Нон пейпър за "окончателното разпадане" на бивша Югославия разтърси Балканите

Засега никой не е потвърдил официално, че председателят на Европейския съвет е получил от Словения документ за ново прекрояване на границите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Членката на ЕС - Словения има нужда да изпраща секретни, апокрифни нон-пейпъри до Шарл Мишел - гейа на Фабианско общество? Верно ли?

в дъното се крие, мината "Требча" -най голямата мина в света май за манган,намираща си в северно Косово!!!

Словения задмина по стандарт държави като Гърция и Португалия и е най-богатата държава на Балканите по глава от населението. Всичко си има логика.

САЩ високо оценяват дългогодишното си партньорство с и остават посветени на общата цел - демократична, единна и просперираща по пътя към евроатлантическа интеграция. _ поставете името на територията/васала на празните места.

САЩ високо оценяват дългогодишното си партньорство с и остават посветени на общата цел - демократична, единна и просперираща по пътя към евроатлантическа интеграция. поставете името на територията/васала на мястото на звездичките.

Югославия беше едно фашистко монархическо образвания, в което нямаше социализъм имаше един монарх Тито, и имаше инфлация по страшна о ттази по Виденов но още по времето на така наречения социализъм, стига руска пропагнда хибридни войни и реклама на про сръбска ревизациона политика

Въпреки всичко, Социалистическа Федеративна Република Югославия беше уникална страна. Едно напълно естествено и нормално държавно-политическо формирование, обединило славянски народи говорещи почти един и същ език, дали близо два милиона жертви в героичната партизанска война против хитлеристките окупатори. Една държава, оглавила в периода след ВСВ необвързаните страни от Третия свят в борбата им за нов и по-справедлив световен икономически ред. Кой разруши мира и братството между южнославянските народи ? На този въпрос трезвомислещите могат да си отговорят сами.

в което нямаше социализъм имаше един монарх Тито, и имаше инфлация по страшна о ттази по Виденов но още по времето на така наречения социализъм, стига руска пропагнда хибридни войни и реклама на про сръбска ревизациона политика

Сърбия го унищожи като изби 100ци хиляди българи от Македония, избиваше и словенци и хървати, и косовци

Всички държави спечилиха от европа само ние загубихме от целия процес. Румъния заграбва от морската ни граница като унищожи шамандурата показваща границата и предявява искове от българската територия. А турция направо заграби няколко километра от границата на резово и Иван Костов доброволно се подписа че ги дарява без да го дават по новините. Всичките европейски стоки от Азия идват на Румънското пристанище в Костанца на нашите пристанища пустеят. Румънците и турците си отвориха европейски заводи за автомобили а ние не. Техните икономики растат а нашата не. Какъв ние смисъла от членството в ЕС само за една шепа хора които могат да крадат евро фондове останалите бедни и бягащи в чужбина.

това не беше свързано с ЕС, що лъжеш че пробелмите ни дойдоха с ЕС, те бяха от преди ЕС и тези които казвате че ЕС е виновен ги предизвикахте

Ми те шепата хора са комунисти руски мекерета. Почваш от Доган Пеевски през баневи Гергов и стигнеш до милионер ката Нинова Бацв няма го забравим. БСп е пълно с милионери

Смисълът беше да се усвояват еврофондове, и да се даде илюзия на народа, че има шансове да печели пари на Запад - нали няма визи, нали всеки може да отиде. А политиците да си приписват хвалби от чужди лидери, в чиито държави уж всичко върви по мед и масло. Е цяла Европа нещо забуксува и моделът се поизчерпи, та остана последният бонус - членство в Еврозоната, за да отприщим още повече кредитния шлюз. Само че при тая обстановка ще ни лишат от тази опция. Тъкмо Баце ще има да е пъчи, е видяхте ли, махнахте ме и не ни приеха.

Няма да стане. Англосаксонският мутафет е контролиране, чрез създаване на точки на нестабилност - Индия-Пакистан, Китай-Тайван, Русия-Украйна, България-Македония... Списъкът е огромен. Контрол на Морето върху Сушата.

