17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Видно е от коментарите, че по образованост и развитост на мозъка сме дори зад африканските страни. Румънците си направиха АЕЦ, Приматия строят АЕЦ. Във Франция има 54 АЕЦ-а, всеки си гледа интересите, а ние стигнахме дотам, че ще се налага след време да купуваме от Румъния и Приматия ток.

Като с Пирин! Искаме 48% от Пирин само за едно лифтче.. .....

АЕЦ "Белене" никога няма да се построи! Росатом не може да строи в България заради санкциите, а никой друг няма да се навие да строи само за своя сметка без никакви държавни гаранции! Китаците вече дадоха на заден! Всичко друго е лапане на комисионни, не им се водете по акъла!

1

Велизар Енчев - '' Българска пролет'' протестират от 3 месеца против Герб и Бойко и шайката Гинка Върбакова , Признаването на Македонизма и куп проблеми, ама ДИР. БГ - един ред не написа за това.....обаче сега ОТРАЗЯВА ежесекундно протеста на ДСБ И РАДАН КЪНЕВ. Това не е журналистика, а поклонение пред вашия единствен бог -Буда.

1

България официално става придатък на азиатската кочина рассия Герберите изпълниха мечтата на правешкия цървул Позор!

1

Агитка за гей-парада се е събрала да декларира, че няма нещо в България, което да не могат да подарят своите спонсори ....

А също и против руския газ и руските туристи

Аз пук съм против Евролибералите и им чупя ченетата с юмруци

Споко , тия бангии се готвят за прайда на извратеняците ;)))) Налял сорос последни кинти и отпадъка празнува ;)))) МЕГА ЖАЛКАРИ....

тихо бе рублофил!!!

както винаги седерасията е против прогреса. Кой плаща на тия тюфлеци в работно време да хайлазуват?

Akо излезнат всички Българи 7 млн до един на ПЛОЩАДА, ми е чидно ЕЙ ТЕЗИ сега от тази снимка на тва подобие на протест-къде ще са? Безследно изчезнали !

СПРИ ЛЕПИЛОТО,РУБЛОФИЛИСТИК

тоя чвор с очилата ли бил Иво Инджев....... егати урунгела.

БОРИСОВ Е ВАШ БЕ ЛИБЕРАЛЧЕТА, ПОИСКА ГАЗОВА ЗАВИСОМОСТ ОТ ТУРЦИЯ И ГАЗОВО ТУРСКО РОБСТВО---ЗА ТОВА ГО АПЛОДИРАТЕ НАЛИ?

ЩОМ ИЗКАРАХА БОРИСОВ ВАСАЛ НА ПУТИН ЗНАЧИ ТЕЗИ ИМ ХЛОПА ДЪСКАТА СЕРИОЗНО....... БОРИСОВ, КОЙТО КАЗА, ЧЕ АКО СЕ НАЛОЖИ ЩЯЛ ДА СТРЕЛЯ ПО РУСНАЦИ, МАКАР ЧЕ ОСЕН ТОЙ И ХУНТАТА ОТ СНИМКАТА 100 ЧОВЕКА ОБЩИ 7 МЛН БЪЛГАРИ ЩЕ СА ПРОТИВ, ЗАЩОТО ЗА НАС РУСИЯ Е БРАТСКА СТРАНА.

Комундетата първо да четат, после да пишат глупости - https://it.dir.bg/tehnologii/vse-po-blizo-sme-do-dobiv-na-energiya-chrez-yadren-sintez!

все млади, красиви и образУвани протестери :))))) хихохи, нин'нга не йе късно да станеш за резил :)) стотици милиони платестари платестирали, пардон протестирали :))) УМРЕЛА РАБОТА МАЙКОООО

40-те Дебила и Али-Баба излезли на площада. Полицията е била повече. В съботата пак щели да излизат на площада с гей-парада. А няма ли кой да им плати погребението на тия селяндурски психари - сините комундета?

...та Защо зададох ВъпросаСкоропоговрка : - "нашта" теме-нужда Ни уведоми "учтиво" че 1.3 милиАрдата за Несъществуващи реактори СА за Наша Данъкоплатска сметка - "държавата" Ни натакова И с Още 20М за БДЖ - КТБказусът - Продължава да е незнамквоси - ВесоКГБтрампата - взе да "разбира" И от Армия/Въоръжение...освен от бензиджийници и лекарствени МегаСхеми - Ръсгеоком - Продължава Целевото шаралеене из залежите-Ни - Лукойл - Продължава да НЕ плаща Данъци и да Ни снабдява с горива на "изгодно конкурентни" цени ...и то като ЕдинственМонополист ..,а на Вече кажиречи "избраните" "строители" на Белене - Водата им Отнесе "творбите" в Задунай Тимград.

