При три нарушения ще отнемат шофьорската книжка

Проекти за нов Закон за движение по пътищата залагат сериозни наказания за пътни нарушения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

зарязвам жилетката и се качвам на колата че по лесно.......

Всичко е супер, само дистанциите не са малко дебилни. Навсякъде по дебелите книги се казва, че дистанцията не се измерва в метри а в секунди. Минималната дистанция се трябва да е на минимум 3сек от предният.

"Велосипедистите вече ще са длъжни да се движат с каска и светлоотразителна жилетка по всяко време," хахаха гадните велосипедисти да го духат хахаха лятото с тия жилетки пластмасовите ще се потят като свине хахахаха

Как 60 70 метра дистанция. Защо? На всеки автомобил пише вече в характеристиките спиране от 100 до 0 - обикновено е 40 метра грубо. На стар автомобил е 60 примерно. За какъв чеп на магистралата да спазваш един футболен терен разстояние, де не би някой депутат или тарикат да е паркирал в най-лява лента?

брат то проблема не е само това. Някой от " умните " трябва да обясни как точно да определим това разтояние на полеви условия ще трябва да наемам някой да тича пред колата с ролетка и да мери в реално време как какво разтояние съм пред превозното средство пред мен

Промените звучат добре, като повечето ни закони - да видим какще бъдат реализирани. Защото на идеи и планиране, цена нямаме, при реализирането и изпълнениетовсе се дъним.

Изобщо не са ок, в България законите се правят за да не се спазват и когато държавата реши да може да глобява. Доста по ефективно би било да се стимулират шофьорите да спазват правилата, а не да се стимулират да се оглеждат за полицаи и тогава да намалят.

А бе хора вече и сред богопомазаните си личи липса на кадри които да разполагат с мозък в главата. Дир-а може ли да обясните за жилетките на велосипедистите? Вие пишете по всяко време на денонощието а на 5 други места пишат " Жилетка и каска в тъмната част на денят на извънградски път " Тъ да попитам как лятото при 40 градуса докато си движа в велосипеда по тротоара или вело-алеята ще ме глоби някой затова че нямам каска или жилетка ? В светлата част на денят ще нося жилетка сякаш без жилетка ще съм невидим хахаха идиотия?! А бе да попитам още някой дали знае жилетки XXXXXL ще има ли през есента и зимата когато няма сняг и е сухо че ще ми е трудно да я сложа върху зимното яке т.е ще ми трябват 2 жилетки...една за зимата и една за лятото?! Зимната ще има ли подплата нещо поне да топли ? :)

Това с отнемането на правоспособността май го няма никъде. Вярно е че в големите градове е пълно с тарикати , но ако само се потрудят и започнат да си събират глобите за неправилно пресичане или изобщо за нарушенията , ще е доста по дисциплиниращо от това да се отнема правоспособност. Така пълнят джобовете не на държавата. С отнемането на правоспособност, показвате колко е провалена системата за даване на правоспособност, но вие отново ги вкарвате в тази система. Някак си е ... ненормална идеята.

Поредната тъпня, като оная с фаровете... Колко намаляха ПТП-тата от това, ме караме и денем и нощем с включени светлини. Аман от нещастници с власт ей....

А кога ще наложим солени глоби и на стадото пешеходци, които се щурат безцелно насам натам и пресичат, където им скимне?

.... излизам на магистралата и усещам, че не мога да вдигна повече от 60!! Направо минавам в аварийната лента, защото на магистрала с 60 е страшно. Оказва се, че ми е блокирало дясното колело, но спирам чак на бензиностанция петрол и обръщам чак на майната си за София... До тогава спирачните челюсти отпускат и се движа по- добре, но опасността от пълно блокиране стои... Е, кой ще ми каже, че не трябва да шофирам в аварийната лента? Ако не бях влязъл щях да съм опасност за движението. Повредата наложи да пътувам с друга кола, но ако бях хванат някой щеше да води това за тежко нарушение, защото колата ми се движеше!! Е, аз бедствах ли или бях в нарушение? За какво искате да служи аварийната лента? За ревю на посетителите на телевизиите ли? Явно някой педал иска да вземе парички за законови промени- срамота е!

