Русия озадачена от разполагането на войски на САЩ в Норвегия

Русия е озадачена от решението на Норвегия да позволи разполагането на американски войски на нейна територия от следващата година, каза руски дипломат в Осло.

Обратно в новината

Коментари - Русия озадачена от разполагането на войски на САЩ в Норвегия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има една българска поговорка "гузен негонен бяга". Разни скрити неща постоянно излизат на повърхността. Ще се разбере кой кого е мамил и кой кого е крал и какво мислите тогава ще се случи. В библията е писано "държава срещу държава ще воюва".

То и кварталният крадец се озадачи, когато на партерните етажи си сложиха решетки на прозорците, а всички си монтираха алармени инсталации...

Ааааа,не! Що пък само норвежците да са бир тамън досига! Цепят са от милитъри пирформънса като цяло.

Явно пазара за тоалетна хартия в Норвегия е закъсал и си внасят дрисльовци.

имат достатьчно вода, а сега с резаните нямат нужда от тоалетна хартия, путин даваи, право в целта

На някой да му идва на ума, че всички успяли българи по света, добили и световна слава (например Джон Атанасов, Странски и т.н.) са постигнали това в "гнилия" запад. Колко велики учени е родила социалистическа България, които са влезли в учебниците? Колко нобелисти има България? Такива имат всички бивши соц. държави. Само ние не. Защо ли? А някой да е наясно колко са нобелистите от "гнилия" запад и колко от СССР? А през последните години след разпада на СССР - май нито един за наука. Не броя Горби..Повечето от нобелистите на САЩ са с чужда националност, но работещи в САЩ, където има и условия и средства за наука. А щом има наука има технологии има работеща индустрия. Русия вегетира почти изцяло на гърба на енергоносителите. А те свършват след няколко десетки години. И после - руки вверх... Не може всичките си ресурси да хвърляш за военни цели, рано или късно това се връща като бумеранг. Справка - СССР и фиаското с неговото крушение. Велик и непобедим и пак си рухна...

с правилна база. Вярно е, че американските научни постижения се награждават с Нобелови награди, но е факт, че по време на сициалзма просто руснаците не издаваха по никакъв начин своите научни открития. Така правят и сега. Статичта касае милитаризирането на Норвегия и присъствието на американски, а не на Натовски воиски, което е в разрез с международните норми. Така както американските военни самолети, които уж охраняваха българското небе не са Натовски, а са американски. Аз не понасям никакви военни ботуши - руски, американски, натовски, турски. Имаме нужда от наша силна армия, а не от агресори от Изток или Запад.

колкото да е силна армията ти, тя ще бъде смачкана от руската - както са направили 19ч4 година. когато руските воиски срещнат американски самолети воиски в норвегия/българия и стрелят по тях, те знаят че американците ще пратят още воиски и ще се стигне до воина, която руснаците не могат да спечелят така лесно като воина с българия. сега разбираш ли защо з00 американци им подат в задника на руснаците - защото правят норвежците недосегаеми за руската агресия. а между другот норвежците са били много векове част от руската империя.

Фактите са, че мозъци се раждат извън америка, там се раждат само ГМО мутанти с амбиции за контрол над целия свят и консуматори . Друг е въпроса че америкаците знаят как да покварят и да изкушат тези мозъци и да ги впрегнат да работят за злите им намерения и амбиции.

таваришч путин поръчаите на америка и на ваша територия ше доиде американска армия и русия е свободна и независима както норвегия прочетете историята и вище как америка помага и ви спасява от изчезване

Що бе, в Калининград перални машини Аурика ли инсталираха?

ПУТИН ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ ИЗНЕНАДВА ИМА МНОГО НАТОПОРЧЕНИ ЗА НЕГО И НЕ ЗНАЕ НА КЪДЕ ДА СЕ ОБЪРНЕ !!! ЩЕ МУ РАЗШИРЯТ ИЗХОДНИЯ КАНАЛ НА ДЖУДЖЕТО И ЩЕ ГО НАПЪЛНЯТ С ...

Не плачи на чужд гроб, смрадлива краварска подлого, това пак го напиши, ако имаш време и възможност, когато руските ракети ни дойдат на гости, благодарение на изпърдяното ти НАТО!!!

Не знам медицинския терми на проникване с език в ануса?точно това ще направят "натопорчените"гледай да си от първите!!!!!!!!!!

Русия да се озадачава колкото си иска. Никой не я бръсне за слива.

Прав си, то и Наполеон и Хитлер не я бръснеха, после тя ги обръсна на сухо....

