Коментари - НСИ очаква населението на България да е под 7 милиона души през 2021 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лелеее, какво ще правят чуждите инвеститори сега? Няма да има кой да им шие седалки за БМВтата за 500лв бруто на месец.

Населението на Финландия е 5,5 милиона Дания е 5,7 милиона Норвегия е 5,3 милиона Ирландия 4,7 милиона Люксембург 580 хиляди А ИЗВОДА КАКЪВ Е? 1. Не е важно колко калпаци сме. Важно е икономическото състояние на страната. Не е важно количеството на обитателите, а качеството на живота. Има страни с много по-малко население, но с много по развита икономика. Предпочитам да живея в страна с висок стандарт и малко жители, отколкото пренаселена бедна държава, пълна с полуграмотни индивиди 2. Дори страни с висок стандарт и високо развита икономика НЕ УДВОЯВАТ автоматично населението си. 3. Това всичко означава, че няма никаква връзка межу икономика и население. Има страни в Африка с милионно население и никаква икономика. Ако имаше връзка межеду икономика и население, то Норвегия до сега да е направила 30 милиона население, а Нигерия да се е стопила до 2 милиона. ВАЖНА Е ИКОНОМИКАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО, НЕ БРОЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО

Икономиста, а да си чувал случайно и за един фактор наречен състав на населението? Щото в БГ с над 2 милиона пенсоинери, вероятно над 1,5 милиона цигани и още около 1 милион деца в нетрудоспособна възраст ние още от сега сме се заличили като нация. И това без да се отчита факта, че е почти напълно унищожена над 90 % от съществуващата преди "демокрацията" селско стопанска и промишлена инфраструктура. Мнозина от по-прозорливите отдавана са разпродали или разпродават в момента активите си у нас, защото са наяно какво ще последва в близките 5 - 10 години. А то не хич розово, тъй като дори до 2- 3 години ще трябва да се теглят заеми за пенсии и здравеопазване. България е мъртва. Да живее Република Пенсионеро-циганистан.

А да не би Дания, Финландия и Норвегия да НЯМАТ пенсионери? Страната с най -младо население в световен мащаб е Уганда, следвана от Бенин. И какво от това? Каква е ролата тука на твоя "фактор наречен състав на населението"? Стигаме пак до фактора ИКОНОМИКА и до там че не е важно количеството на обитателите, а качеството на живота и стандарта на живота. Да не би Дания, Финландия и Норвегия, като имат население под 5 милина, да са заличени като нации, еле па Люксембург с население колкото Варна?

е една прекрасна страна, казват чужденците. Проблемът е само, че има много българи.

Преди седмица уж паднахме под 7 милиона. Преди няколко дни казаха, че 2019 ще стане? Днес отиде на 2021 ... Ебахти скапаните журналисти...

Нека да не ни изумява този факт. Ами нали и ние помагаме за това. Жалко е, че не насърчаваме децата си да останат тук. Дори ги подтикваме: иди, иди някъде, където ще си по-добре. И в един момент осъзнаваме, че ставаме все по- малко, че сме обедняли от към знания, енергия и интелект.

Най-хубавото нещо което може да се случи на света е гнусната българска сган да се самоунищожи!

Какво значение има тази цифра, там ли е причината за катастрофата ни? Не е важно толкова количеството, а качеството, заряда на тази цифра. Има и други държави под 7 милиона, даже доста по-малки - Дания, Финландия, Норвегия – но хората там са доволни и тези държави привличат като магнит и наши българи. Там хората са си направили държавите. А има и някои, които са почнали от нула след войната. И при нас е така, ние сме си направили държавата. Държавата това сме ние и никой друг. Но ние сме малко като братята в приказката за неволята. Нищо на този свят не е даром.

Прав си, но тези държави вече няма как да привличат като магнит нищо освен упадъкът им. Напълнили са се с араби и негри и е мазало.

За умниците дето продължават да твърдят "Не е важно толкова количеството, а качеството" - колкото повече хора - толкова по-голяма вероятността да се появи някой качествен човек. И ако се появи накрая някой качествен човек, какво да прави в една малка държавица. Много ясно, че ще забегне натам, където има други като него.

