Няма да обявят грипна епидемия в София засега, пикът в цялата страна обаче предстои

Директорът на НЦЗПБ проф. Ива Христова обясни, че в столицата заболеваемостта се повишава с 30 - 40 на сто всяка седмица спрямо предишната

Обратно в новината

Коментари - Няма да обявят грипна епидемия в София засега, пикът в цялата страна обаче предстои | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз, докато не излезе оня професор математик и не ми каже, не вярвам. Щото ни чакал яко грип, поне 5-6 варианта..

Вобще няма грип. На детето половината съученици липсват. На приятел баща му се наложи да постъпи в болница и в Токуда нямаше нито едно място. Не знам как е чо другите болници, щото човекът почина. Та няма страшно.

С ковид мерките убиха повече хора, отколкото ковида уби!

Като имаше ковид 3 години, грип не ни пускаха. Сега трябва да компенсират, понеже смъртността дори лятото е необяснимо висока, и за прикрият ще има химическа обработка ...

Пак броят на 10К, а не на 100К. Клоуни.

Момент, че не помня дали и тая патка авторката ми триеше постингите, щото не е дорасла да ги разбере, респективно дали има смисъл да си губя времето пак да пиша. Май вчера реших да дам едно рамо на кака Моника по темата в усилията й да отвори очите на министърчета на образованието, здравеопазване, Диянка и прочие. Моля да се консултирате и с юрист, но мисля, че това е перфектното решение: ЕДИНСТВЕНО РОДИТЕЛ ИЛИ ЗАКОНЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ИМА (ИЛИ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА!) ПРАВОТО ДА ВЗИМА РЕШЕНИЯ, КАСАЕЩИ ЗДРАВЕТО, ЧЕ И ЖИВОТА НА МАЛОЛЕТНИ ИЛИ НЕПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА! Аз като родител преценявам дали мога да поема риска всички да се изпонатръшкаме, да пием пак антибиотици, безсънните нощи около близките, не дай си боже по болници и гробища и прочие, не могат/не смеят да обявят карантина! Айде да не продължавам да си довършвам мисълта с псувни, че и клетви, щото моите клетви стигат, защото мавй вие само от това разбирате, толкова сте тъпи! Аз/ние сме си решили проблема и сме си изтеглили децата от градина и училище, не сме толкова тъпи, че да чакаме вие да ни спасявате, да ви .... майката! Работиал съм и даскал, но толкова невменяеми ученици като тея капути и капутки, ако има такива, през живота си не съм срещала!!!!!

Не трябваше ли неваксинираните 4-5 милиона българи да са измрели досега или поне натръшкани от ковид? Нали експертите така казаха?

Всеки 2-ри е болен. Миналата седмица от 25 деца, 14 отсъстваха. Но, грипна ваканция няма за София...

Ма пача проста с криене може да се предпазиш от грип. Знам хора, които с месеци се криха и пак ги хвана.

Тия спасители постигнаха достатъчно утрепани. При идиотските ковид мерки към 70 хиляди повече починали по обща статистика. когато по години смъртността се клати до 3 хиляди. А и досега броят починали констатирани, а не починали от ковида. Та при преброени 0 починали от ковида официално, имаме 68.5-70 хиляди повече починали.

Добре направили сте каквото сте решили и никй не ви упреква, тогава защо са тези нерви? Нека хората също да имат правото да решават. Нека уважаваме това им право.

Чакаме да активирате и доцент Гломб и кака Радка.

Половината колеги, включително и аз, го боледувахме грипа. Трудно се намира кой да ти вземе часовете и всички се върнахме полуоздравели. При учениците същата работа....края на срока идват болни, за да ги изпитаме за по-висока оценка Та така, грип в София няма.

браво! що да обявявате, като се вдига само с 40% на седмица??

двата вируса, грип и ковид да се харесат, да се вземат и да се чифтосат, такива нови щамове ще си нацвъкат, че ще изхранят фармакологията на цялата слънчева система

от училище не значи че са болни. Бележки се пишат от всеки лекар при малко желание.

преди 3 години какво правихте като бяхте болни от грип? Нямаше броене на легла,паника.

за какво се криха с месеци? И защо излязоха навън?

Еми значи грип няма има само много болни

Без да съм била адвокатка наказателно право с примерно 500 годишен стаж като една приятелка на леля ми, адв. В. и без да съм работила с чак такива едногънкови закоравели рецидивисти, мога да псувам поне колкото нея, ако ли не и повече! Тук имаме проблем с комуникацията, вероятно по фактор пол, освен това вероятно засягаме техните икономически интереси. Те или наистина не разбирам, защото са невменяеми или поради някакви причини ги е страх да го направят. Ако основно мъжки п.тки трябва да вземат решението, подозирам, че всичките ни рационални аргументи на тях им звучат като на-на-на-на. Ако има някоя и друге псувня или клетва, чак тогава зацепват, че ние май нещо им се караме! Тези дни се наложи Боко Тиквата, да не се бърка с другия Бойко, чичо (ми) Рашков, дори за първи път да го псувам, защото зацепих, че той като мъж рационалните аргументи ги схваща като на-на-на-на. Ето затова й се наложило на майка ми да смеле баща ми от бой насред болницата в Египет, където съм била на умиране, само че е малко след дъжд качулка! Ако основно мъже или МЪРЛИ като Фандупкава, Севда и други тъпи п.тки непоръбени, тотално скарани с хигиената, трябва да вземат решението, това е causa perduta, загубена кауза - те просто не разбират какво им се обяснява с рационални аргументи. Затова само родител/законен настойник би трялбвало да решава или да има право на вето, а всякаква угоени калинки и други тъпи мъжки и женски п.тки, да им е.а майката, бащата, бабата, дедото или който ги е правил/срал! ТЕ ОТ КУЛТУРНО НЕ РАЗБИРАТ, ТОЛКОВА СА ТЪПИ, А ВЗИМАТ РЕШЕНИЯ ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НИ - това е страшното!