Спираш в аварийната лента, включваш аварийките, слагаш триъгълника на 100 метра и викаш пътна помощ да те извози до най-близкия сервиз. Аварийната лента служи точно за това

аф

Браво иди.ти ! Пак ударихте световния тъпомер . Искам да видя как се спазва дистанция от 40-60 метра на Цариградско шосе . Навсякъде по света достанцията се определя според скоростта и пътните условия . Че то при това, което искате да предложите, направо вземете книжката на всеки, защото само при тази глупост с дистанцията, всеки шофьор ще е с три нарушения още в първия час шофиране .

все пак трябва да се спазва. Ако на този пред теб му изскочи нещо и натисне рязко спирачките?

Това е БГ реалността...селски пъдари правят закони по мутренската си логика...моем - че те бием...законотворци - биячи докага неуки, незнаещи и самозаблудили се в собстеното си опиянение от голямата "сопа" която са докопали по случайност, колко са велики ... едни модерени пъдари - нагли и с мозък колкото на селски бияч, ще мъчат и маскарят и дамгосват една цяла нация като престъпници. Оня Стратиев... и един нагъл мазник с мустачки дето изведнъж стана експерт по траспорта...жалка пародия отново БГ стандарт ...това са едни човекоомразни хора, малки хорица, които се интересуват да бъдат забелязани и опияняващи се от власта, която им падна от небето, ей така...докога хората трябва да търпят да ги превръщат в престъпници без вина...и сега ако хората не протестират значи съвсем ни взеха страха... Само някои без мозък може да измисли 70 метра, но така се прави...биеш хората...тях ги е страх и не си надигат много, много главата и да задават въпроси защо няма една ( истинска ) магистрала, и кои откраднаха милиардите, ето така се прави за да се държи населението в подчинение ...има и на Запад такива неща...но там е 2 сек на магистрала...приблизително, защото ти не си машина за да го измериш точно...т.е. реално няма повече от 10-15 м. между колите, защото е невъзможно 60-70м...как знам ли...вярвам всички ги знаем тия работи..от опит... И на запад за много строги законите...но не така човекоомразни като ги правят ония нашенските пъдари в БГ...тука се мисли и за хората, а не някои да се бие по гърдите...вижте ме мене какъв съм велик. И оня от МВР...ще купят апаратура да мерят, а кои че плаща,а ...може хората да не искат да им се хварлят парите за да може гупендери с власт да ги тероризират плюс и без това мизерното им съществуване..

ami 2 sekundi pri 120 kilometra v chas sa si 67 metra... za drugoto - ne sporia.

Въпросът е кога лицето Алекси Стратиев ще отиде в заслужена пенсия. Анализи няма и не се правят на база статистиката на КАТ. Ако беше така, изобщо нямаше да се обръща внимание на т.нар. "превишена скорост". Според статистиката на КАТ: - под 1% от жертвите са в ПТП поради превишена скорост. - близо 50% от жертвите са в ПТП поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост. Ерго, докато КАТ не се заеме със способността на шофьорите да съобразяват скоростта със способностите си и пътните условия подобрение няма да има.

Объркал съм се. Пенсията е незаслужена, но нейсе. По-добре в пенсия.

КОГАТО КАКТО ОБИКНОВЕНО В ПЕТЪК 1 МИЛИОН АВТОМОБИЛА НАПУСКАТ СОФИЯ УМНОЖЕНО ПО 70 МЕТРА СА 7 0 МИЛИОНА МЕТРА ДЕЛЕНО НА 1000 Е 7000 КМ .ТОВА Е РАСТОЯНИЕТО ОТ СОФИЯ ДО КАНАДА. ОТ УТРЕ ПУСКАМ НА ПРОМОЦИЯ РУЛЕТКИ ПО 70 МЕТРА И ВСИЧКИ ДА СИ КУПИТЕ.ДРУГА ОПЦИЯ Е ДА НАРЕДИМ НА ПЪТЯ НА 70 МЕТРА ПО ЕДИН СКЪСАН ГАЛОШ И ДА ГИ ЧЕТЕМ

Алекси Стратиев, явно е изкуфял тотално. Дистанцията щял да мери и куп други неприложими промени. Не е проблема в закона, който съществува в момента. Проблема е, че не се спазва а и няма кой да НИ накара да го спазваме. Хората, гражданите - играят постоянно на котка и мишка с властта. Тоя закон го променят всеки няколко месеца но ефекта е нулев. Трябва да се прилага, не само промени да има...

