Николай Ненчев: F-16 е правилният избор, въпреки съпротивата на Радев

Според бившия министър на отбраната гласуването в парламента ще се проведе до седмица

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комисионната от САЩ е най-голяма!

Ти зарежи, има и тояга, да не кажа пищов, ако не заработиш комисиона.

Този смешен и тъп цървул , който все още е на свобода , като какъв се изказва и до кога такива пълни нещастници вместо да търкат затворническите нарове продължават да се изказват неподготвени и да участват с мнение в управлението на България ?ДО КОГА ЩЕ ТРЯБВА ДА ТЪРПИМ??????боже опази България от крадливи и прости наглеци!!!!!

Добре дошли в русия , малка територия на Балканите с излаз на Черно море . Да се чуди човек , що ,,българите се наричат българи . Роби ще си останете завинаги .

Ти какъв се определяш, американец, соросоид или не съм те разбрал правилно?

Според Forbes, Министерството на финансите на САЩ за контрол на чуждестранни активи на Министерството на финансите на САЩ отказа да издаде лицензия за износ за продажба на самолета, позовавайки се на санкции срещу Техеран, която влезе в сила през ноември. Необходимо бе разрешение за сделката, тъй като повече от 10% от компонентите на самолета - първият граждански лайнер, създаден в Русия след разпадането на СССР - са от американски произход. "Доставя се въпросът за снабдяването с въздухоплавателни средства", заяви секретарят на Асоциацията на иранските авиолинии Максуд Асади Самани.

Съединените щати блокираха сделка за продажба на 40 самолета Sukhoi Superjet 100 на Иран, която беше най-голямата в портфейла за поръчки за износ на гражданските самолети АО Сухой. Според Forbes, Министерството на финансите на САЩ за контрол на чуждестранни активи на Министерството на финансите на САЩ отказа да издаде лицензия за износ за продажба на самолета, позовавайки се на санкции срещу Техеран, която влезе в сила през ноември. Необходимо бе разрешение за сделката, тъй като повече от 10% от компонентите на самолета - първият граждански лайнер, създаден в Русия след разпадането на СССР - са от американски произход. "Доставя се въпросът за снабдяването с въздухоплавателни средства", заяви секретарят на Асоциацията на иранските авиолинии Максуд Асади Самани. Предварително споразумение за продажбата на 40 SSJ100 на Иран бе постигнато през април - Техеран планира да замени остарелите Boeing и Airbus с руски лайнери, новите доставки на които бяха спряни във въздуха поради санкции. 20 самолета планираха да закупят Iran Air Tours, още 20 - Iran Air. При средна цена на един кораб от 50,5 млн. Долара, общата сума на сделката се очакваше да бъде 2 млрд. Долара. За "Граждански самолети Сухой", които за 10 години производство на SSJ100 не успяха да се измъкнат от загубите, сделката с Иран обеща дългоочаквана валутна печалба. В допълнение към Техеран, през 2018 г. компанията успя да договори доставки до Монголия и Словения. И двете сделки - с словенски Adria Airways и монголската Aero Mongolia - в началото на 2019 г. имаха статут на споразумение за намерение, без твърд договор, предвиждащ началото на плащанията. През ноември, напомняме си, белгийската Brussels Airlines отказа да експлоатира SSJ100. Компанията е изправена пред технически проблеми и е принудена да анулира полетите. Четири самолета са й били отдадени под наем от ирландския CityJet. Последният в края на декември обяви, че може напълно да се откаже от експлоатацията на руски самолети.

в защитата на руските интереси Защото ако имаме Ф16 с противокорабни ракети Пиздин не може да ни прати крадливи зелени човетата по море Грипен е малък и не носи протовокоранни ракети

Кефя ке та такива разбирачи, далеч в бъдещето гледа.. хахахха

Из текстовете се среща много често едно "ПОНЯЛ?". какво значи този термин? Да не е някаква русофилска шашарма?

Този субект си беше пудел и пудел си остана. Земеделец ли беше или от някъде другаде?

