US учени откриха метод за изкуствена фотосинтеза

Американски учени откриха начин да предизвикват изкуствена фотосинтеза с нов синтетичен материал.

Обратно в новината

Коментари - US учени откриха метод за изкуствена фотосинтеза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хаха, интересно никъде не виждам новия метод да произвежда КИСЛОРОД, само "безопасни органични съединения". И кво ше дишаме ние хората? Глюкоза? ГолЕмо откритие са открили тия откриватели

Като оня дет дума, че "Бански старец" значи "олд ман фром банско" е. Тва от някой от придоврните химици дет ги въртят за министри ли е?

Откритието от научна гледна точка е интересно. Но ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВЪЗДУХА е икономически НЕИЗГОДНО. - Количествено - колко ще струва алтернативата на едно дърво? - В глобален аспект - дървета се сеят в поясите, в които могат да растат. Въздушните течения и циркулацията са от планетарен аспект. - За малки пространства (космически кораби) какво е КПД-то спрямо химическите методи на очистване? Както казах - интересно, но безполезно ... освен за усвояване на грантове и правене на печалба.

Se taia

А ако решат да променят цели планети с този метод (в случая визирам Венера)? Дали е изгодно, или не, ще го решат бизнесмените ;), а не Ганьо от село, който няма никакъв принос към науката.

А .фото. от къде? ? Че слънцето грее малко ли ?

Процесът на фотосинтеза в растителният свят е шедьовър на инженерната мисъл. Хората могат наблюдават великите творения на нашият Създател и да се учат на наука от Него. И да Му благодарят за всичко.

Американския учен Фернандо Ромо ... Американския учен Вернер фон Браун ... А българския учен Бай Мангал откри магнитното привличане към метали, книжни пари и някои други мат'риали, както и към всички видове социални помощи и органическото отлъскване ккъм работа, задължения, данъци, закони и т.н.

Бате, не мъ величай ! Ша земат да ми дадет Нобелова награда, и.. ша съ чуда кво да я права ! A и братчедите ша ми разбиЙт колибата да я търсат .

Супер откритие, лошото е, че корпорациите нямат никакъв интерес от евтин и независим добив или преработка на енергия, което пък значи, че едва ли това научно достижение ще добие масово приложение в следващите 30 - 40 години.

Това не е за добив на енергия, а за пречистване на въздуха. И никой не се интересува от мнението на корпорациите. Или ще обвиниш Китай, Северна Корея и там който се сетиш за подвластен на някакви имагинерни корпорации?

Не е вярно, самият процес на фотосинтезата го измислих аз! Руската фотосинтеза - най-фотосинтезиращата фотосинтеза! Също като неграмотния, но буден и природно интелигентен колега мужик - Михаил Вадой, който измисли водата!

z6to pak se zaqdohte s Rusnatsite ?!!!!!!

Виж какво са измислили хората. А руснаците: С300, С400, Армата, Булава, Топол, Сатани, Искандер, Су, Му, МиГ и други подобни полезни за цялото човечество неща.

Виж първия пост, а и всеки следващ на Гордия путлерастки неандерталец и ще разбереш, ако наистина искаш да разбереш

пак ли се нервира бе, несоразвито соросче??

Ей, измислил го руснака....

задокеанските говеда не могат да забранят имиграцията в кочината си, щото един умен местен няма. Всички УМНИ са пришълци от Европа и Азия, а говедата печатат пари и им плащат.

Ами що не печатат и мурзилките ако беше толкова лесно, че и при тях да идват кухак. А да забравих, че нямат дори свестни пътища в Путлеристан, ха ха.

Тази червена маймуна се е научила и да пише,ха ха ха.

..Може и да е бе ..

80% от американските нобелови лауреати са родени в САЩ, а инак 95% нобеловите лауреати са Американци. Т.е 80% т 95% са "чисти" американци. Така че гордите азиатски путлерасти можете само да се пръскате от яд и злоба,

Може и да са родени при говедата, но не са американци. Паплач, събрана от Мексико, Китай, Англия, Испания, Германия, България, Израел, Афганистан, Пакистан, Индия, цяла Африка, Полша, Русия, Украйна и МАЙНА!!!

Като научно постижение наистина впечатлява.Но вместо искуствени гори от пластмаса не е ли по добре просто да се засаждат истински дървета, които ще вършат точно същата работа?

Къде в космоса ли? Или в пустинята? Или в градовете? Или по полетата нарастващи с изсичането на гори, заради нарастващо население?

то и вместо улични лампи да вземат да развъждат светулки, а?

Прав си! И да чакаме да дойде лятото за да дишаме. През зимата и есента ще задържаме дъх.

Баба ми всеки ден я преоткрива фотосинтезата в двора до къщата на село. Едни памодори,едни зелки и пипери благодарение на фотосинтедзата!

Какво е това "памодори".

Две червени черита в меко, топло пликче. ..!?

jingiby

Имената на шефовете на научния екип Урибе и Робо говорят, че и двамата вероятно не са американци, а кадърни учени привлечени от щатски университет. Явно и двамата са си свършили работата и са извършили очаквания научен пробив. Що се касае до писаниците на мурзилажа в коментарите към статията, обясняващи колко нищожно е откритие! Да помнят, че Путин обеща да забрани интернет. Добре е сами да се откажат от това американско изобретение...

и баща ти е путин

Абсолютен мурзилаж е тоя. С родители селяни от АОНСУ лапали комунистическия до последно. Лекето им сега се чуди как да се нагоди, но все не може да уцели ваксата.