СкоропоговоркаВъпрос : ЩеЛиСъсСопиДаСеКоляме, ДокатоКремълПродължавамеДаХраниме ?

да строят руска АЕЦ, а получават по-високи заплати от България? Някой досеща ли се защо е така?

Ще ми ДойдеСърцеНаМясто Ако&Когато Сърбия бъде Приета в ЕС ... И ! - Незабавно АчикАчик ще Се види дибидюслъкът на Вси"наште".

Сърбите получават... много здраве. Нещо си се объркал.

За Протокола : а. ОчакваноСлабо присъствие. ...просто Хората - Са в Страх. б. Очаквано ПлътнаБлокада. ... Физически от "нашта" палит-сия + Медийно от "наште" "медии" (Следва да Се отбележи - че макар СилноЦензурирано - БНТ, КаТри и Нова - Имаха ПределноКратки отразявания) НО ! : - вчера - Украйна подписа ЗА БалтийскияЩит ! - We Are NATO - Е у Нас ! - Въпросителностите отн. ЕСпредседателството - Се Увеличават + ИзказватОткрито ! ------- Псе - Се възпитава с мръвка в Едната ръка, и пръчка в Другата. ...а мръвки - ВечеНиц !

Тези нянат и 10% от населението. Къде са тръгнали срещу 80%, а може и повече, които искат Белене.

За онези 80 ли става въпрос за които Иво Христов говореше

Тези 80% дали имат някакво понятие от енергетика, делене на атома, енергийна политика в дългосрочен план, макроикономика, рискове за екологията и др.? Да питаш в референдум бай мангал дали иска централа с "да" или "не" - това ли е правилен подход при подобно важно решение?

А тези на протеста имат ли ? Приличат на квартални безделници !

Колкото и да протестират сините папурчовци, АЕЦ Белене ще се строи. Що се отнася до лозунга, че Борисов бил васал на Путин, то на кого не е бил васал ??? На Хилъри, на Юнкер, на Меркел, на Ердоган ... и на други началници по света

не съм съгласен! Не са папурчовци, а палячовци! :)

Белене си се строи повече от 30г. Остават дори по - малко години,бдокато се построи.

НЕРАЗУМНИ ЮРОДЕ,ВАСАЛИ НА СОРОС!!!!!!!!

Мечтата на Гоцю Рублата за Голям Член ще бъде осъществена от про европейския Баце...

Изнася 90 % от произведетата енергия навън през фирмички на червени другари АЕЦ Козлодуй не е нужен на България- той е нужен на червените свини Същото ще е с БелаНе

Селски, не дай си боже да излязат и двата блока на АЕЦ-а в ремонт едновременно, дето според теб им се изнасял тока. Ще видим как цяла България ще почне да святка като дискотека - тука има тука няма (ток) и как ще се осерат прехвалените (крадци) ВЕИ, чак ми се иска да се случи, че да се посмея на воля, дори и условията да са тежки...

какво му обясняваш, не видиш ли, че е от гюбрето и му е кеф народа да се гърчи, сал да се докопа до 10 цента.

Ако ползваше електричество нямаше да говориш така.

В малобройните сини редици присъстват само лица със злобни и отблъскващи физиономии. Няма ли някоя по-привлекателна и одухотворена личност, с позитивно излъчване и нормално мислене ? Къде, в историята, се загубиха красивите сини лица ??? Преди 30 години, красиви девойки, обладани от сини демони, разголваха гръд като Жана Дарк на протестите по Витошка. Сега е скучно

нема, не дават пари на м урветата, сега са останали само дъртите сини пидирази.

Трябва да плащат милиарди на рассия! Дали ще е за БеляНе или за паток е без значение Най добре и за двата “проекта” да се изръсят

Турция е поискала руснаците да и построят 4 атомни реактора и се е договорила за директна газова тръба от Русия. БВП/човек от населението на Турция е почти 50% по-високо от българското. За последните 25 години населението на турция се е увеличило с 25 милиона, за същия период населението на българия е намаляло с почти 2 милиона (над 20%)... Аз като разумен човек, на коя политика да вярвам че е разумна? На примера на Турция (колкото и да не ми харесва) или на дебилните български политици, и малоумните десни русофоби?