Преди години във връзка с дебати за отпускане на по големи суми за финасиране за разработки на нови бойни самолети в Сената или Конгреса на USA Най добрите Специалисти от Пентагона в тази област заявяват че F16 вече са толкова небоеспособни че с тях не могат да излезнат и на модернизираните Индийски Миг 21 и т.п. !!! На USA Специалистите от Пентагаона ли да се Вярва или на г-н Цветанов, г-н Ненчев и СИE ??? И ако г-н Цветанов, г-н Ненчев и СИE се смятат за прави и корифей в тези оласти ЗАЩО НЕ Излезнат и Опровергаят тези Позиции на Специалистите от Пентагона ??? НЯМА ли някой по независим БГ Журналист които да им Извади тези Оценки за Ф16 и да се спре това пристрастно натлагване в БГ?

А бе, ВЕРВАЙ, то има ли някой който нещо да каже от прослойката на политициту и още някой да му ВЕРВА????

Знам, че Ненчев "разбира" от селскостопанска техника, но защо се исказва за самолети, не ми е ясно?

В главата му е само едно -ВОЙНА С РУСИЯ ,слава богу че са малко такива влечуги ,някой обаче трабва да им каже че българите не искат да воюват срещу Русия

не знаех че saab е руски , но щом българите казват значи е така......

е най изгоден за руснаците защото не е универсален и остава нуждата от руските таралясници. Швеция не е в НАТО и няма ангажименти към колективната отбрана. Утре Путин ще се договори с тях и ще спрат подръжката на самолета. ПОНЯЛ?

земеделец учи летец ,на какво да лети ,едно време се смеехме че пожарникар беше директор на куклен театър,нищо не се е променило ,само България е на изчезване......

как да бъде достоен българин и да отстоява българския интерес. ПОНЯЛ?

Още един с елементарно мислене, който нищо не е разбрал! За него е важно да се натрие носът на Радев, защото се смята, че Радев има друго виждане! Тъп и елементарен колкото си иска. Първо, Радев никога не е изказвал предпочитания. Второ, той държи на законността. Тоест, процедурата и изискванията определени от правителството и парламента да бъдат спазени при избора. Казано с две думи, Радев държи на законността. Нормално е, той да има свое мнение по въпроса, защото няма по компетентен човек в държавата от него. Той е отлично запознат с възможностите на всеки самолет, необходимите средства за тренажори, поддръжка и въоръжение. ТОВА СВОЕ МНЕНИЕ ТОЙ НЕ ИЗКАЗА НИТО ВЕДНЪЖ ПУБЛИЧНО, ЗА ДА НЕ ВЛИЯЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НА ОБЕКТИВНИЯТ ИЗБОР! ТОЗИ, КОЙТО СЕ ИЗКАЗВАШЕ ПУБЛИЧНО И ИЗРАЗЯВАШЕ ПРЕДПОЧИТАНИЯ БЕШЕ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ! ПОНЕЖЕ Е МНОГО КОМПЕТЕНТЕН! На какво се радва Ненчев? На това, че са погазени законите и не е спазена процедурата ли? Че кой ще ни уважава в Европа затова? Изобщо, малоумието е характерна черта на седесарчетата и Ненчев не прави изключение!

Но забравяш служебното правителство назначено от него, как бързо обяви грипена за свой избор.

за да спази сроковете приети пак от Народното събрание, а кой печели изборите вече 10 години-)

от старите труженички в МНО така, че да се избере по изгодния за руснаците самолет.

Еха, най-после някой да каже че у нас управлява руска партия-)

neznam zasto izglezdastia kato fred flinstoon vaobste niakoi iska negovoto mnenie

Ей колега земеделец крадлив смотан келяв - гледай си мотиката и ралото, въпреки, че целия ти си мотика - с мокет покрита. Хахахахахаха. Крадлива ялова българска десница. Анатема. Да пукнете дано и награбеното отгоре ви ще го заровим да ви тежи во веки веков. На нас ни трябва самолет за защита на България, а не за война с Русия. Ф16 е толкова скъп, че просто няма да го ползваме, само ще седи и чака да дойдат американски пилоти да се качат на него и да воюват с Русия, ако тя не ни е затрила дотогава. Ф16 ще е двойно по-скъп. Ние имаме военен бюджет 4-5 пъти по-малък от Румъния и поне 15 пъти по-малък от Турция. Просто не сме за скъпи фърчиплани, а за евтини.

Евала пич.Друго не мога да кажа.