ти цру шпионин ли си, къв си тука из дира целодневно? а може и да си просто пациент в карлуково?

Това е типична грешка за мурзилажа под американци да разбират само такива с английски имена. Америка е световен конгломерат и тези с британки корени са под 1/4 от населението. Примерно латиносите са над 50 милион, китайците над 10 милиона и т,н,

Писаниците на путинопитеците под тази статия доказват твърдението, че са наистина пещерни комунисти. Две стъпала по-ниско в еволюцията от орангутаните.

Хапвай хапвай...! Да ти е сладко!

Тъпи американци, продължават да снабдяват другите човеци с нови технологии, а в отговор ще получат още повече омраза.

Нови технологии? ВСИЧКИ държави разработват нови технологии. Но не всички държави бомбардират суверенни държави, щото им е кеф!!

Суверенни държави? Тъпунгер, кои са тия, че не се сещам. Ако говориш за тези които избиват собствения си народ си се объркал за суверенноста.

Тиквенико, огледай се в скапаното си жилище, и виж дали имаш някой уред, който не е измислен от американци!

Откритието е интересно, НО: Колко ще струва за да се замести едно голямо дърво ... не е ли по-добре да се изхарчат същите пари за засаждането на няколко хиляди дървета? Ааа забравих, от саденето на дървета КОРПОРАЦИЯТА НЕ ПЕЧЕЛИ!

Ако развитието на човечеството зависеше от такива като тебе, хората щяха да чукат камъни в пещерата все още.

Не пречи точно ти и сега да ги чукаш в някоя кариера за павета. Ще си и начист въздух а ако е навитоша и с южно изложение сдуханяко.

Градовете растат. Хората се увеличават. Нуждата от полета за земеделие растат, а местата за садене намаляват. Добре е да има такива технологии. Примерно в пустините отглеждането на дърво е доста по трудно от разпъването на палатка от такъв материал. В Космоса също е трудно да се отглеждат дървета и т.н.

Остава и телекинезата да измислят,и да си пратят оня с перуката направо на марс.

учените в америка са прост слугинаж на капиталистите. всичките им открития никога не стигат до хората, защото типично за простия, алчен капиталистически гъз е да слага космически цени на всички новооткрития на платените от него учЕните, с което автоматични праща тия открития в небитието

Да позная ли? Това си го написал на руски народен компютър "Сметало" в руския народен интернет "Сеть".

Това със сметалото ми хареса. Остави братле тези циментови русофилски кратуни, от тях и чаша за вино не става като при Крум. Само да ви кажа на всички русогъзоблизци, че САЩ и Великобритания са двете основни държави в света, виновни за това всички вие да сте доживели до 2 годишна възраст. Не съм чувал за руска ваксина. Та толкова за писанките за капиталиста и откритията на по - горния мало*мник.

Че компютърът не е измислен от американец А ОТ ЕВРОПЕЙЦИ, тъпак!!

Тъпунгер, точно при капиталистите всички отрития отиват при хората. Затова пишеш на компщтър, говориш по GSM, гледаш телевизия, слушаш радио, пътуваш с метро или кола, ползваш пералня , печка, съдомиялна, хладилник, климатик и т.н. Верно с тях не стреляш и не убиваш, ама за това си има учени не капиталисти.

А е толкова по лесно да използваме природните сили! Засади едно дърво и си готов! 7 милиардно население,по едно дръвче -Една нова амазония!

Аха и къде това? Те Амазония изсичат за нови обработваеми площи, ама ти явно си наясно къде да се посадят. А и кой те е спрял. Посади поне 1 дърво.

И да чакаме да дойде лятото за да дишаме. През зимата и есента ще задържаме дъх. Май не е толкова лесно, а?

А ние пък открихме катедрален храм.

"Сред материалите, които поглъщат енергия от видимия спектър на естествената светлина - от виолетово до червено, са платината, реният и иридият. За съжаление те са редки и скъпи. Новият композитен материал на екипа на Урибе-Робо използва титан и поглъща синята светлина." т.е. нищо не са направили. В спектъра на Слънцето преобладава червената светлина.

Т.е ти си тъп горд азиатски неандерталец. То си пише в статията - материала поглъща достатъчно светлина и получава достатъчно енергия за да разгради въглеродния двуокис без да е нужно внасяне на допълнителна електроенергия. Вярно не са руски учени, но за разлика от тях са успели ... естествено както винаги става в науката и прогреса.

бушитата го откриха отдавна, казва се Бояришник

Т.е. Горд Европеецо всички тук ние много съжаляваме, че топката не е в научното поле на пияните рашки, ама това не е от вчера, а винаги е било така, какво да направим, SORRY. Апропо ти какво откри днес, освен големите кафяви парчета, които си снесъл в тоалетната си чиния.

Ами открил е, че си се докопал до кафявите парчета и вече си ги изял, без да благодариш...

Ти мислиш, че този знае, какво е "тоалетна чиния"? :))) Добродушно, но наивно от твоя страна!

Тримцата, писали по-горе, явно въобще не схващат, какво е спектър... ;-)

Тъпунгери сте вие двамцата с гордия путлераст. Слънцето се класифицира по своя спектрален клас като G2V, като често се описва неформално като жълто джудже, защото видимото му излъчване е най-силно в жълто-зелената част на спектъра и защото, макар че цветът му е бял, от повърхността на Земята то обикновено изглежда жълто, заради разсейването на синята светлина в атмосферата.