Дай да гледаме към Азия сега :) Защо маймуно мръсна ми даваш за пример баш турчилята? Какво ни касаят азитският тип автокрации? Такъв строй ли искате? Този модел ли бихте следвали? Защо маймуно не ми дадеш за пример Германия? Я вземи провери там какво се случа с техните атомни централи.. Или те германците прости хора - разкарват си атомните мощности.. Ма не ви разбирам бе хора, каква ви е далаверата да ви скубят икономиката, а вие да го искате??? И да давате за пример азиатските глупости

На практика ВСИЧКИ НОРМАЛНИ държажи по света изполват, строят или планират да строят АЕЦ. Има 4 изключения - Белгия, Германия, Швейцария и Испания, където психо-зелените прокараха някакви малоумни закони. И не е сигурно дали ще стигнат до закриване или ще им дойде друг акъл по някое време. Всъщност и голяма част от страните в Африка планират АЕЦ. Китай в момента строи 18 (ОСЕМНАЙСЕТ) реактора, ама мани ги Китай, те са прости, затова вече са първи в света, а тук при нас дебилите дето режат реактори са последна дупка на кавала.

Щом ще се строи Белене съм спокоен, че ГЕРБ и БСП ще продължават да си мерят резила още дълго време, а България уверено ще стои на последно място в ЕС. Имаше опасност да ни бъде отнето, с приемане на страните от Западните балкани, но само глупакът се спъва два пъти в един и същи камък. Хммм.....последното не се отнася за българите.

Камъкът е ВсеСъщят ! - ТроянскоКонието на Вси"наште". ...и Систематично Целево спъва Нас-Всички Българ(к)ите.

Е нужно единствено на олигарсите - местни и рушки такива Стадото наречени народ може да протестира, а може и да плаща 40 стотинки за киловат ДемоКрадция....

добре отлежал тройно дестилиран син боклук бе задействан да протестира.

Абе кажи му западно ГЮБРЕ.

Синята плява протестираше по същия начин и за втория лифт в Банско, и за трасето на магистрала Струма ...Навсякъде показваше колко е несъстоятелна. За Белене е направо смешна

За всички, които се интересуват колко ще е цената от АЕЦ Белене! Цената ще е по-ниска от тази на Аец Козлодуй, т.е. под 20 евроцента! Защо! Защото в цената на Козлодуйския ток влизат и постоянните реконструкции и модерниозации, за удължаване на срока на експлоатация и т.н.

Единствената досега експертна прогноза за цената на тока от АЕЦ „Белене” беше на английската банка HSBC, поръчана от българското правителство. Според прогнозата цената на тока от нова АЕЦ ще е 75 евро за мегаватчас. Това са 150 лв., което е около четири пъти по-скъпо от тока на АЕЦ „Козлодуй”. За сравнение енергията от вятър струва 140 лв. за 1 мегаватчас, а токът от слънце – 160 лв. за 1 мегаватчас.

Естествено английска ще е, от Солсбъри ли е? Верваме им, също като за театрото скрипал. И ти намери пример да ни даваш. От там само лъжи и ментета бре! НЕ им верваме, ни на тебе. Абе що сорошите само обиждат, други думи не са чели май? По това ще ги познаеш.

Нещастнико, има анализ на същия доклад на HSBC, който маймуната Делянчо покри ,и затова трябва да лежи в затвора! Намира се в булатом тире бг точка ком анализи... Изводите от него : Дори и най песимистичният вариант на входните данни е положителен за АЕЦ Белене. Това гарантира че при всички положения централата е печеливша.   При оптимистичния вариант възвращаемостта може да достигне до изключителните 16.3%, а номиналната печалба до 166 милиарда евро (8.1 дисконтирани).   При най‐очаквания (усреднен) вариант производствената цена на тока на АЕЦ Белене е  равностойна на цената на тока от АЕЦ Козлодуй – така както АЕЦ Козлодуй работи на практика без  печалба на цена два пъти по‐малка от средната за страната, така и АЕЦ Белене може да работи  през целия срок на експлоатация на цена на тока два пъти по‐ниска от пазарната и това ще бъде  достатъчно общите приходи да покрият общите разходи. Това означава, че половината от приходите са чиста печалба, ако АЕЦ Белене работи на пазарна цена.   Нормираната цена на тока и цената на инсталираната мощност са ниски, което прави АЕЦ Белене конкурентноспособна с всички други видове централи.  

