Родителите на малката Никол: Възрастен човек не би оцелял

18 години затвор няма как да бъдат достатъчно наказание за акушерката, пребила новородено бебе. В това са напълно убедени родителите на малката Никол.

Обратно в новината

Коментари - Родителите на малката Никол: Възрастен човек не би оцелял | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

солидарна отговорност от болницата

скромността краси човека

Тези коментари не са картина на общественото мнение. Само 66 коментара за толкова много време - хората получиха удовлетворение на чувството си за справедливост с тази 18-годишна присъда и не вземат участие в дискусията. НО забележете, изобилстват коментари в полза на садистката. За това си има много просто обяснение. Адвокатът, който многократно доказа мерзавското си поведение, е дал задача на семейството на садистката, както и на собствените си подчинени, да пишат коментари. Ако обърнете внимание, всички коментари в подкрепа на садистката повтарят едно и също с различни думи, при това не много интелигентно. Та така, има опит да се подмени общественото мнение, лека полега тихомълком да се прокарват тези, което е естествено продължение на мерзавската линия на поведение на защитата в съда. Не че има някакво грандиозно значение, но да знаете, че МНОГО СЕ ЗАБЕЛЯЗВА. Дано справедливостта възтържествува и на втора инстнция и садистката бъде наказана подходящо за деянието си.

Не вземай желаното от тебе за истина! Хората искат справедливост както за акушерката , така и за болницата. Но понеже "Гушнахте " паричките, с които болницата се откупи и понеже ви се "отвори апетит " за още - затова пишете тук.

Тази реплика отговаря на стратегията ви, но за всеки ще има справедливост, защото така ставате съучастници. Колкото до болницата, ако има нарушения, аз подкрепям и те да си понесат отговорността!

Има и друго нещо: аз лично не мога да проема, че садистката е жертва. Да, мога да проема, че в изключително концентриран момент на физическа и емоционална умора някои хора могат да направят това ужасно нещо. Но какво би направил нормалният човек след това: когато се съвземе, ще съжалява, ще се разкайва, ще направи изявление пред съда, пред родителите, ще обясни. Тук напротив - пое се една мерзавска линия на защита със злоупотреба с процесуални права и наги въпроси към родителите. Това нормално ли е? Според мен - не. Тази жена или много много е сгрешила в избора на адвокат, който я съветва лошо, или е абсолютно хладнокръвна садистка, която не изпитва емоциите на нормален човек, за каквито сме чели и гледали филми. Ако е така, тази жена няма място в обществото. Ако ли не е така, то е работа на съда да установи действително каква линост е, сгрешила ли е, моментно състояние ли е било, и да отрази това в наказанието. 18 години наистина не са малко, но за който е гледал записа от адската нощ, едва ли ще се сторят нелогични.

Да определиш една психарка,като беззащитна женица,значи и ти си подобен урод.Да набедиш родителите на бебето ,че са взели пари ,подкупи и така нататък значи ти си един извратен мозък."Мили"хора пожелавам на никои от вас да не се случва такава огромна трагедия.А тази "акушерка" е с крайно недостатъчна присъда.ОТНОВО ПОВТАРЯМ ,ЧЕ ВСИЧКИ ХОРА В НАШАТА МИЛА РОДИНА СМЕ НАТОВАРЕНИ,ИЗМОРЕНИ И ИЗНЕРВЕНИ ,НО НОРМАЛНИТЕ НЕ УБИВАТ И НЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ НАД МАЛКИ БЕЗЗАЩИТНИ БЕБЕТА.А другото с една дума е психария .

Ти колко получи от мафията за това писание?

много ми харесва името

Що за родители са тези хора? Гледах ги, прочетох тук - нито дума за болницата, създала условия и среда за такова отношение и поведение към новородените.

Болницата?!? Болницата е сграда, инвентар, организация - и всичко това се ръководи от хората - за коя болница да говорят пострадалите родители точно - за тази, която набира персонал и ги обучава да млатят беззащитни пациенти с подръчни материали ли? Или тази "специалистка"са я наели защото като са я интервюирали - Как ще успокоявате новородено, което плаче? тя им е скрила топката с разработка на иновативен метод - бой по меката кесийка с яко шише? Вие изобщо разбирате ли какви ги дрънкате или искате да ѝ опитате методите на тая кукавица на собствена глава?