Ама къде са сега Германия и къде Франция. Със жизнен стандарт 5-6 пъти по-добър от руския. Историята си знае работата, наказва невежите и мързеливите. Ние сме типичен пример, т.е. добри ученици на руснаците.

много е просто - който е с ръшките не е прокопсал...а емиграцията на европейци се засилва в посока Масква...упс не беше така май мислещите руснаци бегат далеч от ботоксовото жуже...

Не се косете толкоз, хора, светът се подготвя за идването на Антихриста, който ще оглави световното правителство. Нали виждате, че всички всички правителства на света се сатанизират с шеметна скорост. Пряката им цел е геноцид - затриването на възможно най-много хора, дори не се срамуват да го заявяват публично - депопулация. Тук-таме все още се среща някой политик с капка съвест, но скоро и такива няма да останат. Христос го е казал ясно "ваш баща е дяволът" - за властниците по-онова време, които са насъсквали народа срещу него, поради завист и страх да не загубят властта си, защото народът е искал да го направи цар. Какво да говорим за днешните управници, които са на прага на кулуминацията на злото в човешки образ.

Джижето Офшорко ще направи всички съседи на раша членове на НАТО.... но от проста милиционерска пръчка З- толкоз!

до умните в тази новина ??????????????какво е иодоводороден прекис??????????????капака и наи новото бмв и от капака сте изтече маслото !!!!!!!!!!!!!!та слаби ли са батенките в науката??????????????

Като гледам колко си неграмотен, ти се чудя как си оцелял при зареждането на ракетата.

за малките родени в демокрацята има6е едно село телиш в булгаря там имаше сс20 ракети които като воиник сум зареждал с гориво !!!!!!!!!!!!11ако оператора би направил гре6ка то от кадуните в истамбул бяха останали само фереджетата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Тия гадове се подготвят за война!!! Проклети да са трижди! Дано ся спихнат и затрият дано убийците долни!

Путиняците са най-големите гадове!

"Политиката на неразполагане на чужди войски, която издържа дори изпитанието на Студената война..." Е да, ама сега сме в Топлата война. А като спечели Хилъри, ще стане ядрено-топла.

Норвежци, шведи, финландци и други народи са притеснени. Нали ако стъпи там руски крак заплатите ще им паднат на 50 долара.

Има ли останала страна в света, където да няма войски на САЩ? Кой тогава е най-агресивният и най-войнолюбивият?

Много правилен въпрос колега.

Не е възпитано да се отговаря на въпроса с въпрос но все пак! Държавите, където има американски военни бази, имат ли си правителство и армия, както е случая с Норвегия? И тези армии воюват ли с американците?

Лоши руснаци, как вероломно се приближават към границите на НАТО.

много се прави на велика, но накрая ще изяде боя. Те едвам са позакърпили икономиката и армията а вече се репчат на НАТО и Америка. Еми като си го търсят толкова упорито може и да го намерят. Добре че България сега си е на сигурно в ЕС и в НАТО, а не е в лагера на губещите. Аз уважавам много премиера Борисов за неговата смелост да не се поддава на руски шантажи и да държи здраво курса на европейската и американската линия като търси интересите на България в тези развити структури. Да живее България!

Догодина октомври месец ще пукне Аврора и Путин пада

Каквото повикало, такова се обадило.

Путин и Русия защо всички държави по света/с малки изключения-най-вече диктаторите/ я изолират,игнорират и не желаят контакти,било то политически ,било икономически.

Трябва значи да разбереш как икономиката, когато е зависима от някой ,в това число и от банкова система, подава гъзец на по-силния в името на политиката искана от по-силния. Руснаците са си бам-башка луди , като американците , само дето са малко нефелни как да си поискат.

те много военнолюбиви комунетата и русначетата. Питам се само защо този страх. Да бе да - прекрасна Русия, прекрасно въоръжена, ще направи на пух и прах всеки агресор. Само защо никой не я харесва и никой не я иска.

А не е ли озадачена, чу мирна, демократична Норвегия се чувство заплашена от "неагресивната никога не нападаща съседите си" Русия?

И малките деца разбраха, че НАТО няма за цел да защитава която и да е европейска държава. НАТО иска да използва европейските държави, да пресира Русия и ако стане бау, това бау да е в Европа и да се ръси върху европейските подлоги и далече от Америка.

Ако стане бау за 20 минути от ФАЩ ще остане ядрен полигон....И да струпват и да не струпват, няма къде да избягат..

Защо твърдите неверни неща? НАТО е чисто отбранителна организация. НАТО няма технически възможности за нападателна война тъй-като цялата съществуваща инфраструктура е отбранителна. Освен това правната основа на НАТО не позволява въвличането и в нападателни войни.