А защо трябва да забегне натам, където има други като него? Не ли по-добре за него да е „някой“ в „една малка държавица“, от колкото „никой“ в голяма? Решението, разбира се, е лично и е въпрос на разбиране.

Това са глупости, България е поне 40 млн. Хахахахахахаххаха

По-точно 42 милиона.

Към настоящия момент сме под 5 милиона. Невъзможно е за 2-3 години да имаме 2 милиона прираст. Или Бойко Борисов е уредил неща за мигрантите по уговорка с Меркел?...

ЗАЩО НАПОСЛЕДЪК САМО ТАКИВА СТАТИЙ,,че много намаляваме,а много жилища има празни,,КАКВО ЛИ ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ ????????

Може би опипват почвата да сме съгласни да се напълним с някакви имигранти. Проблема е, че всичката им реторика за имиграцията и демографията е фундаментална лъжа. Приемеме ли мигранти, до 2025 година няма да има вече България.

маргиналите правят чаавета за да получават деЦки "Демографската криза /или ако щете-катастрофа/" е сред българите в България и е следствие от невъзможността да си изучат и направят човеци децата в България. Българските граждани в България .... циганите се увеличават с 4 броя на час българите намаляват с 13 човека на час и като резултат гражданите на България намаляват средно с 9 на час

То е важно българите колко сме. Веднага може Индия да ни изпрати 50 милиона. Това нищо не значи.

има дефлация а таrикатите искат да крадат повече " предстоящото преброяване ще е по-скъпо от предишното, което е струвало 27 милиона лева, като се отчита неизбежната за десет години инфлация се предполага, че през 2021г., то може да възлезе на 40 - 45 милиона лева. "

PEYTSCH

Ако почнете ударно да вдигате доходите на грамотните БЪЛГАРИ, дори пенсионери със средно и повисоко образование може опасността от ПОД 7 милиона да не стане този век.

'Ударно вдигане на доходи' само по себе си звучи тъпо и нереално. Вие в Германия си ги вдигайте ако искате до небето.

вижте ги хърватците кво правят които са под 5 милиона, но качествени. Абе и 4 милиона да сме ама да няма цигани. Но те ще си бъдат вечно наши, другаде няма да им хвърлят пари през балкони и тераси.

Нека да не сме толкова негативно настроени, че да смятаме, че няма да се отървем от циганите и другите навлеци.

Още 3 години и простаците в България ще намалеят. Ето как една негативна новина може да се погледне с позитивизъм. Бъдете позитивни, добри и се обичайте.

Крайно време е ние, коренните черни жители на тая територия, да обявим пълната си победа и да възстановим историческата справедливост. Черно ли ви е пред очите? - Не е случайно!

Еми, то си е казано още преди 100-тина години, че може да останем и 300 х., но по-малко от това-не. Толкова явно са качествените у нас. Доста проклетичък народ сме и затова сме и периодично наказвани. Но вече се раждат много добри деца, има надежда.

Братя, България трябва да се спасява! Затова нека всички мъже да спрем да си чешем езиците тук - бегом до магазина за цветя и вино. Днес мачове няма, така че можем да изпълним патриотичния си дълг. След девет месеца отново тук за отчет на дейноста. И населението на България да скочи поне с още 30 000 българчета!

По принцип си прав, но има друг по-опасен задаващ се проблем. А това е нарастването на циганите и други етнически групи, които се появяват в България. А за това трябва да се тренира смелост и физическа подготовка.

Много мила идея. Зарадва хиляди гейове.

в Турция се плащат 300 000 пенсии на изселените от 1989 година.Реално бежанците са 30 000 .Другите са граждани само на Турция,умрели са или са в западна европа.Има хора от правителството на Турция ,които прибират парите на тъпанарите от българия.Използва се тази цифра за да се ползват гласовете на мъртвите души.Ще ви глътнем скоро.Турция гони 100 000 000.НЯМАТЕ ШАНС.

Ще си глътнеш търбуха ахмак

сега сме под 7 милиона, скоро паднахме.В българия има 2 милиона цигани и още 1 милион турци , руснаци и други.Стотици хиляди от тези около 7 милиона са извън България.Реално сме около 5 милиона.По документи се водим 7 милиона , но 2 милиона не са в България реално.Идват за малко и пак са навън.

