Нощ на сблъсъци, гърмежи и протести: Париж не иска пенсионната реформа на Макрон (видео)

Френският президент иска да прокара промените в закона без депутатите, които не биха я подкрепили

Обратно в новината

Коментари - Нощ на сблъсъци, гърмежи и протести: Париж не иска пенсионната реформа на Макрон (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами освен да продавате апартаментите в Париж и към Прованса и каквото си отгледате в градината . Голяма част от Бг пенсионерите така оцеляват , даже спестяват за внуците. Късно е за макарон, вече сте го избрали, ще си го търпите с баба му, на която и плащате пластичните операции и липосукциите, заедно с LV гардеробчето, че и за грим от скъпите.

Защо не пишете и за протестите против въоръжаването на Украйна?

мен ми се работи до 75 г тия мноо са се изнежили и се по круизи а аз след работа на лозето копам и садя и вадя компир

До 80 г. работа...Аааа Какво е това 64!!!!! Никакво мърдане. Ще се учите от соца, а!!!! Работа и работа за франсетата

Дръжте се братя срещу мръсния тиранин !!!

Кой е мръсния тиранин?

СЪР!

Макрон,кой.

"Българите получават все по-малко години пенсия, показват данните на Евростат и НОИ. Средната продължителност на живота у нас намалява от 2018 г. насам, докато възрастта за пенсия се повишава с вяска година." Статия от днес. Тематично. В сайта Pariteni. Ама, ние си трайкаме и ...се слюнчим от дивана...за франсетата...

Поета го е казал: "Не народ, а мърша!"

Гледах в Телеграма, палят знамето на ЕС Май, май ще се окаже права теоремата, че в който съюз сме влезли се е разпаднал?

Чудно ми е как франсетата за пореден път си избраха оня кавал макарона. Съответно им го наби. Повече обаче ми е интересно тука кой ще върне пенсионната възраст в положението от преди гербавите ? И понеже никой не се е заявил на изборите ще отида за гъби, нищо че е студено още и няма.

След толкоз бой по руснаците демократичният свят започнаха да го болят кокалчетата. Ха-ха-ха-ха. Банките на краварите пукат като пуканки по Коледа, но печатницата на зелени хартийки работи безотказно. Засега. Кради Суис също са лъзна здраво, но швАйцарците са се накрали яко (само парите на избитите евреи ако преброим), та удържат фронта. Както се пее в една песничка на Алла Пугачова:

" Целия цивилизован западен свят " мълчи , като пукал нали ? Най мръсното нещо са оядените експлоататори , не чакайте ни милост , ни закон ! Законите се правят от тях за тях ! Човешката природа е такава ! Нужно е обществено устройство , което не позволява злоупотреби дори от тези , които следят за това !

В Франция не е чак толкова зле. В Германия директно вече се говори за работа до 70г. Пенсията е само 50% от заплатата и 30% от пенсионерите едвам оцеляват. Не знам какво и как го мислят тия политици ама това е позор за най-богатите държави в ЕС. https://www.dw.com/bg/kde-v-evropa-se-vzima-najdobra-pensia-i-na-kolko-godini/a-64490667 https://www.dw.com/bg/milioni-germanki-ziveat-s-pensia-pod-1000-evro/a-64454560 https://www.dw.com/bg/germania-pensia-cak-na-70-godini/a-62767721

Вас у германско, ич не моа ви мисля, честно. Ти, имаш ли си идея, колко процента от заплатата е пенсията Тук?!? Имаш ли идея, как оцеляват пенсионерите ни, в които рано, или късно ще се превърнем ние?! Позор казваш, за богатите държави в ЕС..как ще го дефинираме за най-бедната държава в ЕС?!! Да ти подскажа?...ГЕНОЦИД...

