НС възложи на кабинета АЕЦ "Козлодуй" да премине на неруско ядрено гориво

Против гласуваха само депутатите от БСП и "Възраждане", от ДПС изразиха опасение от натиск върху централата и ядрения регулатор

Обратно в новината

Коментари - НС възложи на кабинета АЕЦ "Козлодуй" да премине на неруско ядрено гориво | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютно некомпетентно решение най-важното при ядреното гориво е съхраняването на отработеното такова русия си прибира отработеното ядрено гориво и си го съхранява по- договор а разни американци и там подобни джендъри изобщо няма да вземат отработеното ядрено гориво пита се в питанката къде ще го съхраняваме да отговорят разни жалки депутати избрани от една шепа народ а да му мислят болшинството от народа които не гласуваха и сега ще поемат чепатия

Ок някой заповядва от вън какво да се прави.Не гледаме Българската изгода ,а на някой който иска да прави пари на наш гръб..Какви ще са разходите за транспорт къде ще отива отработеното гориво всичко това на каква цена

Къде ще отиват ядрените отпадъци? В САЩ ли ще ги пращаме? И колко месеца ще сме на режим на тока, докато пригодят американското гориво към руските части?

Не се формализирайте за една гръмнала АЕЦ! Вие си го знаете от деца. Пяли сте го: "Козлодуйски бряг бум". Само с пеене не става, трябва да помогнем и с действие.

Още се чудя ме е ли време да се забранят партиите те не работят за Българския народ?

Парламента да гласува отработеното гориво да се депонира в Банкя при Тиквата и на Росенец. В краен случай, в мазето на народното събрание.

Анти руския бяс продължава да се вихри! От този парламент друго не може да се очаква. Следващото му решение ще бъде да се демонтира паметника на Александър-II /Цар Освободител/ пред парламента и всички булеварди и улици в страната, които се именуват "Цар Освободител" да бъдат прекръстени. Лошото е, че сега нещата отиват в областта на ядрената енергетика, където експериментите са недопустими! Пак ще посоча факти от Унгария с риск да ме изтрият. Защо ли? Не че не са верни! Всичко си е съвсем точно, но проблемът е, че не съответства на "правилната" линия. Та ето ги фактите. В Унгария функционира АЕЦ"Пакш-1" с четири реактора ВВЕР-440 като нашите, които ние закрихме. Освен това в Унгария се изгражда АЕЦ"Пакш-2" с два реактора ВВЕР-1200 от поколение 3. В Унгария си гледат икономическите интереси и си продължават сътрудничеството с Русия. Преди последните парламентарни избори опозицията беше обещала, че ако спечели изборите ще спре строителството на АЕЦ"Пакш-2" и ще анулира газовия договор на Унгария с Русия/Унгария има договор за 15 години с Русия за доставка на 4,5 милиарда кубически метра газ всяка година/. Какво стана? Ами на изборите опозицията беше отнесена от формацията на Орбан и то не как да е, а с абсолютно мнозинство/ипон/.

.....ако сами влезнат в рудниците да го добиват... за 5 -6 години

коня пред каруцата ;) УСПЕХ МАЙМУНИ .. тая промяна няма как да стане за по малко от 3-4 години ако искаш да е безопасно и надеждно...

Абе български изроди докога ще търпите тая гавра, идиоти мръсни излизайте по улиците бе!!!!!!!!

Най-забавното е, че 50% от Ъмериканското Ядрено гориво се доставя от Русия ... другите 50% от Казахстан, която е бивша Республика ... ха-ха-ха ... Не знам за Запорожката, ама нашата е по-наблизо! ... Запомнете ги, дървениците, скоро ще има Реалити Шоу на живо, Съдни Дни, или Народа каза, или Народен съд 2.0 ... работим още над заглавието! ... Списъкът с участниците е зает за две години напред!

Колко много простаци има в НС!?!?!? АЕЦ във Франция работят с РУСКО гориво, 36% от АЕЦ на САЩ-работят с РУСКО гориво и т.н.-пак сРУСКО гориво!!!! Специално за реакторите в България/естествено-РУСКИ/ от къде ще "долети ядрено гориво , че нещо не ми идва идея?????

Много просто, пак от Русия, само че с посредник Уестингхаус. Киро Тъпото вече ни го демонстрира с газта. Американския номер искат да се набутат като посредници във всичко, което купуваме. И да ни дерат кожите от гърба. Ако не са посредници, то ще са "финансови консултанти" Ако някой все още не е разбрал как държавата САЩ ни краде и рекетира. Вече се чудя, дали не е по-добре бързо да напуснем НАТО и да обявим спешно война на Русия. С ултиматум възможно най бързо да почне войната.