Точно така е ама циганите са милион и половина а турците 600000 иначе сме малко над петмилиона реално другите само се водят тук а живеят в чужбина

vasil

Циганите са максимум милион и 200 хил., заедно с тия в чужбина, от тях ок. 400 хил.са се преброили за турци, така,че турците може и да не са 600 и нещо хиляди, а има-няма 300 хил..Става въпрос за белите от тях.

Малко, но качествени! Така трябва.

Напълно си прав. Забавното е, че ако разкараме циганите и други вредни народи, ще сме много по-добре а ще паднеме сигурно с милион.

За какво качество става въпрос?! Половината ученици са функционално неграмотни. Те са бъдещите учители, лекари, икономисти, политици... Погледнете първите двама - Бойко и Цецко! 80% се равняват по тях :( По същия повод писах, че влошаването на качеството изпреварва спада на количеството...

Ти визираш циганите и още други такива. Българските деца са много добре, направи си справка с международните олимпиади.

до "гост"-а За златните медалисти не говоря. Те са капка в морето от неграмотни ученици. Златните ученици са такива ВЪПРЕКИ системата на образование. ПП: Пак обрахме златото: "От 7 до 13 юли 2018 г. в град Тимишоара, Румъния се проведоха Балканиадата по информатика (BOI) и Младежката Балканиада по информатика (JBOI). Всичките български състезатели завоюваха медали. Страната ни е на първо място по медали при младежите и на второ място при старшата възраст." :)))

Вместо да прилагаш реторика, дай информация къде да намеря етнически българи, които да са неадекватни.

АЙДЕ ПАК БАБИНИ ДИВИТИНИ. И КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА БЕ? И КАКВО ДОРИ И ДА ПАДНЕМ ДО 6 МИЛИОНА? Населението на Финландия е 5,5 милиона на Дания е 5,7 милиона на Норвегия е 5,3 милиона на Ирландия 4,7 милиона А ИЗВОДА КАКЪВ Е? 1. Не е важно колко калпаци сме. Важно е икономическото състояние на страната. Има страни с много по-малко население, но с много по развита икономика. 2. Дори страни с висок стандарт и високо развита икономика НЕ УДВОЯВАТ автоматично населението си. 3. Това всичко означава, че няма никаква връзка межу икономика и население. Ако имаше връзка, то Норвегия до сега да е направила 30 милиона население.

Прав си. Ако размерът на населението беше най-важното то Африка би трябвало да е рай на земята, понеже там в момента е растежа. Навсякъде другаде вече е в период на намаляване или навлиза в такъв.

Хайде сега си отговерете на простичкия въпрос ЗАЩО образованието за европейците в скандинавските страни е безплатно!

Ако ти покажа как се класират скандинавците на международните олимпиади, ще получиш удар. Образованието им е пулна дупка.

до "гост"-а Позволи ми по-добре от тебе да знам за образованието в скандинавските страни. Във Финландия, например, РАЗЛИКАТА между слаби и силни ученици Е НАЙ-МАЛКА в света. В България - обратно. Според международните изследвания за грамотност PISA Финландия винаги е в челните редици. България - на последно място.

Разликата е малка, защото всички са ниско.

Българите са 5 милиона , скоро ще са 4 милиона.50 процента са пенсионерите .Ще внесат руснаци и китайци .Турция иска земята да се разшири.Кой ще ни опази?

Хората да не са стока, че да има внос и износ.

Турция има 71 милиона население, без 20 милиона кюрди, т.е. 50 милиона. България никога няма да има населението за да се опази сама. Няма случай в историята, 8 милиона население да нарастне до 50 за няколко години

Милена, не се притеснявай. Няма да има нужда някой да те пази. След като се обезлюди територията ще бъде населена с мигранти. Няма да има насилие или нещастие.

Пропускаш че населението на посочените от теб държави не намалява толкова драстично и освен това там няма 1000000 мързеливи роми .които да лежат на гърба на останалите.Това ще ни унищожи.

Това са врели-некипели! Населението на страната плавно ще почне да расте, защото много хора вече се завръщат от неуспешен гурбет, има миграция на хора с български произход към България от Украйна, Македония и дори Турция (да, това са някогашните "екскурзианти"), а и до 10 години повече от половин милион чужденци ще живеят и работят у нас. И раждаемостта тръгна нагоре. Няма страшно! Няма да изчезнем!