Словенският министър е абсолютно прав.... Но трябваше да продължи по на юг..... Македония трябва да бъде разделена между България и Албания..... Така Историята ще си отдъхне от грозна та несправедливост и изопачаване

Косово им избяга на сърбите....да пазят Войводина, че с тези милиардни инвестиции много по-бързо ще им се прииска и на тях независимост...след като се отцепи и Войводина Сърбия ще си "дойде н мястото"

Ква значи "нон папир"? Само с ибрик ли требва да се действа?

Долу го обясних, но сега пак:"нон пейпър" е нещо от типа "това си го мислиме, ама не сме го писали, нищо, че го получавате на хартия", казано по-дипломатично. На български няма как да съчиниме толкова безмислен термин.

Разбрах тъ. Гледам, пише "ЖЕНИ". Чукам, влизам, гледам- кенеф.

А какъв е проблема да се раздели Косово - да не е свещена крава? То и Македония на запад от Вардар може да отиде в Албания. Босна чудесно си се дели на три и хърватите в Хърватска, сърбите в Сръбска, а мюсюлманската нация (ебати измишльотината титова, дето даде началото на Ислямка Държава) да си остане в планините, ако трябва заградени с два реда бодлива тел. А останалите македонци, ще ги изненадаме българите - всички се пишеме прави македонци и се обединяваме с родината майка. След това Велика Македония се прекръщава на Нова България, за да не дразни гърците, а столицата от Скопие я местиме в Охрид. И пускаме високоскоростен влак от Варна до новата столица.

да ти кажа много ми хареса финалът на изказването ти. То и началото е логично, но финалът пряко ни засяга... Браво

Ами каква държава ще сме, ако си нямаме влак от столицата до Варна. Как ще се ходи до Евсиноград от правителството?

само влака не знам кой ще пусне....бочето нали си взе отпуска(само дето май и той самият не е наясно, че ще е постоянна, а не временна)

То хубаво звучи но как ще стане с толкова чуждопоклонници в парламента и телевизията те яростно защитават чужди интереси а не българските как така ще има скоростен влак в България преди в Турция или Румъния. А за Албания няколко човека от Американското правителство са етнически Албанци затова така им се получи новата държава Косово. Руснаците отдавна са ни разлюбили след всичките предатества сами сме.

Ами аз предлагам да защитаваме интересите на Северна Македония - виж как предлагам да се увеличи територията и със 111 000 кв. км. и населението с едни 7 милиона.

А така,само бой по руските кратуни

МНого правилно ! Това автоматично решава и въпросите с Крим , Донбас и Луганск и всичко приключва с аплодисменти !!!

Само дето може вместо аплодисмени да имаме атомни гъбки.

да се пирсъедини сСеверна Македония, без най-западните албански части по линията на граф Чано от 1940 г. и всичко е точно!

Взе ми го от клавиатурата.

А аз имам едно подло предложение - всички българи се пишеме прави македонци и вдигаме бут за обединяване с родината-майка. Скопяните няма как да ни откажат, иначе направо ги завладяваме. Като мнозинство прекръстваме държавата на Велика Македония. Гърците рипват, англичаните им пригласят и ние след много кандърми се прекръстваме на Нова България. След някоя друга година тихомълком замитаме "Нова" под килима. Местиме столицата в Охрид. Как ви се струва плана? А още не съм пил нищо, освен едно кафе.

Какво значи пейпър?

по народному, значи.

Както и очаквах накрая на новината "уж между другото" наднича: ... Русия е готова да разгледа нови аспекти на участието си в решаването на косовския въпрос, ако Сърбия иска ...

тя там е гарант бе душа, така както Германия и Франция са гаранти в преговорите за ДНР и ЛНР и Украйна бе душа!! Това е метод на водене на преговори още от време оно!! Ма де толкова мозък...........

Изметка ли се? Каза ли си плюнките? На въпросът: кой има изгода от такава "новина"? И е видно, че "гарантът" Русия там някъде ръчка с методите си на водене на подмолни крамоли от време оно

аз не плюя, възпитание драги!! Плюят западняците, плюят простаците, плюят платените като теб!! Изгода имат САЩ!! Ако не знаеш разпада на СФРЮ стана след като една фирма от САЩ за търсене на подземни богатства отказа да предостави данните на федеративното правителство!! След това САЩ без да се мае започна да бомбардира СФРЮ, започнаха кланета и ред други гадости!! Дори няколко ракети паднаха в България, край София паднаха 2!! Напълниха ни с обеднен уран! Я си налягай парцалите бе трол нещастен!!

