Коментари - НСИ: Българите живеят средно по 73,5 г., преди пандемията възрастта бе по-висока | Днес.dir.bg

НСИ: Българите живеят средно по 73,5 г., преди пандемията възрастта бе по-висока

Жените живеят по-дълго от мъжете във всички области на страната, но най-голяма е разликата между двата пола в област Враца, а най-малка - в област Шумен

Обратно в новината

Коментари - НСИ: Българите живеят средно по 73,5 г., преди пандемията възрастта бе по-висока | Днес.dir.bg

Коментари

Нищо не живеят. Това живот ли е?!

Резултатът след т.нар. Имунизация срещу Ковид.

Ами намалете възрастта за пенсиониране!! Не се ли вижда колко малко живеем след пенсия....или нарочно искате да се обезлюди по бързо тази земя??? Статистиката ви помогна да вдигнете възрастта, ама сега не и обръщате внимание!

възможно едно уточнение - над 80% от българите не живеят, а вегетират. Поради особености на етноса и ред обстоятелства са си самовнушили, че живеят. И второ уточнение - българските жени имат средно 10-15 години по-дълъг живот от мъжете. Нищо против, но разликата е твърде голяма.

целта е ако може изобщо да не доживееш до пенсия

Ми се губят годините след 1964 и до 1989 в графиката?

Говориш за неща от преди 30 години. Не са 80% мизерстващите, мизерстват мързеливите и неуките. Образованите хора живеят добре.

Живеем бързо и яростно и заради това пада продължтелността на живота...

Тази статистика е за тези които са оцелели след навършване на пенсионна възраст. Преждевременно умрелите, са премахнати от изчисленията!!!!!

Значи 2013 .. преди ББ се е живеело по-дълго

Поредния кретен, който не мисли че болестта е виновна, а ваксината срещу нея. Ей кретен, у нас има под 10% ваксинирани срещу ковид. Защо толкова много се увеличи смъртността? От ваксините или от болестта, смотаняк. Понеже 90% мислят като теб, сме на дъното по продължителност на живота в Европа. И да в тъпата и любима на всички вас руска кочина, живеят даже още по-малко и от нас.

Интересно - Габрово е сред бедните области, а се оказва, че качеството на живот е сравнително добро.

дам, една позната учителка едва дочака да се пенсионира и си купи мерцедес, на следващата пенсия се е замислила да го замени с ферари

Преди 10-11 години НЕКСОмир АНАЛниев беше един скъсан скъсаняк и бедняк - прехранваше се като лавкаджия по софийските училища. Държеше 1-2 училищни лафки в 1-2 софийски училища - продаваше на децата вкисната боза, развалени мухлясали сандвичи и банички и изсъхнали вафли с отдавна изтекъл срок на годност. Общо взето бедна работа, парите му стигаха колкото за хляба. Бедността обаче веднага свърши след като АНАЛниев потопи шкембе в голямата политика. Освен лавкаджийството господин НЕКСОмир задоволяваше и своите педофилски потребности, така да се каже. Беше обарвал и блудствал с едно 10-годишно момченце, даже водил детето на гости в дома си и го събличал голичко, горкото. Двамата заедно с момченцето дори гледали гей-порно. Родителите на детето подали поне 5 жалби до столичните управления на МВР, ама преписките били прекратени, и глас в пустиня. Какво да очакваш от пробитото и продънено от корупция и хайдутлук българско колониално МВР?! В наши дни господин АНАЛниев е един мастит и много богат политик от ПП-ДБ с огромно шкембе и още по-голяма, мазна дупара. НЕКСОмир е горд собственик на огромна 2 декара дупара, а шкембето му расте не с дни, а с часове. Господин НЕКСОмир е гордостта на ПП-ДБ и на цялата евроатлантическа общност в колониална България. Педофил за чудо и приказ, правоверен НАТОвец, евролиберал, евроатлантик и радетел за евроатлантическите ценности, една от които е и педофилията.

Мерцедеса и Ферари-то ли ти са критерия за добър живот ? Дори в Дубай не всички карат такива коли, т.е. говориш като поредния селяндур, който няма никакво образование и способности, но за сметйа на това има огромни претенции.

Или ако доживееш, да се организира една пландемия, да те сложат на кислороден апарат с превишена доза и хипероксията да поправи грешката, че си доживял до пенсия.