, офертата за Ф-ките не изпълнява 4 от 7-те условия на конкурса.. И що не вземете да публикувате КОЙ ВЗЕ, и кога РЕШЕНИЕТО да обяви Локхийд за победител в конкурса.. ОФИЦИАЛНИЯТ ДОКУМЕНТ, с който КОЙ И КОГА обяви офертата на американците за първа, а другите за „следващи“? НЯМА ТАКЪВ!!! Има доклад със сравнителни таблици на представените оферти...

И аз това се запитах, след като и вътрешният министър се разграничи от това решение, заявявайки, че не е негово! С две думи: изми си ръцете...След като Ф -16 не изпълнява критериите и не е ясно кой и как е взел това решение, то явно е незаконно и подлежи на съдебно преследване и то за огромни щети, нанесени на държавата!

Този земеделец не беше ли подсъдим като министър именно за проваляне ремонта на старите изтребители, в резултат на което пилотите ни са прекарвали във въздуха по 33 часа на година при минимум за НАТО от 180 часа ? Аман от американски лобисти, които хал хабер си нямат от самолети ! И защо пак Радев им виновен, като решението се взима от правителството и НС, над които Президента Радев няма никакво влияние ?

В момента е подсъдим и се разследва за корупционни схеми и незаконно присвояване на държавни и средства, които са били за военна техника за нашата армия, както и за ремонт на двигатели на МИГ на българските ВВС

Откога назначаващия курви в министерствата се води експерт и по самолетите!?

Парашутът е част от оборудването на самолета.

Правилен е, я! Ако прибираш пай от комисионните на лобистите!

Опълчи се на военните далавери със самолетите ни. Сега се очаква БЪЛГАРИН ДА СЕ ОПЪЛЧИ НА МОНОПОЛА НА ЛУКОЙЛ , ВОДЕЩ ДО МОНОПОЛНО ВИСОКИТЕ МУ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА.

ЛЕКУВАЙ СЕ, МАРИ!

и нефтените му приятели, дори депутатите приемат лобистки закони в тяхна полза?!

"не казвай хоп преди да скочиш"Ще се разбере след време кое е правилното.Не знам доколко може да се сравнява старо с ново...А и този завод в Тайланд, където сега ще започне да работи по трансформацията на старите F16 ...И какви са гаранциите , че това производство ще отговаря на световни стандарти и т.н. Много въпроси, дано има кой да ги зададе и да отсее важното безпристрастно.

Бледа идея нямаш какви са стандартите в авиационната промишленост... Ма важното е да се разпространява лъжата, че са стари, нали? Щото тъй е казал Решетников и копейкаджиите веднага припкат да изпълняват...

Очертава се поредната груба злоупотреба с държавни пари. На всеки е ясно, че шведската оферта е по-добра. Явно американските рушвети са по-големи.

включва ли оръжия? За какво ни е самолет БЕЗ ОРЪЖИЯ?

Йoнac Йeлм, cтapши вицeпpeзидeнт и диpeĸтop бизнec нaпpaвлeниe "Aepoнaвтиĸa" в ЅААВ, yвepи, чe цeнaтa нa пpeдлoжeния пaĸeт мaшини, ВЪОРЪЖЕНИЕ, пoддpъжĸa, oбyчeниe и дpyги e пoд бюджeтa, пpeдлoжeн oт Бългapия, a имeннo 1,8 милиapдa лeвa. Grіреn мoжe дa бъдe oбopyдвaн c пocлeднитe aмepиĸaнcĸи и eвpoпeйcĸи opъжeйни cиcтeми - ĸaĸвитo ĸлиeнтът избepe, ĸaтo цeнaтa им e вĸлючeнa в пъpвoнaчaлнaтa oфepтa.

Пак не мина дезинформацията. Голям завалия е шефът ви!

Да си чул някой да е разглеждал оферти и да ги е преценявал? Конкурс няма! Не си ли разбрал! Има решение взето под натиск с помощта на продажни политици!

Как беше вица: Един пожарникар и един физкултурник обясняват на един летец какъв самолет да купим. :) Сега и един юрист се намеси в спора. Тъй де, в България всички сме разбирачи от всичко. :)

Плужекът учи въздушния АС как да лети...

