Ново обвинение срещу шефа на "ТАД груп" заради хакерската атака

Това е абсурдно, има само подозрения за намерения, заявиха адвокатите на бизнесмена

Обратно в новината

Коментари - Ново обвинение срещу шефа на "ТАД груп" заради хакерската атака | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, поредните прокурорски обвинения - недоразумения. Камерите - ако в компютърна фирма, босът иска да знае какво правят подчинените му на компютрите си, камерите са последното и най-нефелно нещо, което ще използва. Има се достатъчно софуеър по въпроса. Изнудвал ги бил - това е доста спорно. И би могло да бъде вярно само и единствено ако е отишъл при някоя фирма и им е заявил, че е хакнал системите им и ако не му платят (възложат поръчка) ще пусне информацията в интернет. И точно това изключително трудно би могло да се докаже в съда - трябва да е пълен идиот ако го е правил документирано. Като цяло, прокурорите явно не са запознати с интернет и киберсигурността, поради което инструкциите савани на "свидетелите" какво да говорят са доста смешни.

На ГЕРБАВИТЕ някой вярва ли още???

Ще го държат да изборите, а после ще платим дружно с данъците обезщетенията. Вместо да го немат да им закърпи дупките по мутимилионните проекти, които Гробарите изпапкаха.

Просто трябва да се създадат такива условия, че десетина години да бъде разтоварен от необходимостта да плаща осветление и отопление .... а бе всичко да му е безплатно и спането в една и съща стая, като разходките и уважението от подобните нему да са по график!

Ако не са били ТАД груп, то щеше да е някой друг, при положение, че НАП не са защитили личните данни на всички българи, вината на ТАД груп е единствено, че са ги разпространили, вместо да докладват за пробойните, където трябва. Шефчето им хич да не се прави на патриот! А съответните управленски нива в НАП са за доживотна.

Ма мното сте тъпи това троловете

Ами погледнете се в огледалото за да разберете как описвате именно себе си...

Прибраха го заради хакването на НАП, НООО - там нещо доказателствата явно издишат. Сега - задържат го, ЗАЩОТО ГО ПОДОЗИРАТ, ЧЕ ИЗНУДВАЛ НЯКАКВИ КОМПАНИИ! Е, НЯМА ОПЛАКВАНИЯ ОТ ВЪПРОСНИТЕ ФИРМИ, НО - ЩЕ ГО ПОДЪРЖИМ ОЩЕ МАЛКО ЗА ДА ОПРАВДАЕМ ТОТАЛНАТА КИБЕР НЕСИГУРНОСТ В БЪЛГАРИЯ! Между другото - момчето се е пообъркало и за адвокат взело Ина Лулчева, която от 10-15 години се знае - чеп за зеле не става от нея! И като я гледам какви глупости дрънка - тоя ще откара още няколко месеца в ареста...

Ами, карал е служителите да се упражняват. Все пак дейността им е особена. Ако са намерили уязвимост, пропуските са ба съответните фирми, които не са защитили данните.

Някой от властта е замесен, иначе откъде тази хиперактивност от следствието?! Колосални престъпници ги отлагат и пускат и влачат , а в този случай много усърдие хвърлят, направо са подозрителни тези напъни.

Не се е информирал и се е опитал да изнудва не когото трябва. Съответно - застигнало го е китайско проклятие - да попадне в полезрението на властта.

Кад - тад, казано на сръбски! Само да е наказан!! Нека му)!

Е, според свидетел този не беше ли казал изчакайте 14 дена и ако не се обади му пускаме данните в нета, но не преди това защото по закон имал 14 дена?! Аз не знам кой закон да освобождава от отговорност някой злоупотребил с чужди данни!? Явно този си е писал и законите сам за собствено морално успокоение. Такова нещо задължение да пазиш чужди данни 14 дена, а след това да може на воля да правиш каквото искаш с тях не ми е известен! Но иначе само това изречение е достатъчно за да се види какви са ги вършели!

егати и свидетеля, дори едно чистосърдечно не знае как се прави.

Митьо Очите нямал камери в офиса и ето сега е на свобода.