А играем на котка и мишка, защото законът е безумен като авторите му. Нещо повече, абсурдно е КАТ да дава предложения за промяна в закона, защото това е конфликт на интереси.

Да, закона е ОК, ама не се прилага. За да се прилага, трябва да стимулират сигнали подаване с видеорегистратори-тогава ИГРАТА ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ. Който нарушава закона и застрашава другите-ако на всяко 2-5 нарушение едно е сигнализирано и санкционирано с 150-300 лв- бързо бързо агресивните шофьори ще бъдат превъзпитани. В момента кат "много силно толерира" сигнали с видеорегистратори. Имам запис на идиот, които от 99 до 50 км/ч. ме накара да намаля за да не ме блусне челно поради неправилно изпреварване, обаче-записа е в В. Търново - сигнала от Сф. трябва лично да ходя до В. Търново, ако нарушителя възрази, 2-5 заседания по дело в В. Търново ще има. Толкоз за КАТ-служба за статистика, а не за превенция ...

- Алоооо, къде е кмета на ГРАД СОФИЯ??? - (секретарката) Няма го в момента, отиде да се разходи из селото с бездомните кучета...........

Относно спазването на дистанция - намирам за абсолютно недоразумение налагането на подобни правила. 40m, 60m, 70m ... трудно се определят с точност, особено нощно време. А и необходимата дистанция зависи преди всичко от скоростта ... зависи и от гумите, масата на МПС-то, атмосферните условия, кондицията и реакциите на шофьора и др., разбира се. Но преди всичко зависи от скоростта. Затова в много страни по-умните от нас глави са наложили т.нар. 2-секундно правило, т.е. две превозни средства да минават край дадена точка през (поне) 2 секунди. Аз лично спазвам това правило откакто съм шофьор и вече 25 години нямам случай, в който да съм се питал дали ще успея да спра или ще се забия в предната кола. Пробвайте го, действа безотказно.

Нещо повече, способността на автомобила да прави разлика в скоростта (т.е. ускорение), не зависи от скоростта на автомобила. Иначе казано, дистанцията би трябвало да е еднаква без значение от скоростта. Друг е въпроса с видимостта -- тя е функция на квадрата на скоростта, точно както и спирачния път.

"Велосипедистите вече ще са длъжни да се движат с каска и светлоотразителна жилетка по всяко време, а глобата, ако не го правят, е 30 лева." Еми да ви пикам у фуражките...

Арнаудов, животът си е твой. Обаче, после може някой да те лежи.

Кой точно ще ме лежи,като карам през паркове и не слизам на улицата.И кой ще ме глоби на тротоара и в парка?Тъпири.

Имам 4 жилетки, японски LED фарове, стопове и пр. Всичко това е гола вода. Ако ще и рицарска броня да си сложиш всичко е умряла работа. Правилника масово се нарушава именно от водачите на МПС и за жалост често от "профи"-водачи кат. С, а понякога и D.

в Европа никога няма да има мотоциклетист, който да има повече привилегии, отколкото автомобил. В противен случай мотоциклетистите ще трябва да карат по пътищата и автомобилите на моторни пътища. колоездачът е същият като пешеходец и няма право да кара колелото си, ако не е маркиран за велосипеди. Това означава, че мотоциклетистите рискуват да се возят извън зоните на велосипеда и те не се намесват помежду си. Спомням си, че един мотоциклет беше ударен с кола и вината е, че мотоциклетистът е бил на езда извън зоната си. Мотоциклетистът е глобен 5000 евро в Германия за спиране на движението и причиняване на верига от произшествия

Писането на ГЛУПОСТИ е вредно за вашето здраве.

Ами спри се де.

Спазвайте дистанция бе, дрисни софийски!!!! ТРИ пъти колата ми е удряна отзад!!! Последния път - един не можа да се прибере при изпреварване!!!

Че има некадърници на пътя, има. Даже е пълно. Обаче, аре леко с обръщенията. Точно 2 месеца една мякаща, но със софийска регистрация, ми смачка багажника ... Повечето "софийски дрисни" вчера се довлякоха от село да стават гражданя, накупиха коли и юрнаха да гъзареят.

Интересно, явно ще трябва да си монтирам далекомер в колата. По-интересното е как полицията ще измерва това разстояние? Сигурно с 'Лазър' (като от стария виц за превишената скорост) или по нашенски 'на око'.

EKO знам кой си!!!!