До 2-3 максимум 5 години 70% от пенсионерите ще са избити....а 50% от 20-30-40-50 годишните ще са минимум с психически проблеми и нетрудоспособни....средата е ТОКСИЧНА и опасна за живота - военен режим на икономическа и демографска и икономическа катастрофа и колапси

хахахаха, тъп си като бета версия на изкуствен интелект, а може би си?

НСИ лъжат! Средната продължителност на живота на мъжете е 68.3 години, при жените е 75 години. Продължителността на живота при мъжете спадна с 1.3 години отпреди пандемията!

Е вече педофилска организация....вижте кви гнусотии издават като учебници,четоха ги в студиоХъ....дават акъл как да се чукат учениците, запомних нещо гнусно "с дръжки на врати" прочетоха го в ефир тоя одобрен от МОН педофилите УЧЕБНик за ученици 5 ти клас ли беше

И това всеки го вижда по бащите си

След пенсиониране, взимаш 2 години пенсия и умираш, а след 15-20 години ще умреш преди да си се пенсионирал, защото възрастта за пенсия ще се е вдигнала над 70 години.

Нещастнико, лично познавам хора с медицински усложнения след експерименталните творения, които няма как да се нарекат ваксини, защото не са тествани достатъчно и имат много негативни странични ефекти. Пообразовай се и прочети ако можеш няколко официални английски сайта какво се случва там и какви обезщетения плаща държавата на увредени от ваксините хора. Тук всичко се замете и покри, както е по традиция, а увредените са или в гроба или се оправят кой как може с последствията без държавата да поеме каквото и да е отговорност във връзка с тяхното лечение.

То един живот, направо жизнь.

Само дето статистиката не работи така. Ако някой умре на 30, а друг на 110 години, то средно те са живели 70 години. Този дето е изкарал до 110 е вземал 45 години пенсия, т.е. двамата средно са вземали по 22,5 години пенсия, но това не значи, че са живели до 87,5 години средно.

Добре, ясно, че като се засегне тази тема веднага се намират безброй мрънкачи, на които я демокрацията, я капитализма, я САЩ или "империализма" на запада (щот сигурно русия "изобщо" не напада и не се опитва да завладява съседни и не толкова съседни държави) са им виновни за това, че са бедни. Но я да попитам вие какво направихте да си подобрите стандарта на живот ? Научихте ли поне 1 чужд език ? Имайте предвид, че лошо говоримия руски, който ви е останал от училището през соца не се брои, понеже е безполезен за намиране на каквато и да е работа или градене на кариера. Имате ли някаква компютърна грамотност поне на минимално ниво, като например работа с ексел, уорд, пауърпоинт и ползването на приложенията на аутлук ? (пиша ги на български заради рестрикциите на дир.бг. да не се пише на латиница) Имате ли някаква професионална квалификация съответстваща на текущите стандарти, като например валиден сертификат за работа с даден вид машини или сертификати за преминали курсове по някой от АйПиСи стандартите ? Имайте предвид, че по-горе изброените неща са абсолютно минималните нужни изисквания за намиране на що-годе нормално заплатена работа, както в България, така и в западна Европа. Ако не отговаряте на тях, най-нормалното нещо е да направите всичко възможно да ги покритете в най-кратки срокове. Със носталгия по соца и симпатизиране на путин няма да ви се получи.

Още хиляди пенсионери като дедо Слави ( Бог да го прости) ще бъдат изгонени от апартаментите си от шкембетата банкЯта и шиши...досега официално от комисията в НСто се разбра за над 300 възрасти , чиито имоти са прибрани от Банкята и Шиши, които движеха и закриляха Нотариуса и прокурорите и МВР престъпниците и службите, през престъпниците от ГДБОБ начелос тоя мръсникКалин Стоянов, дето сега им е още МВР министър - пръв приятел на Нотариуса и жена му в ГДБОБ при Тиквата и управлението наГРОБ

Абе шибаняко, построиха държавата тия хора, вие педерСти на Сорос един камък не сте зазидали от 35 години насам?? Шоколад к

Сички Ше Омрем !

Че откак майка му го е изплюла на тоя свят, той педалът сам се образовал и сам си построил и болниците и училищата и университетите и сам се е хранил

Каквато е заработил. Личи ти, че си поредния мрънкяч и това със статистиката ти докарва главоболие и псувни, но жив и здрав бъди и дано изкараш до пенсия.

