Ще работим два месеца повече за пенсия

Подробни обяснения за плавното повишаване на възрастта за пенсиониране и необходимия трудов стаж публикуваха от Националния осигурителен институт.

Обратно в новината

Коментари - Ще работим два месеца повече за пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пенсиите съсипват пенсионерите. Банките се пенсионирали на по 55 и после живеят по 20 години на издръжка на все по-малко работещи това нормално ли е? По 20 години да не правиш нищо с живота си, как няма да изнудват и да се вдетиняват като губят връзка с реалния живот за толкова време? Пенсиите трябва да са за не повече от 5-7 години средно. Ако средната продължителност ителност на живота в Бг е 74 години това означава пенсиониране на 67-69. Айде стига с тоя социализъм, работете здраво и след това се пенсионирайте с добра пенсия, не половин живот да ви издържат работещите.

не знам какво мислят тези от ВОЙ/НОИ/, както и Али баба и 240-те разбойника за възрастта за пенсиониране, но Господ мисли друго!

работете роби.... нали затова сте поданици на БГ :) работете с усмивка...

.. и умрете млади, за да отървете държавата от задължението да ви изплаща пенсии от вноските, с които ви е рекетирала приживе

Тази подигравка с хората, с техния живот и труд продължава откакто тази държава съществува. Нарича се ГЕНОЦИД. Това е ликвидиране на население по "хуманен" начин. Получава им се. УСПЕШНО го правят!

Така е защото сме им позволили да ни се качват на главите, защото сме кротки и послушни, ще помрънкаме малко, ще си помърморим и ще утихнем цмирено.....Нема такава държава!!!

Аз искам да работя до 80 години и да променят действуващия закон за придобиване на пенсия като стажът да е минимум 60 години и възрастта не по-малко от 80 години. Е тогава ще има ръст на икономиката и най-вече в бранша с памперсите. Насочвам се отсега към този бизнес.Евала на работливите ни депутати.

Интересно... Излиза, че ако учиш до 12 клас, реално завършваш училище на 19г. След това 4-6 години за висше в университет - ставаш на 25г. и оттам нататък НОИ са преценили, че трябва да работиш без прекъсване до 65 годиншната си възраст, за да придобиеш право на пенсия!!! Само не ми е ясно, как въобще и възможно това в условията на бесния капитализъм и при този начин на живот, дали въобще ще доживеем до пенсия?!? Явно целта е да плащаме 40 години срещу 4-5 години ползване. Що се отнася до равенството на половете, тук мога само да коментирам, че като жена с 26 годишен трудов стаж(без прекъсване) родила и отгледала 3 деца(за всяко имах възможност да ползвам не повече от 5-6 месеца отпуск), мисля, че моето физическо и психическо натоварване 24/7 е несравнимо по-голямо от това на баща им. Затова е редно да има някаква компенсация за жените, които са се върнали на работа, а не са ползвали полагащите им се 2-3 години майчинство.

Изборът да имате 3 деца си и ваш, не на държавата или на другите работещи! 26 години трудов стаж имат хората по на 50, че и по-малко години.А до 65 - какво ще правите- ще гледате внуците си , пък ние ще ви издържаме?!

Баба ти те издържа, от 1989 г. няма нищо ново на пистата. Износ на скрап и дървесина, това е. Пали свещи за баба и дядо и бай Тошо, че са построили няколко Българии. Преди 9 септември 1944 пенсионерите са 2%/два процента/ от населението. 120 000 чиновници, кметове, полицаи, попове, учители. За останалите възрастни - гладна смърт, ако децата им са в чужбина или загинали във войните. Най-тежката обида - "нехранимайко", човек осдтавил родителите си да мрат от глад. Често са се бесели.

Виж сега, започнах работа веднага след като завърших училище през 1990г. и оттогава не съм прекъсвала да работя и да се осигурявам на пълната си заплата, така че в момента съм на 45г и да, имам 26г. стаж. И не се притеснявай, моите деца ще ми заработват един ден пенсията, която съм си заслужила, няма да разчитам на такива като тебе. Основният въпрос беше, дали въобще е възможно някой в БГ при тези условия на пазара на труда да работи без прекъсване 40 години?

