НСлС за разследването на газовите доставки: Нанесена е щета за над 88 млн. лв. на "Булгаргаз"

С около 30% e била завишена цената на природния газ, който е купуван от април до май м. г. от "Булгаргаз", когато България отказа да купува синьото гориво с рубли

Обратно в новината

Коментари - НСлС за разследването на газовите доставки: Нанесена е щета за над 88 млн. лв. на "Булгаргаз" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ей мръсни педали!!! продължават с мантрата че трябвало да се плаща на Газпром в рубли, което е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!!! ДАНО ГИ ОСЪДЯТ ЕФЕКТИВНО ТИЯ ИЗМАМНИЦИ!!! като е трябвало да се плаща в рубли, защо половината ЕС продължи да си изпълнява договорите с Газпром и да им плаща, а нашите орли първи наскочиха против?! аз ще ви кажа - защото веднага надушиха схемичката с комисионните и я направиха. завлякоха държавата с едни 200-300млн.лв за нула време. и защо това е истината?? защото Делян Добрев и ГЕРБ много добре познават схемите и в яда си, че не са те на хранилката, излязоха публично и "изпяха" пптата какви ги вършат

Да... Да бе , това е Сашо шалчето.... Още в първи курс го мандръсах ме... И така си го носи, хареса му.... И той е от смелите, като асен ануса , иво пора , червеният мравояд. Все педераси ...ама да има . Все пак да се гордеем пред Европата

ДИР, моля да разкажете за воаяжите с Фалкона на Татко Петко до Турция за договаряне на газ. Това е една доста интересна тема за размисъл. Все пак наближават избори.

''Николов подчерта, че това е следствие от отказа му да се огъне под натиска на "Газпром" Всъщност не е искал да се огъне под натиска на запада да се наказва Русия, като тежестта от това според плана е ппрехвърлена на обикновенните хора не само в България, а навсякъде из Европа. Елементарен способ за демонизиране на Русия Та тези 88 млн повече са платени от българите.

Вече се включих по темата, само че на статията за прокуратурата, но и тук ще постна. Надявам се да имате железни доказателства и делото да го спечелите убедително. И пак да повторя - без лов на вещици, pls.

И така да е, не трябва ли тази щета да си я търсим от Газпром? Все пак заради тяхното решение се наложи, при съществуващ договор, да търсим адхок нови доставчици?

Газпром го направиха заради войната и санкциите. В такъв случай трябва да съдим сенилния и пасмината му, които забъркаха тая мръсна война!

А кога ще се задействат дебилите от НСлС и прокурватурата, относно 3млрд БГ лева погребани от Тиквониус, в полза на кремълското жуже!?

Като не можеш да мислиш логично е завинаги! Продължението на Турски поток през България беше построено с изричното разрешение на САЩ. Това, че не можеш да сетиш за единствената причина поради която са го направили, си е от тебе. А Тиквониус, че има за какво да го разследват, съм съгласен и си прав за което.

Кирчо и Кокорчи лапнаха едни комисионни през посредниците и си купихме скъп руски газ. Сега пишкира ще оберат по-дребните по веригата. Кога ли ще ги застигне Народния съд?!

Ами Каскетът и шайката му да го докажа в в съда и да ги осъдят и възстановят папите, бе, тези “над 88 милиона”! Поне веднъж да си свършат работата, вместо все да вдигат предизборни пушилки ири бомби, когато са на дневен ред техни безобразия!л, бе ахмак! Поне веднъж?

Киртака и Кокорестия кога ще ги задържат за тази кражба ? Нали заради тях станаха такива цените? Педерасите само бой ама здрав !!!

и тук ще ни осъдят заради гешефта. Да го очисти някой ще ни помогне доста.

Гербаджийските боклуци в атака.

Само да припомня, че пак същата вафия на времето пак така предяви публично безпочвени обвинения и срещу Трайчо Трайков, и Христо Иванов - единствените свестни министри, които се опитваха да защитават интересите на България и се противопоставяха на вафията! И да попитам - и какво стана И с тези обвинения? Тези негодници използват всеизвестното: “Като кажем, ме сестра ти е курва иди после доказвай, че нямаш сестра!” И го правят постоянно срещу неудобните и почтените. Но ни обясняват как ДП е 10 или Държавни Предприятия и как Делян Пеевски е чист като сълза!

Христо Пинокиев на олигарха Прокопиев и на културния посредник Бобоков бил " свестен",ами защо не му личи?