Всички ще ви избият

Най-малкото е какво са направили за себе си, което директно помага за здравето? Пушат най-много в цяла Европа (и са горди), пият твърд алкохол, никаква здравна култура или спортна активност в голяма част на обществото, ядат боклуци, да не говорим за младите, които се трепят по пътищата. Мислите си, че сте безсмъртни, но всички вредни навици ни убиват бавно. В лошия запад средната продължителност на живота е 80 години между другото, ако правехме поне някои неща като тях нямаше да сме по-зле. Не е проблемът в демокрацията. Както се вижда в графиката, преди 1989 е било по-зле.

Имайте предвид, че всички статистики, които четете включват и 20-те процента цигани. Затова сме на челно място по детска смъртност и престъпност, а на последно по продължителност на живот, грамотност и разбира се финанси. Ако се направи извадка измежду етническите българи, то де факто сме като останалите европейски народи.

8 хиляди пенсионера на пенсия и запалта в мВР и Армията

Е, ковид "ваксините" явно са спомогнали за падането на възрастта, все пак младежи и дори деца умират от тях и множество хора под 50-те. Така че, нормално!

Небинарните ли ще ни избиете ? Няма ли това да накърни нежните ви чувства ?

Аха ако дойде нов работник няма да му плащаш заплата щото

Винаги се пише "Българин", "Български патриот", а самия е мигрирал в чужбина и мие кенефи някъде, вероятно !

И усраинците в 5 Звездните хотели на издръжка на българите вкл. И възрастните....на нова година Сорос Денков , Тиквата от Банкя и прасето Пеевски изпратиха 160 милиона на зеленски и оставила възрастните пенсионери в България без една стотинка коледна добавка...

Активно коментират, колко нездравословно живеел българина в сравнение с тях - вегани, небинарни, прогресивни.

А А руснаците по колко живеят в Джуджиландия? Защо журналята НИКОГА не казвате това? Държавна тайна ли е, или и вие не вервате на Росстатистика??? 10 (ДЕСЕТ!) години по-малко от хората в Европейска България!

На България, държавата на абсурдите, не са и нужни пенсионери.... Тия, които определят и от които зависи пенсионната възраст, са изключително добре запознати с житието и битието на българина, тук не визирам циганина щото той по подразбиране на работи и не внася осигуровки, и отлично знаят, че ако мъж доживее пенсия, то той ще я получава максимум до около 4-5 години. За жените е маааалко по-добра ситуацията... Така, че, след като гледаме от великата държавица с 250 годишната историйка, дет' се пенсионират на 70 години, съвсем скоро и у нас ще е така и пенсионерите драстично ще намалеят.

Объркал си се, Ганьо умира най-вече от малоумие, както показва твоето мнение.

Това. дето уж за го построили отдавна се срути, толкова "здраво" го бяха построили, че сега го няма. Целият им "комунизъм" и "социализъм" се сгромоляса заедно с СССР преди 35 години. Не съм писал никъде какво е моето образование и какъв опит и в кои области имам. Описах минималните за момента изисквания за да постъпите на работа при мен, които важат вече навсякъде.

Аз пък лично познавах неваксинирани, които починаха... а за нетестваните ваксини явно малко си чел, има ваксини по същата технологиа от години...

И терминал 2 ли построиха сегашните пенсионери бе ? :) хахахахахахаха :) Строили били, те една магистрала от край до край за целия соц. не завършиха, строили били :) хахахахахахаха

Тоя , дето ги гледа ше е виновен. :) елементарно копейко :)

Т.е след като се пенсионирате имате средно 6 години живот

Не, че е предизборно, но така излиза. Ама е истина. ГЕРБ освен от магистрали се научи да краде от болници. Дупе да ви е чко. Тези дето ще гласуват за герб да не се съобразяват с моето частно мнение. Чува се, че герб искат да унищожат-затворят-приватизират коцовете. Онкоболните по герберските болници да си плащат. Да сте чуки за ЧАСТНА ПСИХИАТРИЯ. Не сте. Няма такива. Няма и да има докато и за тях не направят пътеки за крадене. Здравеопазването е по-зле отколкото звучи по медиите. Вътрешна информация. Не казвам, че ако друг, а не Бойко управлява че цъфнем и вържем, но здравеопазването е все по-платено, все по-доплащано и все по-лошо.