Май е по-добре да изчезнем, защото от нас файда няма..

Ти не си съвсем нормален. Какви чужденци ми каниш да живеят тук. Ти се бориш да затриеш българската нация, така ли да го разбираме?

Ти си от партията гроб сигурно всичко ти се вижда ок

Тук всеки се е затюхкал, как България ще се свърши... Ами от нас зависи това да не се случи! Няма Бойко Борисов и Корнелия Нинова да дойдат да ни направят децата. И никой не ни пречи да имаме по 5-6 деца? Ама нямало да ги изхраним! Баба ти и дядо ти да не са били по-богати от тебе, та са имали много деца. В България никой никога не е умирал от глад. Многото деца са богатството на един дом, те са щастието в къщи с всичкия шум и хаос който създават. И преди да ме питате колко деца имам отговарям - три и много ме е яд, че бях глупак като млад и трябваше да имам поне пет.

Много добре казано. От нас си зависи !

Може и българите да намаляват, но населението на идминистративната единица и територията България се увеличава. Всички тия новини са руски снаряди, целящи да насадят чувство на беднадежност и носталгия по руския протекционализъм.

Ако по време на преброяването през 2021-ва аз все още съм тук, ще се самоопределя като веган-джендър от ромски произход (т.е. циг.нин-пе.е.аст) и ще очаквам всички възможни привилегии, произтичащи от това.

Крайно време е т. н. Национален "стъкмистически" институт да се закрие и да го оставим да си чака населението в България да падне под 7 милиона(то вече е под тази цифра). В противен случай ще трябва да изчакаме да "натъкми" и следващите избори.

Както беше казал един поет - Ний бяхме някога желязно племе! Дойде и на ръждата време... След избутаните как да е 1300г. дойде време за закриване на България.За световната история това няма да е кой знае каква загуба - и много по-велики народи и империи са си отишли. Единствена разлика е , че този народ си отива победен от собствената си простотия, глупост и тъпотията на избраните от него управници. Циганията е само последния пирон ...

А ще правим ли нова България някъде другаде?

Много ти се ще, жидче.

Божеее, всеки ден очакват как в бъдеще време населението щяло да падне под 7 млн., а ние отдавна паднахме. В момента сме 6 998 071 души!!!

TИЯ от НСИ/национален стъкмически институт/ пак са на МНОГО ракии.РЕАЛНО в България едва ли има и 5 /ПЕТ/ млн. ЖИВИ жители. Всички други цифри са или за неграмотници или от НЕГРАМОТНИЦИ.

Живи - да, но по избори доста от умрелите изпълзяват от гробовете и отиват да пуснат бюлетина. Т.е. над 7 милиона сме, а може и над 8 дори.

"НСИ очаква населението на България да е под 7 милиона души през 2021 г." НСИ няма какво да чака, населението вече Е под седем митиона.

Смешно за такава малка държава да не се знае колко е населението й. Преброяването е пълна пародия, преброителите си пишат волни съчинения.

Ние сме 4 000 000 колко повече чакат да паднеме

НСИ очаква, а сорос го иска ! И да се чуди човек защо се топим - за 10 години управление на герП станахме най-копрумпираната, най-бедната и най-опасната за живеене държава в ЕС с най-много млади емигрирали зад граница ! И държавата прави всичко възможно да ограничи броят на новородените - с 34 лв. месечна помощ за млади Български майки и с огромните помощи за бежанците - да се чуди човек защо не се размножаваме ? Но пък любимите на сорос мигранти и цигани получават хиляди левове помощи на месец, не плащат сметки и живеят на гърба на бъхтещите татковци и майки, които работят на няколко места, за да си платят данъците и сметките + сметките на мургавите паразити ! Защото държавата не прави абсолютно нищо, за да вдигне раждаемостта и да помогне на Българите ! Просто герП се грижи повече за циганите, защото изборите ги решават те !

Прав си но къде биха емигрирали тези млади българи? Навсякъде е така, мигрантите мургавели се обгрижват за сметка на населението. През 2018 год все още да смятаме, че на запад е обетованата земя е наивност до безумие.

Колкото толкова. Винаги е имало периоди на растеж и на спад.

подем и/или пък спад ! Работата с "държавата" България е отдавна към РАЗПАД ! :(