Това не е процес, а публична гавра с правосъдието Този съд, купен или неморален, дава една назидателна присъда, която не съответства на извършеното от акушерката. Спасяват собствениците и управителите на болницата, за да продължат да ПЕЧЕЛЯТ МНОГО ПАРИ. а КОЛКО са спечелили магистратите?

Акушерката е виновна без НО. В друг процес може да се разгеждат неуредиците и грешките допуснати от управлението, НО това е процесът на психопатката и противообщественото ѝ деяние. И тя заслужава присъда не само за него, но и за неморалното си поведение след това. Когато утре пациент нападне физически лекар, не забравяйте да го оправдавате и да обвинявате ръководството на болницата, защото не си е подбрало добре кадрите.

цялата работа доста понамирисва. Собственик на болница не е обикновен човек като тази акушерка- за това се искат много пари. връзки и умения. Тези хора след това експлоатират както искат персонала. И направиха всичко възможно да отклонят от себе си вниманието. зАЩО ДЕТЕТО БЕШЕ ЛЕКУВАНО В ДРУГА БОЛНИЦА? Струва ми се това, че бащата говори САМО ЗА АКУШЕРКАТА, е доста странно. Може би е ПОЛУЧИЛ ПАРИ ОТ БОЛНИЦАТА, ЗА ДА НАСОЧИ цялото внимание към нея, да говори непрекъснато за вината и,. По този начин болницата е невинна и ще продължи спокойно да работи. А детето му , КАКТО СЕ ВИЖДА В КРАЙНА СМЕТКА , НЕ Е ПРЕТРЕПАНО И Е ЗДРАВО.

Дали всичко това , което говори бащата за оцеляването на бебето, е така от медицинска гледна точка? Наистина ли едно дете, за които , доколкото знам , главичките са меки, понася по-безпроблемно удари? Нещо не ми се вярва.

За съжаление има и други такива акушерки. Има поръчкови осакатявания и убийства на бебета и възрастни в болниците. Сатанинската масонска мафия си действа, а лекарското съсловие пази такива хора. Съучастието е равностойно на извършеното престъпление.

Не че не заслужава такава присъда - заслужава. Обаче болницата нещо много лесно се измъкна! Както се измъкват и всички останали, убили някого на пътя примерно!

А циганите, убиващи българи? За тях чадър, а тази жена, претрепана от работа - 18 години. Не я оправдавам, но някак няма балнс.

Баланс - извинявам се.

Както винаги, нашето общество е разделено относно проблема. За мен най-важното е, че малката Никол е жива и здрава, и, слава Богу се очаква да няма перманентни увреждания. Като родител, ако ми се случи, не дай си Боже, подобно нещо, бих се радвал, че детето ми е здраво, усмихнато и се развива добре за съответната възраст. Всичко друго е компромис! Колкото до Ковачева, тя е бита карта. От тази жена вече стойностен човек в обществото трудно ще излезе. Наистина ме озадачава присъдата. Според мен ефективно няколко години плюс 50 хиляди обезщетение ще са достатъчни. Целия процес на фона на безобразията в България изглежда някак си, странен. Да не говорим, че тази жена няма как и откъде да изкара парите, които и искат. Плюс, говорим за умствено увреден човек, който, доколкото разбирам е посягал и на други новородени. В цялата работа нещо много, много мирише. Първо, защо ни я набиват в очите. Това е типичен бърнаут, който е рецидив за съответната персона. Цяло чудо е, че няма други увредени деца. Проблема е кой е допуснал тази жена да работи по повече от шестнадесет часа на ден в продължение на толкова много години. Безхаберието е от страна на болницата. Ще направя паралел с онзи психично нестабилния Лубиц, разбил самолета на Джърмануингс. Същата работа, пренебрежение, компромиси, и недостатъчно внимание към персонала - претоварване, работа на 130% и резултата е стотици загинали. Доколкото знам, ролята на съда е да издаде присъда, способстваща за осъзнаване на деянието от страна на подсъдимия, разкайване и в последствие интегриране. Тук имаме назидателна присъда с финансова тежест, в пъти по-голяма от тази при смъртен случай. А болницата ... ни лук яли, ни лук мирисали. Дали не си измиват ръцете с Ковачева? Дали няма други психясали сестри там? Дали това не се дължи на стреса от претоварването? Съжалявам, че го казвам, но бившия ми учител по физкултура утрепа любовницата си с каса за зеленчуци и я зарови на селото си, дадоха му 12 години и след пет го виждахме в града.