Баси малоумниците, Ами то по тази логика може да възложи да колите да минат и те на слънчеви панели само, обаче, ако го поискат ще ги мислят з алуди щото засягат чужди интереси, а сега засягат българските интереси със малоумните си фантазии

"От ГЕРБ посочиха, че липсата на диверсификация на ядреното гориво за АЕЦ застрашава енергетиката и цялата ни икономика" И защото това е тъй важен и рисков за нацията въпрос ,нека служебният кабинет да получи правомощията по въпроса и те да направят диверсификацията!? Макар да имаме избрани партии за НС и да сме в очакване на редовен кабинет. Е както са тръгнали защо не възложат на служебният кабинет да стане постоянен? И да бъдем президентска република след като за всичко ще разчитат на тях. Диверсификация или по скоро кодова дума за "пълно отказване от руските ресурси". А именно герб бяха против отказването от руският газ защото имаме договор за до края на годината. - реплика на Бойко през август месец. аххахах А въобще приложимо ли е американското гориво? А къде и как ще се съхранява отпадъчното гориво? Нека да позная! Дай да гласуваме промяната пък после да му мислим кое как и защо!?! Както обикновено се прави в България.

Ето малко как САЩ се отказва от бизнес с Русия: Вашингтон тайно призвал банки вести дела с отдельными российскими компаниями, — Bloomberg САЩ си работи с Русия и не им дреме. Отделно, производителят на Уран е Русия. Уестингхаус купува от тях уран, за да прави гориво. Няма как да продават по-евтино от руснаците. Диверсификация се прави, за да се получи конкуренция между продавачи и да избереш най-ниската цена. А ние ще търчим да купуваме в пъти по-скъпо гориво, за да сме се диверсифицирали? Че това е най-обикновена измама. Бртаво ГЕРБ, Браво Бойко! Санкции за Уестингхаус ще има ли?

Нормално! Когато е за икономиката на САщ всичко е позволено, но за другите НЕ може! Е миналата година докато упорито призоваваха ЕВропа да се откаже на секундата от руските ресурси, те си внасяха руски петрол. Цели 257 млн. варела руски петрол. Но за Европа не не, важно е да се откаже напълно защото Русия е много лоша нация и е враг на демокрацията. А такива като герб и всички от ЕП само гледат как да угаждат на Америка защото те са великата демокрация и се опитваме да ги достигнем. По простотия!!!!

И тук ще го напиша, защото е крайно време да се събудите масово. Докато вие се давкате тук "за" и "против", банкстерите не спират да работят. Четете Блумбърг! Повтарям - БЛУМБЪРГ, а не комсомолска правда! Цитат: "US Quietly Asks Banks to Keep Some Ties With Russia, Even as Congress Balks" Четете, бе, хора!!!

Сериозно ли има смелчаги, които биха си правили експерименти с ядрени реактори????? Тия ТРЯБВА да бъдат спрени преди да е станало късно!

Ликвидирахме тежката си и лека промишленост вкл.селското си стопанство ,за кефа на Запада ,членство в ЕС и за тъй обречената пазарна икономика.Съсипахме проекта АЕЦ,,Белене” и е време да съсипем АЕЦ,,Козлодуй”.Колективната отговорност на 240-те дупета -ти в бъдеще дали ще ще бъде санкционирана за колективната им безотговорност пред българите за съсипване на ядрената ни енергетика и за слугинското им държание пред евроатлантиците.Слугите никой не уважава ,нито свои нито чужди.Даже успехите ,надграждането в икономическо отношени след соца и достойсното държание на Чехия,Полша,Унгария,Румъния и др,бивши соц.страни не прави впечатление на нашите уличници политици.

поздравления за "ЩЩД", този код е подходящ за тях

- Кои ни управляват? - Все още комунистите, сър.

Хей, сър, спрете се с тези комунисти, не провидяхте ли вече, че Капиталът води света към свършек! Справки "Давос", "Римски форум"....

България не може да съществува без помощта и подкрепата на Майка Русия! Ако България се включи във войната на фашистите срещу Русия, АЕЦ Козлодуй ще бъде сред първите цели на руските ракети!

Мръсни доларджии и майка си ще продадете за пари по капиталистически

Направете АЕЦ Белене да работи с неруско гориво и да се конкурират с АЕЦ Козлодуй веднага ще си проличи кое е по-доброто.

Намери 30 млд.лв. и купувачи на продукцията и ми се обади да го построя..

Хубавото на атомната енергетика е, че е регулирана с международни закони и нашите ДЕБИЛИ (ДИР, няма да триеш, защото радиацията не признава цензура!!!) не могат да ги прескочат. За да сменим горивото, е нужно освен българската АЯР да се подпише, под доклада да се подпише и NEA. Отделно от това е нужно разрешение от Росатом и свързаните с него производители. С други думи - светът, понякога, има изклюючително добре работещи механизми за борба с политическия дебилизъм.

