Майки обявиха, че няма да върнат дължимите пари на НОИ

Ние сме излъгани от всички партии, които иначе заявиха подкрепата си за нас, но нищо не се случи, заявиха майките – длъжници на НОИ, които днес излязоха на протест пред Народното събрание.

Обратно в новината

Коментари - Майки обявиха, че няма да върнат дължимите пари на НОИ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И после очаквате да ви раждаме деца ли? Очаквайте ама ... от умрял писмо!

Въпросът не е в количеството, а в качеството. При джипситата се наблюдава количество, но какво от това.... Предупреждението ти не е адресирано. Кого предупреждаваш? Да си чувала нещо за любов? Раждането на дете трябва да е от любов, а ти пишеш така, сякаш снасяш яйца или даваш мляко на някого...

Според мен е много лошо да не дадеш път на майка на опашката или да седне в с детето в автобуса. Но да толерираме майки, които са използвали децата си като стръв за помощи, но не са ги гледали, а са си пили кафенцата - това е чиста проба кражба и българинът, както и българката ее крайно време да започнат да различават общочовешките ценности. Майчинството е майчинство, помощта си е помощ, а кражбата и циганията са си кражба и цигания. В 90% от света майките гледат децата си в далеч по-тежки условия, но малко от тях посягат да измамят,за да им е малко по-леко в живота. Моралът, на който ще научат тези майки децата си, е под съмнение. Би следвало да се срамуват от стореното, а не да се показват в протести. Отричам поведението и позицията им! Те са сгрешили и грешат повторно, а това е вече доста показателно какво представляват!

Вижте сега, нека да бъдем точни, когато обсъждаме тази сага с майките, които не искат да връщат нищо на държавата. Много от тях бяха регистрирани с огромни заплати само няколко седмици преди раждането, за да вземат големи месечни добавки след това. До 7-ия и дори 8-ия месец на бременността те бяха осигурявани с минимални суми. Така че, това си е чиста далавера, ама съвсем далавера. Нека внимателно се провери коя какво има в регистъра на бременността си и как се е осигурявала, и тогава да вдигаме врява. В крайна сметка, всички ние плащаме за тази далавера.

Аз съм с 'Мързеливи пръдли' Не само сме родили и гледаме, а искам да взем и някое чуждо, за да помогна. Чвно много се затрудняват някои да ги гледат, та са ги дали на детска, а вземат пари, все едно че гледат. Кое му е трудното, бе?! То си е един кеф! Стига да иимаш човещината...

Може да не ги връщате,но само докато ви се наложи да изкарате документ,че не дължите нищо на държавата.После някоя чиновничка прилежно ще ви сметне лихвите и с два ордера,един за лихвите и един за главницата излизате на чисто.Циганин и държава не се лъжат,виж циганин може да излъже държава!

И на ГЪРЦИТЕ ли ще им сметнат лихвите бе отворко ? Не им връщайте никакви пари,защото с тях ще купуват следващите избори !???

Един бърз въпрос: колко от тези майки са 'ромки'. Дам питам колко от тези майки са циганки. и третия: това не е ли расизъм?

Нито една! Да си видял/а/ циганче на детска ясла???

не ги връщайте. голяма работа още един мини държавен заем, който трябва да плаща детето ви. то откак се е родило дължи..ще му взимате от храната. да ги търсят от дупедатите. да са ви живи и здрави дечицата и да си чувате мъжете...ей , това се прави щото някои са послъгнали.. т.е. откраднали. да не стане тъй- вместо тор за мушкато- гъбки в тор. хайде гушкайте се и журналята като броят млади майки на площад да имат и друга бройка наум.