Наистина цялата работа доста понамирисва. Собственик на болница не става обикновен човек като тази акушерка- за това се искат много пари. връзки и умения. Тези хора след това експлоатират както искат персонала. И направиха всичко възможно да отклонят от себе си вниманието. зАЩО ДЕТЕТО БЕШЕ ЛЕКУВАНО В ДРУГА БОЛНИЦА? Струва ми се това, че бащата говори САМО ЗА АКУШЕРКАТА, е доста странно. Може би е ПОЛУЧИЛ ПАРИ ОТ БОЛНИЦАТА, ЗА ДА НАСОЧИ цялото внимание към нея, да говори непрекъснато за вината и,. По този начин болницата е невинна и ще продължи спокойно да работи. А детето му , КАКТО СЕ ВИЖДА В КРАЙНА СМЕТКА , НЕ Е ПРЕТРЕПАНО И Е ЗДРАВО.

възрастен човек, с по-здрави кости и най-вече срастнали фонтанели!!! който също така би могъл да я нокаутира тая лудата, не бил оцелял, затова дайте да я изгорим направо, а?

Пак да питам, на колко осъждат убийците !!!

На десетина години!

Ами питай, питай... то тук е пълно с компетенции. Ще ти отговорят най-професионално и безпристрастно.

В цялата история има нещо много, много гнило.

абсолютно си прав това е медийно дело

Кофти работа.... аз искам само да попитам как родителите уточниха сумата от 400 000 /явно повече/???!!!! И дали наистина мислят, че ако тая е искала да го убие ще и представлява трудност???

Нистина ли го казваш това? Става въпрос за беззащитно човешко същество, не за муха!!! Много изперкал народ се развява на свобода.

За тая нещастна и превъртяла от преумора жена 18 години, а за разните мутри и джигити по пътищата - условни, а ?

Що за малоумници ходят да се лекуват в тоя кенеф наречен София мед

Когато родителите заведът иска и срещу София Мед, тогава ще повярвам на този процес и доказателствата. Не пишете само подвластни на първосигналните си чуства ами си раздвижете малко мозъците!

А трябваше ли да работи при най-нечовешки условия акушерката?За това колко години и дадохте?

za tova triabva da se nakaje i rukovostvoto na bolnitzata, a ne da i se oprosti vinata

ЩО ЗА ПРОСТОТИЯ СЕ КЛЕПЕ ТУК

Потресен съм от случилото се, но замислете се, какво ли би станало ако нямаше камера, кой знае колко още бебета биха били получили физически травми, ужас......

Интересно, как за нарко босове и мутри има условни присъди, а за обикновени хора повече дори от наказателния кодекс. Ама така е , независим съд, щом ги търпим ще ни правят на маймуни, заслужаваме си ги.

Разбира се, че са ѝ малко 18 г. За такова нещо навремето е имало въже.

5 годишната сестричка не си позволила да заплаче?!? Да ви имам бисерите да ви имам. Ние корейски роботи ли възпитаваме бе???

Само да питам.......записът от камерите беше ли доказателство или не? Четох , че за съдията записът доказва вината и . Не казвам ,че не е виновна. Единствено ме интересува как в едни дела е доказателство, а в други не е!?!

както дявола Евангелието! Записи на гласове, на образи от камери , снимки и пр. материали СА доказателство в съда, ако са правени със статични и подвижни , но РЕГЛАМЕНТИРАНИ запис уреди! И то ако се докаже, че не са манипулирани постфактум! Не са доказателство записи и пр.направени с подръчни уреди (лични камери, телефони, магнетофони и т.н.), които лесно могат да са изменени по всякакъв начин, преди да бъдат предадени в съда!

Истината не може да бъде извън закона. Правосъдие се раздава на базата и в интерес на истината. Така че записите ТРЯБВА да са доказателство.

Не са доказателство, но са доказателствено средство. Пожелавам подобна ситуация. Искрено.