Те тия са вандали.. очаквам да го карат съвсем през просото.

Дори и дебили с вандалски наклонности като вадещия сополи от носа си по време на пленарно заседание и пипащия несъществуващи парапети не могат да преборят въпросните международни структури. Спокойно!

Защо? Не е ли по правилно пазара и експертите да определят горивото на.. забележете! ЯДРЕНАТА централа. Като са тръгнали да решават глупости, да вземат направо да кажат и от кого, какво и колко трябва да купим.. Аман от комисионери. Изтребители (на хартия разбира се) от сащ Оръжия на украйна. ЛНГ газ от САЩ, друг газ ако изобщо ползваме - Азербайджан.. в краен случай - Израел. Храна - германия, гърция турция Ябълки - полша Презервативи - малайзия Боклуци - китай и т.н.

Тъпунгери, хайде закривайте това сборище на глупаци и отивайте да си ЕПМ! И, хора, на следващите избори не гласувайте за цялата тази евроатлантическа пасмина! Ако ще, гласувайте за Йоло Денев, който макар и луд, пак по с акъла си от тези мръсни, продажни копелета!

"принципно Движението винаги е било против ядрената енергия." Така е. ДПС е не само против ядрената енергетика, То е и против България. Но защо и НС е против България.

Естествено, че е против.. Та нали турция строи АЕЦ до българската граница..

Президентът да наложи вето на тъпотиите на НС. Те са там единствено и само да блокират Русия, независимо това какви щети нанася върху България и бг гражданите. Диверсификация не значи да изключиш един от двамата възможни търговци на уран. Сега е моментът президентът да покаже грижа ли го е за България или го е грижа за поста му.

Лошото е че няма такива правомощия да налага вето на решенията на дупедатите, а само на приети от тях ''закони'' .Те точно това използват да си уредят нещата и да изпълнят задачите на менторите си с различни договорки и комбинации в НС да си гласуват някакви ''решения'' с които да задължават други да ги изпълняват, за да се позабършат като се размирише.

По каква сила тогава някой друг ще им изпълнява решенията, които не са закони? Значи решенията на дебелите в НС нямат никаква законова стойност и никой не е длъжен да им ги изпълнява.

Последния път, когато политици се намесиха в управлението на АЕЦ целия свят пострада

Ние редовите педераси така или иначе ползваме и заплащаме скъпия ток от ТЕЦ, ВЕЦ, фотоволтаични паркове и ветрогенератори, така че ми е все едно какво гориво ще сипват в АЕЦ-а, да му мислят прекупвачите.

Доколкото разбирам и както е писано в заглавието - важното е горивото да е НЕРУСКО!!! Ама вие на това ли му викате ДИВЕРСИФИКАЦИЯ бе???

Само си кривят душата с това "неруско".. да си кажат само от къде може да се пазарува и готово. Ебати диверсификация, пазари и чудо..

ОК, няма проблем... А АЕЦ Белене? Кога ще го направите?

Цялото НС, в пълен състав да заминава за Козлодуй. И да не се връщат, по никакъв повод, докато централата не поработи година-две с някое "алтернативно" ядрено гориво. Физиката, особено атомната физика не се интересува от политика... и грешките в тази област са много, ама МНОГО скъпи.

Ауууу и ако кабинета не изпълни възложените задачи от НС какво го чака?

Квиииии Кви Кви Квиииии

Тъпиииии Тъпи Тъпи Тъпиииии

Тия луди ли са!!!!!!!!!!!!! Искат да взривят АЕЦ! За какво се рави диверсификация. За да постигнеш по-ниска цена. Търсиш други продавачи. Но да сменяш купувача, и то да отидеш на по-висока цвена в пъти, това е БЕЗУМИЕ. Мисля, че ГЕРБ окончателно си подписа смъртната политическа присъда. Превърна се в антибългарска партия и я очаква съдбата на ДеБилите. Хора, не гласувайте за Антибългари. Тези са опасни за нас. Сега искат да си правят експерименти с АЕЦ. Има сертифицирано гориво, с което работи АЕЦ. Започнат ли да слагат американско, ако централата въобще не гръмне, за което дреме им на американците, то цената на тока ще скочи в пъти. Има такива разчети и то се знае. Аз не разбирам, това Народно събрание, има мнозинство от Дебили?

трябва да се помисли за "диверсификация" на политическата класа. Само с безскрупулни проститутки не става. Иначе е интересно какво ще се чини с цикъла на преработеното гориво? И това си има цена, и екологичен риск.