Не само войната на територията на бившата Украинска ССР, но и ставащото във Франция е част от политическото и историческото аследство на Горбачов. Самото съществуване на СССР създаваше опасност работниците в Западна Европа да видят в съветското общество привлекателен пример. Това караше едрия капитал на Запад в продължение на няколко десетилетия да слага граници на своята алчност и да отделя част от печалбите си за поддържане на приличен стандарт на живот за голяма част от населението на Западна Европа. След разпадането на СССР в резултат от лекомислието на Горбачов, тази необходимост отпадна и започна настъпление на едрия капитал и обслужващия го т.н. висш политически ешелон срещу социалните придобивки на хората. Събитията във Франция са пореден етап от това настъпление.

Браво точно така.Преди и сега "лошият" социализъм ги плашеше и плаши.

Истинската европейска демокрация в сила.По времето на Саркози имаше референдум за европейската конституция ,на която хората казаха НЕ,но въпреки това те я наложиха.Сега пак .Тези умни хора никога не са работили нито на строеж, нито на поточна линия,нито в кланица, затова им се иска да лапат тлъсти заплати да края на живота си,нещо, като Байдън.

трябва да се действа и с нашите БОКЛУЦИ, наричащи се Политическа класа. Глупави и необразовани, но готови да целуват задници за пари...

Хората там са будни,кръв трябва да се лее!! А ние сме в будна кома..

ДОБРЕ, ЧЕ БЯХМЕ НИЕ, ИЗТОЧНИТЕ СТРАНИ ДА ГИ СЪБУДИМ! ТЕ ТАКА ДОБРЕ БЯХА ПРИСПАНИ ПОД ДЕСЕТИЛЕТНИТЕ НАПЕВИ ЗА "СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ", ЧЕ НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНО ГИ ИСЛЯМИЗИРАХА И БУСТЕРИЗИРАХА! ДОКАТО СЕ УСЕТЯТ, ВЕЧЕ ИМ ГО ТУРИХА БЕЗВЪЗВРАТНО! СЕГА И ДА ПРОТЕСТИРАТ, ЧЕРНИТЕ СА МНОЗИНСТВО В ДЪРЖАВАТА ИМ И БЕЛИТЕ ЩЕ РАБОТЯТ ДА ГИ ИЗДЪРЖАТ!

Даа, французите не са овче племе като нас. Ей така се отстояват правата, с масови действия! Аз тук скачам, на съм сам! Една птичка пролет не прави!

Е как да не са овче племе, като за втори път си избират макрон :)

пффффффффффффффф

Тези ще се пенсионират на 64 ,а в говняшка средната продължителност на живота е 64...

А вие сигурно кравария ще живеете с орлите...хаххаха

Ка ме надуши бе? Много мириша на тор, нали

Прлавилно! Хората си отстояват правата , а не като тук! В БГ всички си мълчат и се свиват, а правителството( ако има такова ни мачка). Ако могат тук на 70г с памперси ще накарат хората да работят(ако има кой да ги наеме) И ако може да не плащат пенсий е най добре. Пенсий-колкото да оцелееш да не умреш от глад с тази инфлация! Работи до гроб!

Путин е виновен за всичко защото сам си наложи санкции. Както виждаме санкциите работят точно толкова колкото и ваксините

На запад бият някак си по демократично и затова никоя институция не се самосезира

Макрон е обратен и си е взел една пенсия да го масажира. Лицемерно и долно. Оправя млади жребчета в задния двор.

Не съм фен на Путин, но Макрон е марионетка на най-богатите евреи. Путин всичко което прави е дошло от собствената му глава, а френският пръска красота и чар и те работи. Да французите живеят по-добре от руснаците обаче трябва да получават много повече пари. За да хранят от собствените си заплати безработни, емигранти и украинци. Прави са младежите да чупят и горят, каквато ти демокрацията , такива и протестите.

Ваксинираните десносектанти са в ступор. Демократичната френска полиция демократично смазва демократичните протести срещу демократичната реформа на ултрадемократичния макрон (малка буква). Толкова много демокрация на едно място, чак ум да ти зайде!

Прав си , сарказма ти е на място. Но историята помни и други събията там, не много демократични в другата посока

Да свалят изобщо макрон

На Микрон не му пука.Вече си е осигурил държавна издръжка за още около 50 години.Ще го хранят тези мъченици, които трябва да работят до смъртта си.