F-16 - 20 милиона скъпа поддръжка Gripen - 2 милиона евтина поддръжка

Колко и триете мнения няма да се промени факта , че нашите мили политици отново се надупиха на Америка !

Тоя за какво се обажда? Той от военна музика не разбира, а се вече спец по военните самолети.

Ама как така президента един път не отиде в туй пусто Народно събрание, да се примоли на дУпетатите да си вършат работата. Решението за купуването на Ф16 беше взето от Цветан Цветанов, докато беше в САЩ. Какво Народно събрание???? Да не говорим, че ако Президентът беше отишъл по този повод в Народното събрание, тогава шеше вече да се говори не за 5 млн. комисионна, а поне за 15!!!!

И какво да прави там в гербероскотобойната която отдавна не е това що пише за неговата работа.. Да ходи да им създава основа за приказване на глупостите им и самохвалебствията им че отишъл при тях???? НС което няма никакъв рейтинг е само място за забогатяване на дебили не и място за решаване на законодателни и реални проблеми на страната.

Надявам се че на всеки трезвомислещ и разумен българин му става ясно каква сган е впрегната да лобира за Ф-16. Имена няма да изброявам, всеки ги знае кои са. Все типове, които не бихте ги наели да ви проектират и външен селски кенеф на вилата. И това се прави не на майтап, а сериозно...

Сган сте вие, путантите-россолюбещи, които тръпнете и потропвате нетърпеливо с краченца, България да стане Задунайская област РФ! Но преди това много ви пречи НАТО и ЕС, нали? Е, така е. Свиквайте.

LeGrandTulup

Изчакай преди да заговорим за МиГ-35 и Су-57 де. Много бързаш. И до там ще стигнем. Засега сме още на руските грипени, по съветски образец правени от SAAB. ;)

Много тъпо и елементарно, опитай пак, защото ще останеш и без жалките си центчета !!

До двамата умници, които се правят на "дръж ми шапката": Центчета получавам, да, евроцентчета, а не като вас копейки! И защитавам интересите на България, а не на вашият роден Мордор! Понял сука? :))

Ех кибичеее, не го разбрахте това евроджендърите, че истината е безплатна...Ама неисе, иде Видовден... Едно си набий в тиквето-американците са далече-братушките са близо. И това няма как да се промени...Свиквай.

Тоя не е ли вече зад решетките?

ЗА ВАШЕ СЪЖАЛЕНИЕ! ПОНЯЛ?

Еми ше го гладиме с някоя мантинела по Тракия тогава.

нали-)

Не може да бъде - днес все още не се е изказал цвък еф шестнайсов...

Само като прочетох, че мнението на президента, че Грипен е по-добрата сдлека от F-16 било, защото е РУСОФИЛ и ми стана ясно на кой господар се кланя Нейчев. За троловете които хал хабер си нямат от военна техника, но пък са специалисти по всичк: 1) Грипен не е РУСКИ самолет и Швеция не е съюзник на Русия, а точно обратното. Говоренето, че който не помага на САЩ да се облажат за наша сметка е Русофил е чиста пропаганда и показва на кой господар се кланя! 2) Изборът на военен самолет трябва да е технически и икономически мотивиран! Това което се вижда в медиите е безпардонен лобизъм и рзмахване на пръст от САЩ. 3) Никоя държава, включително САЩ, нямат право да се месят в изборът ни на самолет докато той покрива критериите на НАТО. 4) Фактът че САЩ ни размаха пръст и ни изви ръцете да си купим техни самолети без да са ни дали още цена, само показва тяхното отношение към нас и няма нищо общо с участието ни в НАТО! Мен лозунга"Който не ни обслужва е русофил" много ми напомня на лозунга "Който не скача е червен". Хора събудете се и престанете да се надупвате на големите сили. Иначе излиза, че прехвалената ни демокрация само смени господаря на който се кланяме и ерго ние отново сме си васали без право мнение и без права (сетете се за визите ни със САЩ и Канада).

Ти си толкова военен, колкото съм аз миньор, примерно! :))) Айе скрий се некъде с россофилистичните си монолози, спамер нещастен!...

