Хиляди студенти протестираха в Лондон за безплатно обучение

Хиляди студенти демонстрираха по улиците на Лондон с искане за безплатно обучение и влязоха в сблъсъци с полицията.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди студенти протестираха в Лондон за безплатно обучение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Резултата от студентският заем за graduates e имаш mortgage (ипотека) а нямаш къща. Да, вярно е че започваш да изплащаш ако дохода ти надхвърли 21000. Ама с 21000 на година (тва е преди данъци) си умрял буквално. Не знам как мислят да я карат.

в какво не знам - в Лондон заплатата средната е някъде 40к паунда, само че в Лондон и наемите и разходите са с 30% повече от провинцията :Д Се пак не си единствения, живял в УК.

E прави са!Висшето образование трябва да бъде достъпно за всички.Не следва да бъде търговия!!9 хиляди паунда на семестър е непосилна и пречка за постъпване във ВУЗ.Дори и да работят,а те не могат да работят друго освен неквалифициран труд ,допълнително наем за квартири и ежедневни разходи, рефлектира върху качеството на обучение и създава касти още от университета,кой е по богат и кой не,да мисли как ще си изплаща заемите и то от обучение!

Остава само английската кралица да запее и на комунистическият Интернационал и ние от сърце им пожелаваме " на добър път към СОЦИАЛИЗЪМЪТ и КОМУНИЗЪМЪТ"!

Много са глупави- безплатното учене е във Франция, а после големите кинти са в Англия... А то искат всичко на едно ама не става...

кои големи кинти:Д Средна заплата за УК - 25к паунда бруто :Д И колко от БГ студентите ще работят за големите кинти :Д Освен ако не завършиш Екол Политехник или Нормал Супериор с отличен, имаш малък шанс да си намериш работа в Ситито.

А стига бе. Тези дето налагат "демокрация и капитализъм" по целия свят искат да дойде при тях социализъм.

Лондон е станал едно колониално блато. Повечето хора вземат между 1000 и 2000 паунда чисти (след данъци), а една къща в 6-та зона струва 300 000 паунда. Само лекари и някои адвокати изкарват добри доходи. Докато учиш си оптимист, но като започнеш да плащаш сметки малко се отрезвяваш.

Тези БГ студенти, които разправяте, че учите на кредит се скрийте. Забравяте да споменете, че кредита покрива само таксите. А как си плащате наема в Лондон? Какво ядете? В Лондон за приличен живот дори на студент, са нужни към 800-1000 паунда на месец. Няма как да учите на пълен ден и да работите и да изкарвате тея пари. Мама и тате от БГ дават. Почти всички студенти които познавам в Англия имат родители я 'бизнесмени', или нотариуси, или адвокати, и т.н.. Има и определен брой, които са от бедни семейства - но и те живеят като скотове за да вземат диплома от посредствен британски университет. Само за справка - един студент 3 курс българин който познавам, ходи на лекции с БМВ, което тати от БГ купил - няма какво да коментирам повече :Д

Адмирации на детето От Лондон. Публикацията не е точна и не е пълна. Не разкрива цялата схема. Ако нямаш трудов договор изплащането на заема се спира. ЗА ЧИТАВИТЕ ДЕЦА В АНГЛИЯ ПЪК БИЛИ ТЕ И БЪЛГАРИ - РАБОТА ИМА !!! Безплатен обяд - няма.

Адмирации на детето От Лондон. Публикацията не е точна и не е пълна. Не разкрива цялата схема. Ако нямаш трудов договор изплащането на заема се спира. ЗА ЧИТАВИТЕ ДЕЦА В АНГЛИЯ ПЪК БИЛИ ТЕ И БЪЛГАРИ - РАБОТА ИМА !!! Безплатен обяд - няма.

При нас образованието е финансиранот основно от държавата и резултата е трагичен, ниско качество в комбинация с една камара безработни вишисти.

Вярвай си и си връщай заема, ако си намериш работа де.

Каква сума е кредита? Примерно?

С други думи,ако не се заробиш до изтощаване,не си кадърен,нали....:):)))))))))

Ха ха, тези деца ако разберат, че при нас до 1989 г. това с безплатното образование беше реалност и след това сами сме направили така, че да го загубим, ще ни обявят за най-големите идиоти в света. Като се замисля май знаят и затова ни третират като идиоти! :)))

Затова на бай Тошо родата учеше платено в Швейцария. Българското безплатно - за сина на Киро текезесаря от горно уйно.

ZIM

със заеми от запада - и затова соца падна

Хайде тези, които нямат спомен от соца да си траят. Тогава учителите бяха уважавани, децата наистина имат знания повечето, сега е обратното - тези, които са полуграмотни са повече. Тогава висшето образование наистина даваше знания. Сега се купуват дипломи, мама и тате като продадат нивите......и хайде детето студент, дипломант и столичанин. С минусите имаше и много плюсове. МНОГО ! И не ми говорете за децата на бай Тошо - не са учили в Швейцария, грешна ви е информацията. Сега освен на Първанов чие дете на политик или "мастит" бизнесмен да е останало в България?

Абе и заемите не бяха големи, ама трудно ги връщахме. Научихме се да крадем петрол, ама братушките им писна да ни издържат и кат притегнаха кранчето...