Тук е стандартно всеки да иска Ковачева оваляна в катран и перушина и после запалена. Много малко са тези, които смятат че за живо и здраво дете тази присъда е необичайно тежка. Даже прокурорът е искал по малка присъда: 12 години, съдът дава 18 г и 400 000 лв. Родителите искат поне доживот, а ако имаше смъртно наказание, биха настоявали за такова. Не ви ли смущава малко тяхното изказване: "възрастен човек не би оцелял"? А защо възрастен човек не би оцелял, но новородено ще оцелее? Удари с пластмасова бутилка. Не ви ли се струва, че родителите твърде, твърде много пресоляват манждата и се оказват по жестоки и от самата Ковачева? Това според мен е сериозен проблем.

Както написах по-долу, целият процес смърди и никой не си задава въпроса, кой е първият виновен? Защо никой не разследва София Мед, та те са работодателите допуснали свръх натоварване на персонала и назначение на негоден служител в лицето на Ковачева! Странно ,че и журналистите удобно се правят на слепи по въпроса! Хвърлиха цялата вина на Ковачева, зада си спасят кожите.

Ами тази, Ковачева да съди Софимед,или там, работодателя си, че я е претоварвал!

да намериш и да изгледаш пак записа, как черната маймуна пердаши с бутилката и то по 4-5 пъти на "цикъл" по главичката на бебето!После пак се яви тук и "обезсоли манджата" отново....!

това е интернт запис филмче

СЕРИОЗНО ЛИ? МАЛКО ЛИ Е ТОВА, ЧЕ ТОВА ДЕТЕ Е ОСТАНАЛО КРИВОГЛЕДО, ПРЕД ЕПИЛЕПСИЯ, ВИЖДАШЕ СЕ В ПРЕДАВАНЕТО НА БТВ. МОЛЕТЕ СЕ ТОВА ДА НЕ СЛУЧИ НА ВАШЕ ДЕТЕ, ВНУЧЕ ИЛИ БЛИЗЪК ЧОВЕК, ЗАЩОТО ТОГАВА ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕТЕ.

ЩО ЗА ПРОСТОТИЯ СЕ КЛЕПЕ ЛАЙНАРИ -УРОДИ

Сам ли си цъкаш плюсовете?

Да беше напуснала навреме...

На записа се вижда, как главата на едно бебе отхвърча ритмично, след като се пресреща от някакво тяло (пластмасова ли, стъклена ли бутилка няма да споря). Не е ясно дали индивидът държащ предмета, с който блъска главата на това бебе желае смъртта му. Вероятно изобщо не се замисля в този момент над това. Така, сега да запитам. Достатъчно циничен и неопетнен от субективизъм ли е този опис за вкуса Ви?! Би следвало да сте щастлив, че в България сме много цивилизовани. Ако такива кадри се видят в циганска махала, арабски или африкански страни, съответният индивид дето наказва бебето няма да е жив. Ако има колебания, кой е, вероятно и цялата смята няма да е между живите. На мен ми се струва, че Вие всъщност, сте по-жесток и от Ковачева, оправдавате лице заснето как извършва жестокост, която е нормално да разтрепери човек, и същевремено съдите родителите и решението на съда (?!) без да сте запознат с нищо... само на база на явно, безпрецедентния си "усет"!? ... E спокойни Ви дни и нощи...

прав си напълно

Тази манджа се пресолява! Намериха една беззащитна жена върху която показват сила Съдебната система и търгаши на детски душици, към които се наместиха и родителите на Никол - отворили паст за огромно парично обезщетение!

Беззащитна жена бие беззащитно бебе, мдааааа....На идиотизъм ми прилича твоята "защита"!Другите, които те подкрепят дали имат бебета, които да оставят беззащитни сестри да ги пердашат с бутилки, пълни с вода?

Горките хора!Да им се роди здраво детенце и една изрродка да го увреди за цял живот! Смърт за тоя изрод с бяла престилка!За съжаление в нашите болници куца грижата за болния.Много са причините.Скоро и моят мъж пострада.Една мърша наречена мед.сестра при изписването му обърка лекарствата за кръвно и едвам го прибрах в къщи и се чудех какво му е и когато погледнах рецептата разбрах грешката.През цялото време бяха груби с болните и те си мълчат защото са им в ръцете.

Във временна невменяемост. Което се случва! 5 години и забрана да работи подобна работа злюс солидна парична гаранция. Исолидарна отговорност от болницата!

Да, болницата също е виновна. Трябва да плати солидно обезщетение на родителите на Никол.