Спрямо действията на държавата, смятам че има налице ограничаваща политика относно раждаемостта. Простата аритметика дава извода, че днешните деца, ще плащат пенсиите ни утре ( ако още сме на принципа на солидарността ). Колкото по - малко работещи хора има, толкова по - малко ще са пенсиите на възрастните хора в дадения времеви период. Разделяй и владей! Какво значение има морала, етиката и образованието, когато няма кого да научих на него. Една майка взела 100 лева отгоре или 100 лева по - малко. Смешна история. Именно майките трябва да са обединени, защото те дават бъдещето на нацията ни!

Днешните деца, няма да плащат пенсии, щото няма да са в България!От три деца, двете ми са в чужбина, третото се гласи, кой ще остане тук ми кажи?Внуците ми ще са чужденци и ще живеят в чужбина!

Какъв МОРАЛ, КВИ 5 ЛЕВА ТО ТАКОВА НЕЩО КАТО ДЪРЖАВА, много отдавна НЕМА! А парите дали ще ги връщате или не е ВСЕ ТАЯ! Догодина няма да получавате нито пенсии, нито помощи, нито заплати! И не си мислете ЧЕ МОЖЕ да ВИ се РАЗМИНЕ!

Върнете парите веднага, вашата вяра! На какво ще си научите децата? Да крадат, нали? Селски тикви сте вие, а не майки. Добре, че е Дянков и Тотю за да сложат ред. 3 месеца майчинство - и на работа! Тези 240 лева са помощ от държавата /разбирай от всички работещи/, а не необходимите ви средства за отглеждане на децата. Ами то на някой може разходите да са му 900 лева - толкова ли да му плащат? Опичайте си акъла, ако го имате!

Ти имал/а/ ли си деца, че да знаеш за какво иде реч????

Парите, които се дават са толкова малко, а сега ги откачиха от минималната работна заплата и вече са под нея като сума. Защо не се дерете заради това, а сте се озъбили срещу някакви жени, които не са особено цъфнали финансово. Защо не се дерете затова, че майчинството ще се изчислява на база 24 месеца, което пак ощетява майките и най-вече ДЕЦАТА. Не са ви виновни тези жени, а държавата, която ни създава перфектни условия да живеем в мизерия и всеки месец да оцеляваме. Какво си мислите, че като върнат тези пари, ще ги дадат на вас ли? И аз искам държавата да поема поне кирливите 60 лева от частната ДГ, ама не става, защото сържавата гледа да не поема нищо, а последно време гледа да се откаже и от това, което поемаше досега.

Парите трябва да бъдат върнати, защото не е справедливо спрямо другите майки и бъдещите майки. И ако всяка от тях е взела по 1500 лв. средно, то тази сума би била добре дошла и за не взелите тази сума. Все пак 1500 лв. могат да покрият доста разходи на всяка майка, а не само на някои майки. Ако всяка година има по 20000 родилки и им се помогне в този важен момент с по 1000 лв само, това прави 20 милиона на година. Това е една много малка сума при положение, че се харчат пари за далеч не толкова важни и не толкова приоритетни неща. За справка- бюлетините струват 35 милиона.

А бе, няма ли Прокуратурата да се самосезира за дълговете на тези крадли?От всички български майки,само тези ли около 6000 се намериха да крадат и лъжат,че и ни надумат главите по форумите?Нямат ли малко срам и какво са си мислили,когато са създавали децата си?Стига с тази наглост!

ще върна ама друг път, кво се огледахте у кьоравия с едното око, та да му го извадите и него. да върнат онея с милярдите

Аз пък искам да ми платят, защото си наех жена да ми гледа детето и не съм нарушила закона. Какво излиза, че тези, който спазвахме закона сме ощетени - и ние , и нашите деца! Защо то аз съм ощетена зарди такива "арикатки" катовас! Върнете си парите!