> След това САЩ без да се мае започна да бомбардира СФРЮ, започнаха кланета и ред други гадости!! Имаш грешки в словореда. Горното написано хронологично в действителност стана така: започнаха кланета и ред други гадости След това САЩ без да се мае започна да бомбардира СФРЮ

Босна, Косово и Македония са абсолютно измислени държави!

ако се случи това разместване, много вероятно СРМ да се прекрои.

Днешните политици не могат един грип да овладеят, не могат да се противопоставят на един фарма картел, събрали по 100к купени/излъгани избиратели, безпринципни коалиции, оплетени в корупционни скандали...тръгнали граници да прекрояват! Те нямат 2 прави и последователни мисли в главите си..

С президент демократ в САЩ тепърва предстои промяна на границите на Балканите. Навремето в предизборната си програма Килъри беше написала, че на Балканите има граници за прекрояване. Та, дали ще е Босна и Херцеговина, или Турция- Гърция, или Сърбия- Косово- да се стягаме за война. Дано българските политици да постъпват умно и да и предпазят от военни действия.

Кой бе? Славчо ли? Или Ицето Иванов? Или Мая? Всички застават мирно пред Херото...

Ние нема какво да го мислим, то ако не са забравили българчетата ЕС има мераци да прави региони и да разделя Европата на региони. Та ние с Гърция падаме под управлението на Турция! та някак си без да ни питат ЕС решава ...... А това че САЩ отдавна искат Балканите да изглеждат по друг начин се знае още от Студената война!!

PEYTSCH

И РСМ чака разпадане ама никой не я ще да я вземе...Даже и албанците...

ще я я вземат до средата на Скопие. А каквото е останало Сърбия ще прибере, част и Гърция! За нас един ср............

Нашите дипломати няма ли да изпратят и те някоя "пейпър", с настояване да си върнем обратно Македония и западните покрайнини?! Или те са свикнали само да се подмазват пред западните си господари?!

Подготвили сме "тойлет пейпър"

Е сега ще има възможност гологлавия шоумен с обецата да оправи дреболийката с кремльовските си господари.

PEYTSCH

От чалгари ум не търси...

а от гробари и паркетни свине, какво да очакваме?

Не можеш да си върнеш нещо, което не е било твое. Това означава да го завладееш, но за това се иска кураж, а българите го нямат.....

Нещо са объркал, ти всеки ден правиш ли молитва да е здрав Путин че и споменавай Сталин че ви е запазил!!

Нормално! Босна е лабораторно упражнение на Клинтън.

Дира, кви са тия "нон пейпъри" бре ? Да бе, написали сте нещо в скоби, ама защо това нещо не е самото определение ???? Много сте модерни бе? Пейпъри такива

"Нон пейпър" е международен термин в дипломацията. Търсиш - намираш - учиш се. Към неукото са се присъединили още няколко като него - нон мозъци.

Да бе ама не се ползва в заглавие!! Щото когато е термин се прави пояснение я в скоби до термина, или долу под чертата или има речник!! В заглавие може да се сложи когато е специализирана литература, а не за широкия кръг читатели!!

Тук са тия с РАБ ФАК подлогите,набивали са им руския език а ингилизкият им е много труден на тия години та те още гледат клавиатурата като прасе динена кора:))))))))

е когато си продажник целуваш всеки чужд !! Става въпрос за българския език , знаем че той ви дразни щото обичате чуждия, да го говорите бе душа!!

Що бе? За мене е удобно. Аз съм учил български до 3-ти клас и после само съм живял и учел в англоговорящи държави. Сега съм на 32г и като чета българските медии ми е по лесно да разбирам. Нон пейпърс, лайкване, имидж, дифоркация и редица други. Супер удобно!

"нон пейпър" е нещо от типа "това си го мислиме, ама не сме го писали, нищо, че го получавате на хартия", казано по-дипломатично. На български няма как да съчиниме толкова безмислен термин.