Ще дишаш собствените си отходни АВТО-газове - който и да си там. Нали помните зимна София - противогази и пр. Много вожни, но затънали в САЖДИ.

по спирки и в близост до велоалеи да се продават и дават под наем прашки за отстрелване на нагли велосипедисти.

По законите ни най-много личи, че ни управлявават малоумни калинки.

Пълни малоумници и рекетьори , знаете ли че при дистанция от 70м.по тая пътека дето и викате магистрала лятото Софиянци ще трябва поне една седмица да си чакат ред да тръгнат по нея.

1. Никой не те кара да седиш на 70м от предния при задръствяния. 70м е дистанция при скорости от 120-140км/ч 2. Знаеш ли, че средното време за реакция е 2.3 секунди. При скорост от 120-140км/ч (33-39м/сек) означава, че ще прелетиш 76-90 метра до момента, в който автомобилът започне въобще да спира?! Изследвания на времето за реакция показват времена от 0.7-3 секунди, но усреднената стойност от 2.3 секунди показва, че бързите реакции са по-скоро рядкост. На магистралата има повече от достатъчно място, за да се спазва дистанцията. Проблемите идват от тези, които не се съобразяват с трафика. Едни летят с прекалено висока скорост, не спазват дистанция, премигват, нагли и агресивни. Други се влачат едвам-едвам, но са твърдо убедени, че имат пълното право да задръстват лява лента карайки със 101км/ч, щото били изпреварвали тоя пред тях, който си позволява да кара само със 100км/ч. Притежаването на автомобил не е право, а отговорност. Който не е в състояние да го разбере, няма право на автомобил.

Ако времето ти за реакция е 2-3 секунди, по-добре да не караш. Способността на автомобила да прави разлика в скоростта е константна спрямо скоростта на движение (физика за 6-ти клас). Дистанция от 70 м. е безумна, както и хората, които са предложили това безумие.

И малко сметки. Ако при яко натисната спирачка се постига ускорение 1G (т.е. 9.8 m/s), дистанция от 70 м. ще бъде изядена за малко под 4 секунди. Без значение от скоростта на движение на автомобилите. 1. Времето за реакция при пълна концентрация е около 300 ms и от500 ms до 1 s. при по-небрежно отношение. Време за реакция от 2 секунди и нагоре е абсолютно неприложимо за скорости над 50 км/ч. Хора с такива реакции са пътници и в двата смисъла на думата. 2. Никой не скача на спирачката при 120-140 km/h. Ако скачаш на спирачката при такава скорост, явно скоростта ти е несъобразена. 3. Не на последно място, способността да преценяваш обстановката предварително в 99% от случаите прави възможно небрежното шофиране. Небрежно наблюдаваш ситуацията отдалеч и ако има индикации да стане напечено спираш да си небрежен.

1. Спиране от движение на НЕЕКОЛОГИЧНИ АВТОМОБИЛИ 2. До 2030 г ПРЕМАХВАНЕ на колите с вътрешно горене 3. Коли без катализатори - голям екоданък 4. Автомобили с двигатели над 74 kw - голям екоданък 5. За навлизане в центъра на градска среда и куротни селища с автомобил - почасова такса за престой.

Има някакво несъответствие. 100 kW. Електромобил къде попада? Мислете преди да пишете!

74 kw = 100 hp Над тази мощност (ако знаеш какво значи) колата с ДВГ да се таксува минимум 300 лв/месец еко данък. В зависимост дали е на газ, бензин или дизел. Едно моторче(4 тактово) до 125 см3 (около 7,8 kW) гори доста по-малко от колите в които се вози по 1 човек(ГОРД-егоист-замърсистел).

Еко личи си колко ги разбираш нещата... колко ти харчи едно мотопедче, което е 12-15к.с. ? Около 3 на сто. Масата на мотопеда и водача са м/у 150-200кг. Какво КПД има тая въшка - 0. Един лек автомобил дизел с маса от около 1200кг гори около 6-7, бензин около 10. Тръгнал си да ми говориш глупости мотопеди еко данъци и ала бала. Ами от София до Бургас пак с мотопед ли ще ходиш? Ами ти деца от училище или от градина явно не вземаш ама има хора и то не малко, които вземат.

А ако карам 200 кW електричка какъв данък препоръчваш? :P

Ами електрически мотопед или колело не харчи нищо. Ти избираш дали да замърсяваш или да умуваш. Като дойде зимата си купувай противогаз за по-удобно.