Този закон го имаше и преди 25 год..Започваш работа , спират ти парите за майчинство /тогава бяха 120 лв./, ако детето е настанено в детска ясла .В моя случай майка ми гледа детето и ми даваха 50 % от парите за майчинство плюс работната заплата. Когато синът ми започна да посещава детската ясла си подадох молба до работодателя и парите ми бяха спряни.Ето защо парите трябва да се върнат, защото те съвсем умишлено са крали от НОИ. А колкото до памперсите, да скъпи са , но повечето майки да се постараят да научат децата си да ходят на гърне , а не да им слагат памперси до 3год. , защото така е по-лесно.И да знаят , че колкото е по-голямо детето ,толкова разходите са по-големи.Аз съм отгледала 2 деца и никак не ми е било лесно.

Мойте пари са около 1000 лева. Няма да ги върна и ще чакам да им мине давност (както направиха всички цигани). Ако на Бойко не му достигат пари да звънне на Цветелина. А утре пак не ходете да гласувате, за да могат продажните и крадливи цигани да определят кой ще ни управлява.

Не са ти виновни циганките,че си крала от държавата,очевидно и интелекта ти е по изостанал от тях.Не забравяй,че има сливенски затвор,за такива крадливки като теб и не очаквай да изтече давността

А ти в момента с какво си по-различна от циганките? Всички реват срещу циганите, но иначе и вие на правите нищо по-различно. Щом има от къде да се краднат 1000 лева - не се пропуска

Засрами се! Човек ли си, или изрод?! Сподели какво си правила, докато детето ти е било на детска градина. Крадливо племе, срам за гена! Ако така ще възпитаваш детето си, по-добре го дай на някого да го гледа вместо тебе. Така и така си започнала вече да го превъзлагаш на другите, докато ти плащат да го гледаш (твоето си дете! - ужас!).

Който мами да е мислил... Никой не изтръгва залък от устата на дете в този случай. Майката е тази, която решава и решението да се използва измама се оказва грешно. Всеки има глава на раменете. Ако нямаш 2 години стаж за да вземеш редовно майчинство... Да си стоиш в къщи и да искаш пари, е това наистина никъде го няма!!! Работете хора! Учете! Учете и децата си на това!

Да си връщат майчинството, както аз и стотици други направиха. Подписали са се, че ако детето посещава учебно заведение ще уведомят НОИ. След ато са го направили нямат право да мрънкат.

ЗАСРАМЕТЕ СЕ ИЗРОДИ НЕДНИ! И така в Цингария българите са изчезващо малцинство!Какво сте се захванали за тези жени-данеби милиарди да сте им нарили!!?? За хората все пари няма-ВИНАГИ ИМА ЗА ЦИГАНЬОРИ, БЕЗУМНИ ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ И ЛУКС! подкрепям вайките-само така! И аз съм майка, при това с болен голям син-той просто не съществува за тази държава-помощ от никъде и за нищо! В ЦИНГАРИЯ СМЕ САМО ДАНЪКОПЛАТЦИ И ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ-НО ГЛАСОВЕТЕ СИ НА НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ДАВАМЕ!

Така казват и циганите.

Майки, ама крадли . Крадли, ама майки.

Майки на протест, държавата се подиграва с нас и с нашите деца. Да им покажем ,че не сме овци!

значи тези, който не сме нарушили закона сме "овци" кто ли?

Дори по лошо! Добитъкът е такъв за да бъде стриган!

Стига са се оправдавали.По закон нито една майка няма право да си даде детето на детска ясла,ако не се е върнала на работа,а когато е започнала да работи,майчинството отпада.Ето защо парите трябва да се върнат,защото те съвсем умишлено са крали от НОИ.Когато едно семейство създава дете предварително планира дали може да го отгледа и тогава се правят деца.НОИ не е благотворително дружество.И още-трябва де се взема средния доход за толкова време назад за колкото време се изплаща съответното обезщетения т.е. за 24 м-ца при майчинството,за да не се злоупотребява,както например ДЕСИ ДОБРЕВА се опита да излъже системата,срамувам се от такива млади жени.

