Бивш шеф на НСИ става зам.-директор на ”Евростат”

Бившият шеф на НСИ Мариана Коцева е назначена за зам.-генерален директор на европейската статистическа служба "Евростат" в Люксембург, съобщи ЕК.

Обратно в новината

Коментари - Бивш шеф на НСИ става зам.-директор на ”Евростат” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как ли трябва да се тълкува фактът, че тази новина все още не е публикувана на сайта на НСИ?

институция в държавата и си заслужава милионите похарчени по нейните служители . От къде иначе щяхме да знаем , че брутния вътрешен продукт се е увеличил или намалял с 0.3 % или че средната заплата се е увеличила с 0,5 % , все важни неща , които няма от къде да научим !

и тази е раб.-селска власт, пълно прасе

с перлички

Ти трябва да си цар Киро, щото сигурно разбираш от крадене,както другарката по-горе, когато при нейно ръководство изчезнаха няколко милиона лева.А трябва да се кланяма ниско на Ренета Инджова, щото при нейното служебно правителство след корифеят Жан Виденов, който успя да затрие паричките пестявани от цял един народ и ни остави и без хляб наш насъщни за българите,но нали са комуняги, никой не говори за това. А др.Румен Гечев,който сега е депутат и се пени по всички ел.медии му беше икономически министър - той е за затвора.

Виждам, че болшинството хора са във възторг от другарката Коцева. Да, тя е много готина за интервю по телевизията, за изграждане на велика концепция, за изпълнение на PR кампания. Особено добри думи за нея може да каже любимият й личен ИТ консултант Стефчо, чиито фирми (не)случайно спечелиха не един или два мастити ИТ проекта в НСИ, включително и въпросното преброяване. Вярно, че преброиха повече от 100 хиляди души повече от един път. Вярно, че добавиха още няколкостотин хиляди без реално да са преброени. Вярно, че 3 години след преброяването още не могат да се изчистят масивите с данни от преброяването. Вярно, че при пробното преброяване изгоряха няколко малки бушона, на които беше прехвърлена вината за гафа с етническата принадлежност. Вярно, че за преброяването бяха накупени от правилните фирми в пъти повече техника и софтуерни лицензи отколкото беше необходимо. Но всичкото това са подробности. Важното е, че личната PR кампания на другарката Коцева проработи безотказно и сега тя вече е голям шеф в Евростат. Евала.

Много добре си я спомням тази госпожа... По време на преброяването изчезнаха едни 5-6 милиона лева, като още през първата седмица бяха ощетени препроителите от електронното гласуване. Ето я и наградата - топло местенце на високо ниво в ЕС. Честито да й е на госпожата и на поколението й!...

ТИПИЧНО ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ. НАШ ЧОВЕК НА ДОБРА РАБОТА!!! А ТОЛКОВА МЛАДИ ХОРА С ПО 2-3 ЕЗИКА-БЕЗРАБОТНИ.БРАВО НА ДРУГАРИТЕ!!!!ТАКА ЩЕ СЕ ЗАТРИЕ БЪЛГАРИЯ.

Мариана Коцева е доказан специалист и чудесен преподавател! Пожелавам на всеки, който учи икономика, да има късмета тя да му преподава. Преди още да стане шеф на НСИ, ходех на лекциите й по собствена инициатива и смятам, че съм си дала едно късметче сама:) А относно взаимоотношенията в една институция, била тя НСИ или някоя друга, със сигурност мога да предположа, че ще си е създала както приятели, така и недоброжелатели. Това е нормално! Няма как човек да бъде само харесван колкото и голям професионалист да е, колкото и готин да е като характер. На шефска служба неминуемо ти се налага да слагаш и лошия си фейс понякога и то съвсем съзнателно.

отличничка но на друго място са такива като тази............

"...бяха заложени некоректни формулировки на етническия произход на гражданите. "Доц. Коцева е специалист с доказани умения ..."

М. Коцева постигна това за което се бореше. Р. Инджова не постигна нищо, само се изложи адски много, защото вярваше сляпо на шепа псевдо експерти със съмнително психично здраве

Ето пак съм хвърлен в не доумение : Като са толкова прости от къде толкова пари при тези бе ??????????.

За източване на Техноекспортстрой чувал ли си?

те са нагли и жестоки и крадат другарю

Божееееееееееее , прибери си вересиите след опороченото преброяване тази я наградиха за дорба служба!!!!!!! Явно съмненията за опорочени изборни резултати са верни !!!!!!!!!!!!

Това е вече добра новина, Мариана Коцева е много кадърен специалист, а Ренета Инджова трябваше да е на едно място с първоначален строг режим вместо да заема такива длъжности и да прави такива изявления!

че е кадърен специалист.Вярно преброяване може да направи всеки,за невярното са нужни други качества.Халал да им е на европейците.

..назначена за зам.-ген. директор.. независимо от - некоректните формулировки за етнич. произход - неправомерно използвани лични данни.....и мн.др.критики...

Най-сетне една добра новина! Радостно е да знаеш че има и успяващи българи по света в нормални условия и институции! Браво!

Сегашният шеф на НСИ Ренета Инджова критикува работата на Коцева. Със сигурност, тази критика няма да се отрази "здравословно" на Инджова.