ти си пълен комплексар, нъврастеник, утайка на обществото, на който всеки за нещо му е виновен за това че е нищо.

Безсилието ражда злобата и цинизмите. Но в ЕС ще видим, дали ще Ви позволят да МЪРСИТЕ безнаказано. НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ПИТА. Трябва Вие безотговорните АВТО-ДЖИГИТИ НА БГ да станете катко в Холандия, Германия, Дания и пр. Намерили българските автомобилисти (виновни за толкова смърт по пътищата) с какво да си оправдават ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА - с велосипедите. Много удобно типично по български нали така? Кой Ви дава право БЕЗНАКАЗАНО, БЕЗ НИКАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ И ЗАБРАНИ да съсипвате околната среда? Човек не може да се размине от неправилно паркирани автомобили с по 1 човек.

Ти си грешка на генетиката, умственоувреден/замърсен роден да плюскаш и сереш. Друго предназначение нямаш. Ето и тук само сереш простотии и безсмислици.

Новите закони все ги измисля Алекси Стратиев. Вижда се колко са ефективни и адекватни досега. Новият пак е от него!

Аман от Алекси Стратиев!

Предлагам референдум и разформироване на КАТ ! Не може през месец някакви набедени "експерти" да си измислят нови и нови хранилки. Закрива се контрола по пътищата до измисляне на ДЕМОКРАТИЧЕН механизъм за приемане на закони и праивлници ! Само това може истински да ги стресне.

За сетен път Ви казвам.Държавата се управлява от .некадърници.Такова чудо нема у целия свет.Книжка за управление на МПС трябва да се взема по трудно от изпит във вуз.

до 40 метра при шофиране извън населено място - айде сега .... де е смисълът? То като реклама при разпродажба ... Може да бъде 40, 35, ... 1, 0...?!! Ами ако изостана с повече от 40 м!!?

Къде в Европа велосипедистите карат задължително с каски? Погледнете Холандия, Германия, Дания, Испания... В техните градове велосипедите са повече от автомобилите. В Холандия има умни светофари, които дават път на автобуси и велосипедисти. Ако се въведе това за каски и жилетки и малкото като мен велосипедисти ще оставят велосипеда вкъщи и ще си карат автомобила. Май трябва ние велосипедистите да излезем един ден всички с автомобили(повечето имаме и автомобили) да видите как ще изглежда София без велосипеди.

Как ще ги мерим тия метри с дистанцията не е ясно! Най- вероятно ще си купуваме лазерни далекомери?

Като цяло одобрявам предложените мерки. 12 години от живота ми отида в това да се притеснявам дали съпругът ми ще отиде жив на работа, въпреки, че ползва само такси. До преди 3 месеца бях категорично против да си купим мпс, при това- чисто ново, семейно, защото се страхувам много от катастрофи. Ако някоя дрога реши да се самоубива, нищо не ми гарантира, че ако съпругът ми шофира семейното ни мпс, самоубиецът няма да се нахендри точно в нея. Абсолютно съм убедена, че до сега сме живи и в относително здраве, защото никой от нас не кара семейно мпс в София и не сме били участници в петепе. Нямам намерение да се променя това положение... Докъде се стигна заради ненормалници, които са опасност за живота на другите шофьори- да не искам да ползваме достиженията на 21 век.... А онзи, който кара мпс, употребил дрога + алкохол, за мен е престъпник и с висока степен на обществена опасност и трябва да носи доста сериозна наказателна отговорност- например лишаване от свобода от 10 до 15 години в строг режим.

Всъщност най-много сакатлъци правят тетки и чичовци в рамките на ограничението, но с несъобразена скорост. Според статистиката на КАТ за 2017-а: -близо 50% от жертвите са в ПТП поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост в рамките на ограничението; - под 1% от жертвите са в ПТП поради алкохол/наркотици И ако за несъобразената скорост може да има хипотеза, че КАТ са недогледали, за второто не може да се каже подобно нещо -- при ПТП е задължителна пробата за алкохол и наркотици.