Ти колко деца имаш, един пакет памперси е 30 лв , кутия адаптирано мляко 10 лв , пюре от 190гр 1,50- 2.00 лв. На ден детето използва минимум 5 памперса и яде 4 пъти минимум. Сметни сега колко пари са нужни само за ьрана и памперси. За дрешки да не говорим детето ги носи максимум 2ц месеца.

До Razbir4 Имам деца, три на брой. Зная точно колко струват пакет памперси. Писах за това, че едни майки са пращали децата си на детска градина и в същото време са вземали пари, за да ги гледат. А други майки са ходили на работа и на са могли да настанят децата си на детска градина. Т.е. едни са получавали двойни помощи от държавата и общината, а други не са успели да вземат нито една. А цените на памперсите за изрядните майни по-ниски ли са?

Уважаема,"разбирач"!Имам две деца и много добре зная как се гледат деца,но това не е основание да се лъже държавата и да не се спазват законите.Държавата-това сме всички,които живеем тук и сега и си плащаме данъците,но не и недобросъвестно да се възползвате от тях.Деца се създават с любов и за тях се грижат родителите им,а не целият останал народ.Като нямате пари за памперси има пелени от тензух и бархет,които се перат,има плодове за сокчета и книги с детски рецепти да им готвите,стига да желаете да се грижите за децата си.Парите,които се плащат от НОИ са за евентуално подпомагане,а не за цялостна издръжка на децата.

Какво ли са правили майките в тези 8-10 часа докато децата им са били на градина? Или са работили, или са се забавлявали! Трябва ли държавата да им плаща за това? В същото време местата в детските градини не стигнаха за всички деца и някои майни хем ходеха на работа, хем плащаха на частни забавачки. За мене наглостта на тези дами няма граница: хем са постъпили неморално, хем им опростиха лихвите, хем сега искат и изобщо да не връщат незаконно получените пари. Може и медал да поискат.Нека да не забравят, че не само те са отгледали дежа в тази държава!

В продължение на предния материал . Живея в Кипър , тук жена средно ражда 3 деца . Майчинство 4 месеца пред и след раждане и жената на работа .Да , има жени които гледат деца , има и помощ от семеиството . Но децата се гледат , растат . Защо в България искаме да сме капиталистическа страна а да караме по старому . По отношение на лъжата - българите . По време на социализма циганите лъжеха , но моите наблюдения че ние българите ги задминахме . Защо все на държавата чакаме , Ами тук веднъж годишно получаваш чек за детски а не всеки месец .Предимство имат семейства с 4 деца . Така че българката и аз съм такава не бива да хленчим. Ако някой може да гледа детето нека да работим а не да чакаме от държавата .

Събрали се група бездетни пауни - злобари, за да плюят майките, а дори не знаят какъв е проблемът. Вие си нямате дори най-бегла представа как се живее и се гледа дете с 240 лв. 6 милиона са джобни пари за държавата, толкова не струва сигурно издръжката на МС за половин месец - коли, бензин, рязане на ленти, самолети, представителни и какво ли още не. Дано се удавите в собствената си злоба, завист и жлъч, изроди.

Сгрешила си си професията.Какво си седнала да правиш сметка за разходите на институциите,като не можеш да си оправиш семейното планиране.Когато семействата създават деца си правят разчет и как ще ги издържат.Никой не ти е длъжен за нищо.

Явно не ти достига интелект за да разбереш, колко грубо си се изразила. А това, че си родила не те прави по- човек от останалите. За твое сведение чакам внуче- не съм бездетна.

Заври си го в задника, педреаст нещастен!! Ти знаеш ли как се гледа дета бе? Да му трепреиш цяла нощ, когато е болно... ти си един педераст, друго обяснение няма, И после това дете , когато стане гоялмо , ще бъде данъкоплатец, ащо ли?

Толкова изнервена майка с такъв език просто не знам що за данъкоплатец ще отгледа...

