За 2/3 от републиканската пътна мрежа ще се плаща ТОЛ-такса

Предвижа се пътищата, които ще попаднат в обхвата на тол таксите, да не са повече от 2/3 от републиканската пътна мрежа.

Обратно в новината

Коментари - За 2/3 от републиканската пътна мрежа ще се плаща ТОЛ-такса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко което ще подобри инфраструктурата,а с това и живота в България е като ритник в суратя за троловете на БСП-то и кремълските им господари! Със тол системата ще отпадне многомилионният рекет който събират на БСП и ДПС митничари и гранични полицаи главно от турските ТИР-ве и предават нагоре по веригата!

ВБА

ТОЛ такса за 2/3 от пътищата тоест броят ги за магистрали, а това означава да се увеличи скоростта на автомобилите, която да отговаря на такъв тип пътища. ПТП по тази логика трябва да се увеличат с 2/3, че то сега се претрепахме повече, отколкото трябва. След увеличение на скоростта според заплащането на пътя, което е задължително освен за магистралите би трябвало да важи и за високоскоростните пътища. Едва ли, ще го направят, а иначе казано здраво, ще ни одерат кожите в аванс за нещо, което го няма....Не са се сетили да въведат такса и за градовете, че и за всяко парко място независимо, къде е, но и това може да стане след време. Вече, нищо не ме учудва, но като гласувате добре си помислете за кой, за какво, и какво трябва да очаквате от тези, за който сте гласували... Сигурно готвят данъци и за старите коли с EU 3-4, че и 5, но това е друга тема....При всяка единичка отгоре старите плащат повече от новите за вредни газове....Електричките ги чакайте след 5-10 години по масово, но пък тогава цената на тока, ще хвръкне до небесата, че и режим на тока може да докарат... Голям хаос на цените ни очаква, а и сега всичко се дига тихомълком, но най фрапираща е цената на маслото за домакински нужди, че и отгоре на това не по стандарта, а ѝ е отровно на доста производители. Много внимавайте с него, че те /вредните съставки/ се натрупват в организма и....пазете поне децата доколкото можете...

Аз ТОЛ система НЕ искам! Искам правителството да си подобри събираемостта от винетки !!!!!

Нали плащаме СВИНЕТКИ ? Какво стана с магистралата до Калотина ? Сърбите я пускат до НИШ, нашата част не била още проектирана ?

Така става като гласувате за ГЕРБ. Сега заради вас всички ще плащаме и за въздуха, който дишаме ....

ГЕРБ не ни ли лъжеха, че тол таксите ще са само за магистралите и само за тежкотоварните камиони? Сега както върви след всяко селце ще сложат бариера за плащане на тол такси от всички.

Тези трябва да ги махаме.

Не мога да се сетя, някъде по света да съм видял ТОЛ такса за път, който не е магистрала.

Няма логика,с парите на народа са строени пътищата,а сега някъква фирма,да събира парите и една малка част да превежда на държавата,.Докога и колко пъти все ще плащаме.Защо държавата не събира тези такси,нали тъка лъжеха.

Честито!!! Не им стигна да лапат от магистралата, сега и от всичко! Дано ви преседне това нагло крадене!!!

Методът на бавното сваряване на раци:Първо ще бъдат за товарите,а после и за овцете,които позволяват герберастките крадци да ги стрижат десетилетие.

По нормалните държави ( за каквато нашите управници ни обясняват, че се имаме) такива такси се плащат за магистрали, но задължително има чудесни алтернативни пътища по които може да стигнеш на същото място без такса. Тук в момента една магистрала няма ( защото това да сложиш една мантинела по средата не прави автоматично даден път магистрала), но явно се канят всеки път по който може що годе да се придвижва кола да е платен. Следващата стъпка е обхващане в ТОЛ системата и коларските пътища, а защо не и колоездачните маршрути по планините!

Селски,ти ходил ли си в Сърбия?Май не си щом храчиш тия простотии но се успокой,за твоята каруца няма да има такса като си я караш в селото

Те чукундури като тебе само в Сърбия и Македония са ходили, та затова се равняват по тях!

Градски, аз точно в Сърбия съм ходил няколко пъти и няма място за сравнение изобщо, ама все едно да ми сравняваш волска каруца с Мазерати или Бугати! Не само че нямат винетки сърбите, но и със свещ да търсиш дупка по техните пътища (които не са аутобани) няма начин да намериш! Виж, ти ако си ходил с каруца по черните пътища по сръбските села, за там не знам, може да е различно! Пътищата си личи че са стари, може би някои са още от времето на Йосип Броз Тито, отпреди разпада на Югославия, но пък са здрави и в добро състояние! А най-куриозното да видиш, чети сега ще ти го опиша: Докато стигна до сръбската граница, минах през лунен пейзаж през няколко села! Дупка до дупка, кратер до кратер, карах максимум с 30km/h и пак се уплаших че ще си разбия колата! А между двете граници, в един преместваем контейнер, седи един чичка, подава си главата навън и ме пита: "Имате ли винетка!" Викам му: "Имам що?" А той: "Аааа, добре, добре, да проверя!" Е, нужни ли са повече коментари? А да споменавам ли новооткритата магистрала от Димитровград до Ниш?

