете. То тоя бизнес яко се курираше от мутрите и се ползваше с протекция на местното партийно величие. Обаче, след като всичко това се знаеше от всеки и всички бяха възмутени от това, при Беров, В следващите две НС избраха отново същите покровители на мафията. Ето това не мога да разбера - дойде ли време избирателя да решава, той започва да мисли не с джоба си, а с телевизора.

На този дебил даму се конфискува всичко и даиде пак за 40 дена да покаже как се става милионер . Нагъл.

Много е вероятно да успее. Просто защото за толкова време в бранша, знае всички процедури, познава нужните хора, има опита да организира производството. Трудното е за някой, който едва прохожда в бизнеса. И всякаквите комисиии трябва точно на такива да помагат, а не да се чудят къде да топнат чушката.

Точно..влас имащите за мандат и те стават

88888

Този говори абсолютни глупости.Льольо, търговско право започна да се изучава отново в България едва от 1990г, при това ТЗ е изменен поне 3 пъти в периода 1990/1995. Ти откъде знаеш как се сключват сделки и коя сделка беше законна в периода 1990/1995г съгласно тогавашния ТЗ...Наглец, до 1990 г. България беше в планово стопанство и търговско право НЕ СЕ изучаваше в нашите унита, защото неговото преподаване означава съответната държава да е в пазарна икономика.

Сам си льольо - търговски закон имаме от втората половина на 1991-ва, не от 90-та. До тогава се действаше по указ 56, който се изучаваше не само в УНСС, но дори и в техническите ВУЗ-ове.

Брей, брей, убряяяяя........ За 40 дни милионер, много са. Явно, този от портрета, не е взел куфарче. Вярвате ли ?

Куфарче не е взел,а нещо много по-ценно...Декари,българска земя от "ликвидираните" след Десети ноември ...АПК !

Аз имам не един и двама познати, които бяха решили да започнат бизнес в началото на 90-те. Едни от тях започнаха - павилиончета за вестници, сергии за захарен памук/захарни петлета ... и други подобни глупости, ако изобщо това може да се нарече бизнес. Други обаче бяха по-амбициозни, искаха да развиват търговия, да обработват земи, да строят ... на тях директно им беше казано, че друг е определен за тази роля. Кой друг? Ами разни Роско Плевневци, Бенчо Бенчевци и други подобни същества.

Глупака не може да се мълчи ! Сега време да кажеш който ти даде пари за да се правищ на търгаш , смешнико !!!

Как стават тия работи, защото и ние искаме така, за 40 дни - Ролс Ройс! Не Горубляне!

Ако влезнеш при мафията си готов-не завиждай

Схемаджии - милионери! Мале тези от БСП направо са за "оплакване" барабар с шефката им. Нинова се била разгрничила. Зощо така човеца социалист се поизпотил 40 дена неуморна работа, а шефката му само с една врътка се е събудила милионерка. Тази партия май е пълна с бизнес гении....

или гоуст или каквото и да беше, нещо много мяза на колхозната лимузина :)))

Скандално и пошло. Чудя се,що за четиво е това. Бенчо....срам няма,то е ясно.

Власта имат ли срам да те лъжат и крадът -твой е проблема избирателю.

Ей алоооо ....на кого ги разправяте тези истории за 90-та и търговията тогава..Та на кого му позволяваха да търгува и прибира милиони? А, сетих се - всички способни и кадърни хора успяха да направят бизнес и да забогатеят. Вие останалите сега к'во ревете. Да сте си отваряли Очите още тогава. Визия му е майката!

когато видиш на един човек физиономията лице в лице тогава може да му вярваш и на приказките.Ако сте балъци вервайте му на мазният лигльо

не само са кредитни милионери, милиционери, червената мафия ами и наркотрафиканти и сводници. а плиткоумните питекантропи тук циврят все срещу ГЕРБ :))))))

Кой ги създаде или забрави , че точно Доган направи Бойко генерал ,

Тоя смешник е бил на хранилка в БСП, а сега е и бандит с политически гръб! Поредното доказателство, че БСП са престъпници и спонсори на престъпници. Затова не им е удобно да говорят и коментират! А къде е Елена Йончева маймуната продажна да каже нещо по темата!?

:)А ти къде видя нещо по темата за Елена Йончева ,че замеси и нейното име?Ти къде видя в новината,че този смешник според теб е бил на хранилка на БСП,той човека казва,че е хранил БСП.Та той нито е бил кадър на БСП нито е хранил БСП,но в едно си прав,че има политически гръб и познай на кой дава прите?

Абе Крайчо ти наистина ли си толкова тъп,вярваш ли че той е спечелил милиотни с честен труд и пот на челото и почна да дава парите си на БСП щото са му мнага симпатични.

Бенчо е дребна риба в ЗЬРНАРСКИЯ бизнес ,истинските ЛЬВОВЕ са 2 братя АРМЕНЦИ ;Армен и Артур АГОПЯН с тяхната монополна фирма СЕВАН която изнасая 1МИЛИОН тона Бьлгарско ЗЬРНО и рализират 140 МИЛИОНА ЛЕВА СУХА ПАРА

Фирма СЕВАН е наи-големия износител на БГзьрно ,братята Армен и Артур Агопян и сьдружничката Аз