Някой тук разбра ли в какво всъщност прокуратурата в крайна сметка обвинява този? Защото има явно противоречие в двете обвинения - едно е да подстрекаваш (за нещо, за престъпление), друго е да си изпълнител, или да си извършител, лидер на ОПГ! “Ново обвинение беше повдигнато на шефа на "ТАД груп" Иван Тодоров, който е в ареста заради хакерската атака срещу НАП. Досега той беше обвинен в подбудителство към кибертероризъм. ===== Прокуратурата обаче обвини бизнесмена и като организатор на престъпна група, създадена с користна цел. ..” ======= Получава се както винаги при прокуратурата - гръмват в пресата с едни обвинения, явно за пред хората и да видят реакциите, дали ше минат, после в хода на нещата ги променят и подменят, докато някак си донагласят що годе нещата за пред съда... Спомнете си при Иванчева с какви гръмки обвинения излязоха, как била корумпирана и искала милион, как била взела и броила патите и те я били заловили и имали много к категорични доказателства, самопохвалиха се за добрата работа пл събирането им,... и ... после всичкк се оказа балони!!! Ясно е, че ако има престъпкения те трябва да бъдат адекватно разследвани, адресирани и санкционирани, но тази прокуратура очевадно не го прави, не преследва най-големите престъпници, вкл. някои анигнатички и всеизвестни, а се занимава с поръчкови акции срещу неудобни на нея и властта!!!

" За да ги следи изкъсо, Тодоров наредил камерите в офиса да гледат в компютрите на подчинените си." Това прокуратурата как го разбра? Както разбра за хакнатите пръскачки пред парламента?

иззе записите и ги прегледа. имало и за слушане...

Да ама не... по законния ред което ги прави негодни за пред съда... Въпросче: поредната издънка на прокуратурата дали е случайна, или си е проста некадърност а може би си знаят че нямат доказателства и послъгват;)

Българската прокуратура разследва - "Бандата на Русофилите"!

Дирниците, що не покажите протестите против Гешев във Варна. Или тиквата е наредил така а? ПРОДАЖНИЦИ

Да целува ръката и ще го оправим някак предизборно.

Тъп комуноиден трол. Нямате никакъв инстинкт за самосъхранение! Мазохистично ви харесва да се самоунищожавате и да повличате другите във вашата клоака! Вие ще заличите БЪлгария, а след това пак ще се хилите от дупката на кенефа си ехидно, задавени в собствените си вонящи говна!

Пич, успокой се. Всеки може тук да ползва какъвто си иска ник и да се бъзика. Не вземай всичко навътре че ще трябва да увеличиш лекарствата

Голям майтап - да те хванат благодарение на собствените ти камери, с които си следиш персонала - мухахахахаха, квичете тролове вашия човек си заслужава да го съдят

2019-09-12 18:39:16 !!! (нерегистриран) В раболепието си към социализма, Путьо, зеления чорап, крушовската биволица и т.н., булгаританските комунделни отпадъци са готови да защитават мутри, престъпници, да ги мачкат, да бъдат вечни роби, да се кланят на господари , да им крадат данните, да се гаврят с тях, да ги тъпчат, да ги крадат!!! ====== За съжаление вие сте напълно прав--------

В кауша, не сме руска република. Браво на прокуратура

А не сме, а що съдят само неудобните на властта, а убийците и наркопласьорите на улицата..??!?

Думнете го 20 год...нека пак да хаква НАП

Какво да му хакват на НАП? Той си беше разграден двор. Съборил им несъществуващия плет на овчарите.

А някой шеф в НАП, който нищо не върши, няма ли да накажат?

В раболепието си към социализма, Путьо, зеления чорап, крушовската биволица и т.н., булгаританските комунделни отпадъци са готови да защитават мутри, престъпници, да ги мачкат, да бъдат вечни роби, да се кланят на господари , да им крадат данните, да се гаврят с тях, да ги тъпчат, да ги крадат!!! Какъв червен боклук, какъв прост матриял! Липсва елементарно мислене. С този матриял може да достигнеш само дъното. Повръща ми се как защитава тази варненска мутра, забогатяла от техните пари. Мизерници!

Руски шпиони, били хакери де се почернили, Президент Троянски кон...България XXI век

Предизборната истерия продължава. Кой им се вързва на салатите не знам.

Прокуроската Порнография на Гербавите съвсем издиша вече

Тоя ши отнесе плувката...как са репчиха адвокатите му/еля онова циганче/, ся взеха са кротват Тоя колко поразии е направил, бял хакер а...хахааа Тоя треба му забранят да пътува в Европа

Що не си гледаш прелката?

тИ НА ПРАБАБА ТИ ли баеш?

И преди, и сега, Гешев значи Свобода! Гешев е съвремения Левски!

Ябаа верно ли? Даже по-голям от Бойко?

Абе, Митьо очите може и да не ръководи престъпна група, но този със сигурност да!

От прокуратурата като Мечо Пух действат, колкото повече.....

А бе Гешев, дай по-сериозно - обвини го в шпионаж, това хем работи, хем е модерно, хем има вече и прецедент.

Истинските престъпници са в прокуратурата, а не в частния сектор, който представлява големи международни компании на българския пазар. Замислете се, ако можете - вие лично бихте ли се вкарали в приключение с изнудване на този и онзи, ако имате верига за бързо хранене с маса обекти в страната и огромни обороти от дейността? Ще идете с един хакер на една маса на по кафенце да обсъждате хакването на някой-си?! Глупости на търкалета!