истината е, че безплатен обяд няма. Не може да има безплатни пътища, няма как. Трябва да се поддържат, да се правят нови отсечки.. а това изисква пари. Както и безплатно здравеопазване няма. Лекарите също им се налага да плащат в магазините.

Годишен данък, акциз на бензина, винетка, ДДС, гражданска отговорност, еко такси, такси при регистрация, глоби, ГТП ... ОЩЕ КОЛКО БЕ ?!?

Свиньо, обяда го платихме няколко пъти и все го няма.

Пак искат да ни бръкнат в вече ,,изтънелият джоб,,те са длъжни да ни подсигурят нормален обикновен път.Не издържаме на рекета на който сме подложени,,само грабеж на обруленият народ,,Не ни правете и нас шизофреници като вас,че ще дойдат нови избори и всичко ще си припомним и народът ще гласува,както наораву с президента.Уроди ненаситни редно е само магистралите да плащаме,както в Гърция.

ПАРИТЕ ДА ОТИДАТ ЗА ХЕМУС.

"Предвижа се пътищата, които ще попаднат в обхвата на тол таксите, да не са повече от 2/3 от републиканската пътна мрежа" Хаха, какво е това "не повече", като е над половината?

правилно си е казано. Трябва да помислиш!

почнахте да се уливате. Вижте в Европа за какво се плащат ТОЛ-такси и къде. 2/3 от мрежата въобще не мязат на аутобани.

Той обясни, че леките автомобили няма да усетят въвеждане на тол таксите, по-силно ще го усетят тежкотоварните. ====== Опа, нали нямаше да има такси за леките автомобили?! Сега щели да го усетят, ама "леко"?! Фердинанд номер 2 продължава да се гаври с българите.

А, малко е, цялата трябва , цялата. Да може частника дето ще я строи да лапа повече.

Споко селски,ти ще лапаш кебапчетата на Бузлуджа пък(ако свинаря даде парици за това) така,че ще има и за теб да ЛАПАШ ако доживееш до догодина

Първо оправете пътищата ... вместо да се дават пари за такава система

Винетка Варненска предлага Аспаруховския мост да е с такса. Двупосочно преминаване на 3/4 цена. Така след около 50г. ще се съберат средства за ремонта МУ, а слред 200-300 - нов мост. Честито на Варненци !

Тъй, тъй, брашнения чувал още пуска, удри!!!

тол такса когато възможностт за обходен маршрут

Що, обходният път без пари ли е построен? Бригадирското движение? Не иска поддръжка? ТИР-овете пари не взимат за превоз, та им се полага безплатно да рушат пътищата?

Кухия, така е по света.

Тол таксата ще засича и скоростта и пътищата по които минават ТИР-овете! По този начин турските и румънски тираджии няма да правят каквото си искат и да пребиват хора по пътищата... сега всеки си прави каквото иска...

К'ви "тол" такси, к'ви "винетки" бе "селски"?... К'во ста'а с парите от АКЦИЗА ВЪРХУ ГОРИВАТА (50%)?... Не Ви ли задавиха вече крадените от Народа паралянги?... Ай гиди въшки ненаситни...!!!

С акциза за горивата става това което става с акциза в/у тютюна и алкохола-единия отива за направата на кутии за цигарите а другия за шишетата:)))))))))))

Какво ни казва крадливия гербераст: само 99% от пътищата ще са с тол такса, за останалите ще плащате сВИНЕТКА, а за градските ще плащате пътен данък и данък паркиране.

Карай само офроуд и ги остави да мрат от мъка, гадните гербери ;))

АЛООО ВИНЕТКА, ПЪТЕН МЕСТЕН ДАНЪК, ТАКСА ЗА ПАРКИРАНЕ, ГОДИШЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД И ВТОРИ ЗА ГАЗОВА СИСТЕМА И НАКРАЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ПЛАЩАШ ЗА ОЩЕ, ЗА ТОВА ЧЕ ТИ ОТ ТВОЯ ЗАЛЪК СА ОТДЕЛИЛИ ПАРИ ЗА ДА СЕ ПОСТРОИ НЕЩО КОЕТО МУ СЕ ВИКА ПЪТ!!! ХАХАХА БЪЛГАРИ---------- РОБИИИИИИИИИИИ