Като гледам колко "съдържателно" мнение си написал става ясно кой ти пълни дупките :D. Осъзнаваш ли че с малоумното си поведение и демонстрираната простотия зорлем караш хората да намразват господяря ти? Ходи съгласувай словесната си помия с мениджъра си на смяна.....

Няма лошо, обаче си погледни резултата!

Всякакви идиоти подлоги на сащ ще намирате да си пълните страниците белким замъглите мисленето на хората че проблема не е самолета а ИЗБОРА да подлагат България на сащ след опорочаване на обявен от тях конкурс понеже им набиха манерките от сащ...Тоя не беше ли подсъдим ама за всяка подлога на чужди интереси нашето ''правосъдие'' е сляпо и глухо със заблудата че и хората са такива..

Народното събрание през 2013 година определи формула по която да бъдат оценени офертите на мераклиите които искат да ни продадат самолети... Господинът Ненчев ще бъде ли така добър да ни каже каква оценка е получила последната оферта за Ф-16, пък тогава да се изявява като капацитет по темата. Апропо нали той сключи сделката за ремонт на двигателите на МиГ-29 която уж беше супер... а се оказа далавера, при която поляците ни цакаха с ремонта на два двигателя и вложиха рециклирани части в останалите.

Спомням си разговор с мой братовчед/ЛЕТЕЦ ОТ БЕЗМЕР!/ отпреди 10-тина години.Неговите думи бяха:"За нашите географски условия и площ на територията ни,най-добрият вариант е "Грипен".След това отиде някъде в Азия.Сега лети там,щото тука няма с какво.....Та,той определено ,мисля,разбира от самолети...

Друго си е експертното мнение на перук комбайнеров...

Защо Печатат такива мъртви Политици и мнението им ,като знаят че никой в България няма да е съгласен с мнението им ! Този е Разследван , за кражби и излишно харчене на Народни пари ,но все ще се намери някой на пук на Българите макар да е престъпник да напише готови Лъжи за едно или друго за да подържа някакво ЛЪЖЛИВО Правителство с Фалшив Диктатор ,който си мисли че е недосегаем !!!!!

Най - яко е като някой започне да намесва интереси на Русия в цялата работа. Абе пичове, някой сериозно ли си мисли, че ние или който и да било по света може да води война с Русия....или със САЩ или с Китай. Нали разбирате, че евентуална война с тези държави би се случила с ядрени оръжия, а не самолети. Конкретно по темата, пределено ясно е, че като технически характеристики и Грипен - а и Ф- ката са много подобни с малки вариации в параметрите ту в полза на единия, ту на другия. Много по - важно е друго. Шведите ни предлагат индустриално сътрудничество, което ще рече, че поне част от дадените пари ще останат тук под формата на работни места. Другото важно нещо е цената на летателен час и подръжка. Тука Грипен - а е в пъти по - добър за нас. От друга страна, щатите ни натискат не за друго, ами просто хората искат да си направят бизнес. И като типични американски(а и не само) бизнесмени, използват всички възможни лостове за сключване на сделка. Затова и хора като стария президент, стария военен министър, атлантически клубове и всякакви подобни бяха пред истерия, да не вземем да купим шведския самолет. Шведите очевидно подобни организации не издържат в България, та никой не скача да защитава тях. Тука голямата греда на някой хора е, че се случи президент да е точно световнопризнат първокласен пилот и освен пилот и командир с доказани качества (даже признати от американците). Човека много добре знае какво можем да си позволим да поддържаме и какво ще стане с Ф - ките скоро след като пристигнат тук. И тука лафа който се ползва масово, ние разбираме и сме много велики, а всичко на друго мнение са некъдърници - не минава. Като страничен ефект от всичко, поне няма да ни пробутат самолети втора употреба за каквито лобираха доста хора. А ако европейците ни натиснат, накрая може да се окаже, че изведнъж условията на американската оферта не отговарят на нашите възможности. Само за справка, от година - две текат процеси по създаване на общ европейски проект за 5 - то поколение самолет, за който в момента се събират финансови източници, а наред с Еърбъс, друга възможна компания, която ще участват в проекта е СААБ. Тъпото е, че единствения начин да изберем правилния вариант за нас, е отново да ни натиснат външни сили, а не да вземем сами осъзнато решение. А някои си мислят как ще тръгнем да воюваме с Русия и как тях ги е страх от шепа хвърчила ... та ние сме им в обхвата на всички видове ракети, ще ги плашим с 8 самолета ...

