Нивото на язовир "Студена" стигна мъртвия си обем, спешно съвещание при премиера

Предвижда се да бъде изграден нов магистрален тръбопровод с дължина километър и 200, на стойност 2,2 млн. лв.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Schilo

Брех, чак сега ли разбраха?

"Статия от 2012 г.: "Държавата поема всички язовири Държавата ще осъществява пълен контрол на всички язовири и микроязовири. В страната има около 3000 язовира. "На работна среща в Министерския съвет днес е било възложено на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков чрез НЕК, ДП "Язовири и каскади", да осъществи контрол по техническото състояние и безопасността на всички язовири и микроязовири в страната, независимо чия собственост са. Това включва предприемането на принудителни административни мерки, като на първо място е безопасността на хората", каза пред журналисти в МС министърът на околната среда и водите Нона Караджова, цитирана от БТА.""

Изпускат контролирано язовир „Студена”/standartnews.com/16.03.2015 Изпускат язовир "Студена", за да не прелее/дир.бг/12.05.2016 Контролирано се изпуска язовир "Студена"/vesti.com*/28.03.2018 „В и К” изпуска по 700 литра вода от язовир „Студена”/https:/dnesiutre.bg/18.05.2018 Изпускат язовир "Студена"/агенция Пик/5.07.2018 Стоянка Манолева, Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“/фокус.бг/30 януари 2019: "Към дата 29 януари – свободните обеми са като следва:...Язовир Студена – 9,496 млн. куб.м, което е около 50 % от неговия обем"

1000лв/метър. Газопровода ряпа да яде. Според мен е малко - можеше и 1милион на км.

Тече операция замазване. От хорската трагедия пак ще се откраднат едни милиони. Гешеф е радост, а Цацата богатство. Куче влачи рейс.

Кой се надява крадлива, продажна, страхлива и некадърна мутра да разреши проблем на НАРОДА?

..."Премиерът Бойко Борисов провери на място строителните дейности...." Почеса се по простата тиква и гъза, качи се в ЖИПА, пръдна и отпраши към нужника си в Банкя!!!

1млн/метър де. Обърках се :)

Сега трябва народното събрание да актуализира бюджетът за 2020 с нов облигационен заем от 120 милиона лева за новият воден цикъл на гр Перник и други 55 милиона лева за нов правителствен самолет и хангар за него.

Баце, привика ли и Лилето Павлова? Да даде отчет за 32 млн. за язовира. Покрай НГ ще да е тъдява някъде из нашенско партизанската унука, прати й хеликоптер.

А кога отговорност ще се потърси на министър Нено, който с подписа си е разрешавал всеки месец източването на язовира?

в бг всичко е тотален кенеф...нищо правилно няма в държавните служители..киснат на служба и асе ослушват да откраднат..за това сме на това дередже..

В магазините на Перник рязък спад на продажбите на сапун.

Мъртвият обем не се използва за водоснабдителни цели! Ако не се очаква най-благоприятната метеорологична обстановка през януари, а тя да има редовни валежи от смесен тип /дъжд и сняг/ и чести цикли замразяване-размразяване, за да има с него топене, Перник и околността ще останат без грам вода! За съжаление прогнозата за първата декада на януари никак не е добра - подчертано студено без сериозно затопляне и големи валежи. Чакаме средиземноморските циклони един след друг - именно те носят много валежи!

Нема страшно.. ТОЙ сега кът извади маркуча от анцуНга .... и ша го напълни.

ей това е, криеш предстоящо кризистно положение предизборно, изборите минават, кризата е налице, започваш да обвиняваш Тато и БСП и след това крадеш едни пари от един тръбопровод. това е все едно да те ат в гъза, а ти да викаш "обичам те".

Нов епизод от сериала "Тиквата с джипката" се очаква а? Тиква-багетист търси вода е сюжета ...

Смърт за Вяра Церовска, Ирена Соколова, Иван Витанов, Петя Аврамова и Нено Димов! Затвор им е малко!

Да изкарват водоноските. Време няма. Шкембе войвода да не се спотайва на тежка софра ами да уволнява Нено и да организира разполагането на водоноски. Ако трябва и през ноща. Съвсем скоро язовирът ще пресъхне съвсем,

Щом са на среща ще оправят работата=

Нивото на язовир "Студена" стигна мъртвия си обем, спешно съвещание при премиера - а кога крадоха имаше ли съвещание ?

За една година източиха язовира, а иначе комунистите са виновни

Както винаги природата пълни, а бандитите източват.

"Пръчките" може в гъза да му ги забият...и без това главата е празна...

...та “наш” банкянскио - Пак се изказА ! - държавата Ще...държавата Ще ... - ама то И държавата - “държава” !, а И Наличността на парса - “Наличност” ! ....остава да Си признаят И отн. БактериологичнияВзрив !

Какво се е случило точно по време на ремонта, че точно оттогава да почне да пресъхва язовирът? Винаги предишни години е бил контролирано източван, за да не прелее. В публикация на струма.бг (всекидневникът на югозападна България) от 22.09.2019 г. със заглавие. "Ремонтът на язовир „Студена“ с краен срок януари 2019 – пред финал", се казва: "... Част от ремонтните работи се извършваха под вода от водолази, това наложи и частично изпускане на водата. Заради засушаването през лятото обаче язовирът при обем 25,5 млн. куб.м в момента е на 8,856 млн. куб.м и градът е заплашен от воден режим.

Ако бяха пари да ги открадне , а то работа и то сложна трябва да се свърши Номера да обвинява предишните и да прави реорганизации няма да мине този път ..

А бе мамка ви управляващи. Построете най доброто за хората независимо от цената. 55 млн не се церемониха да си гласуват за новият им въздушен файтон, а за хората най евтиното....