10 г в Америка и ти дават $600. Аз имам 12 г +$400 пенсия от Американският флот и безплатни медицински. Сега съм на 36г. На 65г пенсията ми бие на $ 3000. На 65 г ще дойда да си ги харча със здраве в бг. Бах мааму мн зле в Америка. Айде пичове със здраве :):):)

кажи им го че не им увират главите

Е струва ли си? За едната пенсия да си пропилеш живота. Надявам се да нямаш съвест, така е по-леко.

Кой си е пропилял животът когато българин работи на мутри и комунисти 30 г и му дават 160 лв. А да незабравя, че като се пенсионирам ще дойда да си взема социалната пенсия от България все пак съм патриот. :):):)

Ще започнем да умираме на работните си места, ако това не стане по-рано, щото както са тръгнали нещата..... ами ще си куцаме, ще си сменяме памперсите и ще си пием лекарствата, ако изобщо работодателят иска да вижда подобно нещо, а и на кой ще му е приятно да работи със стари и болнави, изтощени от живота хора?

Целта на занятието е да има пари за вампирите-цигани, а тези които ги хранят амортизират организма си и умират по-рано и не доживяват до пенсия. Държава, която се грижи за паразитите, а не за честните данъкоплатци, огън да я гори!

ко ти стига стажа, двете години в казармата май са излишни, а ?

Предлагам заплата на депутатите да бъде 161.38лв, за да усетят по - добре проблемите на е лектор ата. .....

След две седмици навършвам 60 години.Имам сериозно заболяване, но все още ходя на работа.Мога да кажа само ,че 60 години са много, за каквато и да е работа. Физиологията на човек се променя независимо какво му се иска.Нека всички от Министерския съвет да си вземат 65 годишни шофьори 60 годишни секретарки. Дали ще го направят?

и аз ще кандидатствам за секретарка на 60, дано ме одобрят

Солидарната система е добра за общество с морал, малко лентяи, сревнително изравнени заплати, много малка безработица и висока заетост. Кажи го - при социализма. Сега провалът е пълен. Кой ще го признае? Дядо ми е с над 55 години стаж, започнал работа към 1939та та така до към 1995та. 300 лева пенсия. Да го духа демокрацията на сините крадци. Да го духа. Цигани масово на помощи, фалшиви инвалиди - сели села и т.н. Банкери разни си писакха няколко години стаж на максимален осиг. доход и вземат тавана, а 30 години преди това при соца вземаха колкото всички. Сдухана ялова крадлива мутренска държава и демокрация. Искам да ме освободят от пенсионна вноска и да си ми дават парите. Всяка година ще подписвам делкарация, че освобождавам държавата от всякакви задължения към мен. Едностаен ап. в София може да ми носи 500 лева месечно. Никога няма да видя такава пенсия, а апартамент не един а два се купуват за 40 години с вноската за пенсия като инвестиция говоря, отделно за живеене от заплатата. Ама някой трябва да спре да ни краде за целта.

Това за крадливата демокрация е така, но помниш ли по време на социализма, че нямахме право да имаме повече от едно жилище, така че доходът от гарсониерата, за който говориш, не беше възможен. Също така не си забравил, че крадливите цигани също работеха масово по това време, така че не получаваха никакви помощи. А за отказът ти да плащаш пенсионни вноски - това май го няма в никоя държава (поправи ме ако греша).

Едно не мога да разбера - през цялото време ни говорят как жените трябва да получават наравно с мъжете, да не се делят службите по полов признак /там където позволява да са смесени/, но все пак накрая идва някакво разделение /официално, законно/ и всичко отива по дяволите.

Роди и ти няколко чавета и се пенсионирай по-рано.

Целта е всички да умрем преди да се пенсионираме. Или малко след това. Средната продължителност на живота при мъжете е 71 г. Пенсониране 64 г. 7 години.

... И от мен ,дедовото ,да знаеш ,че по-голем айдук от държавата НЕМА!

Ще ходим на работа, няма да работим. Има тънка разлика.

Те ако са 2 месеца пак добре, да не са само 2 години :D

Добре, че има пенсии с таван за да може от тавана да дават на неквалифицираните и мързеливи "бедни" и менте ТЕЛК.