Няма ангажименти към колективната отбрана. Утре ще се споразумеят в Путин и ще спрат подръжката на грипените. ПОНЯЛ Ще кажеш ли какви оръжия предлага Швеция за грипена? Те влизат ли в цената? Предлагат гол самолет а за другото после ще говорим....

Турция е в НАТО, което не попречи на САЩ: 1) Да подкрепят кюрдски формирования с които Турската държава воюва от 36 години, в разрез с интересите на техният СЪЮЗНИК Турция1 2) Да отказва да достави определена военна техника или да прекрати обслужването на такава; НАТО не е САЩ и никога не трябва да бъде! За съжаление хората не разбират, че поетите военни ангажиметни не са икономически такива и САЩ си следват интереса често в разрез с интереса на останалите съюзници от НАТО - пример подкрепата им за новосъздадената армия на Косов, при условие, че НАТО като организация е против това....

ШВЕЦИЯ НЕ Е В НАТО!

Повтарям като за идиот. Грипен отговаря ли на стандартите на НАТО - ДА НАТО икономически съюз ли е - НЕ Има ли клаузи в договора ни за НАТО, който да има конфликт с придобиването ни на Грипен - НЕ За какво говориш тогава ?!?!

ДИР.БГ, къде ми е репликата към това нещастно ватнишко агентче, с която обяснявам ЗАЩО ТУК РОССИЯ ИМА ИНТЕРЕС??? И ДИР.БГ ли е на щат при Пригожин или чрез тов. Решетников???...

Така е "Георги", обаче има един "специалист", който се казва Цветан Цветанов. Та той друго казва!

Шофьорът Радев (когото някои наричат пилот) е експерт по бойна авиационна техника, колкото мечката, която кара колело в цирка е веща по темата с велосипедите. За да твърдиш, че си експерт по темите за качествата на един изстребител и неговата поддръжка, първо трябва да си авиоинженер (какъвто Радев не е) и второ, трябва да имаш поне 1000 летателни часа на всяка една от машините участващи в "конкурса" (каквито Радев няма, защото не е пилотирал нищо различно от МИГ толкова часове). И най-накрая, но не на последно място - на България НЕ са и нужни самолети и армия по няколко причини: 1. Дори и да имаме армия, не можем да се противопоставим на най-голямата за България заплаха за всички времена (Турция), защото нямаме (и никога не сме имали) капацитет да й се противопоставим; 2. При евентуално нарушение на териториалната ни цялост, НАТО ще скочи в наша защита; 3. Никой за момента няма интерес да воюва с нас, защото сме с много нисък стандарт на живот, а почти всичко ценно вече е окрадено от БКП/БСП (никой нормален не иска да "превземе" циганското гето и да живее в него, нали?!). Дори и бежанците не искат да остават тук. По-добре е всички тези милиони и милиарди, които се харчат безсмислено за въоръжаване и поддръжка на армия, да бъдат оползотворени в закупуване на снимачна техника (камери за наблюдение) и в средства за борба с престъпността. В градовете и държавите, където няма "сенчести" за камерите места, престъпността е почти нулева. А в държави с много силна армия (като Турция и САЩ) престъпността е на високо ниво. В момента всички, които подкрепят закупуването на самолети и поддръжката на армия предпочитат да бъдат обирани, бити, е*ани, мамени и психически малтретирани от престъпниците, но да имат самолети и армия (от харантутници), с които да се фукат (но за стотинка работа не вършат).

"Нато ще скочи в наша защита..." Е тука вече ме загуби като читател. Как си представяш немеца или холандеца да си слезнат от мерцедеса и да дойдат тука да се жертват за тебе? Вярваш ли си? Баткоооо...далече си от истината... тия отдавна са ни сложили във втората цедка...

НАТО ще ни защити от турция точно толкова, колкото защити и Кипър...

Какво за Кипър ве ватник вонящ? Я дай малко инфо по въпроса. Кога Кипър е станал член на НАТО, щото май съм проспал този момент?

Кой е пък този? ...Ние трактори и ралници ли ша купуваме?