Коментари - НСИ: Българите живеят средно по 73,5 г., преди пандемията възрастта бе по-висока | Днес.dir.bg

НСИ: Българите живеят средно по 73,5 г., преди пандемията възрастта бе по-висока

Жените живеят по-дълго от мъжете във всички области на страната, но най-голяма е разликата между двата пола в област Враца, а най-малка - в област Шумен

Обратно в новината

Коментари - НСИ: Българите живеят средно по 73,5 г., преди пандемията възрастта бе по-висока | Днес.dir.bg

Коментари

Нищо не живеят. Това живот ли е?!

Резултатът след т.нар. Имунизация срещу Ковид.

Ами намалете възрастта за пенсиониране!! Не се ли вижда колко малко живеем след пенсия....или нарочно искате да се обезлюди по бързо тази земя??? Статистиката ви помогна да вдигнете възрастта, ама сега не и обръщате внимание!

възможно едно уточнение - над 80% от българите не живеят, а вегетират. Поради особености на етноса и ред обстоятелства са си самовнушили, че живеят. И второ уточнение - българските жени имат средно 10-15 години по-дълъг живот от мъжете. Нищо против, но разликата е твърде голяма.

целта е ако може изобщо да не доживееш до пенсия

Ми се губят годините след 1964 и до 1989 в графиката?

Говориш за неща от преди 30 години. Не са 80% мизерстващите, мизерстват мързеливите и неуките. Образованите хора живеят добре.

Живеем бързо и яростно и заради това пада продължтелността на живота...

Тази статистика е за тези които са оцелели след навършване на пенсионна възраст. Преждевременно умрелите, са премахнати от изчисленията!!!!!

Значи 2013 .. преди ББ се е живеело по-дълго

Поредния кретен, който не мисли че болестта е виновна, а ваксината срещу нея. Ей кретен, у нас има под 10% ваксинирани срещу ковид. Защо толкова много се увеличи смъртността? От ваксините или от болестта, смотаняк. Понеже 90% мислят като теб, сме на дъното по продължителност на живота в Европа. И да в тъпата и любима на всички вас руска кочина, живеят даже още по-малко и от нас.

Интересно - Габрово е сред бедните области, а се оказва, че качеството на живот е сравнително добро.

дам, една позната учителка едва дочака да се пенсионира и си купи мерцедес, на следващата пенсия се е замислила да го замени с ферари

Преди 10-11 години НЕКСОмир АНАЛниев беше един скъсан скъсаняк и бедняк - прехранваше се като лавкаджия по софийските училища. Държеше 1-2 училищни лафки в 1-2 софийски училища - продаваше на децата вкисната боза, развалени мухлясали сандвичи и банички и изсъхнали вафли с отдавна изтекъл срок на годност. Общо взето бедна работа, парите му стигаха колкото за хляба. Бедността обаче веднага свърши след като АНАЛниев потопи шкембе в голямата политика. Освен лавкаджийството господин НЕКСОмир задоволяваше и своите педофилски потребности, така да се каже. Беше обарвал и блудствал с едно 10-годишно момченце, даже водил детето на гости в дома си и го събличал голичко, горкото. Двамата заедно с момченцето дори гледали гей-порно. Родителите на детето подали поне 5 жалби до столичните управления на МВР, ама преписките били прекратени, и глас в пустиня. Какво да очакваш от пробитото и продънено от корупция и хайдутлук българско колониално МВР?! В наши дни господин АНАЛниев е един мастит и много богат политик от ПП-ДБ с огромно шкембе и още по-голяма, мазна дупара. НЕКСОмир е горд собственик на огромна 2 декара дупара, а шкембето му расте не с дни, а с часове. Господин НЕКСОмир е гордостта на ПП-ДБ и на цялата евроатлантическа общност в колониална България. Педофил за чудо и приказ, правоверен НАТОвец, евролиберал, евроатлантик и радетел за евроатлантическите ценности, една от които е и педофилията.

Мерцедеса и Ферари-то ли ти са критерия за добър живот ? Дори в Дубай не всички карат такива коли, т.е. говориш като поредния селяндур, който няма никакво образование и способности, но за сметйа на това има огромни претенции.

Или ако доживееш, да се организира една пландемия, да те сложат на кислороден апарат с превишена доза и хипероксията да поправи грешката, че си доживял до пенсия.