... остави езика и голямата уста. Тя е полуграмотна ... за интелект не може и дума да става. Жалко за поколението... Дано е по- умно от родителката.

Не съм бил, но съм чувал, че в Гърция майчинството е 3 /три/ месеца ! Може и да е ои 1000 евро, но са три месеца. Толкова. После се наемат детегледачки, ясли като му дойде времето и така ... А и май не само там е така. Тука много са разглезени. То и затова циганорите станаха повече от нас!

Представям си една жена, която получава пари да гледа детето си, но вместо това го дава на детска градина (това е кражба на пари), а през това време ходи по барчета да пуши цигари и да пие кафета с подобни на нея приятелки - всички взаимно обменили опит как да измамят държавата. И така година да речем. Сигурен съм, че не повече от 1% от тези крадли са решили през това време да изкарат курс за квалификация. А една част то тях са работили, но на черно. Това е чиста кражба, няма какво да се обсъжда! Няма малко имного пари, да отидат да видят как се живее в Африка, в рските републиккки, Афганистан, Пакистан... България е сред 10-те процента най-богати страни в света. Това не означава нищо друго, освен че с лигавим по срамен начин, че сме имали недостатъчно за живот. Просто не сме си заработили живота, който искаме. Включително като избираме разни комунисти некадърници да ни управляват с години и да съсипват държавата ни.

Мрън-мрън......

Мързеливи пръдли, крали от държавата пари! Когато детето го гледа общината, майката трябва да работи. Ако майакта гледа детето, й се помага за това 2 години!!! Това го няма в цяла Европа, това си е глезотия, която се дава на майките в БЪлгария. Ако и с това злоупотребяват, следва да се съдят. Майките трябва да се приемат като граждани, които носят отговорност пред Закона. Ако не гоправят, жалко за децата, които ще трябва и да отгледат. как ще ги възпитат? Не искам да си представя как тези крадли и измамници ще възпитат полезни граждани - полезни на себе си и на обществото.

Отпадък! Това с майките Българки , което сигурно не се случва случайно, е Еничарска работа.

Именно за това ме е срам - че са български майки. Не е еничерска, а правен въпрос, както и морален от гледна точка на нарушение на Закона. Стига с мъглата, наречена майчинство! Майчинството е дълг и щастие, а не възползване. Сега в България е така, после ще е иначе. Но примерът с тези майки е срамен, защото не са спазили Закона. И че през това време са били свободни да работят, а са лъгали и мързелували. Истината е истина и никоя наложена с десетилетия лъжа не е способна да промени истината. Тези жени са се възползвали по неетичен и противозаконен начин. Те са постъпили подло, като не са се грижили за децата си. Това е цинизъм от големите. Те са отпадък, както и тези, които са толкова прости, за да не разберат: байраците, които веете, са насадени предразсъдъци, а последствията са размиване на понятията честност и законност. Изключително изкривен морал - кривен с години болшевизъм. Срамна реакция на обществото! Лумпенска история, цигания!

Ако някога си ходил в западна европа ще видиш че местните жени не раждат, демографската криза ги тресе и тях, но си имат имиранти, постоянен поток който ги поддържа от такива държавици като нашата. Така че не казвай че голямо чудо с тия майчински, защото да гледаш едно дете нормално и да не го храниш с боклуци отиват повече от тия смешни 240лв... Пардон, за циганите не е от значение, българите никой ги няма за нищо вече в собствената им държава...

Демографката криза тресе всекиго. Най-много тресе Китай, където се раждат най-много деца. Дай да си говорим реални нещя, а не наизустени термини! Населенеито на Земята е твърде голямо, за да лешперим, след като родим деца. Според мен: раждаме и си отработваме удоволствието да гледаме деца. Аз имам едно, сега ми се иска да взема и едно чуждо, недогледано. Но не заради майчинските, а заради радостта да дадеш радост някому. Вярно е трудно, но кой е казал, че е здравословно да е лесно?! Напротив! Лесното става после трудно, защото човек унива, разболява се, губи смисъла в живота си. Така че смятам птрудностите за предизввикателства и възможност да се прояви у човека творецът. Това е смисъл, а не да дадеш детето ан детска и да се шлайкаш по кафенетата.