А старите F 16 няма ли да ги поддържаме ? Няма ли да има договор за това? Не знаех че имаме специалисти, резервни части и техническа документация за F 16. то май ние сме ги измислили и дали на хамерикаците :)

Тоя защо още не е в затвора?!

Толкова много народ се е изредил да пише тук и толкова неадекватни коментари! Знаете ли коя е заплаха №1 според шведите? Верен отговор е Русия. Нарушават си взаимно въздушното пространство, правят си военни учения по границите, за да се дразнят. Шведите не обичат Русия и да изцепиш, че шведското е проруско е все едно да кажеш, че българското е протурско (прогръцко, промакедонско или каквото там ви хареса). Хайде за този политически труп мога да разбера глупостите и непознаването на световната политика, той говори онова, което му поръчат, но хора, поне вие не падайте на нивото на дупетатите ни!

Като чета коментарите се чдя, как като "80%" поддържата Русия, комунистите и пробавача на обувки, все още не семе част от Евразия??? Пък като си помисля и ми става ясно, че не става въпрос за 80% ото населението на България, а сатва въпрос за 80-те трола на Кутю и тези от Савушкина взенти заедно!!! Та тези съществе са много велики, те разбират от икономика, военно дело, производство е всякаква научна дейност!!! Питам само, като са толкова велики, защо не си намерят някоя нормална висока платена работа, а блъскат клавиатурата като луди за копейки!!! Относно темата F-16 есупер за нас в момента, F-35 e още по-добър, но никой няма да ни го продаду, пък и пари нямаме!!!

Е то нормална работа не може да си намериш, камо ли високоплатена. Ако работеха заводите и предприятията е друга работа... Ама нали хора като Банев ги "преустроиха". Висока заплата-само за американските блюдолизци и соросоидите. Типичен пример-Антонина Стоянова, швейцарката, дето и тя не знае какво работи, и Роската Плевнелиев в САЩ дето си харчи париците от продажба на българските интереси...

Както и затворът за теб също е правилният избор. Като влезеш на топло - богато ще почерпя.

А по този казус някой професионалист ще се изкаже ли или отново и отново ще ни пробутват "професионалното" мнение на политически отрепки... ?

Николай Ненчев пак не е в час. Както не беше и за краткото време, когато беше набеден министър и превърна министерството на отбраната във вертеп!

Той Грипена верно не е руски ама на мен ми е интересно как точно ги боде русофилчетата тук по гъзягите кой самолет ще избере България? Та нали Русия не участва?

Русофилите лобират за грипените по чисто предателски подбуди, а финансовият им интерес е между другото. Цялата работа е там, че грипените са безпомощни пред по-новите российски самальоти, а другото, още по-важното е, че нямат боен радиус за действие над п-в Крим, да речем. Ето, тук ги стяга чепика с F-16V-B70/72! Русофилистяните искат, при един евентуален конфликт, ние да не можем да отвръщаме на ударите, които ще ни нанасят, ако не признаем, примерно, Камчийская Народная Республика, след проведен референдум, където 93% са гласували за присъединяване към Эрефия! :)))

LeGrandTulup

А ти как си представяш който и да е натовски или друг не руски боен самолет над която и да е руска територия? Я вземи попитай Гари Пауърс безопасно ли е да се лети над Русия, че даже и на 19 км височина?

Добричлията... не те знам дали си от Добрич или от "Любянка", а може би от "Савушкина"... знам, че ти е трудно да си представиш такова нещо, но не е зле да приемеш реалностите такива, каквито са. Налягайте си миризливите телесни части, защото ще изхвърчите от България, като тапи от бутилка шампанско!

И що ще дириш ти над п-в Крим бе нещастник?! Защо зорлем искате да ни скарате с Русия? На какви удари ще отвръщаме? Че те руснаците ако кихнат-ние ще изчезнем! А ще нанесат удари по американските бази у нас, не дай Бог. Не по нас!

LeGrandTulup

Кибикът, като от шампанско Советское игристое, предполагам? ;)

Да, точно така. Който дойде да руши в моят дом, да очаква същото и в неговия. (Кибикът)

Тъкмо хвалех Ф16, нищо че са скъпи и още не са произведени, но щом се изказа и този по темата, май най-добре е да не се взимат самолети.

Ралници!