За 10 години ушанките ни ощавиха с 50 млрд долара само от скъпи цени на газ, отделно укриваха данъци, нямаха измервателни уреди в Нефтохима, не се знаеше колко гориво е минало. Криеха и данък печалба. Освен това от проекти ни оскубаха още доста. Докога ще траем и ще бъдем кръводарители на ватниците?!

Минджев, ти си толкова АНЕМИЧЕН, та даже стана и КРЪВОДАРИТЕЛ. Никой от разумните БЪЛГАРИ, не ви вярва вече. А, и един ОМНИБУС хора, да ми давате наклон на ракетата?

много засукано му говориш, тоя фес не знае какво е омнибус, ама нейсе, надценил си го доста.

Тази простотия не бива да се строи! Никакви референдуми, никакви измислени демокрации с маса роми и неграмотници, дето не знаят за какво гласуват!

Щом е имало Референдум за Белене, трябва да има и за НАТО. Така е справедливо

Айде де, откога го чакаме - голема изненада ще стане.

Протестът на сините талибани, всъщност е подкрепа за строителството на АЕЦ Белене. С протестите си те популяризират строителството на централата, с братска руска помощ. Друга помощ - от никъде - само пречки от Вашингтон и Брюксел

Какъв референдум бе? Да разчитам за такъв важен стратегически за България въпрос на мнението на полуграмотни бабички, на циганите или на младото поколение, което се интересува само от айфончета и нови методи за обезкосмяване? Да бе, да!

Значи 85 милионна Германия се отказва от ядрените централи, а 7 милионна България ще строи. За кай бе боклуци, еврофондовете свършват скоро, няма вече от къде да крадете ли?

Я кажи Германия колко десетки централи има и после ми обяснявай, че ЩЕЛА да се отказва. Тате каза че ми купи колело, ама друг пот, нали.

Това са хора от мозъчните тръстове-ИПИ.Нестопански организации свързани с мозъчните тръстове.USAID- -донор на мозъчните тръстове.Джърман маршъл фонд - също главен спонсор на мозъчни тръстове. Наименованието му заблуждаващо отвежда към възстановяването на Германия след Втората световна война известно като „План Маршъл”. „Джърман маршъл фонд” е американска фондация, а дейностите които спонсорира и прокарва са по-скоро „План антимаршъл”НБУ,разни граждански комитети,Австроамериканско лоби.Уестингхаус въобще не е безобидна компания и определено проявява траен интерес към българската атомна енергетика.Австрия е една от страните, които настоява за закриването на 4-те по-стари блока на АЕЦ Козлодуй и същевременно има солиден свой участник на нашия енергиен пазар – EVN, 51% от който принадлежат на провинция Долна Австрия. Да се иска спиране на проекта е все едно да спреш автомобилния транспорт, заради някои шофьори, които нарушават правилата за движение. Очевидната цел е да се избутат руснаците от пазара, дори ако за това България трябва да остане без ток.

Никаква руска тръба. Вън окупаторите от България ! Смърт за техните агенти и продажници

Само руска тръба за тебе! у кафб точка.

Еи, тва "комунистите" немате измиране.... От червен на син си станал, ама още риташ социалистически лозунги....

5-те най-сериозни причини против нова АЕЦ в България

Значи да не гледаме АЕЦ "Козлодуй", а да четем "ГУГАЛА". Да те питам, какво пише в "ГУГЛАТА" (шапката), за АЕЦ "Черна вода" в Румъния? Или щото е ФРАНЦУСКА, ще си траем.

Има прогноза от експерти шматко, колко ще е новата цена от Белене.

Шматко, ая прогнозни сметки за централите имаше ли на времето та ни загробиха за 25 годин? Оти се не переш? Че гледам гуглето, все педерастки простотиии. Гледай си го колко искаш, седно око е.

Само няколко думи на тема "демократичните" референдуми: Севсем нарочно образованието и съдебната система се държат в това състояние - тъп народ по-лесно се манипулира по съвсем "демократичен" начин - с популизъм. Затова Аристотел е казал, че демокрацията на практика не работи (от там идва и терминът "аристокрация"). Референдуми се правят в развити държави, където хората са грамотни и са стигнали някакво добро средно ниво на развитие и съзнание. Тук с референдумите се спекулира: популистки политики пред неграмотни хора за година-две и после ги питай дали искат нещо, от което грам не разбират.

Прав си, откак ни вкараха насила у ЕС, Ес ни направи от развита държва, в недоразвите. НО, все още сме държава, така че РЕФЕРЕНДУМ и за нато и за ес!!! а, и за мариците!! и те уверявам, резултатите ще са потресаващи за запада, нема д аги харесат хич.