Кака

Путин доведе Запада до икономичиски упадък, фалити, бунтове, размирици. Този човек ги надигра и запали чергата на всички.

Ти нормален ли си, че намесваш Путин или си платен трол, който си заработва жълтите стотинки с антирусизъм.

Сандо е един от известните руски тролчета педерастчета заедно с шилото...

Приземяване, гледай ,чети и мисли, ако не можеш помоли да ти се обясни.

Хайде, пак Путин виновен. Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти направи. А Западът сам се вкара в батака. Що се отнадя до Макрон, на него хич не му пука, пък дори и евентуално да го свалятот власт - това така или иначе е последният му мандат, може да прокара и пенсионната си реформа, и куп още непопулярни мерки. Не му е нужно да мисли за преизбиране да се съобразява с протестиращите, дори и исканията им да са основателни и справедливи.

българия загуби над 3 милиона от европата и сега насе;ението на територията българия е може би 5-6 милиона (държавна тайна, нокой не смее да я публикува) , територията загуби над милион отгледани и обуечни загубени в робство на европата... и никой не проттестира. само разходите по тези хора на територяиа са стотици милиарди... но никой не може да го рабере и изчисли... защо така, а?

Ми бягай в русията ма като си недоволен,трол

БАЛЪЦИ.НЕ ЗНАЧИТЕ НИЩО,ЩОМ КАТО НЯМАТЕ ПАРТИЯ В ПАРЛАМЕНТА.КАПИШИ.НЕЩО НЕЯСНО.

А Българина сладко спинка.

Аз както винаги нещо не съм разбрал, та затова моля за помощ. Тези протести демократични ли са и трябва ли да ги подкрепяме !? Ако са демократични, защо полицаите бият потестиращите !? Ако не са демократични, как в една европейска държава се провеждат недемократични протести? Помогнете, съвсем се обърках!

всички правителства, президетскта и депутатсътва от 1989-та досега трябва да бъдат осъдени и обесени за геноцид над тиземците, вкл. и с пенсиите и социалните!

крайно време е да се обяви, че 40-часовата работна седмица и високата пенсионна възраст и липсата на нормани социални плащания (60лв/месец за територията българия и т..н.) са методи за кастрация на популацията и за размножаване на богатите Господари! ... затопва и франсетата протестират, щото не искат да ги кастрират като българите! затова и работят 35-часа на седмица и искат да ги намалят на 30 часа и т.н. ... не щат да ги трепат в евро-конц. лагера под управление на англо саксите. а българите вече са умрели и им е все едно дали ще работат 30, 35, 40, 80 часа на седмица.... ама това никой не го знае и никой не го разбира! нали така, а?

Плана на глобалистите е просто да няма пенсии в Европа. До 2050 трябва да намалят населението на Европа наполовина, а европейците, родени в Европа на 1/3 от сегашните. Това вече си го пишат явно като прогноза на ООН. Нещо като прогнозата за средна годишна температура (която само САЩ има право да мери) и в името на която се въвеждат зелени данъци и глоби, които трябва да плащаме на Брюксел. За населението прехода ще настъпи когато гласовете на пришълците мюсюлмани станат решаващи за политическото оправкение. То вече в Германия турците решават дали ще командва СПД или ЦДУ - гласовете им са повече от разликата на гласове за тези партии. На практика канцлера го избира радио Анкара и Ердоган.

Безобразие, тоталитаризъм, тирания, диктатура - фенската полиция, в защита на еврия капитал, бие мирно протестиращите граждани!

Гласове от българската кочина и лакеи на Рашка Говняшка дават акъли на велик народ,като френския.

Какъв велик народ ,бе глупак ,ти ходил ли си скоро във Франция ,да видиш представителната извадка на народа - мулти мулти мушнал.

Не, бе, уръпляк! Гледаме в захлас как великите фанцузи ядат бой на площадите от собственото си правителство. Много е забавно да гледаш как брониран полицай млати младо момиче с все сила по главата с палка и ритници. Не те ли кефи?

