25 май вероятно ще е учебен ден

Вероятно 25 май, понеделник, ще е учебен ден, но още няма решение, каза министърът на образованието. 20-и и 22 май ще са неучебни дни.

Обратно в новината

Коментари - 25 май вероятно ще е учебен ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-добре лятната им ваканция да почва от 25 май вкл. и за средните у-ща. Те и без това 80% от тях не учат само присъстват другите 20% родителите им имат пари за частни уроци и частни у-ща.

Има ли все още някой,който твърди,че не се правят реформи?Ето,25 май,който винаги е бил почивен за образователната ни система,вече няма да е такъв!Колкото до дните в които се провеждат изпити - някога се провеждаха на 11 и 13 юни,а не като сега по средата на май.Специално 7 клас по закон учат до 15 юни,но матурите са през май!

Защо трябва да е лесно, като може да е трудно? А, може!!! Просто трябва да се каже със закон: На втория петък от м.май - първи изпит, на третия понеделник от м.май - втори изпит. Така датите за първия изпит ще са от 8 до 14 май, а за втория - от 11 до 17 май. Останалото е да се гласува и приеме това предложение!

На 24 май е бала на абитурентите. На 25 май учителите си вземат отпуск , а учениците отиват на училище. Такъв ще е резултата.

Да вземе да се реши - учебен или не, хората плануват отпуски, да си гледат децата, а още повече като и 20 и 22 са неучебни

Най-смотания и прост министър до сега, надмина и Д. Вълчев!

Истината е, че Април има 14 учебни дни, Май има 16. Истината е, че новоизлезли юристи, кандидатствали с литература и са МАГИСТРИ ПО ПРАВО са НЕГРАМОТНИ! Ако ти покажа един договор писан от такъв магистър, ще се хванеш за главата! Че и адреса си не може да напише. В кв. Расадника живее тиквеника. И не е техническа грешка. Техническа е ако го сгрешиш веднъж! И се обижда, като казах, че е неграмотен. Изпрати ми десет дипломи по е-мейла, колко много е учил и колко много знае! Това е истината. С всяка изминала година се бълват нови и все по-неграмотни магистри с все по-големи претенции.

Министъра вчера го забелязах по телевизията.Явно не беше спокоен - според мен има нужда от медицинско лице.

Така...предлагам никаква "история" в българските училища. Така ще се спести объркването кое е истина и кое не. А и честно казано грешките не са само в учебниците а в историческите ни действия или бездействия. По добре нека научим децата си поне на едно едно нещо ама да го правят както трябва а не да изучават безброй предмета а после една магистрала да не могат да направят както трябва...препратка към Бат Бойко.

Министър Танев ще променя учебници................Жална ни майка................

ОСТАВКА ОСТАВКА!!! Стига вече МутроПолицейщина от Страна на Герб. Жорж Ганчев каза вчера по едно предаване Българи събудете се вече,и не се давайте да ви мачкат като Роби,а Мутрата ученик на Живков да подава Оставка веднага.на това временно правителство,нещо много време му дадохме да работи и краде от заеми теглени по 16 милиарда.

Да живее образованието. И честит рожден ден на Хитлер - 126 години от рождението му.

Ох, този министър съвсем, ама тотално е дезориентиран. Миналата година 25 май беше неучебен, защото съвпадна с неделя, а не поради "съвпадение с матурите"... Но, за учениците 25 май винаги си е бил неучебен ден, както 1 ноември - денят на народните будители...

Чакай сега, 1. Не всеки, който не помни наизуст всички неучебни и неработни дни за последните 30 години е дезориентиран. 2. Не винаги 1 Ноември е бил неучебен: "След дълго прекъсване, със Закона за допълнение на Кодекса на труда, приет от 36 Народно събрание, на 28 октомври 1992 г., се възобновява традицията на празника."

От 1981 година насам (за преди това нямам ясни спомени) не помня някога 25 Май да е бил присъствен ден за учениците.