И обратното.Квалифицирани и работили се приравняват към трета категория труд и получават ниски пенсии, за да има за таванджиите, които и без тово докато са на работа са обезщетени прекалено с безплатна храна,облекло, ранно пенсиониране, огромни суми при пенсионирането и висока пенсиял

Е ТОВА Е ГАВРА НАД ГАВРИТЕ С НАРОДА.ДА ИЗТОЧИШ МИЛИАРДИ С КТБ И ФАЛШИВО САНИРАНЕ И ДА ПОСТАВЯШ ХОРАТА В НЕРАВНОСТОЙНО СПРЯМО ПРЕДШЕСТВЕННИЦИТЕ ИМ ПОЛОЖЕНИЕ.

аз лично няма да стигна до пенсия, защото ще сложа край на живота си, това е подигравка и няма да допусна да ми хвърлят такава сума в лицето ми и да очакват да продължавам да им плащам данъци, сметки...стига, вече съм го решил!

Пенсия 161лв.?Това какво е?Стига сте ни обяснявали ние он трета категория роби колко още ще ви работим.То е ясно ,че ще е до граб.Кажете на колко се пенсионират тези лешпери от МВР и МО?Няма такава държава.А то има ли въобще държава?

проблема ще се оправи като се премахне безработицата и всеки бачка и внася! Иначе ако ще и до 100 г. да работят едни хора, няма как да има пари за всички! Как си представя идиота измислил това, аз на 65 да ходя на работа и още да програмирам.Че аз няма да помня за какво съм тръгнал ,камо ли да мога да мисля!

Мъжете мрат като мухи около и малко след 65 г. възраст ! Жените ги надживяват средно с около 15 години.

Ще работим два месеца повече за пенсия...хаха ..ако имаме работа.А колко работни места сте открили за последната година и колко безработни има от години?А кой плаща реални осигуровки - сано за държавни служители и единици от фирмите...Как сте се напраи този стаж?Има ли условия да работиш 40 години ? Кой ти го гарантира? Колко ще го доживеят при тези мизерни условия на живот и постоянен стрес?

Никой НЕ Е длъжен да Ви гарантира нищо, разберете го най после!

Тези, които работят "ЗАД БЮРО" възрастта за пенсиониране няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ! Да му мислят робите: шивачки, продавачки, миньори, шофьори, строителни работници, работници в производството........

аз работя на бюро..пиша бази.. ела да пишеш вместо мен бази ,че да те видя дори и над 60 как ще ги пишеш. То според теб все другите не работят, а ти си преработил.

Не Ви разбирам от работата ,но предполагам ,че ако допуснете грешка В МОМЕНТА никой няма да умре. Малко по-различно ще бъде ,ако 65 годишен автобусен шофьор направи това.

ви звучи 12 часова смяна, дневна и нощна на 35 градуса отвън без сянка праз лятото или нощна отвън при минус 8 градуса през зимата за 500 лева на месец! Все си мисля, че в офиса е по дабре!

За себе си правя следния извод:Спирам да плащам осигуровки и спонсорирам крадливата държаваи си ги слагам на депозит.Когато дойде време за пенсия - ако е речено - си имам собствен фонд .По този закон това сте стане около 68-ата ми година.А на 70 че взимам социална - за без 1 ден трудов стаж.

И на депозит да ги сложиш всеки месец ти вземат от парите за поддържане на сметката и при теглене. Т. е. и там плащаш , защото лихвата клони към нулата.

Не съм сигурен дали е възможно. Дали няма да се получи така ,че данъчното и ной да Ви натрупват задължения и съответните лихви ,и да завещаете на деца ивнуци невъзможни за изплащане суми . А после... съдия изпълнител с неговите такси... И маани ,маани! :-((( "Разсойката " винаги ни е на врата.

НОИ! НоЙ е един друг с ноевия ковчег... Институт- не Йнститут.:)

инфлацията ще ги стопи за 35 години. Може да се помисли за периодични инвестиции в недвижими имоти от които да вземаш наем или рента.

На депозит ще ги изяде инфлацията или ще ги открадне някой ЧСИ. В България няма банкова тайна вече.