В антиЕКО-БГ: 1. По “закон” - велосипедиста е длъжен да кара в прашна и задушлива среда??? Целта е убийство чрез отровни газове. 2. Няма ГОДНИ велоалеи – нито градски, нито междуградски. В повечето ЕС-държави има велопътища от една до друга страна – до 3000 км. 3. През деня (светла видима част) – фарове, светлини, светлоотразители, ярки жилетки, пижами и балтони??? 4. Каски – не предпазват с нищо особено при евентуално произшествие. 5. НЯМА ГРАДСКИ МАРШРУТИ само за тролеи, електроавтомобили, електромотоциклети, велосипеди и всякакви други екологични транспортни средства??? 6. Нужни са жалби ОТ ВЕЛООБЩЕСТВАТА до институциите в ЕС. ПОРЕДНОТО ОТБИВАНЕ НА НОМЕРА 1. Къде са каруците – регистрация, глоби за сране по пътищата и т.н. 2. Светлоотразители, светлини и пр. При движение през нощта 3. Забрана за движение в градовете. 4. Данък за ППС – 0,74 kW.

Да, също и санкция за велосипедисти каращи върху пешеходна пътека!!!!! Санкция за велосипедисти каращи по тротоарите и пътното платно при наличие на велоалея. Санкция за велосипедистите неспазващи правилата за движение по пътищата. Велосипеда, когато е каран е пътно превозно средство. Няма такова нещо като права без задължения дори и в така старателно цитираният от вас ЕС. В България при действащ закон за движение по пътищата няма санкциониран нито един!!! велосипедист, както и пешеходец за опасно пресичане.

1. В БГ - няма велоалеи 2. Правилатна за движение са за ВСИЧКИ (водачи - на овце, коне, кучета, колички, МПС и т.н.) - тва никой не го оспорва. 3. В ЕС има велоалеи на които БГ-простаците си возят детските колички, поставят сергии, извършват търговска дейност, паркират и създават всякакви пречки за движение. 4. Убийствата по пътя са ЕДИНСТВЕНО И САМО ОТ МПС-та. 5. ПРЕКИ УБИЙЦИ доста от БГ шофьорите - ГАЗЯТ хора, животни(таралежи, костенурки, птици, зайци, змии и пр.) - понеже са много "ЗАКОННИ"; 6. КОСВЕНИ УБИЙЦИ - 6.1. отделяните токсични емисии са причина за задушаване(с оксиди на въглерода и азота), ракови заболявания, парников ефект, унищожаване на растителността, отделяне на тежки метали в крайпътните зони. 6.2. Шумови нива - мощни децибели от МОТОЦИКЛЕТИ, КАМИОНИ, КОЛИ 6.3. ПРАХОВИ НИВА - алергии, белодробни заболявания и пр., причинени пак от МПС-та. 6.4. МИЕНЕ НА МПС В ПРИРОДНИ ЗОНИ: Всякакви синтетични препарати се изливат около реки, извори и пр. от ДОБРОСЪВЕСТНИ БГ-автомобилисти 6.5. ОТПАДЪЦИ - честа практика е изхвърляне на масла, автомобилни гуми и всякакви автобоклуци в природата на БЪЛГАРИЯ. P.S. НОРМАЛНО Е В БГ ДА СИ ЗЕВЗЕК и да ЗАМЪРСЯВАШ "ЗАКОННО" - нали така СИ ВЪЗПИТАН???

Уважаеми, на 20.4.2018г около 20:30часа велосипедист в явно нетрезво състояние с бясна скорост се опита да премине по пешеходната пътека на кръстовището на ул.Раковски и ул.Славянска в София. при което беше блъснат от лек автомобил. Слава богу колата караше съвсем бавно не за друго а защото в този участък на ул.Раковски пресичането е повсемесно, от пресечка до пресечка, та велосипедиста се отърва само с охлузвания. Но се разкряка в стил права, ЕС и още подобни. Дойде КАТ и при точни показания на свидетели беше написан акт на шофьора. А сега се сети тоз колоездач дали ще кара пак така-ДА и каквито и драконови мерки да се вземат срещу шофьорите този или/и други като него ще отиват в моргата. Ха сега ми кажи кой е големия губещ.

В Германия ако блъснеш велосипедиста на велоалея си ДИРЕКТНО В ПАНДЕЛАТА. Но там има КАКТО ЗАДЪЛЖЕНИЯ ТАКА И ПРАВА. Пиян, дрогиран, безотговорен, и пр. ДЖИГИТ водач - ДРЕГЕР, ВИДЕОРЕГИСТРАТОР, ПОКАЗАНИЯ - в ареста, затвора и т.н. България е ДОПОТОПНА АНТИ-ЕКОДЪРЖАВА. Тук за екология и дума не може да става. Губят здравето си ВСИЧКИ - които гълтат газовете и прахоляка от автомобилите. Минерален извор над 500 години история и В НЕДЕЛНИЯ ДЕН ГРУПА ПРОСТАЦИ СИ МИЯТ КОЛАТА ТОЧНО ТАМ.... нямам думи.