Бойко е вашия управник, премиер на Р.Б., а Ц.Ц. организатора на партията. Който си ги е избирал за трети път след два непълни мандата, да си ги търпи, така му се пада. Отдавна стана ясно какъв е капацитета на членовете на тази партия. Само се замислете по време на управлението на Герб, колко министри бяха сменени, колко скандали и колко лъжи от 2009 г. насам. Вече даже възприемам всичко като трагикомичен сериал с позволяването и съдействието на българския народ, защото той позволява този цирк.

АЕЦ Белене отдавна трябваше да се построи. Но само и единствено като ДЪРЖАВНА. И то на държавата България. Уточнявам, защото едни енергоразпределителни дружества също са държавни, ама на едни други държави. Та, ако не е държавна, няма смисъл от нея. Колкото и евтин ток да произвежда, ще го продава по пазарни цени. И нито ние като потребители ще разберем нещо от това, нито пък държавата - всичко ще изтича нанякъде, както се случва с Лукойл, с американските тецове, с енергодружествата и с какво ли още не. Крайно време е държавата да не се изживява само като разпоредител на едни пари, а да осъзнае, че има и отговорности към този народ. А пък народът трябва да разбере, че трябва да изисква от държавата да си изпълнява функциите.

Пак малка и бедна България ще помага на руските олигарси и икономика да ни пият кръвта. За 10 години ни ощавиха с 50 млрд долара само от скъпи цени на газ, отделно от проекти ни изсмукаха още доста. Колко може да го тупате тоя скъсан народ като брашнен чувал.

Чакай бе, а ако са френските олигарси? Сега бедна България кръвта й пият Чешките олигарси и ам. марици - ТА КОЛКО САМО ТИЯ ДВЕ ДЪРЖАВИ МОГАТ ДА ТУПАТ БЪЛГАРСКАТА ГЪРБИНА? А? Кажи де? Иле те боли ... само ако са руски?

Здрав, здрав, колко да си здрав? Пък може да си здрав, но дюшемето ти хлопа.

Просто парче си!

За какво се борят сините некадърници ? Минаха през всички всички власти и навсякъде се провалиха. Имаха правителства на на Филип Димитров и Костов, имаха президенти - Желю и бат Петю, имаха мнозинство в Парламента ... Пълен провал навсякъде и народът не иска да слуша за тях. Къде са тръгнали тия софийски шмекери със слабите крави ???

искат да превърнат житницата на България - Добруджа в радиоактивна зона.................

Ааа тия от Шеврон и АКсон, дето искат газ да добиват - е западняците само зло ни мислят.

русофилите полудяха от злоба.

това са тролчета на комисионна

Като гледаме само ти виеш - други соросоиди предатели няма. Изеш се от яд.

пии си хапчетата червена бабо

antikom, тоя джендър те нарече червена бабичка.

Герб и Бсп са от едно котило. Ще ни затрият крадците и схемаджиите. Първо тока от Белене ще е скъп, а ще трябва да складираме и ядрените отпадъци. Кой инвеститор ще даде 20 млрд без да иска гаранции, отделно държавата е длъжна да присъедини Белене към мрежата за което ще идат още пари. Кой ще плаща боклуци, или вие всички ще си вземете парите от комисионни и не ви интересува.

Не ме интересува кой от какво котило е! Да се събират всички заедно там и да решават най-доброто за България. Когато говорим за България, няма котила!

Как заедно бе, с десните предатели от Костовото котило, които разграбиха и продадоха България на торните бръмбари ли? НИКОГА! НИКОГА ТИЯ ПРЕДАТЕЛИ НАРОДНИ СИДИРАСТИ ДА НЕ БЪДАТ ДОПУСКАНИ ДО КАКВОТО И ДА Е БИЛО!

Кое е добро според теб, цената имаш ли понятие каква ще е от Белене?

Немаш умора да лъжеш, а? Отработеното гориво си го прибира инвеститора! Точка, както ти казваш. Какви други лъжи те вълнуват? Обърни се към сутрешните блокове - там ясно и многократно изясниха, че България няма да се задължи с нищо! И спри да меляш глупости.

Колко са смешни и нищожни ... ?! На следващите избори сигурно няма да достигнат и 1%. Няколко продажни смотаняци от синята мъгла пак вдигат врява.

Тяхната е лесна, но кво праите вие дето от вас зависи просперитета?:)