Ха! ти си бил и глупак

Съсипаха бизнеса на човека. Няма вид на престъпник. Прокуратура няма такова нещо .

Първият коьорфишек не мина... та да пробваме още веднъж;)

Ла.но.

Аз не съм правителствен трол и не взимам парче пица и 20 лв да се напия накрая на деня, за да браня властта и цацаратурата.

физиономията му го уличава че е мръсно копеле.е какви българи има,юнаци,е с какво се занимават и после как да сме единни ,да се развиваме,,като това гледа да рекетира,съботира,и нищо ценностно няма в него,нито българско,нито европейско,нищо...прогнило,деградирало,мутризирало същество,за пари майка,деца,жена ,,,,всичко би предало,,

Как пък разбра какъв бил бе ? Ти голям профайлър се извъди ! Човекът има бизнес, работни места, а ти - пенсионер нещастен !

Много интересно твоята физиономия в какво те уличава? Сигурно не си за гледане с тоя злобарски нрав.

Докога ще търпим тези самозабравили се , загубили задравия разум изроди от ГЕРП ?!?!!

Още 1-2 мандата.

Както върви работата,... Гешев скоро ще повдигне обвинение на целия Български народ, за това, че е беден, лъган и ограбен !! ;)

Не, бе, че вече не иска да е изброените..... Никой не праща прокурори и милиция ако си удобен.....

Предизборно ще да раздухват манипулациите си ама когато стигнат до края ще са се наврели в миша дупка за да не обясняват поредния си резил и да не ги накат хората най накрая да си плащат обещетенията от личния си джоб....

Този още не е обяснил как и защо има личните данни на половин България. Нови обвинения не са нужни. И старите стигат да се започнае с бай Ставри и източното крило.

Само че медиите на боко пуснаха личните данни на хората вместо да предадът имейлите на институциите дето проспаха и това...

Мога да изброя поне 5 медии на БСП и поне 10 на ДПС. Кои са тези на Бойко?

са тези дето искаш да ги припишеш на другите-)

Дирници, не ви ли е срам да се наредите до пиг и близ? Да не отразите изобщо протеста на гражданите срещу Шайката на Дебелаците и Гештапо?!

Това същият протест, за който Иванчева даваше 40 бона, а във Фейса предлагаха по 30 лева ли е?

Ти що не си при колегите си да вика "И преди и сега, Гешев значи свобода"? Или да внасяш сигнал за преврат с петното ис сина му под камерата и микрофона на недялко пикльото?

Тоз гешев протестират срещу него пък той свърши за две седмицаи повече работа от другите прокурори за 20 години

И ква работа точно свърши? Някой осъден има ли? Или пак ще викаме на пушилките и имитациите "работа". Не ги ядем ние доматите с колците!

И каква работа свърши кралският глашатай ? Сливи за смет е всичко . Знаеш ли колко дела ще има в Страсбург после - спечелени и платени от мен и теб ! Това ще бъде първият главен прокурор свален предсрочно от власт !

и аз съм щастлив че има такива прокурори;)

:) Просто чакам, кога ще му предявят обвинение в шпионаж - хакерски атаки по задачи от руските спец.служби. А междувременно очаквам, че за да бъдат избегнати хакерски атаки по време на местните избори, ЦИК да обяви резултатите от тях поне 1-2 дни преди провеждането им. :)))

На всяка цена искат да го задържат в ареста. Ще вадят обвинения едно след друго, няма значение какви, само и само да не излезе. Ако беше убил някого щеше да се размине с условна присъда и отдавана щеше да си щъка навън, но нали беше използван за да се замаже скандала, сега ще го държат в ареста, за да не лъсне цялата безпомощност на държавата като излезе.

Щрак!

Преди повече от 10 години въпросното лице - И.Т. беше администратор на един ловен ( първият голям ) форум, по информация беше и собственик. Много добронамерени потребители се оказаха с хакнати имейли . В това число и моя милост. Първо си мислех, че съм случайна жертва на хакер, но в последствие разбрах за много колеги ловци - регистрирани там . Достигна информация, че е имал достъп до пароли, лични съобщения и.т.н. С други думи да не се прави на вода ненапита - има си опита от години !

Ти си вода изпита„

Грешката му е ,че е вярвал ,че в България има правосъдие и се върна в България .

Грешката му е, че е вярвал, че поръчителите ще го оттърват.

Грешката му е, че си е повярвал повече отколкото трябва ! Каза ли са му да се върне, че всичко е ток. Е ток е ама трифазен :)