А на Мутрите Борисов, Пеевски, Доган, Корнелия, Копейкин,…, на тях нищо ли “не им личи” според теб, бе лайно! И на мен Прокопиев далеч те ми е любимец, между другото, но по други причини от твоите…

ХРИСТО ИВАНОВ МРАВОЯДА СВЕСТЕН?????? ТИ ОТ КОЯ ПЛАНЕТА ПАДАШ БЕ????

Тази същата мафия внушаваше, че Русия щяла да осъди България, защото Газпром едностранно ни спря доставките в грубо нарушение на дотогава изпълняваните години наред дългосрочни договори! Тази същата мафия отиде дори до там, да плаши хората, че ще извират от студ през зимата, защото нямало газ, докато отказаха договорените вече танкери с нелепи оправдания!!! Тази същата мафия отиде дори до там да обявява, че ако помогнем с военна техника на нападнатата от Путин Украйна сме влизали във война?!? И че сме бири войнолюбци щом помагаме та жертвата - както целия ЕС и цивилизования свят!? Дори и сред като Путин си позволи да ни обяви за враг и той и шайката му и Мутрофанова многократно се опитаха да ни унижават! Кой изгони 70 руски дипломати от България, бе мекерета! Същите, пред които мафията ни се кланя и стои мирно!!!

Танкерите бяха флаш данс.Другата лъжа на изпечените измамници.Защитаваш бързата мафия с " нулева корупция"!А 9 млрд за 9 дни в кои дбобове потънаха в първите дни на бързаците?

Я покажи документи за тази лъжа повтаряна десетки пъти

Между другото умнико, Газпром са предявили претенции за неустойка по договора за неизползвано и незаплатено количество предварително заявен газ, така че стига пуска мозъчни пръдни!

Уж Гешефт ходи на молитвена закуска в САЩ, пък се оказва, че е ходил на строй се преброй се вечеря при Мутрофанова.

И това бе лъжа - поредната! От САЩ обявиха, че не е поканен! Снима се с един републикански сенатор, разследван за корупция…

Никой не е обявил това,защото явно беше поканен и присъства.Имаше достатъчно снимки не само една.ДБ - дебилейшъна се изложиха.

Мафията вече води съвсем открито война срещу малцината (все още) български управници и министри, защитавали твърдо и последователно българските национални интереси! Което е знак, че змията е принудена тай-лошо да хапе… Маските падат окончателно!

Айде, моля, тези да спрат да ни "защитават" интереса, че ни излиза прекалено скъпо нещо!

Нова поредна бомба и последващ позор за руските мекерета в България и бухалките им! И отново - кой ще плаща щетите когато и тези обвинения паднат? И всъщност на колко милиарда - и от накърнената репутация на страната ни, и от пропуснати ползи и възможности заради тези безобразия възлизат щетите от тази шайка? Та за кои мутри вън говореше преди Радев?

А щетите за икономиката ше ги плаща народеца!.По твое мнение не трябва да се повдигат обвинения когато се прекратява действащ договор за да се ползват посредници без търг пак на руски газ.Гърция не си прекрати договора защото плащаше в евро,а след това се обръщаха в рубли.Демонстрации на отказ,а то заради по всяка вероятност лична изгода на извършителите.

“ .По твое мнение не трябва да се повдигат обвинения когато се прекратява действащ договор за да се ползват посредници без търг пак на руски газ.” Не, точно обратното! Трябва да се търси отговорност за едностранното прекратяване на договора от Газпром! А по въпроса за посредниците - да те светна, ако не знаеш, точно Москва и Кремъл ВИНАГИ!!! през последните 30 години са държали на ТЕХНИ посредници в доставките да България и така откраднаха също милиарди от народа ти!

“ Разследването срещу тримата е образувано през септември ТАЗИ ГОДИНА?!?!? по сигнал на ДАНС и след преценка на прокурор от СГП.” Абе, платени мисирки и идиоти от Дир-а, прислужващи на мафията, септември тази година още не е дошъл или винал - сега сме февруари на тази година! Големи сте тъпанари, освен че сте манипулатори и подлоги! Но вие си го знаете… А иначе се напънати да цензурирате избирателно - то не и вашите тъпи тролове!

Дрън дрън.

Съд както в Румъния!Никаква милост.Инъче масите ще скочат и ще има счупени кухи глави.Не се търпи.И оправете цените.

“ Пълен Провал”. Никога!

Ех, рубладжийо, рубладжийо.

А моля,рублажиите са точно " продължаваме проституцията".

Мошеници от ПП оседлаха коня на Баце.