Лилето таман преди малко го гледах по тубата на запис от 2016- та, как обещава че режим на вода у Перник нигогаш нема да има с "новата инвестиция от 32 милиона за язовира, водопровода и пречиствателната станция". Де го сега Лилето, де му тлъстото дупе ( че съм са нещо натопорчил) и де ги парите?

Следват едни оставки , придружени с жални вопли за ценните гербаджийски кадри, които поемат своята отговорност и отиват я посланници, я на други топли местенца...

СКОРО И БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ДОКАРАНА ДО "МЪРТВИЯ СИ ОБЕМ"!!!! ГНУСНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ И АЛЧНОСТТА, НЕ ПРОЩАВАТ НА НИКОГО!!!!!

Трябва да има повече останало, за да има повече "обществени" поръчки. Тези х'апартаменти с асансьори и тераси да не са без пари бе, маскара ???

Спира се водоподаването на Перник и поне за месец се минава на водоноски. Това е решението. Едно единствено възможно. След месец режиммът може да се възобнови. Като за този месец се изгради водопроводът и още един филтър на пречиствателната станция.

Нали беше забранил да има "ще"....

Ще вдигне пак кръвното...

1 200 метра тръба за 2 200 000 лева! Нещо не ми е ясно... Магистрала ли ще минава над тръбата?

Това с язовир Студена е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, затова трябват НЕ ОСТАВКИ , А СЪД И ЗАТВОР!!!!!

И тоя е седял на водопроводчик в скута....

Всички, които имат отношение към воднат криза в Перник? И олигарсите ли? И бившата кметица, министърката на благоустроството с предшествениите си, и областните управтиели, и общинските съветници три мнадата назад, и РИОС, и Нено Димов с предшественичката си? А водоноските къде да отидат? Как са автомивките?

Обичат си го Задунаистизъмъ Вси”наште” ! Си го тачат и туй то ! - Кеф им Кражби ! Кеф им Инсинуации ! Кеф им Хибриди ! ...и АбсолютноВсичко - На гърбаНаш Данъкоплатски ! ——— Скорцени - Да вдига Екипа с Планера !

Сетила се Мара да се побара. Държавата за 30 години рухна. При всички правителства и най-вече при мутрите, калинките и зеленчуците на Борисов. Каквото и да каже, както и да се премята, Борисов е олицетворение на неграмотния, простия, некомпетентния Ганю, който окраде България след 1989 г. Днес язовира, утре друго, вдругиден всичко ще пропадне!

оня ...Караниколов даде интервю по бтв че мъртвия обем няма да бъде достигнат и има две седмици време до тогава. Интервюто беше дадено в пречиствателната станция на Перник,където правят ремонт. И какво излиза? Че Караниколов нищо не разбира щом сутринта той твърди едно, а в момента ни съобщават в тази статия че са стигнали в момента мъртвия обем???????

ТрЪбите ще са ОТ ЗЛАТО, ЗАТОВА СА СКЪПИ...…….А

ЕДНО ВРЕМЕ И ТАКИВА УНУКИ ВЛИЗАХА В ПАНДИЗА(ДР. КОЖУХАРОВ)! СЕГА КАПИТАЛИЗМА ПРАВИ ВСИЧКИ АЛЧНИ- У*РОДИ! ДОРИ И НЕ ПАРТИЗАНСКИТЕ УНУКИ КАТО ТЕБ!!!!!

Проф. Драгомир Драганов има една сентенция, която характеризира българския преход "Стани да седна". "Беше я предназначил за абревиатурата СДС и неговото зачатие и така предрече смъртта на създадения от Луканов бутафорен политически кошер от нови некадърници, кариеристи, използвачи, рушители и откровени крадци", припомни Елена Банова минути след новината за кончината на професора. Протести, емиграция, общество и обществено съзнание, дългогодишни планове за развитие, или предпочитате да сте без вода и да ви оправят?

Никакви водоноски! Боце да носи вода сам с менци и на кобилица. Пък аз ще наминавам при него да му напийвам водата...

Кой от поканените на тази среща е хидростроител. Там трябва да са хора от Енергопроект,Хидрострой или там каквото е останало от тях. Също видни професори -хидротехници от УАСГ Фирма "Монтажи" няма капацитет знания и опит в каквото и да е хидростроителство. А ползата от такива като Нанков,Караниколов,Нено Димов е нулева. Те могат да бъдат полезни на вторият етап ,когато е изготвен Проект. Количествено-стойностната сметка . Необходими ресурси въз основа на някакъв вид ПОИС. Това не е пожар -да извадиш маркуча. И като казах пожар не дай боже .Само пожар му трябва на Перник в този момент.-без вода??????????

Негово височество селянинът от Банкя отново ни пробутва стария, изпитан номер-под негово ръководство се източва язовира, гепят се едни милиони и ...спасителят на нацията се явява в целия си блясък! Единственият шанс да оцелее държавата е елитният пътешественик да бъде вкаран по-най бързия начин и за дълго в ЦСЗ или психиятрия!

А ...и между другото. Цялото шоу тепърва започва бе, посерковци! Пак да гласувате за тях. Днес в Перник, скоро и на други места... Да не си мислите, че водопреносната мрежа навсякъде не е такава? И с "частен" АЕЦ ще ви гледам сеира ... Здравеопазване? Образование? СоциализЪмът свърши. Сега ще се видите колко струвате и какво става от вас... Хахахаха! А най-големите дрисъци да продължават да дрънкат как "комунизЪма" бил виновен... Комунизъм, капитализъм ...оставате си "същото (посрано) съдържание".

Да. ...всъщност - то комай Всичко Е Вече Пропаднало ! - т.е.остава да Си Признаят Защо го направиха !