Французите ПРОТЕСТИРАТ против пенсиониране на 62 години- а в България сега мъжете на 64.6 год, а жените на 62.2 год!?!?! Много е демократично???? НАЛИ????

Ами да защото сега се пенсионират на 57-58

В България работодателите търсят роби които да работят 40г. За мижави заплати и ще се пенсионират на 65г. С някаква пенсиика

Това ако беше в Русия заглавията щяха да са "сатрапът потуши с кръв демократичните, мирни протести".

Не знам доколко си запознат с руската действителност, но това вече беше в Русия. Тази реформа я направиха през 2019 година. Изобщо, колкото и да ти изглежда странно Русия много си прилича на САЩ. Див капитализъм и малко социални придобивки. Путин прави абсолютно същото като това, което правят в Европа под германски фашистки ботуш. И даже дотолкова че понякога се чудя в тази война дали не е на страната на глобалистите, предавайки интересите на руснаците. Особено в първите месеци.

Жена на 62г. С 24г. Трудов стаж питала в пенсионното за пенсиониране.отговорили и след като навърши 66г и 8 месеца защото няма 36г.и 6 месеца трудов стаж.

И какво те тревожи тук?! 62-24 = 38 Къде е останалият й стаж? Работила на черно, без да се осигурява, а сега реве за "достойна" пенсия!

То много стаж,бе! А вече е на 67 години.

Язък дето е висяла по опашки можело е да прочете в нета: Право на пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68, ал. 3 от КСО за лицата, които нямат право на пенсия по чл. 68, ал. 1 и 2, но имат не по-малко от 15 години действителен осигурителен стаж, се придобива при навършена възраст 66 години и 8 месеца за мъжете и жените.

Навършената възраст вече е 67 години.

Влаковете, самолетите,автобусите са пълни с желаещи да емигрират в Русия. Няма билети.За Западна Европа никой не иска.

Нерде Ямбул, нерде Стамбул! Наистина си хахо!

ОБИКНОВЕНО ЗОМБИ СЪМ!

През 60-те на миналия век във Франция на 4-ма работещи се пада по един пенсионер . Днес едва 1,7 работещи “издържат” един пенсионер ! Освен това никъде другаде в Европа няма толкова НИСКА пенсионна възраст ! Ееее какво точно искат тези 6000 протестиращи в държава с няколко десетки милиона население ?

Да идат в съседна Германия - там ще се пенсионират на 50! Най-мързеливите и "будни" "европейци" са французите, следвани от гърци, италианци, испанци...

Шило

Франсетата са си виновни-те си избраха Макрон, те си траеха при настъпването на мароканските скакалци!

Вата

циклон

Добро утро евронадупен

От всичко разбира Само му дай тема И му гледай сеира Иначе джоба му празен

Яла налей вино и тури дамаджана с ракия

Не разбирам франсетата какво врякат- най кратката работна свдмица в Европа -35 часа,най неработещата държавна администрация с най голямата бюрокрация,хиляди превилегии,в същото време хората пт частния бизнес работят като магарета.Протестират така наречените ФУНКЦИОНЕРИ

епа, то и на магарето ми е ясно!... арбейте, арбейте, арбейтен... от раждането до гроба! отдавна сме в конц. лагер наречен планета земя. а сега ще ни и дигитализират..... на туземциъте от територията им го навряха още през 1878г. когато направиха тази измислена държавица българия, ама това никой не го знае щото е голема тайна, нали, а?

Не искат да бачкат. Кога са работили тия франсета. Араби и черни бухат яко за жълти стотинки

От година слушам ка нашия приятел г-н Путин спрял пландемията , бил враг на Нео-либерализма, ха ха ще кажа АЗ! Налият руски френд по план се засейства и всъщност Ни спаси, без тази безсмислена война предстоеше това, което виждате във Франция навсякъде, но умножено по 10, така се бяхме осрали с Ковид измамите и издевателствата на заспалия плебс. Продължавайте да се карате за и против Путин и ни оставете спокойно да ви ЗАНУЛИМ!!!!

