Организацията за забрана на химическите оръжия взе Нобел за мир

Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) спечели тазгодишната Нобелова награда за мир за "широкообхватните си усилия" за освобождаването на света от такъв арсенал.

Обратно в новината

Коментари - Организацията за забрана на химическите оръжия взе Нобел за мир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям срам. Голяма омраза към Русия... От времето на Петър Велики шведите живеят в патологична омраза към Русия. Замръзналите им мозъци са оставили живота им в ненавист към Русия... Като прибавиш и препоръчителите им...Време е да се затвори тази кочина!

Най-големи усилия за освобождаването на света от химическия арсенал полагат открай време руснаците. Те имат хиляди тонове остатъци от студената война и това часовников механизъм, който не е спрял да тиктака. До колкото знам през последните години са успели да се отърват от 2/3 от арсенала си. При цялата сложност на този процес, тъй като унищожават боеприпасите на собствена територия /за разлика от САЩ, които просто ги горят по островите/. Отделно, всячески се опитват да убедят световната общност да предприеме нещо за обезвреждане на хилядите тонове потопени след 2 световна отрови, край бреговете на Дания.

Щом ги награждават е напълно възможно именно те да са били консултанти на Свободната Сирийска Армия за употребата на зарин. Списъкът с нобелови лауреати - антихора не е никак къс...

Путин трябва да вземе наградите за мир, литература, химия, медицина, физика и икономика!!!! Гадове евреиски, дайте му заслужените награди!!! Г- Путин, обявете Нобеловия комитет за пирати и ги вкарайте в затвора!

Този нобелевски комитет е напълно политизирана организация и точно за това се раздавт награди на Горбачов и Обама, а за Путин и Лавров НИКОГА никой от тях няма да се сети, щото това може да предизвика недоволство от САЩ

И аз съм на мнение, че ако тази награди притежаваше реална стойност и обективност, наградата трябваше да получи Путин и екипът му. На много хора не е ясно, че светът практически беше на прага на нова световна война. Нападението над Сирия, щеше да отключи участието на Иран, Китай, Русия. И то само за начало. Изключителната дипломация на Путин и екипа му предотврати това. Както и за огромните усилия да спрат кръвопролитията в Сирия. Бих предложил учередяване на Антинаграда за мир. Колективно, за израел, сащ, Саудитска Арабия и Катар. Абсолютни шампиони, недостижими на върха. Само че нямам излишен един милион $. А и нямаше да помогне на сащ да си оправят дълговете.

Pesh0

Да пуснат една награда за мир, на Хитлер , посмъртно. Така се губи ефекта .

само един единствен човек заслутава тази наград на днешното време,това е:Владимир путин ,няма значение кой го харесва и кой не.

яко си хлътнал там нали :))))) той ще вземе награда за рисуване на котенца или за борба със зелените пирати и пънк-рока!!!

зелените пирати , имаха наркотици на борда си. пложението им доста се усложни....

Тази организацийка вече показа ясно, че я е създадена за да извършва политически поръчки. Как може да удостояваш с награда за мир НАМЕРЕНИЯ на човек (случая с Обама). В сегашния случай се омаловажава огромния принос на Путин за МИРНО разрешаване на сирийския конфликт. Ако Путин не бе предотвратил агресията на обама тая организация как щеше да си свърши работата с химическите оръжия и КАК ЩЕШЕ ДА СПРЕ ОЛАНД И ОБАМА ДА НАПАДНАТ правителството на Асад и да подпомогнат Алкайда. За мен наградите на нобел вече не са критерий за постигане на градивни неща, а просто една организация за мажоретни представления.

Таман американците да навлязат в Сирия и Конгресът им да им спре парите. И да останат без амуниции, гориво, кльопачка и заплати, а напред враг

Тия мишоци от измислената и посредствена холандска организация нямаше да направят нищо ако Путин не беше направил предложението за химическите оръжия на Сирия.

Предполагам, че догодина вече е време да наградят "Ал-Каеда" ...

ЕГАТИ,егатито? Започнаха да дават ''НОБЕЛ'' ,и за щяло ,и за не щяло! Очаквам НОБЕЛОВА НАГРАДА и за Орешарски ,...защото е изтеглил КРЕДИТ ЗА Бг!

да супер е лесно да се унищожават химически оръжия и то по време на война. невежеството на някои хора край няма.честито на българите работещи там.