Би ли посочил коя от многобройните военни операции на НАТО от 1949 г. насам е с отбранителен характер и коя от страните-членки на НАТО е била отбранявана?

По тъпо изказване не бях чел скоро!

Абсолютно правилно и точно казано.

330 морски пехотинци яко изплашиха Раша! Ами ако са 1000 или 5000?

Дали?!? :)))

нещо като френските специални части в плевенско

По-скоро студенти във френски колеж и членове на организация свързана с военните нещо като нашата ОЗСО,,Организация за съдействие на отбраната" преди 10.11.1989г

Ви щом Путин разполага Искандери в Калининградска област срещу Норвегия, кво може да се очаква, краля на Норвегия са си свали гащите пред Путин! Е, не ги свали и това много озадачи Путин!

Е , Калининградска област е точно срещу Норвегия и ракетите са насочени точно срещу Норвегия .А за гащите ,кой знае!!!?

трябва и в България да бъдат разположени повече американски войски, с толкова много русуфили ставаме несигурна държава членка на НАТО

РусУфили... Ех...

Огледай центъра на София и ще видиш, че разполагат! Малко тъмнички, но готови да убиват ако се наложи. Двеста хиляди от тези бойци, като разположат и София ще е наша.

Не е ли по-добре силна България със силна армия?! Когато бяхме във Варшавския договор имахме силна и добре въоръжена армия възпираща Турция. Нямаше военна база с чужди войници! Сега има американски войници и ти искаш още?! Ако това стане трябва да отменят деня на Независимостта. Да сега сме в НАТО и какво? Съюзникът ни от НАТО Турция започва все по-често да предявява териториални претенции.

Кого сме възпирали, турската армия? 100 000 хиляди българска армия, въоръжена със съветски боклуци, срещу 1,5 милиона турска армия, въоръжена с най-модерните за онова време американски оръжия? И как щяхме да ги спрем, с тясното шосе между Резово до Царево (тогава Мичурин) ли? Къде ви намират такива дебили?

Ми що да не предявява териториални претенции, след като го подшишква Путята! Русия завладяла преди 100 години Крим и той бил винаги Руски! По тая логика, след като Турция 500 години е владяла Балканския полуостров, той си е 5 пъти по-винаги неин!

Да бе да ....много голяма и много добре въоръжена облечена във въшкарници дето при дъжд стават с 20 кила по-тежки и обута с цинтари(кубинките се появиха в средата на 80те) дето като стъпиш на някой камък и си на земята директно а върху БТР МТЛБ или в танк се пързаляш като на лед. При всяка тревога половината от техниката сдаваше багажа по пътищата и чакахме влекача да те върне в поделението. Това ,че на ученият ,,Щит" на войските от Варшавския договор се изпращаха специално подготвени за това войници и техника не значи че цялата армия е била тип-топ!

Ти наистина не знаеш какво говориш! Кога в България е имало ракети С300, тези ракети са зенитни, по онова време имаше С20, които бяха от началото на 60-те години тактически ракети, други ракети нямаше на въоръжение в БНА. Аз служих на южната ни граница в годините 76-78 в кашишки полк. Знаеш ли с какво бяхме въоръжени? Танковете бяха Т-54 от втората световна война, 122 мм гаубици (влачени от от ЗИЛ 157, който нямаше хидравлика на волана) образец 1938 година, 120 мм минохвъргачки също "страшилище" от втората световна, зенитни установки ЗКУ4 с които можеше да се стреля само по селскостопански Ан-ове. няма да ти описвам с какво и как бяхме облечени и обути, с какво ни хранеха и по колко, бяхме най-жалката армия която можеше да съществува. С тази техника и с такава армия България не можеше да се противопостави на турската армия по никакъв начин. Слава Богу че тази Студена война не прерасна в нещо по-страшно!

Русия - русифили!

Стефи,моме, с главата,моме,с главата се мисли.Не с дирник,както се вижда от писанието ти..Че дирник мисли не ражда, а писания като твоето.

ей пълно с русофили и путиноиди в тая България,трябва да се сменят поколения та да изчезне тая васална психика

Ами докато джуджето се дърви на целия свят, още много ще има да се "озадачава".

Така става когато нациите седят във Фейсбук или пред телевизора и не ги е еня за тяхното бъдеще. Политиците в целия западен свят са собственост на "великите" семейства със синя кръв.

"... да не "отваря територията си за чужди бойни сили, докато не е нападната или застрашена от нападение." " Нека троловете на хранилка от руското посолство добре да прочетат текста! След анексията от Русия на територии от суверена Украйна, как мислите че се чувства Норвегия?! Нормлно е да се чувства ЗАСТРАШЕНА! ДА СА ТАКЪВ СЪСЕД, КАК ДА СЕ ЧУВСТВА?! Така че няма никакво нарушение на договори и руснаците да обуздаят агресивността си, вместо да се "чудят" защо другите правили нещо си!