Бравос, ха сега го разкажи същото за циганките - производителки на 'илектурат' за ГЕРБ и БСП! Те не са 'мързеливи пръдли', а са 'достойни гражданки' нали?

Там е работата, че тези, протестиращите са се равнили с циганките. Това е срамът!

отговорт е само един. никак! с същите добродетели, кради колкото можеш от държавата мами, и гледай да не те хванат..

Къде в Европа мин работна заплата е 120 евро.........защо винаги се сравняваме с Европа като имаме да даваме на държавата а не като имаме да взимаме от нея.....иии Крадец е ЦАР КИРО и повечето които те управляват, защото те крадът от цял един овчи народ....майките ще си върнат парите, но децата на България няма да останат тук....

Жена ми роди като сдудентка по медицина. Взе с отличен 2 държавни изпита преди раждане и след раждането. Кърми до 2 години и осем месеца, за да е здраво детето ни. През това вреем, понеже не е работила, й плащаха 120 лева за една година вместо 180 лева за 2 години. ЕТО ТОВА СА СОЦИАЛИСТИТЕ!!! Това беше по тяхно време, те продължаваха да се борят срещу интелектуалците. И Първанов продължава и днес. Жена ми учи 8 години без да й платят нито лев освен тези 120 лева за 12 месеца. Специализира, като аз плащах такса за специализация, слд като вее имаше визше образование и реално работеше. Тези, които сега реват, са крадли. Те са крали пари за майчинство без да изпълняват грижи, а са дали децата си на градина през това време, без да работят. Такива курветини - вън от държавата! Те така ще възпитат и децат на България. Те са вредни жени! Стига мъгла с това майчинство! Има си Закон, има си полезност за нацията. Истината е такава.

Явно и ти си с "виЗше" образование като ти чета тъпотиите.

Тази дума я бъркам цял живот с руската, която се пише със 'з'. Извинете за грешката, случва се... Моля да четете смисъла, който е по-важен от правописа. Иначе съм с 2 висши, но вече живея в чужбина, защото в България ми дойде много да се боря с корумпирани болшевишки институции и беззаконие. Имам намерение да се върна, но ако ме поиска българинът - не заради руския правопис на 'висше', а заради останалите ми 2 чужди езика, заради доказаната ми способност да правя милиони без да крада, да давам работни места, да правя иновации; заради таланта на жена ми, която беше игнорирана заради сина на партиен бос далавераджия по време на БСП управлението, а в момента е лидер по знания в елитна университетска болница в Европа - още на втората година от специализацията си. Все още не виждам генералската червена мафия в България да е махната и да има добър шанс за хора като нас там. За сега плащаме доста прилични данъци, за да храним пенсионери в европейска държава, където няма комунисти :-). Иска ми се да мога да храня българските, но... Както и честни майки, които възпитават честно децата си...

Ал

Има си закон, който явно не си чел. Члена по който подвеждат под отговорност майките касае изоставяне на децата в специализирани домове. Променен е от началото на тази година, така че да включва и детските ясли. Всички начислени преди това суми и лихвите към тях са абсолютно незаконни!

ЗАКОН В БГ! Не ме разсмивай! "Законът е врата е голо поле"- казва любимият ми адвокат! Умните хора го заобикалят, а КРЕТЕНИТЕ минават през вратата!

Казва се "вишо"!

Нито е ,,вишо,,,нито е,, визше,,. Правилно то е- висше. Идва от думата- високо. Нисше- идва от ниско... Следи корена на думата.