Само дето енергийния министър беше от партията на мумията на Баце ти, но тези неща кой ли да ги помни.

Прокуратурата се юрна да защитава интереса на Газпром. Същата работа като с Ненчев, дето искаше да ремонтира изтребителите в Полша. Всички знаем как свърши това. Ненчев беше оправдан а служебния министър на Радев се моли на Полша за 2 двигателя. И сега обвинението ще претърпи пълен крах.

На 2 април. Купи билет на Киртака за “ Титаник”.

За колко Николов ще съди после българската пропуратура? В тая прокуратура са само некадърници.

И затвор за шарлатаните!

Кирчо, много скоро, ще ти бием един шут в гАза и ще те пратим в Канада.

Разбрах, как Кирчо “ бори” корупцията.

Разследването срещу тримата е образувано през септември тази година по сигнал на ДАНС и след преценка на прокурор от СГП. ——————————————- Ма то малко изпреварихте месеца бе !!!!!! Още сме феврури !!!!!!

По цял свят цените на газа са за 1000 кубически метра, само у нас цената е за мегаватчас. И за да разбереш колко точно плащаш по сравнение с Турция, например, трябва поне половин час преизчисляване. А дали това е случайно? И едни числа се получават...

И след като поизчисляваш малко се получава, че в България битовият потребител плаща около 2000 лева за 1000 кубически метра газ. Европейците плащат 1600 долара за същото количество, а руснаците- 180 лева. Разликата от руската до нашата и европейската цена отива... хайде сами се сещайте къде...

"Бившият директор на Булгаргаз е обвинен в умишлена безстопанственост"Кой и как ще докаже ,че е умишлена? Бившият енергиен министър е обвинен в неупражнен достатъчен контрол върху дейността на директора на "Булгаргаз" Кой казва колко е "достатъчен" контрол? А за.му е обвинен в превишаване на правата си във връзка с реда на комуникацията между МС и "Булгаргаз". Какъв е редът на комуникацията и как е превишен? Всичко е Пунта Мара.

И Кокорчо не крачат, те просто летят към затвора!

“ Пълен Провал” съсипа България!

НЕ СИ ПРАВ ДА ГО ЕАААА П.П. ДА СЕ ЧЕТЕ КАТО ПЕДЕРАСИ И ПРОСТИТУТКИ

Кирчо, Кокорчо и клика, че са боклуци е вярно, но кога ще разследват и Боковата клика.

Той Дамаджаната 2 години това прави. И нищо не изрови.

Шилo

Т. нар. българска прокуратура копае дъното. Хващам се на бас, че от това обвинение няма да произтече нищо. Точно колкото осъдиха Ненчев, че е ремонтирал МИГ-овете в Полша вместо в Русия, толкова ще осъдят и Николов за това, че НЕ е нарушил договора с руслямистите. Подозирам, че се задава и Магнитски за Гешев, въпрос на време е. Изобщо, как е възможно нашата прикриватура да повдига обвинения на българи за това, че са защитили български интерес????

Ако Гешев имаше дупе щеше вече да е сложил прангите на Киро и Кокор. Ама нема дупе. Пфу.

Ти това сега ли го разбра?За 20г.работажв Прокуратурата,Гешев не е спечелил нито едно дело в съда.С изключение на Иванчева, но нея просто я "сготви".

На помияра с каскета,Радев му наби канчето и прекрати делата срещу Бобокови и Узунов.

Гелев не пипа Кировците, съдебната реформа приключи?

Просто Киро и Кокор трябваше вече да са с пранги. На Иванчева и сложиха прангите за 50 000 евро а тези тарикати са на свобода, а Сашо Кеша е с ръце в джобовете и си почешва тестикулите.

Шилo

Що да с пранги бе професоре? Щото не са нарушили договора с Газпром ли? Колко като тях знаеш в Европа с пранги? Българите трябва да гледат български интерес, а не руския, както правеше 12 години тиквуний банкянски.

Ами да ги арестува да видим какво ще се случи. След като не си мръднаха пръста след толкова много скандали и далавери през години, мисля че ще е очевидно какво целят.

Е писал,че при ПП "Булгаргаз"е на загуба,си направих труда да намеря изказването на служебният министър на Енергетиката,Росен Христов от 22.08.2022г.: "Противно на много коментари,"Булгаргаз"е на печалба в размер на 6-7млн. "Булгаргаз" не е в несъстоятелност,не е изпаднал в криза,компанията НЕ е фалирала". Всеки може да го намери в нета . А на онзи само ще кажа,че е много глупаво да лъжеш за нещо,когато могат да те хванат само с един клик.