А каква част от населението на Норвегия е руско? Или какви области от Норвегия са основно руснаци?

А как трябва да се чувства Русия след като натовският обръч около нея се затяга? И не от вчера, а вече 20 години. Ами ще си го вземе Крим, ясно, поне една американска база по-малко. Руснаците направиха една-единствена грешка - повярваха на Запада още при Горбачов и му вярваха и при първия мандат на Путин, и на Медведев. Тази вяра в Запада е прокобата на Русия. За нас какво да кажа - ние сме си фурнаджийска лопата и тиква, дето не увира.

Тази Украйна някъде около Косово ли е? Защото там имаше едни анексирани теиртории!

Ей ама какви глупости изписа!

Нищо чудно. Някой уверено крачи отново по пътя на Наполеон и Хитлер. И без съмнение накрая ще си го получи. Това обаче ще засегне всички. Нас включително...

Наполеон и Хитлер са били ниски на ръст, да не визираш някое джудже с имперски амбиции???

Не,визирам един кравар с имперски амбиции.

Кат гледам сега дългучите се правят на много хитри, жужетата са си взели поуки, за разлика от дългучите-

краварите в Норвегия са полинта на полинта на българския контингент в Афганистан, обаче Путя I е получил сценична треска

Така де. По същата логика и една бълха,хлебарка или циганка с две циганета не те плаши. Ама след няколко години кво стаа ако не вземеш мерки??

на войски на САЩ в Норвегия?!?! Руснаците ги тресе шубето от американците.Че то 330 души войски ли са ?Не ме изненадва ,че от мухата правят слон.

Кога Западът е спазвал договори ? Никога ! 600 г. крадат и избиват невинни хора по целия свят. Ако не беше Русия Норвегия щеше да бъде Райх а американците щяха да реват Хайл Хитлер. Боклуци мръсни !

виновен Хитлер,колкото е виновен така наречения Сталин, който е бил в договорни отношения с Райха.А колкото до победата над Германия, заслугата е и на Америка и Англия.Русия е дала жива сила а Америка и Англия освен жива сила , пари и оръжие.Руснаците са били заварени от германците по бели гащи и цялата им "непобедима" червена армия раздробена и унищожена чак до Москва.Пасивността на Япония е дала възможност за изтегляне на руските войски от Изток срещу германците пред Москва.И ако не бяха САЩ и Англия сега в Русия щеше да се говори на немски език.

Когато Хитлер напада Норвегия (9 април 1940), Сталин вече е нападнал Финландия (Ноември 1939). "Според Пакта Рибентроп-Молотов Финландия попада в съветската сфера на влияние".

Няма нищо по-отвратително, миризливо и нещастно от козяшки трол !

Така е, 300 души не са войска. Затова Русия питат какво правят там в нарушение на поетият от Норвегия ангажимент. Каква им е задачата?! На Русия и е ясно, че това не е армия, но 300 души са достатъчни да направят провокация, диверсия...на границата за да вкарат Норвегия във война с Русия. Та каква е задачата на тези войници?! Да тренират в зимни условия? Та САЩ си имат Аляска! Друга им е мисията - мътна.

Всичко е въпрос на суверенитет и междусъюзнически отношения Норвегия_НАТО!

Путkин не може да се озадачава, поне не му личи външно, защото е ботоксово джудже с муцуна като на травестит.

няма нищо озадачаващо, при положение че руските нео-комунисти превземат европейски територии. със своите агресивни действия те попаднаха в тотална изолация и сега страдат.

повече, когато Финландия и Швеция подадат молба за НАТО. Профилактика и имунизация му е майката срещу зелените путлерски инсекти.

Много си невеж. Американските нацисти и сатанисти казват, че война в Европа е неизбежна (защото ставали такива работи) и искат да воюват с чужди ръце и държави срещу Русия. Затова слагат свои марионетки на висши постове в отделни държави. Осведоми се поне малко.

ма кво му обясняваш на тоя измислен трол с една гънка мозък..

да не "отваря територията си за чужди бойни сили, докато не е нападната или застрашена от нападение." ....ми то като да нямаш право да носиш оръжие, докато лудият ти комшия не те нападне някоя вечер с нож и не те заколи ;-)

Детройта е няй-якия във форума. Бие сички жалки соросоидни инвалиди по фсички параграфи. Не знам дали е трол или просто безработен, ама мачка наред соросоидната сган по интелект и знание..... брависимо....

