Нобелови лауреати създадоха "мъртва вода"

Целта е била да проверят дали водата ще промени свойствата си

Обратно в новината

Коментари - Нобелови лауреати създадоха "мъртва вода" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е това е убава вода. Няма да може да се смесва с алкохола

Всичките ту сте за клиниката по алкохолизъм и наркомани и в Суходол.....!

Вчера направих велико откритие. Нарекъл съм го "гола вода".

Сталин е застрелял толкова вода, че цяла Волга е била пълна само с мъртва вода!

тъй наречената мъртва вода се използва при диализа на кръвта при хората с тежки бъбречни заболявания. Нищо ново. Употребява се много сол преди водата да се вкара в специални агрегати и да се филтрира. Помислете и за мъртво море- толкова е солено че не потъваш. Или както нашите баби и дядовци, а и ние си правим кисело зеле- толкова сол, че яйцето да не потъва. А нашите баби и дядовци не са получили Нобелови награди за това.

И ти няма да получиш Нобелова награда...

Уважаеми господа коментиращи. Виждам че си нямате понятие от Физика, а и тук става въпрос за нанодвутетатрацикличен периметър на квантовият поток който обуславя промените възникнали през периода на така нареченият триктосферичен лутунен глендосферен кригономайзер който е възникнал въпреки сложните легометрични глемедини на крайните трентобежи. Мога да дам и по подробно описание, но мисля че в този вид информацията е подходяща за масова употреба.

Това не ме интересува. Кажи ми как се прави жива вода. Да съживява. Можеш ли? Не можеш. Е...

ти що пишеш на китайски с български букви? :-) Обясни по-просто - за "живата" "мъртвата" и "тежката" вода...тук публиката не ти е от учЕни, бе!

Абе с две думи - инджектопляктор... :)))))

половината ти думи не съществуват. Дори никога не са били ползвани в интернет - обикновена проверка с копи-пейст. това само по себе си говори за простотиите които си изписал за Клингоните :))))

Човекът се бъзика, ти му се връзваш :)

Сега ако изобретят и ракията, ше ги призная.

С кви глупости се занимават, а в раССия изкъртиха науката! Днес съобщиха за ново гениално откритие! Картечница закрепена върху рамка с ролкови кънки! БЕЗаналогово и фундаментално откритие, което ще подобри живота ни коренно!

а щесе задвижва ли с парен двигатель- че другаря ковачки прекрати добива на уголь

глупако,един от учените е руснак.Ти и твойтаа семка с какво сте допринесли, а?

Педалски, ти ли си? :О

Мъртва вода е обратното на Жива Вода. ...пояснявам само!

Става въпрос от гледна точка на електричните свойства ва водата когато е като много тънък слой- по малко от 1 нонометър Водещият изследовател е Лаура Фумагали University of Manchester. "Water can be very dead, electrically speaking." ScienceDaily. ScienceDaily, 21 June 2018.

1 нанометър

Че ВОДАТА е добър проводник на ЕЛЕКТРИЧЕСТВО!

при посочената дебелина на слоят вода вече не е

Както и квадратен дебил е обратното на триъгълен олигофрен...

Няма Андрей бе мурзилки - казва се Андре Гайм ако ще го пишете на български език. И двамата учени са постигнали успехите си при работата си в Холандия и сега в Англия. Имах възможността да разговарям с един от тях и го попитах дали посещава Русия- помисли ме за луд-казах му че съм се пошегувал. Никой не ще в матушката дори нашите русифилистични отрепки.

познавам един от нашия ф-т дет само чака да отвърже към ДубнА

Цитирам: "Модифицираната течност ще помогне да бъде намерен отговор на въпроса защо водата е толкова важна за съществуването на живота." ... ташак ли си правите с това изказване, защото още в учебниците по природознание за 2 клас беше изяснено каква е ролята на водата за възникването на живота!

Аз си мислех ,че живата вода са изнамерили, а те мъртва. И се хвалят.

Приоритетите напоследък са други. Вече узаконяват семейства, които по никакви биологически закони не могат да имат деца...

сергейчо станишев ли визираш

той сам си е семейство. като охлювите - самоопрашват се.

Интересно ако разтвориш готварска сол във вода дали ще промени свойствата си?

По-важният въпрос е ако разтвориш захар зали ще стане шарбет!

Стана! Асане, искай Нобел!

Очаквайте скоро в магазина до Вас! Става за всякакви родови проклятия, кретви за чупене на нокът при търкане на билетче, за миене на коса от всякакви гот, дет метъл и др. пубери, както и поставена в купичка - за морене на плъхове. Не пропускайте и лимитираната серия тежка вода! Особено ако сте имигрант от близкия изток! пп: Все си мислех, че ролята на водата в човешкия организъм отдавна е изяснена в учебника по анатомия за 8-ми клас, ама на, ново изследване трябва.

Иначе за графена - шапки долу!

И за какво шапки долу?-Че са изобретили един супертоксичен материал? Й.м ви и нАуката...

Кое му е токсичното на графена?

The toxicity of graphene has been extensively debated. A review on graphene toxicity summarized the in vitro, in vivo, antimicrobial and environmental effects and highlights the various mechanisms of graphene toxicity.[178] Nanotubes of graphene could reproduce the effects of asbestosis.[ --------------------- и т.н. - намери си го в уикито. естествено, се шикалкави относно категоричните изводи както винаги в подобни случаи.

А за горчивата вода чували ли са? Сегашните "учени" има много да учат, и ако могат сега да чуят какво ще им каже Хокинс тръпки ще ги пробият. Хора, покайте се за греховете си!

Слагаш в кавички хора които са изобретили материала графен???? Даваш си сметка колко си незначителен....

А за горчивата вода чували ли са? Сегашните "учени" има много да учат, и ако могат сега да чуят какво ще им каже Хокинс тръпки ще ги пробият. Хора, покайте се за греховете си!

Питай за "огнена вода", онези които са чели Винету.

ама то отдавна има мъртва вода нарича се сорос на хранилка

Те не са вода, те са тиня, блато.

Тя на сорос хранилката е създадена за противодействие на тази на Путин-гладнята