Явно не можете да работите с интернет . Просто е,напишете Росен Христов за състоянието на Булгаргаз и ще ви излезе.Прочетете го,ако можете да четете ,разбира се .

Каква стана тя? Делян Добрев бил прав, че плащаме 30% по-скъпа газ.

Не е прав.Делян лъже.Газът,който внесе служебното правителство е по-скъп.

Комунизмът не прощава никуму! Една достойна постъпка имаше българското правителство във външнополитически план, като отказа да плаща в рубли и сега ще ги съдят!? Няма ненаказано добро!!! България с такива дебили няма никакъв шанс!!! Най-новата изцепка на Мунчо - гоненето на "спекулантите" и държаван контрол на цените ...??? Комунизъм сър! Много ще пати тоз народ!!!

Ееееее, аман от руски дудуци в тая държава. На тия от прикриватурата в рубли ли им плащат?

Важното е до го духат на изборите!!!

Русофили, сър!!! Каскета чий интерес защитава сега??? На ГАЗПРОМ и ПУТКИН рзбира се!!! Предизборни фишеци!!! В договорът няма плащане с рубли!!!!

Яяяяя ПЪЛЕН ОБРАТ НАСТЪПИ !! Иж мен Киро като ме уволни и ме даде на прокурор... ПЪК ТО КАКВО СТАНА СЕГИНКА !!! Ама Президентът не е виновен че се ПРЕДОВЕРИ НА ТЕЯ ШАРЛАТАНИ....Всеки човек греши!! Но той намери сили да се извини на народа..за харвардските мастии КОМИСИОНИ ЗА МИЛИОНИ...

Тролчо, тролченце, обичаш ли копейки??!!!

Гешев обвинява Николов че купуваш от МЕТ Енерджи. Да пусне бюлетина за издирване и на Олаф Шолц, че и той върши сделки с швейцарската компания: В цяла Европа MET Group в момента доставя природен газ и електричество на различни групи клиенти, от големи потребители до частни домакинства, в 13 държави. Като част от своите доставки на обеми природен газ, MET активно увеличава участието си на пазара на LNG. Само през 2022 г. MET е внесъл над 30 TWh LNG товари в Хърватия, Гърция, Испания, Белгия и Обединеното кралство. С германския капацитет за регазификация, MET Group се превръща в един от най-разнообразните вносители на LNG в Европа със средносрочен капацитет в 4 държави и пълни възможности за по-нататъшни спот доставки в допълнителни терминали в целия континент.

https://www.thediplomat.ro/2023/01/13/met-group-secures-regasification-capacity-at-lng-terminal-in-germany/

ни интересува кво правят нацистите в Германия?

По-добре виж нацистите в Русия!!!

Гледам коментарите и ми става смешно. Значи ние сме против корупцията и далаверите, но когато хванат от нашите за далавера, това е беззаконие и гавра с правосъдието. Е, това ли искате пепейци и дебейци? Правосъдие, ама само за Боко...

Да докажат далаверите.

те са очеизвадни

кои далавери доказаха?????

Ами Бобокови от кои бяха? Същото ще е сега ...всичко се прави за да не дойдат някои дето ще погнат цялата сган за дълбоката корупция! Голеееем Страх!

след 02.04.2023 никой няма да си спомня за Простото,Мравояда,укрите,европедалите ,Лайняната и Памперса.Народа не можеш го излъга пак да гласува за тия боклуци.

Уви, мисля че пак ще съберат много. За жалост. Народът е влюбен все още и заслепен, не може да разсъждава трезво

Тоест Гешев обвинява Николов, че не е слугувал на Шуткин и е отстоявал проевропейската позиция на България!? И спрямо коя цена са тези 30% !? Ако е спрямо договора с Газпром - абсолютно нормално е да е по-скъпо при покупка от световните борси без дългосрочен договор!

Ето това е пълен абсурд когато такава женица като тази следователка решава че са нанесени щети за това, че някой друг е решил да спре кранчето, абсолютен пълен абсурд !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

някво европедалче реши да спре кранчето ,а марионтката му слушка и изпълнява ,значи и двамата са виновни.

Лоша работа. Четейки коментарите, разбирам че народът все още е масово влюбен в Кирча и Ицака. Пак ще съберат много на изборите

огромната маса гласоподаватели не пишат тук

Идват избори. А всички знаем Гешев на кого служи.