е къв да е Детройта... доколкото пише сам - живее във фалирал град, пълен с негри... нещо като нашто Габрово дето го напълниха с мангали. признавам че гербаджиите го напълниха, но там имаха кметица-жена, затова въпросът е спорен - амбициозните жени са по-опасни от терористи - те нямат скрупули, съвест, чувство за вина и за мярка - затова в Габрово по-скоро биологията е виновна отколкото ГЕРБ

Нема значение къде живее, важното е че говори нашия език и пердушини жалките соросоидни изчадия на всяка крачка..... прави ги смешни и глупави.... кара ги да осъзнаят колко са незначителни във вселената....

Подкрепям, Даниел! ++++...!

И вие сте му "на нивото" Гордейте се!!!

Зимната война. Започнала през ноември 1939 и завършила прмарт 1940 година, тя ще бъде запомнена с няколко факта. Руснаците дават в пъти повече жертви от финландците, а освен това за първи път те използват коктейлът Молотов. Един снайперист всява страх сред руските войници. Симо Хаюха, роден през 1905 година, е най-обикновен финландски фермер. Когато червената армия нахлува в страната му, обаче, той решава да помогне на родината си. С убийството на повече от 500 души, руснаците му дават прякора бялата смърт.

От както Путя Първи превзе Крим и нападна източна Украйна, всички европейски страни, които имат граница с Русия са в паника. Да, има санкции, но те Крим няма да го върнат. И другите от това се притесняват. Единствената страна, която може да се противопостави ефективно на Русия е САЩ, за това всички от тях търсят помощ. Да, Обединеното кралство, Франция и Германия имат мощни армии и могат да се пазят сам, но няма да са достатъчно ефективни, както го може САЩ. Ако Путя реши да си играе на войници ще изпратят за дни самолетоносачи, и сухопитни сили, така че да ги изпратят обратно, ако трябва до Урал.

Пише се "Откакто", а не "От както", лъжецо соросоиден! Русия не е нападала Украйна!

300 американци подплашиха Жужи Късия. Като разположат още 300 в Япония и капанът щракна!

А тука само 4-ма моторджии взеха акъла на всичкото протестър и сороски подлоги ХАХАХАХАХААААААААА!

Както са се '" разположили " , така и ще подвият опашка и къш отвъд океана ;))) Добрата новина е , че се разкараха от нашето моренце . Иде Нова година , иде и юана .... Зомбитата са аут ;)))

не са, не са:) не си слушал тази вечер новините:)) Работи се по въпроса ..скоро ще са на "нашто моренце":))

ПОЛЯЦИ , ФИНЛАНДЦИ И ТУРЦИ ТРЯБВА ДА СА БЛАГОДАРНИ НА ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН ВЛАДИМИР УЛЯНОВ ЧЕ ИМ ДАВА: - НЕЗАВИСИМОСТ НА ФИНЛАНДИЯ - ПОЛОВИН ПОЛША ОБРАТНО (С КРАКОВ) - НА ТУРЦИЯ ИМ ВРЪЩА САМСУНГ - РУСИЯ СЕ ОТКАЗВА ОТ НОРВЕЖКИЯ ПРЕСТОЛ :))

ИСТОРИЯ СОРОСЧЕТА , ИСТОРИЯ ... ИМА ГО ЧЕРНО НА БЯЛО :))

Простичък си, селяко!:) В 5 реда си написал 5 глупости. Глупости граничещи с малоумие. И само за сведение: Самсунг е корейска компания, а турският град се казва СамсуН. Учи, чети, слушай по-образованите от теб и евентуално някой ден може и да заслужиш правото да поучаваш някой по-прост от теб руски ибрикчия.:)))

Неграмотнико, преди да се появят варягите, в Източна Европа е имало 2 държави - Полша и Литва; така че кой на кого има да връща територии е прекалено сложен въпрос за тебе и за Путин.

Защо крещиш Стига си крещял

няма да те послуша...винаги пише с главни букви..просто парче, селяк...прави му удоволствие да дразни...неслучайно е комунде и русофилистик

Алчното и злобно жуже принуди всики съседи на Русия да искат помощ от НАТО.

Който е толкова глупав да бъде на прицел на руския ядрен арсенал, то нека бъде "куче на каиш" на САЩ!!! Русия има достатъчно голяма военна мощ, както и ядрен арсенал да унищожи всеки. Който иска война, Русия ще му даде война.

Русия само си създава врагове. Не може да воюваш срещу всеки. Особено с архаична техника.

днес дрънка с оръжия, утре пак ще дрънка канче с няколко копейки