Капиталиста иска да ви изцежда до дупка...............Забравете за пенсия.

тия капиталисти са вашите другари, които много се грижат за народа, особено за парите му след, като ги откраднат!

Какви +2 месеца. От сега млади хора са без работа, та с бастуна ли ще ме вземат.

Целта е да се плащат по-малко на брой пенсии. А, че има безработни и бездомни Български граждани няма значение за 240-те разбойника. ТРЯБВАТ ПАРИ ЗА ИЗХРАНВАНЕ НА ''имигрантите''-незаконно дошлите пришълци.

Всъщност проблема не е толкова в мигрантите, колкото в циганите, които се издържат на наш гръб...

Ако искаш егоистично - забрани даренията, забрани фондациите !

средната продължителност на живота пада и при мъжете е по-ниска; такава дискриминация на основа полови разлики в европа е недопустима; идеята на управляващите пенсионното осигуряване е да се поддържа бройка от стотина пенсионери, за да има основания да се събират пенсионни вноски от работещите българи (циганите не плащат, а само получават осигуровки); тази идея май няма да я бъде, понеже българите се топят както мартенски сняг, уви

Новият пенсионен фонд ще се казва СВЕТИ ПЕТЪР.

Мит е, че пенсионната система е зле. Нейков не слушайте какво ви плямпа.чрез пенсиите става най големият законен обир. Куде отиват парите???! Само Аллах знае

Какво е патриот? Днес да се пенсионираш, утре да умреш-за да не харчиш от осигурителния фонд.

Тея взеха съвсем да се бъзикат с народа! Да сложат 20 години отгоре и да не ни занимават поне 10 години с това!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

КОЙ ПРАВИ ТОВА ?

Ще тябва да умираме ММММАЛКО преди пенсията .

...Малко преди да сме похарчили последната заплата...като преди това сами сме си изкопали...или сме отишли пеша до крематориума

Какви са тези номера - един месец, 2 месеца и пр.. Където сме знаеме твърдо на 65 години има пенсия. Ако някой излезе на 63 г са с 8% помалко а на 60 г са 18%. Това не е много, защото напълно ще са когато станеш чак на 83 години. А кой ще ти ги гарантира. Малко е не точно - начупено

е много лесно. От най високата ти заплата ти се дават 60 %.

Излизането в пенсия е съобразено точно с линията на средната продължителност на живота в България.Държавата иска да излизаме в пенсия,когато е време да мрем. Това,ако не е фашизъм (реформи),то здраве му кажете....

Хората се грижат да живееш по-дълго! Колкото повече увеличават стажа за пенсия, толкова повече ще живееш!

ха-ха-ха...

като гледам пенсиите на турците ме хваща яд, че сме се освободили

ТЦ ТЦ ТЦ ТЦ ТЦ, че и 20 плюса, майко мила...

най-добре да започва ТСВ, пък който оцелее да живее

ТСВ отдавна е започнала.Тя е безкръвна.

Човек на 66,който е работил само 15 год - ти колко искаш да получава, за това, че е лежал 30 год и си е клатил краката?.

15 години са минимума! Дори да са 35 пак не стигат!

с пенсия от 150 лв. не е възможно да се живее - два месеца повече работа няма да помогнат, нито възрастта от 65 или 70 години - световната тенденция е да няма пенсии, както и да няма пълно работно време - ако нямаш работени 40 одини и пълно работно време си лишен от прословутитте 150 лв. - в германия хората масово работят на 70 и повече години всякаква черна работа

Ами да си направим един наш си, народен, независим фонд

Всеки Работник има частен случай . Каквото и да си говорим Истината е видна - Пенсионната Система НОИ е Онлайн - колкото влиза толкова излиза в момента . Проблема са Инвалидните Пенсии на Ромите и Децата Им .

е отживелица, защото е приет по време, когато почти всеки българин е работил/включително малцинствата/ и системата е имала ресурс. Условията са се променили генерално, моделът останал. Трябва да се приеме модел, който справедливо отразява приносът на осигуреното лице в системата чрез размера на получаваната пенсия. Освен това натрупаната пенсионна маса трябва да може да се наследява. Ужасяващо е при тази висока смъртност държавата да прибира парите на починалия, вместо да се подпомогне семейството и наследниците му.

