Нобелови лауреати създадоха "мъртва вода"

Целта е била да проверят дали водата ще промени свойствата си

Обратно в новината

Коментари - Нобелови лауреати създадоха "мъртва вода" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама то отдавна има мъртва вода нарича се сорос на хранилка

А за горчивата вода чували ли са? Сегашните "учени" има много да учат, и ако могат сега да чуят какво ще им каже Хокинс тръпки ще ги пробият. Хора, покайте се за греховете си!

А за горчивата вода чували ли са? Сегашните "учени" има много да учат, и ако могат сега да чуят какво ще им каже Хокинс тръпки ще ги пробият. Хора, покайте се за греховете си!

Слагаш в кавички хора които са изобретили материала графен???? Даваш си сметка колко си незначителен....

Очаквайте скоро в магазина до Вас! Става за всякакви родови проклятия, кретви за чупене на нокът при търкане на билетче, за миене на коса от всякакви гот, дет метъл и др. пубери, както и поставена в купичка - за морене на плъхове. Не пропускайте и лимитираната серия тежка вода! Особено ако сте имигрант от близкия изток! пп: Все си мислех, че ролята на водата в човешкия организъм отдавна е изяснена в учебника по анатомия за 8-ми клас, ама на, ново изследване трябва.

Иначе за графена - шапки долу!

Интересно ако разтвориш готварска сол във вода дали ще промени свойствата си?

Аз си мислех ,че живата вода са изнамерили, а те мъртва. И се хвалят.

Приоритетите напоследък са други. Вече узаконяват семейства, които по никакви биологически закони не могат да имат деца...

Цитирам: "Модифицираната течност ще помогне да бъде намерен отговор на въпроса защо водата е толкова важна за съществуването на живота." ... ташак ли си правите с това изказване, защото още в учебниците по природознание за 2 клас беше изяснено каква е ролята на водата за възникването на живота!

По-важният въпрос е ако разтвориш захар зали ще стане шарбет!

Стана! Асане, искай Нобел!

И за какво шапки долу?-Че са изобретили един супертоксичен материал? Й.м ви и нАуката...

Кое му е токсичното на графена?

Те не са вода, те са тиня, блато.

Тя на сорос хранилката е създадена за противодействие на тази на Путин-гладнята

The toxicity of graphene has been extensively debated. A review on graphene toxicity summarized the in vitro, in vivo, antimicrobial and environmental effects and highlights the various mechanisms of graphene toxicity.[178] Nanotubes of graphene could reproduce the effects of asbestosis.[ --------------------- и т.н. - намери си го в уикито. естествено, се шикалкави относно категоричните изводи както винаги в подобни случаи.

Няма Андрей бе мурзилки - казва се Андре Гайм ако ще го пишете на български език. И двамата учени са постигнали успехите си при работата си в Холандия и сега в Англия. Имах възможността да разговарям с един от тях и го попитах дали посещава Русия- помисли ме за луд-казах му че съм се пошегувал. Никой не ще в матушката дори нашите русифилистични отрепки.

сергейчо станишев ли визираш

Мъртва вода е обратното на Жива Вода. ...пояснявам само!

той сам си е семейство. като охлювите - самоопрашват се.

Става въпрос от гледна точка на електричните свойства ва водата когато е като много тънък слой- по малко от 1 нонометър Водещият изследовател е Лаура Фумагали University of Manchester. "Water can be very dead, electrically speaking." ScienceDaily. ScienceDaily, 21 June 2018.

1 нанометър

Както и квадратен дебил е обратното на триъгълен олигофрен...

С кви глупости се занимават, а в раССия изкъртиха науката! Днес съобщиха за ново гениално откритие! Картечница закрепена върху рамка с ролкови кънки! БЕЗаналогово и фундаментално откритие, което ще подобри живота ни коренно!

Питай за "огнена вода", онези които са чели Винету.

а щесе задвижва ли с парен двигатель- че другаря ковачки прекрати добива на уголь

Сега ако изобретят и ракията, ше ги призная.

Уважаеми господа коментиращи. Виждам че си нямате понятие от Физика, а и тук става въпрос за нанодвутетатрацикличен периметър на квантовият поток който обуславя промените възникнали през периода на така нареченият триктосферичен лутунен глендосферен кригономайзер който е възникнал въпреки сложните легометрични глемедини на крайните трентобежи. Мога да дам и по подробно описание, но мисля че в този вид информацията е подходяща за масова употреба.

Това не ме интересува. Кажи ми как се прави жива вода. Да съживява. Можеш ли? Не можеш. Е...

глупако,един от учените е руснак.Ти и твойтаа семка с какво сте допринесли, а?

ти що пишеш на китайски с български букви? :-) Обясни по-просто - за "живата" "мъртвата" и "тежката" вода...тук публиката не ти е от учЕни, бе!

Че ВОДАТА е добър проводник на ЕЛЕКТРИЧЕСТВО!

Абе с две думи - инджектопляктор... :)))))

тъй наречената мъртва вода се използва при диализа на кръвта при хората с тежки бъбречни заболявания. Нищо ново. Употребява се много сол преди водата да се вкара в специални агрегати и да се филтрира. Помислете и за мъртво море- толкова е солено че не потъваш. Или както нашите баби и дядовци, а и ние си правим кисело зеле- толкова сол, че яйцето да не потъва. А нашите баби и дядовци не са получили Нобелови награди за това.

при посочената дебелина на слоят вода вече не е

Сталин е застрелял толкова вода, че цяла Волга е била пълна само с мъртва вода!

И ти няма да получиш Нобелова награда...

Вчера направих велико откритие. Нарекъл съм го "гола вода".

половината ти думи не съществуват. Дори никога не са били ползвани в интернет - обикновена проверка с копи-пейст. това само по себе си говори за простотиите които си изписал за Клингоните :))))

Всичките ту сте за клиниката по алкохолизъм и наркомани и в Суходол.....!

Педалски, ти ли си? :О

познавам един от нашия ф-т дет само чака да отвърже към ДубнА

Къде ти е оцета ???

е това е убава вода. Няма да може да се смесва с алкохола

Човекът се бъзика, ти му се връзваш :)