Че кой е казал, че учебниците са незаконни???? 99 % от НОРМАЛНИТЕ българи, подчертавам нормални българи, а не тези, които имаат интереси в авторски и издателски колективи твърдят, че са ЛОШО НАПИСАНИ !!!! Какво си мие ръцете като Пилат Понтийски - съобразени били с процедурите! ЗАЩО не промените системата? ААааа защото не ви стиска - отивайте в историята тогава и дано доживея да видя жив Истински министър на образованието.

МОН сондира общественото мнение с типичните глупави бюрократични недомлъвки - сега ако си затраем, ще се учи, ако ли не - ще го обявят за неучен. А за учебниците - ами като са лоши, защо са минали по целия "надлежен ред" на Министерството? И кога най-накрая това Министерство ще се размърда да свърши нещо полезно за децата, гилдията и обществото като цяло? Да ви имам реформаторството!

А 35-ти Май, ще бъде ли учебен?

Това (може да) се случи на 35-ти май.

maniana

А кой ще обезщети съсипаните поколения ученици с тези учебници и как ще се компенсира омразата им към историята като наука, продиктувана ит беразбрания учебник. Не може дате на 11 години /4 клас/ да учи от учебник в който един урок е за Хан Крум, а друг за почвата в Дунавската равнина.

25 МАЙ Е НЕУЧЕБЕН НО ПРИСЪСТВЕН ЗА УЧИТЕЛИТЕ. ТОВА

И веселбата ще е пълна, ако си учител и имаш дете в първи клас. Да трябва да си вземеш отпуска за ден в който не работиш?!?!?!?

"25 май че ще бъде учебен". Айде уточнете се и стига с тия недомлъвки и условни наклонения

Месец Май е 31 дни!!От тях УЧЕБНИ дни ще са САМО 16 ???????Толкова за почивните дни!! Учебниците-- БОЛНАТА тема на прехода!?!?!! Учебници се "издават" от хора НЕ ПРИСТЪПВАЛИ класната стая от времето когато са били ученици!!!Лошото е че и в МОН ръководните длъжности са заети от бюрократи БЕЗ грам стаж като педагози!! ТЕ "правят" промените на хартия--без да разбират НИЩО!!!! Неприятно , но за съжаление е ИСТИНА!!!!!

В учебника по Човек и общество за 4клас пише,че България е мост между Европа и Африка!!!!

1. Стига с тия почивни дни. Как искате хората да работят с чужди компании, като всяка седмица има по един почивен ден?!?!? 2. С изключение на история за 6-ти клас, върнете учебниците от 80-та година и мирясайте

Става въпрос за ТРАДИЦИЯ само в образователната система!Не за всички!

Корнелий

"20-и и 22 май ще са неучебни дни" Това е начало на 'нова традиция', може би. За по-лесно, от догодина, МОН ще обяви списък на УЧЕБНИТЕ дни, който няма да е много дълъг, за да може децата в първи клас да го запомнят!

По повод учебниците- в някои от тях не само има абсурди, но при точните науки се губи връзката и между уроците, и м/у науките. Така не се научава нищо. Моля, обърнете голямо внимание на това!!! Образованието в момента се удържа от шепа учители, за които тази професия е призвание. Умните деца в момента са образовани не заради системата, а въпреки нея. Ако искате държава изобщо залагайте много на образованието.

pompai

Хора трябва да се работи а не да се почива ,лошото е ,че Парламента дава порочната практика да се почива.

Става въпрос за ТРАДИЦИЯ само в образователната система!Не за всички!

pompai

Абе то в Гърция не се работи в събота ,неделя и по празници ама ще се научат да работят.

ВИНАГИ 24 и 25 май са били почвни за системата на образованието,г-н министър!!!

Благодарим ти Бойко! Жалко, че не можем да гласуваме. Рейтинг 99% щеше да е реалност.