Вие чакайте да видите какво сътресение ще преживеят също тези които работят в чужбина. Те също ще са оставвени на нещо като пенсии- малка част от тях ще им бъде позволено да имат стаж по 15 години. Повечето от хората тук в Норвегия, които са чужденци работи само единият в семейството. Както законите се менят няма да се учудя, ако кажат- пенсията може да е изработена в чужбина, но ще бъде съразмерна в държавата в която живеят- за тези които ще трябва да се върнат. Мисля, че ще има такава тенденция да понагонят една част от хората от източна Европа обратно. А след кратко време ще увеличат възрастта до 67 както е в много западни държави. Трагедията ще бъде пълна- по западен модел.

ами ако ти е толкова акълът ела си тук да ти я направят на 20 процена от онази пенсия там --- абе не се връщайте бе ние се чудим как да пратим децата там

В процеса на тъй наречената интеграция на всички мюсюлмани които държавите приеха, вече няма работни места. Дори в старческите домове мъже араби ги слагат от социалните служби уж да работят- например при сутрешна и вечерна хигиена- възрастните жени не искат, но никой не ги пита. същевременно квалифицирани хора за тази работа са безработни защото техните заплати трябва да са по- високи. То не е за говорене.

Не знам как точно ще стане това което казваш. За пример, аз работя в Англия, след 20 год. ще се пенсионирам и ще получавам тяхната пенсия. Ще съм с британски паспорт, пенсията ще се превежда по английската ми сметка, но ще си живея в България, ткак както аа в момента всички английски пенсионери, живеещи в БГ, само дето аз ще бъда и с български паспорт.

за пенсия от 400 лева възниква въпроса - при каква възраст за пенсиониране /сигурно 100 години/ и при какви осигурителни вноски? /сигурно 40% от дохода. Ха ха ха. Няма такъв луд дето ще иска да се "самоосигурява", естествено ще мине в сивия сектор. Освен това е ясно , че пенсионната маса не се наследява, така че какъв стимул има да се внасят осигуровки?!? За здравно можете да се осигурявате и като безработен .

от "обещаващите" не обелва зъб по тоя въпрос, голям цирк! Те сега плащат пенсиите не с осигурителните вноски, а от събраните данъци, отде ще им паднат парите?!? Естествено не се коментират големите фирми длъжници, които не са платили осигурителните вноски на служителите си, но това не пречи тези служители да се пенсионират върху висок осигурителен доход независимо от невнесените вноски. Разбирате ли? Взимат от парите на коректните платци, за да плащат пенсии на некоректните?!?

Пълни олигофрени за жалост това са българските министри

Има Хора като мен които са Надградили Системата - имам близо 52 години осигурителен стаж , на 49 години съм . Защо не мога да продам стаж и да се пенсионирам . Другото е че колеги преди мен се пенсионираха с пенсии изчислени от НОИ в размер на 1200-1300 лева а взимат Тавана 910 лева , това е грозно ограбване .

ТОВА Е НАЙ- ГАДНОТО ПЛАЩАШ СУПЕР ВИСОКИ ОСИГУРОВКИ В ХИЛЯДИ НА ГОДИНА И НАКРАЯ КЛЪЦ АМА ТЕЗИ ПАРИ ПАК КЪДЕ ОТИВАТ ---- АМИ РИТОРИЧЕН ВЪПРОС ПРИ ЧЕРНИТЕ- ОЩЕ ВНАСЯЙТЕ ТАВАНИТЕ

Не е гадно , Закона задължава и Държавата Проверява .Работник съм .Фирмата перфектна . Днес чета че ромите заплашват със резане на глави .

че когато се пенсионирате и сте работили примерно на 8 часа и втори договор на 4 часа, за осигурителен стаж ви се зачита само 8 часа =на 1 ден и така според броя на отработени дни на 8 часа, така че останалия стаж не се зачита при пенсиониране, а само дохода от него!!! Така държавата спестява проценти от всяка година стаж над необходимия - пладнешки грабеж. Така че господине, в никакъв случай нямате описания от вас стаж според НОИ.