няколко по-тарикатки, крадат от общите пари, останалите да не са балами да спазват законите и най-после - жените не раждат по задължение към държава, народ и планета, вярно е че обществото трябва да се грижи за децата, ама има си ред за всички

НЕ подкрепям протеста на майките,ЗАКОНЪТ е над всичко и за всички!

Пръдни!- по добре ще ти стане!

Добитъкът е такъв за да бъде стриган!

КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ ВСИЧКИ!ОБИЖДАТЕ СЕ И СЕ ОБВИНЯВАТЕ ЕДИН ДРУГ,А ИСТИНСКИТЕ ВИНОВНИЦИ (ВЛАСТТА) ВИ ГЛЕДА СЕИРА И ВИ КРАДЕ НЕ С 240-250ЛВ.НА МЕСЕЦ ,А С МИЛИОНИ. НАИСТИНА СТЕ МНОГО ЖАЛКИ.

кога ти изкара милиони та някой ти ги открадна. държавата де.

Истински виновници?! Я се огледайте колко са майчинските като размер и продължителност в Европа, където хората живеят пребогато и щастливо! Там няма гнил социализъм, който да ги зарие в лайна за десетилетия и майчинствто е няколко месеца. Нашите се осраха наистина, та мирише! Не си мисля, че една достойна майка ще прати детето си в детска и ще лешпери през това време из къщи. Старшното е, че тези майки ще възпитават така и децата си. Страшното е, че лихвите им са опростение, което значи, че тр. да върнат само част от задължението си. Съгласен съм да дам на майка пари, но не и през това вреем да се развява, да си пуши цигарките и да си пие кафенцето с разни фльорци. Това е курвенски чалгарски манталитет, ако трябва да съм честен в оценката си.

Ей като почнете да дуете дянковските си клакьорски простотии, просто отврат безподобна сте. Жалка работа. На геноцида да викаш "браво" си е наглост, цинизъм, жестокост и пълна идиотщина. Сигурно всичките няколко клакьори тука сте роднините на чиновника, командирован тука да ни "дореформира" до пълна могра.

и поради тази причина и ние ли да крадем?

СЪБУЖДАТЕ СЕ! Наистина, една добра новина! Още малко и ще схванете ИГРАТА!

А бе който си прави деца да си ги гледа, какво като са майки и като могат да протестират. Като не връщат да не им се плаща повече и толкоз, каквото взели взели, какво ще се правят на по-умни от другите майки и обществото.

Закона е за всички..... Майките, освен че са жени, който са родили деца, с нищо не са по-различни от другите.... В случая, протеста е на крадли, който са и майки....

омръзна ми от мошеници в тази държава,не харесвам особено това правителство,но единственото,което доказа е,че почти всички българи са крадци-фалшиви болнишни,фалшиви майчински,фалшиви инвалидности и т.н.и после на тези дето протестират срещу това да се сложи ред са им виновни лошите управници,а тези"майки" какви са-честни мошенички ли

Българинът е учен десетилетия на беззаконие, фалш, кражби - скрити зад колективна отговорност. Бедността идва закономерно от това. И така е в болшевишките държави навсякъде. Утайката на обществото се е възкачила отгоре и е вмирисала цялото общество, като вреди и на себе си. Срамно е, неадекватно е, не морално е. Наистина българинът лъже и краде! Време е да си го кажем ясно, на висок глас и да не протестираме, че някой е обиден! Това не е единственото, което правителството постига, но е едно от най-важните неща!

като ви чета коментарите виждам че в България нищо не се е променило. Даже е по зле.Бременна съм но не в България.За щастие

На хитри майчета НОИ им е виновен! "А га едохте кебапчеата?"

ГА ЕЛИ -ПЕЛИ! ГА ПЛАЩАЛИ-ПЛАКАЛИ! Законите са еднакви за всички! Не правете на глупачки почтените майки! Как те знаеха! И престанете да хленчите - смешни сте!