Тия пак изскочиха от дупките. Позор!

Като антиваксърите

Защо се оплаквате?

Ко?

Ами така е, като се оставяте анонимни хора в интернета да ви диктуват какво е най-правилно за здравето ви ... малко като пъдар със селски добитък.

УБИЙЦИ

За ваканциика.

А дано поне ти си разбираш написаното ама не ми се вярва.

Ми при моята щерка от 22 отсъстват по 1, 2 деца. Не повече.

пак цъфна да плаши народа. Ако не е ковид ще е гип. Важното стрес да има.

Се скрий ,тъпа шундо,че ми става лошо като те видя. Аман от зализаната ти мутра.

И тази година, както и всяка друга трябва народа да купува всякакви противогрипни лекарства и да прави оборот на аптеките и фармацевтичните компании. Кой ще си убие "дойната крава"?!! Ако храната , която се продава по магазинната мрежа беше с нужния контрол за качество нямаше всички да са толкова болни и със скапан имунитет. Тогава кой щеше да ви виси в аптеките освен психарките на тема "Остаряваме бавно"

много са интересни, затварят малките градове, а три милионна София вилнее по пътища, училища, детски градини, мислят ли изобщо, имат ли мозък, или затваряте или не, съпруга ми е учител, има доста болни деца и от колегите му също, няма кой да замества, но каквото такова, ясна мисъл в тази страна никога не е имало

Тези че не са много умни то е ясно! Но и населението е същото! На всякъде се разхождат оевадно болни хора, с остра хрема, кашлица, паднали гласове, зачервени очи и тн. Не знам колко пандемии трябва да минат та българина да започне да си слага ръка като кашля и киха???? Иначе много големи претенции и всичко им е ясно!!!!

Храната в магазина ви е виновна че ходите сополиви като хора от гетата ли вееее??????????

Как точно се плаши говедото българин? Аз изплашени хора по улицата не виждам! Виждам обаче намръщени, кашлят и кихат един на друг в лицата и даже ръка не си слагат! За такава говежда липса на възпитание само локдауни и по една ваксина на излизане от вкъщи! Барем се научите на ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА!

Еми разбира се че не можеш да се скриеш като в скапаните гета в които живеем постоянно някой ти киха ако не в лицето то във врата! Ходенето болен трябва да се криминализира и да видиш тогава какъв кеф!

Пак са изкарали едно от дежурните плашила да всява паника сред народа. Към тия по-долу дето реват - и като се обяви грипна епидемия в София и какво очаквате да стане? Да няма повече разболели се или какво точно ще се случи според вас? Болни и умрели от грип винаги е имало и ще има. Ето онзи ден братовчед ми беше болен. Работи в един от големите хипермаркети в града. 2 дена 39 градуса температура, болки, чудо, страшна работа наистина. Започна лечение и вече на 4-5 дни от лечението е значително по-добре. Той е ясно, че се е заразил докато е бил на работа или в градския транспорт. Как обаче ревящите тука лелки и олигофрени ще спрете разпространението на грипа, че не ми е ясно? Пак искате маски и локдаун ли? Това ли ви е извратената мечта? За разлика от вас някои хора трябва да ходим на работа, за да имате интернет, ток, вода, парно, мобилен телефон, да има какво да ядете, с какво да се лекувате и тн. Като клечите у вас на дивана храната няма да се произведе сама. Който иска и има възможност да си работи дистанционно и да си седи вкъщи. Престанете с истериите дето ги подклаждат такива плашила като тая. Децата като ги пуснат от детските градини и училище, а вие сте на работа дали ще си седят у вас? Айде на бас, че голяма част от тях особено тийнейджърите веднага ще хукнат навън и по моловете и кафетата и резултатите с броя заболели пак ще бъдат същите. Никога повече локдауни, никога повече насилствено носене на маски!!!! Който иска да се ваксинира, който иска да носи маска. Живеем в демокрация и не може някой си идиот-хипохондрик да ми казва какво ще правя с моето здраве, защото аз може да имам ваксина, да нося маска, да се храня здравословно, да ходя на фитнес и въпреки това пак да хвана грип, тъй, че всеки си има глава на раменете, да си мисли с нея ако може и да си носи последствията. Голяма част от леглата в софийските болници са заети от неспешни случаи и хора, които могат да се лекуват вкъщи, но ги няма вече Ковид парите и Ковид смъртността и болниците пак трябват да точат касата по старите способи. Аз познавам човек, който по документи се водеше, че лежи в болница, а само ходеше сутрин да му правят процедурите иначе си стоеше вкъщи. Каза, че не е толкова зле и не иска да е там, а леглото отстъпва на някой наистина нуждаещ се. Така реално легло има, но болницата по документи няма капацитет да приеме друг пациент ако се наложи. Та така съм сигурен, че са пълни и леглата в повечето софийски болници. А тая лелка беше впрегната заедно с останалите от ковид дружинката да всява страх и паника в хората за пореден път, но е хубаво да каже дали нейния институт получава частно финансиране от САЩ и дали американски учени са го посещавали в последната година понеже се появиха интересни сведения оттук-оттам по тоя въпрос.