Ами като не искат еднакви закони в ЕС да излизат от съюза. Ние как се съобразяваме. На франсетата и работата им е такава. Жените на бачкат в сряда ако имат ученици защото да им помагат в писането на домашните. В петък пък до обяд работят само мъжете защото жените трябвало да разтребят вкъщи защото събота и неделя трябвало да са на почивка. Обаче жените им ги юркат още от петък заранта за тази почивка и познайте само кои отиват на работа в петък. Е как кои само педерастиите и геронтофилите.

Аз да питам, марсианците ли взимат решенията в ЕС или представителите на държавите дето били тормозени от тоя съюз :)

Притежателите на ФЕД, САЩ, МВФ, ЕЦБ и сие....няколко фамилии

Богатите продажба на оръжие и пари, за бедните липса на пенсии и заплати. А във фашистка Италия ще вдигнат възрастта до 70 г. Няма пари, защото трябва оръжие за Украйна. Поспират и безплатното здравеопазване, пак за оръжие.

Вървим към ситуация в която няма да има НИКАКВИ пенсии в този им вид. Само частните фондове ще плащат нещо си. Държавната пенсия на 75 при спадаща продължителност на живота, храна от бръмбъри и задължитлени бустери от нам кви си коктейли. Неслучайно хората бърат да се пенсионират и малцина чакат за по-голяма пенсия. Накрая доживелите пенсионна възраст ще получават помоши като храна и калпав подслон, мерене на кръвното веднъж годишно и до там! Богатите европенсионери на държавна пенсия е изчезнат. Има едно решение - хората да се обединят и да си направят свои народни фондове, където да пестят за старини. Но кой ти мисли в перспектива? Обречени са идните поколение да страдат.

Вчера както ЕЦБ пак вдигна лихвата си - сега ще има отново играта “Познай коя европейска банка ще изгърми днес” :-).

Приказната мирна и богата Франция вече я няма. Изпари се накъде в началото на този век. Вече имаме но гоу зони, расово напрежение, тежки престъпления срешу личността и милиони търтеи. Дефакто реформата е неизбежна по чисто обективни причини. Или ще си много богат и ще живееш зад високи дувари или ще си в тинята. А ако си отпървите, няма как да разчиташ на ппенсия. И чуждите навлеци не са причина за тази разруха. Те са само симптом и последствие. Причината е че вече поредно поколение младите не иска тда се борят, да полагат усилия, да жертват каквото и да е от кефа си. Обществата които успеят да изградят нови жизнени поколения (не само като бройка, но и като качество), ще оцелеят, другите....

...80% NE ISKAT TAZI REFORMA...POLITICITE IZPULNYAVAT VOLYATA NA IZBIRATELITE SI....MACRON GOVORESHE DRUGO PREZ 2021!! ....KAPITALISTITE TREPERYAT ZA SVOITE PENSII....A NE ZA PARIITE!

Той е говорил друго преди вота, ама то се оказало "предизборен трик"

Изглежда, че си прав, ана донякъде, поколенията са такива каквито ги направят, а някой иска да са такива каквито са

Тези които не искат обществата и културите да оцелеят, те акупират на провалени поколение от хора, които нямат волята да вържат връзките си на обувките, нито силите и уменията сами да се нахранят, камо ли да пазят граници или културни традиции.

натуту действа яко... например... Франция блокира продажбата на два военни кораба за Русия Франция блокира доставката на военни кораби за Русия във вторник след месеци на спекулации за евентуалната най-голямата продажба на отбранителна техника от страна от НАТО за Кремъл, предава Associated Press. Кабинетът на френския президент Франсоа Оланд обяви, че прекъсва споразумението "до второ нареждане" след растящия натиск от евроатлантическите съюзници поради напрежението около действията на Русия в Украйна. Първият от двата кораба с името "Владивосток" акостира във френския пристанищен град Сен Назер, където около 400 руски моряци изкараха обучение на борда му. .....