Не само акушерката е за съд, а и всички онези, които позволяват да се карат толкова дълги смени, а вероятно и насилват подчинените си да се гърбят и после да изтрещяват. Акушерката е куку, но това е станало благодарение на системата, която я е смачкала. Много българи са на ръба на физическото и психическото оцеляване

тази жена като не и стигали парите защо не е заминала за англия - с минимален англииски може да работи в супермаркет/завод за опаковане и да взима 1,400 паунда = 3, 000 лева на месец, ами търсила работа с двоини смени в тази клиника, докато психически е рухнала?

money2468, та как е ги взема тези 1400 паунда, ще си ги изрязва от картинка ли! Това е заплатата на адна квалифицирана регистрирана сестра при работна седмица от 37 часа, по-вече не е позволено да се работи. Минимален англииски не се толерира дори и за чистач, не можеш да покриеш интервюто и да минеш началното обучение , което в UK и двете са задължителни за всеки вид професия и длъжност.. За да минеш интервю например в Tesco е нужно да отговориш на около 35 въпроса устно и писмен тест за обща култура. Искат перфектни комуникативни умения иначе как ще обслужваш потребителите. Не ги раздавай така лесно тези 1400 паунда. А квартира, стая 360 паунда минимум, сметки , храна...

и мен да ме затворят цял месец по 12 часа при ревящи и смърдящи бебета и аз ще превъртя

Тази пачавра не са я затворили насила, тя сама си е избрала професията. Друг е въпросът как се е обучавала и какви служебни навици е придобила. Така че не търси оправдание за дебилизма на този изрод!

1. Пачавра можеш да казваш на тази която те е родила, защото е наистина пачавра !!! 2. Смяташ ли, че акушерката която обвиняват в опит за убийство, не е могла да убие 4 дневно бебе?

По принцип не съм злобен или отмъстителен, но... Тази бих я бил докато пукне.

следователно отговаряш на описанието

заслужава два пъти повече години затвор,виновна е,не си признава,от това е още по-виновна,нагла и безсърдечна "акушерка".. Боже,пази ни от такива садисти !

Боже,пази ни от такива садисти !

отношение - толкова е гадно. Мисля, че не е добре с главата. Не може да си нормален и да биеш до смърт НОВОРОДЕНО и после - аз не беше - брат ми беше. Да иска хиляди експертизи, когато се знае, че тя е на видиото и не може друг да е. Да поживее в пандиза, но другите затворнички да се предупредят да очакват всичко от тази жена.

Само да попитам, защо не се съди работодателя допуснал този инцидент да се случи поради нерагламентирано дълги дежурства. Болницата има равна вина с акушерката, но някой удобно мълчи по този въпрос. Защо родителите не съдят болницата също? Практиката показва, че при подобни груби нарушения много оациенти съдят директно здравното заведение, а тук акушерката е изкупитешната жертва.

Отговорът на въпроса е елементарен - просто по- лесно е да бъде осъден слабия и беззащитния, така се работи у нас в БГ . Никъде до момента не се доказа по безспорен начин нейната вина. Още поевече, че травмите по детето може да са били причинени по време на самото раждане, ма нали някой трябва да е изкупителната жертва.....

Ти си по-голям изрод от тази, пребила детето! Откъде ви копаят такива ненормалници! Как при раждане ще се получат травми като счупен череп, хематоми и други? И то до изписването на детето нищо да не бъде открито, забелязано - нито от персонала, нито от майката?

Охоо, сега и жертва ще я изкарате. Нека да позная - ти си пълен атеист. Защото човек, който има вяра или поня някакво съмение, че има Господ, не би написал това. Ще има справедливост за всички и за всяка наша постъпка, дума и мисъл.

Важното е да се задоволи "общественото" недоволство, създадено благодарение на медиите, за отвличане на вниманието от същинските проблеми в държавата.

Не са малко случаите на жестоки травми за бебето по време на естествено раждане. Факт е ! И се укриват успешно. Дори и изпуснати бебета по време на раждане има ...но в операционната сигурно камера няма. Форцепса не е по- малко травмираща операция от това да те бият с шише по главата. Само дето на родилките пълната информация им се спестява удобно. Но тук проблемаът е,че никой не поиска обеснение от работодателя , каке допуснал психично нестабилна жена да работи над допустимите часове. Кой първоначално е виновен ? Или нещо се лъжа. Защо никой не иска да пипне и с пръст София мед , дори и родителите... ??? !!! Имаше и други нещастни случаи в други частни родилни домове, в повечето случаи съдиха и болницата.