Заемите започнаха след 10.11.1989. България имаше няколко милиарда външен дълг. Медицина се влизаше с над 5.80 и изпитите навсякъде изискваха много подготовка.

Ц-ц-ц-ц какво става в социалистическите страни, а при нас и в Русия - ужасен капитализъм...

Как не ги е срам бе,как не ги е срам...:):)) Всеки знае,че на запада,управляват боговете на демокраДцията и там,е рай бе...:):))) Как не ги е срам бе,да правят такива протести анархокомунистопутинкистанците бе а??:):)))) Сигурно се върти там,лавров преоблечен като Тачър и раздава пари за да участват в демонстрациите-друго обяснение,няма....:):))))))) Всеки знае,че на запада,като се родиш и вече в банковата ти сметка,те чакат пари бе....:):))))))))

Всъщност част от демокрацията е правото да протестираш. Ама ти си доста тъпо парче, явно не го разбираш.

dionisiosd@yahoo.com

Не,аз го разбирам бе едноклетъчно,затова,когато има протест в Атина,ще те взема с мен,да видиш как там,властта,признава такива права...:):)))И когато си ос..реш червата от страх като видиш какво прави полицията,ще поговорим,безмозъчен охлюв...:):)))Или,предпочиташ,да преживееш тази част от демокрацията,на протест в САЩ,Италия или Испания-а глупако??:):))))))

Много станаха университетите за банкери, няма кой да събира ягодите, малините и нарцисите от къра.

Най-лесните за манипулиране хора са невежите.Вижте българите за пример.Иначе пак ви повтаряме-"световна конспирация" няма ;-)

асен генов и манол глишев що не отидат да се пробват с британската полиция?

Представяш ли си тия родоотстъпници ,предатели на България ,мишоци, в Лондон на протест. Там полицията си върши работа, не стачкува.

Освен това Милен Велчев беше назначен като политическа фигура, а не просто като експерт!

Милен Велчев е завършил едно от най престижните бизнес школи в света в САЩ И СВЕТА след УНСС.

си остава крадец и измамник

Не е така. Дойде като експерт от Лондон за да влезе в политиката. Това му беше рекламата - че е експерт, а не опитен политик...

Олигархията няма нужда от образовани хора, а от консуматори. А за да имаш много консумация ти трябва повечко оскотял народ. Това се прави и в България в момента. Оглупяването на народа се оказа най-устойчивата политика за целия "преход". Пари за образование ще се намерят ако се прекроят данъците, премахват се офшорните зони, обаче никой не смее да пипне банките и олигархията, защото те самите назначават правителствата. Изборите са бутафория.

По-лесно манипулируеми хора и по-големи потребители от миналите през висше образование - няма!

прав си като цяло.но незабравяи че наи големите глупаци са в парламента[главата на дарjявата] сега и други глупаци излязоха да блокират крастовища.нормалните хора са на работа.

нормални хора тарсят си правата ,не пасмина бахури които блокират крастовища.

А какви са всъщност тези студенти, местни или арапи?!

Сигурно и ганювци има.

Хиляди британски комунистчета искат да цоцат от безплатно образование, за да фъфлят комунистическите си отрови и да се правят на висша класа, когато срещнат поредния измъчен и сдухан българин тръгнал да им бачка за техните жълти пари. А техните полудели от алчност вузове продават щедро обещания за висша класа по целия свят, взимат си кинтите, а новите собственици на образование цял живот не разбират какво да правят с престижната си диплома. затова я развяват пред роднините и невежите , за да получат по- престижно място, което да осерат по най бързия начин и да оставят безброй щети след себе си. Справка Милен Велчев и цялата жълта пасмина, която дойде от Лондон, за да си тръгне с каквото може.

вероятно им се радаваше като дойдоха, кога разбра, че са дошли за лични и корпоративни интереси. Със сигурност ще плеюш и сегашните като сдадат властта.

Стискам ти ръката! Много реалистично мнение, малко са хората които гледат така далновидно на нещата. Само да допълня и новата мода на запад - нямаш достатъчно практика, работиш 3-6 месеца ангария или на минимума, след което ти бият шута и взимат следващият практикант и така до края на света. Ама нищо, заемите да вървят ...

Живи да ги ожалиш.... Гледайте и се учете как се отстояват права. От нас зависи да потредим държавата си.

Ти хубаво ще я подреждаш, ама как ще спечелиш пари и кой ще плаща, за да харчиш докато подреждаш? Всички тука разчитат на европейски средства и сме напълно сдухани, а когато средствата пресъхнат, тогава всички изчезват и моделът моментално пропада. Няма безплатно образование, както и няма безплатен обяд. Повечето студенти не знаят какво да правят образованието си и от тях едва 5% успяват да плуват в дълбока вода, а останалите са недоволни и са на нивото на таксиметрови шофьори. Затова масово след получаване на висше образование се работи друга професия. Няма по- голяма грешка от безплатното образование и масовото безплатно здравеопазване за една нация, защото се създават безхаберници, които не ценят образованието и здравето си.

а ти още ли си мислиш, че образованието и здравеопазването в България са безплатни ???