НС си гласува предизборна ваканция, опозицията: Искате да скриете от контрол кабинета на ГЕРБ

За да разпуснат постоянно действащия парламент за вота, депутатите от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС промениха Правилника на НС

Обратно в новината

Коментари - НС си гласува предизборна ваканция, опозицията: Искате да скриете от контрол кабинета на ГЕРБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ваканция, а ОСТАВКА. Народните представители от ТОВА НС, трябва да подадат оаставка т.е. да се саморазпуснат. Може да се регистритат в бюрата по труда, като безработни. Те нямат морално право(нисък рейтинг и невъзможност да излъчат правителство) да вземат каквито и да било решения. Не могат да контролират правителство, което не са избрали. Няма "коалиционно" споразумение за това мнозинство, то просто иска да получава заплати, да създава лобистки закони и да "разпределя порциите", като изземва паравомощията на изпълнителната власт. Служебното правителство има същите задължения както "редовното", но без работещ парламент. Обвиненията, че превишава правата си са "силно преувеличени", както и че президентът проявява правомощия извън КРБ. Той е избран с почти толкова гласове, колкото и "кнституционната сглобка"

Т.н. НС по инициатива на незнам си коя си партия и сглобка прие промени в Конституцията, според които м/у другото точно НС трябваше да контролира дейността на служебното правителство и с това уж да омаломощи президента. Сега обеаче същите тия "законотворци" ще са във ваканция по време на т.н. сужебно правителство, контролирано от НС. Това ако не е някакъв тъп виц, здраве му кажи.

" Народното събрание няма да работи по време на предизборната кампания" А заплатките шъ вървът ли, а. Ей, тъй за един престел питам, оти он е много проздт и мързелив, опс. срамежлив.

добре, че това ще е първото служебно правителство на герб в историята - не, че нещо, ала и малките деца не лъжат, чак толкова тъпо.

Няма вече да ходим за гъби. Дори да идем,ще намерим 30 минути да гласуваме срещу този уродлив Франкенщайн сглобен от САЩ... ПП,ДБ, ГЕРБ, ДПС!

как квичат копейките :) няма трибуна за изборите ахахахаха

Но нали това е демокрацията! Властта да е винаги готова да бъде питана и да отговаря за това което е направила и това което не е!? Бягат от отговорност и въпроси само тези които имат какво да скрият от нас избирателите!

Малоумник, България загива, на него само копейки му в главата! Поогледай се, помисли, нали и ти говориш български език и живееш на тази територия! Ама то заради такива като теб само територия и история ще остане! Докато гледате на съседа да му е зле, а не на теб да ти е добре...

Няма край тая мъка българска...

Ха ха, гласуваха си Конституция според която НС щяло да работи по време на избори и веднага след това обявяват че ще са ваканция ..... щото такова имат избори :) Абсолютни смешници!

Не искам ваканция, искам екшън ! Така е според новите промени на Конституцията !

Абе, доволен съм! Важното е, че е платено, стажът си върви, надницата не се губи. Извънредни, бонуси, комисии, левче по левче, евро по евро, ново джипче...Когато сме най-зле, все така да сме!

Явно си изкараха акъла от възможността да се дъвче евентуалната и неприятна, макар и мъртвородена и юридически нищожна възможност за вот на недоверие на правителството. Естествено тази " ваканция" всеки момент може да бъде спешно прекратена , но по тема по- безобидна и по изгодна за мекеретата , паразитиращи върху гърба на народа си. Само дето всички изказвания на " протестиращите партии" все още са на действащи народни избраници и имат много по-голяма тежест в " демократичната общност". А и Президента ако почне да пее " Кво каза?" и " Аргументирайте се , пичове" и "В името на честността и морала и за благото на свидния ми народ- аз кура ще си отрежа , ама туй няма да го подпиша!"- нима ще настъпи Апокалипсис ? Хайде- хайде- все същото блато ще си остане. Не ми казвайте че изборите ще се провалят ако Вълнистия и Текезесаря не са министри.

Безочливоста и алчноста в това НС е огромна !!! След "изборите" ще имаме 2 Нар. събрания!?!?!???? Толкова са прозрачи и прости че ги е страх да не пропуснат някоя и друга тлъста пара !! И това ми било "народни избранници"!!!!! Дано НЕ влезат през прага на НС подобни ДЕБИЛИ ?!???

Нашия обор доказа че чеп за зеле вече не става. Не работи за народа, изпълнява атлантически ценности и законодателно легализира организираната престъпност у нас..Последните скандали с джуджета, нотариуси, фашистки клубове, секретари на МВР са доказателство за това. Пословично е заключението на прокуркурата ни за разследването за златните ни мини . Всички договори и анекси са в ущърб на народа Български, но виновни няма...Тогава защо ни е народен обор, каква е тая прокуратура, къде е съда или всички те защитават атлантически ценности... Българите не са идиоти, приетите и насадени атлантически ценности ги правят такива...

В кабинета има 3 министъра на Денков и нито един министър на ГЕРБ, така че кабинетът е по-скоро на ПП.

Жалка история...

Нали трябваше да има постоянно действащ парламент, защото българия била парламентарна република? Затова промениха конституцията чак. Сега вече България спря ли да бъде парламентарна република?

Само преди няколко месеца същите промениха Конституцията и оставиха НС да работи и по време на служебните кабинети! Сега гласуват, да НЕ работи! Поредната недомислица в Конституцията от аматьорите! То не случайно се разпускаше НС при провеждане на нови избори!

sten

Какво смятате за управлението и безчинствата на Новата ТРОЙНА коалиция - ГЕРБ-СДС_ДПС? Навремето Оревахте Орталъка, ваканцувахте близо година, бяхте умни и красиви! А сега тъпи ли сте? Тъпи сте. Че и ви излизат във ваканция, когато държавата така го е закъсала по всички параграфи!

Единствената полза от това да се надговаряш с хората е да провериш колко са глупави и каква е мярката им на търпимост. Надговарянето е чисто губене на време. По подобен начин стоят нещата и при пишенето на постове във форумите. За съжаление и аз правех такива грешки, но вече това няма да се случи повече.

Само Виновните се крият от парламентарен контрол! Очевадно е че сглобените от САЩ и Великобритания в мръсна Сглобка ГЕРБ, ПП,СБ и ДПС ...Имат какво да Крият!!! Преди изборите. Искат българите да не знаят или да не гласуват! Ще направим обратното и ще гласуваме срещу Виновниците-Сглобката!

Какво се правят на ударени опозицията.Когато Радев съставяше служебни кабинети бяха доволни че в тях бяха и Янаки Стоилов и Весела Лечева и малкия Кацамун.Сега скачат за да не ги забравят техните избиратели.

Изроди долни.

то излезе така: Аз ще си копам на градината , а народа ще ми плаща. По-голяма наглост няма по света.

цяла България знае, че този кабинет е на обръчите от фирми на гумен радев дпс и герб. обрачите от институции който ограбват данъците на Българите

Ако ти и пациента на съседното до теб легло в клиниката по присхиатрия се имате за цяла България, значи ок... така да бъде. Ама след вижитацията да не се имате за Наполеон и Гаргамел??

"Чудесни" хора ни управляват. Гласуваха да не разпускат парламента при служебно правителство, за да нямат прекъсване на заплатите. Сега си гласуват ваканция за да взимат заплати без да правят нищо.

Няма да работят, но заплатката върви. И аз така искам.