До 2-3 максимум 5 години 70% от пенсионерите ще са избити....а 50% от 20-30-40-50 годишните ще са минимум с психически проблеми и нетрудоспособни....средата е ТОКСИЧНА и опасна за живота - военен режим на икономическа и демографска и икономическа катастрофа и колапси

хахахаха, тъп си като бета версия на изкуствен интелект, а може би си?

НСИ лъжат! Средната продължителност на живота на мъжете е 68.3 години, при жените е 75 години. Продължителността на живота при мъжете спадна с 1.3 години отпреди пандемията!

Е вече педофилска организация....вижте кви гнусотии издават като учебници,четоха ги в студиоХъ....дават акъл как да се чукат учениците, запомних нещо гнусно "с дръжки на врати" прочетоха го в ефир тоя одобрен от МОН педофилите УЧЕБНик за ученици 5 ти клас ли беше

И това всеки го вижда по бащите си

След пенсиониране, взимаш 2 години пенсия и умираш, а след 15-20 години ще умреш преди да си се пенсионирал, защото възрастта за пенсия ще се е вдигнала над 70 години.

Нещастнико, лично познавам хора с медицински усложнения след експерименталните творения, които няма как да се нарекат ваксини, защото не са тествани достатъчно и имат много негативни странични ефекти. Пообразовай се и прочети ако можеш няколко официални английски сайта какво се случва там и какви обезщетения плаща държавата на увредени от ваксините хора. Тук всичко се замете и покри, както е по традиция, а увредените са или в гроба или се оправят кой как може с последствията без държавата да поеме каквото и да е отговорност във връзка с тяхното лечение.

То един живот, направо жизнь.

Само дето статистиката не работи така. Ако някой умре на 30, а друг на 110 години, то средно те са живели 70 години. Този дето е изкарал до 110 е вземал 45 години пенсия, т.е. двамата средно са вземали по 22,5 години пенсия, но това не значи, че са живели до 87,5 години средно.

Добре, ясно, че като се засегне тази тема веднага се намират безброй мрънкачи, на които я демокрацията, я капитализма, я САЩ или "империализма" на запада (щот сигурно русия "изобщо" не напада и не се опитва да завладява съседни и не толкова съседни държави) са им виновни за това, че са бедни. Но я да попитам вие какво направихте да си подобрите стандарта на живот ? Научихте ли поне 1 чужд език ? Имайте предвид, че лошо говоримия руски, който ви е останал от училището през соца не се брои, понеже е безполезен за намиране на каквато и да е работа или градене на кариера. Имате ли някаква компютърна грамотност поне на минимално ниво, като например работа с ексел, уорд, пауърпоинт и ползването на приложенията на аутлук ? (пиша ги на български заради рестрикциите на дир.бг. да не се пише на латиница) Имате ли някаква професионална квалификация съответстваща на текущите стандарти, като например валиден сертификат за работа с даден вид машини или сертификати за преминали курсове по някой от АйПиСи стандартите ? Имайте предвид, че по-горе изброените неща са абсолютно минималните нужни изисквания за намиране на що-годе нормално заплатена работа, както в България, така и в западна Европа. Ако не отговаряте на тях, най-нормалното нещо е да направите всичко възможно да ги покритете в най-кратки срокове. Със носталгия по соца и симпатизиране на путин няма да ви се получи.

Още хиляди пенсионери като дедо Слави ( Бог да го прости) ще бъдат изгонени от апартаментите си от шкембетата банкЯта и шиши...досега официално от комисията в НСто се разбра за над 300 възрасти , чиито имоти са прибрани от Банкята и Шиши, които движеха и закриляха Нотариуса и прокурорите и МВР престъпниците и службите, през престъпниците от ГДБОБ начелос тоя мръсникКалин Стоянов, дето сега им е още МВР министър - пръв приятел на Нотариуса и жена му в ГДБОБ при Тиквата и управлението наГРОБ

Абе шибаняко, построиха държавата тия хора, вие педерСти на Сорос един камък не сте зазидали от 35 години насам?? Шоколад к

Сички Ше Омрем !

Че откак майка му го е изплюла на тоя свят, той педалът сам се образовал и сам си построил и болниците и училищата и университетите и сам се е хранил

Каквато е заработил. Личи ти, че си поредния мрънкяч и това със статистиката ти докарва главоболие и псувни, но жив и здрав бъди и дано изкараш до пенсия.