"Бясна скорост"? Въх, как успя изобщо да го видиш тогава? Най високата скорост на движение на 80% от велосипедистите е по-ниска от най-ниската скорост н движение на повечето "шофьори". Та в този контекст изразът "бясна скорост" предизвикава само недоумение и смях.

Нещо май имаш проблем, говориш си едно и също без изобщо да чуваш и забелязваш какво става наоколо и кой какво ти говори. Говориш за да говориш. Така не печелиш разбиране или стигане до някакъв разумен диалог, а предизвикваш смях и снисхождение.

ЩЕ ДИШАШ ПРАХ И ДИМ ДО ОТКАТ ЗАЩОТО ТАКА ЩЕ У БГ ДЪЛГИ ГОДИНИ. А твоето мнение и общата аудитория от АВТОНАРКОМАНИ Е НОРМАЛНО ДА БЪДЕ 80-90%. Каузи не ми трябват - факт е, че БГ-ШОФЬОРИТЕ СА УБИЙЦИТЕ НА ПЪТЯ И ВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНАТ ТАКИВА. ТОВА СА ОБЕКТИВНИ ФАКТИ И НЕ ПОДЛЕЖАТ НА РАЗБИРАНЕ ИЛИ КОМЕНТИРАНЕ. Не случайно в България се говори и пише за ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА. А убийците са именно водачите на МПС.

Мдааа пак сме на мегаумна вълна. Само един прост въпрос ако може. С това изискване на минимална дистанция 40 метра извън населено място как ще се изпреварват автомобилите? Настигаш някой пъплещ с 40 или 50 но не можеш да го изпревариш защото ще го доближиш на по-малко от 40 метра. А пък за колоните в задръстване да не говорим, 40 метра се равнява на дължината на 9 - 10 автомобила

Има едно решение което е убиец:не си ли плати глобата-след месец книжката е невалидна.при глобяване на някой-не си ли плати глобата на място-отнемане на книжка и възстановяване след плащане на глобата. Има водачи с по 40000 лв глоби?!Затвор!

Някоя фирмичка пак ще се облажи с милиони от продажбата на каски и светло отразителни жилетки за колелата.

Карам Пловдив-Варна често. Карам с над 20 километра над разрешеното когато мога, безопасно. Тия дни жегнат от камери и подобни карах като агънце, на всеки знак, на всяка шумка намаляне. Резултата беше един час разлика на времетраенето на пътят ми. Тоест спазвайки всички знаци минус един час. Сега на въпросът...през два три километра има ограничения по 60 километра заради разни селски пътища...ситуацията е плачевна...инфраструктурата не е пригодена за този тип живот...брой коли...камиони...липса на влакове...въобще ...проблемите са адски много и няма да се решат с някакви драконовски мерки...но...едно разбрах...бръкнеш ли ми в джобчето...веднага почвам да спазвма всички знаци...ставам като мушица...

Тия тюфлеци от всякакви комисии защо не седнат и веднъж за винаги да измислят законите и санкциите. Вместо това през 3 месеца се събират, умуват, променят и след 3 месеца - "ново 20" и съответно нови хонорарчета.

Хубаво че няма кой да следи за тия нарушения, че иначе ще изгърмим.

Сега в маалъта като карам колело лятото в жегите и жилетка и каска ли трябва да слагам.

Гласувайте още за тиквата тъп народ български

Така полицаите ще взимат рушвети и няма да има нарушения

Тия цял закон, пълен с простотии и НЕРАБОТЕЩИ неща измислят! Дистанция на магистрала 70 м. , извънградски път 40 м - ами как ще се изпреварва от 40 м. дистанция?!? Това НЕ Може се регламентира, виж, каране безпричинно на 2-3 метра, пресветване с фарове-това да регламентират за ХУЛИГАНСТВО! Я да вземат видеорегистратори да признават, и да си оправят КАТ регламента - в момента е - аз и нарушителя сме софисйки номера-ама нарушението е снимано в В. Търново - и хоп - лично да подавам сигнал трябва в В. Търново, ако има дело - пак там ! 100% НЕРАБОТЕЩО!!! 3 такива сигнала имам ..всичките без резултат! Щото КАТ проформа работи, политиците ни-също...