Точно и за това на никой не му пука. Русия приема отработеното гориво. Уестингхаус - не. На нашата малка територийка , ще си я правим склад за ядрени отпадъци. Отделно, всичко това струва пари. Май все по-належащо става прекратяване съществуването на това Народно Събраноие. Това вече е опасно за България. То работи против България. Да си ходи в САЩ, да работи за печалбите на американските корпорации. След простотиите за дарения на оръжие за Украйна, дето самите ние нямаме достатъчно и една граница не можем да опазим, това не е български парламент

Нашите глупаци наричани за по-кратко депутати за поредна седмица се занимават с неща от които нищо не разбират. Сега се опитват да ни натресат някаква компания за доставчик на ядрено гориво, която в близките години успя да фалира 3 пъти. Същата тази Уестингхаус няма нито един построен ядрен реактор в света - започна да строи 2-3 в Китай, не ги довърши защото няма технология за това, китайците ги изгониха и сами си построиха реакторите. Сега ние българите, явно като най-простото племе в света, ще искаме Уесингхаус да ни доставя ядрено гориво - само дето има няколко огромни проблема, застрашаващи националната ни сигурност. Това гориво е негодно за експлоатация в нашите реактори тип ВВЕР, трябва специална обработка, но и втози случай реакторите ще работят едва на 60% от мощността си. Трябва да си направим и площадка за съхранение на използваното гориво, което ще превърне част от страната ни в негодна за обитаване територия, просто бунище за ядрени боклуци. Надявам се КС да бъде сезиран и да спре поредната глупост, сътворена от глупаците в НС.

Стани, стани юнак балкански от сън дълбок се събуди, срещу народа отомански ти българите поведи! Че сълзи кървави пролива във робство милий наш народ; високо той ръце простира да го избави вишний бог! И тъй ний много претърпяхме, но стига толкоз да търпим, да бъдем пак, каквито бяхме, ил’ всинца да се изтребим. Докога, братя, да се губим? Защо да се не съберем? Така ли вечно ще се трудим и в робство всинца да измрем? Я вижте, братя, погледнете на ближните нам племена! От тях добър пример вземете как си прославят имена! Станете, братя, вий станете, начало покажете вий; и сабите си запашете, и помощ ще ви се яви. На помощ сърби, черногорци със радост ще се затекат, а и от север храбри руси тозчас ще да се появят. Догде е мъничка змията, елате да се съберем! С крака да й строшим главата, свободни да се назовем! Да стане лева наш балкански, от него вятър да повей, та полумесец отомански под тъмен облак затъмней! Да си развием знамената, да светне нашата земя, да си прославим имената, да гинат турски племена!

Най- обичам политици или адвокати да се изказват по технически теми.

Явно болшинството избранници в това НС са болни от кретенизъм. Но, пък може и да са открили залежи на такъв уран на Марс. Знае ли човек?

разбирай бойковци, кирчовци и прочее отсичат с какво ядрено гориво да се зарежда АЕЦ? това е ЖАЛКО и ОПАСНО.

Един MeltDown и реакторите на Козлодуй приключват завинаги. Но да не ви пука. То и без това тази централа вече не работи за българския народ.

Първи закон на джаджите: "Не пипай нещо, което работи!"

Значи АЕЦ го имат като стара кола, която може да премине на каквото и да е гориво? Колко лесно било? Днес руско, утре от другаде, след това на олио , защо не? Детска игра?

Време е да вземем сопите в ръце и да подпукаме с тях продажниците в народното събрание

Без директива от евросъюза до кенефа не може да се отиде. Ще спрем руското за да взимаме от краварите чифути. Голяма диверсификация, както е модерно да се казва сега.

Абе тези въобще знаят ли какво означава думата ДИВЕРСИФИКАЦИЯ!? Как замяната на зависимост от един доставчик към друг води до диверсификация? Абе простотия, простотия и олигофрения в този Парламент в тази дЪржава.

политиците са огледало на един народ.

айде оставаме и без ток...

... руско гориво ,досега го връщахме по договор в Русия.А отработеното неруско гориво къде?По мазетата на Евроидиотите ли?

От много години отработеното гориво НЕ се връща в Русия.

Само да питам лакеите от Партията на Войната какво разбират от ядрено гориво

най-мирния атом в мире!

Парламентът - сборище от предатели. Какво е горивото трябва да се определя от специалисти, а не на расистки принцип, онзи бил негър, другият евреин, а третият руснак. Обсъждани алтернативи звучат абсурдно. Уж американската Уестингхаус, която бил клон на Тошиба в САЩ. Дето им изгърмяха реакторите във Фукошима - категория на аварията като Чернобил. Дето пише, че обявили несъстоятелност - фалит. И по западни медии, че горивото им било много по-слабо от руското. Французите имат доста атомни централи, но не ги знам. Може да се окаже, че единственото годно гориво е руското. Това не е работа за политици.

Тия в парламента и политиците по света, освен да вредят и създават криза след криза, друго правят ли?