Всички ще ви избият

Най-малкото е какво са направили за себе си, което директно помага за здравето? Пушат най-много в цяла Европа (и са горди), пият твърд алкохол, никаква здравна култура или спортна активност в голяма част на обществото, ядат боклуци, да не говорим за младите, които се трепят по пътищата. Мислите си, че сте безсмъртни, но всички вредни навици ни убиват бавно. В лошия запад средната продължителност на живота е 80 години между другото, ако правехме поне някои неща като тях нямаше да сме по-зле. Не е проблемът в демокрацията. Както се вижда в графиката, преди 1989 е било по-зле.

Имайте предвид, че всички статистики, които четете включват и 20-те процента цигани. Затова сме на челно място по детска смъртност и престъпност, а на последно по продължителност на живот, грамотност и разбира се финанси. Ако се направи извадка измежду етническите българи, то де факто сме като останалите европейски народи.

8 хиляди пенсионера на пенсия и запалта в мВР и Армията

Е, ковид "ваксините" явно са спомогнали за падането на възрастта, все пак младежи и дори деца умират от тях и множество хора под 50-те. Така че, нормално!

Небинарните ли ще ни избиете ? Няма ли това да накърни нежните ви чувства ?

Аха ако дойде нов работник няма да му плащаш заплата щото

Винаги се пише "Българин", "Български патриот", а самия е мигрирал в чужбина и мие кенефи някъде, вероятно !

И усраинците в 5 Звездните хотели на издръжка на българите вкл. И възрастните....на нова година Сорос Денков , Тиквата от Банкя и прасето Пеевски изпратиха 160 милиона на зеленски и оставила възрастните пенсионери в България без една стотинка коледна добавка...

Активно коментират, колко нездравословно живеел българина в сравнение с тях - вегани, небинарни, прогресивни.

А А руснаците по колко живеят в Джуджиландия? Защо журналята НИКОГА не казвате това? Държавна тайна ли е, или и вие не вервате на Росстатистика??? 10 (ДЕСЕТ!) години по-малко от хората в Европейска България!

На България, държавата на абсурдите, не са и нужни пенсионери.... Тия, които определят и от които зависи пенсионната възраст, са изключително добре запознати с житието и битието на българина, тук не визирам циганина щото той по подразбиране на работи и не внася осигуровки, и отлично знаят, че ако мъж доживее пенсия, то той ще я получава максимум до около 4-5 години. За жените е маааалко по-добра ситуацията... Така, че, след като гледаме от великата държавица с 250 годишната историйка, дет' се пенсионират на 70 години, съвсем скоро и у нас ще е така и пенсионерите драстично ще намалеят.

Объркал си се, Ганьо умира най-вече от малоумие, както показва твоето мнение.

Това. дето уж за го построили отдавна се срути, толкова "здраво" го бяха построили, че сега го няма. Целият им "комунизъм" и "социализъм" се сгромоляса заедно с СССР преди 35 години. Не съм писал никъде какво е моето образование и какъв опит и в кои области имам. Описах минималните за момента изисквания за да постъпите на работа при мен, които важат вече навсякъде.

Аз пък лично познавах неваксинирани, които починаха... а за нетестваните ваксини явно малко си чел, има ваксини по същата технологиа от години...

И терминал 2 ли построиха сегашните пенсионери бе ? :) хахахахахахаха :) Строили били, те една магистрала от край до край за целия соц. не завършиха, строили били :) хахахахахахаха

Тоя , дето ги гледа ше е виновен. :) елементарно копейко :)

Т.е след като се пенсионирате имате средно 6 години живот

Не, че е предизборно, но така излиза. Ама е истина. ГЕРБ освен от магистрали се научи да краде от болници. Дупе да ви е чко. Тези дето ще гласуват за герб да не се съобразяват с моето частно мнение. Чува се, че герб искат да унищожат-затворят-приватизират коцовете. Онкоболните по герберските болници да си плащат. Да сте чуки за ЧАСТНА ПСИХИАТРИЯ. Не сте. Няма такива. Няма и да има докато и за тях не направят пътеки за крадене. Здравеопазването е по-зле отколкото звучи по медиите. Вътрешна информация. Не казвам, че ако друг, а не Бойко управлява че цъфнем и вържем, но здравеопазването е все по-платено, все по-доплащано и все по-лошо.