Следващия път, като караш на един метър зад мен, набивам спирачки!!!!?

Ти не си опитен шофьор, щом не разбираш какво казвам. Ами - натисни спирачка-ще се удари задния в теб, ок, той ще е виновен, ама - ако пък стане да те бутне в съседната лената, ти ще си прав .. и мъртъв! ДАВАЙ .. 15 год. нямам нито едно ПТП, имам подаден сигнал записан с видеорегистратор на Пошре каен на магострала, аз с 140 км.ч, камиони с средната лента и той на 3 метра зад мен кара ... Не посмях да натисна спирачка заради гореописаното, но пак - НЕ МОЖЕ изпреварване от 40 м. да тръгвап, тогава ЩЕ Е ПО-ЗЛЕ !!!

Правил съм тази глупост и този зад мен оцеля по чудо.Можеше да стане птп с много жертви.Говоря ти за магистрала с 4 активни платна и 2 аварийни ленти от двете страни.Затова карай и пази и себе си и другите.И бог да ни пази всички

С което ставаш нарушител, защото има член, който гласи, че не трябва да спираш безпричинно.

Звучи витиевато това с дистанцията. Нито може да се прецени лесно на око разликата между 60 и 70 метра, нито пък да се докаже при събитие, че някой не е спазил дистанцията! Ще бъде по-скоро наклеветяване. Инак, идеята да се поставят на мястото им дебилите, които притискат останалите по магистралите си струва. Но, помислете още.

Умни хора в тая Комисия по безопасност а не КАЛИНКИИИИ

Личи си че катаджии пишат новия закон И как ще измерваме дистанцията бе малоумници? И като ме засече ТИР или автобус тръгнал да изпреварва как ще запазя дистанцията.... Тоя закон ще стане щоси с шапка аааа без шапка не може ОЛИГОФРЕНИ ВЪВЕДЕТЕ МИНИМАЛНА СКОРОСТ ЗАБРАНЕТЕ НА КАМИОНИ ДА СЕ ДВИЖАТ В ЛЯВАТА РЕНТА ПУСНЕТЕ РАДАРИ С ЦИВИЛНИ КОЛИ КАТО В СЪРБИЯ И ХЪРВАТСКА И ГОТОВО АРЕ СТИГА ЕКСПЕРИМЕНТИ И ПРОСТОТИИ НЕЩАСТНИЦИ ТАКИВА

То си има минимална скорост и сега. Ама никой не те кара да караш с максимална.

няма минимална скорост ако имаше щеше да се изписва редом до максималната не бъркай двата щата не е разрешено по магистрали да се движат ппс които конструктивно не могат да развиват повече от 50 км/ч минимална скорост няма пич

На дебилните велосипедисти глобата трябва да е тройна! И да не карат по никакви булеварди и магистрали, щото е пълно с такива идиоти. А на магистралата как ще се следи тази задължителна дистанция?! Вие си представете ако всеки кара на 70 м от другя... и си представям как баш майсторчетата с тузарските коли я спазват, дето като изпреварват се лепват на 2-3 метра зад бронята!

А за дебилите невелосипедисти като теб каква да е санкцията?

Импотентно. Има една личност - Настимир Ананиев (вероятно от англ. nasty), които непрекъснато разнася по телевизионните студиа идеи от този тип. Всички опасни нарушения са основно на базата на простотията и неграмотността на голяма част от шофьорите. А на тях размерът на глобите и санкциите изобщо не им влияят. Целта на една такава инициатива е да симулира загриженост и дейност, но го отнасят нормалните шофьори за рекетирането и заяждането с които се дават още възможности !

Нови поводи за прекалена КОРУПЦИЯ ... Всеки би предложил повече пари за да се отърве, а полицаите с УДОВОЛСТВИЕ , ще ги приемат !

Важното е джигитите да плащат много !!

И какви точно анализи очаквате от МВР, като при тях винаги причината е или "несъобразена скорост" или "недостатъчен контрол върху МПС" и изобщо не си правят труда да търсят причини в състоянието на пътя, поведенията на останалите участници или техническото състояние на превозното средство? Що за статистика очаквате, когато тръгвате от тотално неверни данни?