не знам как е в Америка, но в Норвегия дават по 1000 евро на майки - българки, да си гладет децата - българчета до 3 годишна възраст.

Да им направят една гръцка подстрижка, много е актуална този сезон ;)

Не мога да взема отношение по темата защото ми е много далеч. От коментарите обаче, оставам с впечатление, че и у нас, и по света да си родител се превръща в един истински лукс. Чудя се как тогава емигрантите от Турция и Близкия изток се справят, отглеждат по толкова много деца, и на всичкото отгоре жените им общо-взето не работят..... Иначе, ситуацията у нас е нито да забеменяваш, нито да раждаш, нито да отглеждаш - май отвсякъде капани действат.

Справят се с любов и отдаденост. Лукс е било винаги, но преди хората са работили, а сега лешперят. Като тези майки, които не са си гледали децата (давали са ги на детска), но и не са раобтили. Срамна лъжа, бих се срамувал да се покажа пред света, ако съм го сторил, а те не само се показват, но и протестират. До каква сбъркания може да доведе комунизма хората... Станаха на маймуни, не хора и родители...

Не знаех, че след 1989 година живеем в този строй. Само, че неговата идеология е съвсем друга и в България никога не е съществувал. В останалата част на коментара си прав. Това е криворазбрана демокрация в един 22 годишен,, преход,, без цел и посока. Т. е.- към нищото или към дъното.

защо няма пари за пенсии.

Много са нахални някои майки- Неразбали, не чули!!! А другите как са били изрядни??? Или тези които не са чули и не са чели Държ.вестник са "кибичили" в кафенетата ... пушили са цигарките си ... нали децата им са в дет.градина, а те са взели парите за цигарите и кафето-подарък от тези,които са редовни

защото някои майки са по-образовани и хитри, прочели са закона и са намерили пропуски. Kакво са виновни те, че дебили пишат законите?

Виновни аз дебилките, които не ги четат...

това е идиотизъм, да на запад не дават толкова време пари но мъжете изкарват достатъчно, егати и държавата пенсионерите убимаме сега и раждаемоста да живеят ромите и социалните за тях

Предлагам всяка майка да плаща на тази прекрасна държава за това, че е родила тук и тук ще си отглежда детето, ще ползва великолепни условия в болниците, ще гледа децата си в лукс и ще ползва най-добрите детски градини в света. Да живеят Дянков и Тотю!

по- добре вижте края на статията, че вече се иска 24 месечен трудов стаж за изчисляване на майчинските. значи ако жената е била 23 или по- малко месеца на работа, няма майчински ли!? за мен това е целенасочена политика за ограничаване раждаемоста и за "свиване" на броя на българите. планът на "световното правителство в сянка"- хей, събудете се!

Целта е циганките да не взимат майчински.

Иво, ромките това не ги засяга,защото няма ромка без соц.майчинство,както и няма ромка внесла данък в РБ !!! А това майчинство е от нашите данъци и засяга само нас !!! ЗА ДА НЕ ПОДАРЯВАМЕ НОН СТОП ПАРИ НА МЪРЗЕЛИВИТЕ РОМИ ДА ВЪРНАТ И ОСТАНЕ САМО ДАНЪЧНОТО ОБЛЕКЧЕНИЕ НА СЕМ. С ДЕЦА,ЗАЩОТО РАБОТЕЩИТЕ БГ МАЙКИ НЕПОЛУЧАВАТ ДОРИ МИЖАВИТЕ ДЕТСКИ/35ЛВ.МЕС/,ТЕ ПАК И ОТНОВО СА САМО ЗА РОМКИТЕ....!!! ДОКОГАААА ...???

циганите пак ще си получават майчинство,но минималното,а тези 24 месеца е за тези майки дето получават 90% от заплатата си,и трябва да имат осигуровки за тези месеци,сега разбра ли

Ей Гоце,Гоцеее....пак по комунистимески си го направил

що пишеш с червените букви ?