Незаконно строителство е сред причините за трагедията в Гърция

Броят на загиналите при унищожителните пожари край Атина достигна 82-ма души

Обратно в новината

Коментари - Незаконно строителство е сред причините за трагедията в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дай боже да се оправят нещата!

Дай Боже да се оправят нещата!

незаконното строителство е само повод, не причина. евентуални мигранти-извършители са удобна популистка маскировка. търси се плащането на политическа цена. попът издаде четата.

ChatGPT

А... не беше ли щото Ципрас е атеист? Объркахте ме вече...

ВСИЧКО Е ПРЕДИЗВИКАНО УМИШЛЕНО И ТО ИДВА ОТ Т....Я И Р......Я!

навсякъде е така по морето, да не би тук хората да не си правят барачки на "лозето" до морето, после бунгало, после преместваем обект и така до пететажен хотел на първа линия и после свлачището виновно. В Кипър е същото, в земеделска земя до морето уж никой не може да строи, но дъщерята на кмета на Агиа Напа може да си направи вилно селище там. Ами безразборното изсичане на горите, после защо има наводнения. Алчността е тази, която прави и пожарите и наводненията и свлачищата, не природата.

Oтново ФЕЙК НЮЗ.....какво общо имат строежите с пожарите??? Отклоняване на вниманието от главният проблем на ЕС- Инвазията и заселването на диви арабо-африкански племена в ЕС- повечето бивши участници във терористични групировки. Веднага дошли германски полицаи да заличават следите???? Направиха показна какво я чака цяла Европа,ако не слуша???Ганчоо прави си оградата и си пази задника, че е гол.

Според мен причината за пожарите е късо съединение на междустълбовата ел.мрежа. Духал е силен вятър и на няколко места жиците са дали накъсо. Затова е имало няколко едновременни огнища.

Не кастрят клоните на дърветата-логично.

Бог да пази България!

Какво "незаконно строителство" бе? Нали гърчолята не разрешават една палатка да опънеш на нераглементирани места, а как са разрешили да се леят бетони и строи ....НЕ МИ Е ЯСНО? Византийски номера с български аналог !

Как са им разрешили? - Просто никого не са питали. Обърни внимание, че стотици къщи и вили са построени просто ей така насред гората, без двор, без ограда, без вода, без път и т.н.

Може да са строени много отдавна преди да имат такива закони. Хванали са някакъв такъв период.

Преди няколко десетилетия в Гърция много масово се строеше незаконно, Сега има някакъв ред, но има по-стари постройки, които не са узаконени и чакат решение, т.е. дали ще бъдат узаконени или не.

Оставка иска ли се на правителството... Да наемат Приватизаторката да отиде с нащи протестъри

Оставете историята каквото е било е било тук става въпрос за хора които умират невинни

Не пишете глупости бе хора съчувствам на тези хора нямате ли капка жалост ако се беше случило при нас как ще реагирате

Не пишете глупости бе хора ако сте на тяхното място как ще постъпите злобата в България няма граници

Ей, провокаторче, я си виж първо морските проблеми пък после говори глупости...

Не пишете глупости бе хора ако сте на тяхното място как ще постъпите злобата в България няма граници

Докато се бръснех тази сутрин , забелязах в огледалото , че в окото ми плува корабче !

Политиците там изтърсиха потресаваща глупост, за да се оправдаят ! В ЕС е невъзможно даже навес да имаш без разрешително, защото проверките и глобите са убийствени, камо ли да има незаконна къща, че даже не една !

Че ние на какъв ''съюз'' сме член и ''грждани'' тогава вече 11г , след като у нас е пълно с НЕзаконни строежи - и не само ''навеси'' а цели села с цигански ''колиби '' ,с размерите на средновековен замък - След като в ЕС и навес не можело ?????

Регулациите в ЕС са такива че обслужват предимно богатите. Европа е хваната яко в примката нищоправещите бюрократи. Ако сравниш условията в щатите примерно ще останеш удивен колко по просто е всичко дори за един навес. В случая политиците чисто бюрократично се опитват да се оправдават пред обществото с обичайния начин - видиш ли имало документални нередности. Това се прави дори на ниво корпорации. А у нас строителните закони и чиновническа услужливост са толкова безумни, че за да построиш дори навес винаги си подтикван към даване на подкупи. То ако не дадеш подкуп няма да почнеш да строиш никога, и накрая пак те рекетират за подкупи пък за Акт 16, така се плащаш си като за финално. Всички едно време плюеха соц. администрацията, нооо еврогейската администрация е дори по страшна, та даже и плащаме баснословни заплати. Поне соц. администрацията струваше евтино.

В ЕС е едно, а в Гърция съвсем друго, макар че е в ЕС. Освен това, не се знае кога са строени тези незаконни сгради, може би преди десетилетия.

Гърците да си припомнят как са давили деца в морето, за да не говорят български и как са клали българите в Македония и Тракия.

88888

Не мислих повече да пиша под тази статия, но сега не мога без злорадство да попитам онези наши българи, които нонстоп твърдяха, че е много по-добре да отидат на почивка в Гърция, вместо да почиват на нашето море- е, какво стана сега, нали много хвалихте и Гърция, и плажовете й, и нонстоп изтъквахте “обстоятелството“, че в Гърция крайбрежието не било презастроено и за това ходите там на почивка? В Гърция не било ла8номорие, не било презастроено, там нямало строителна мафия- поне според вашите твърдения...Ами ако това е вярно, защо се случи трагедията в Атика, защо плажовете на Закинтос вече не са от категорията “ Син флаг“ и тази категория им е отнета, защото ОТПАДНИТЕ ВОДИ на целият остров се изливали в морето и тази година плажовете на Закинтос са по-замърсени и от Офицерският плаж във Варна, м? В колко “чиста“ вода сте се къпали на гръцките плажове? Но иначе писахте години наред лъжи и глупости за нашето Черноморие- то не бяха несъществуващи мутри, то не бяха замърсени плажове и т.н....

Във всяко стадо има мърша и не бива заради мършата да се правят генерални изводи. Дори "родолюбивите" ни депутати предпочитат гръцките плажове, защото обслужването им е на ниво, по-спокойно е и условията са по-изгодни.

предлагам ти да се "къпеш" в банята а на море да ходиш заради емоцията,въздуха, почивката. Защо дъжриш като отидеш на "море" да се топиш във водата не ми е ясно?! а и се чудя, зимата като отидеш на ски, дали се заравяш под снега? питам за един приятел

И на гръцкият министър все предните правителства са му виновни, съшо като на един български министър..това по съседски ли се предава? Заразно е като чумата по животните.

Балкнците сме си балканци - турци, гърци, българи, сърби, румънци, албанци... все от един дол дренки сме. Гърция ИЗГЛЕЖДАШЕ по-добре, защото първо Западът я помпаше, за да я противопостави на социалистическите съседи, а после гърците сами се научиха да доят Европейския съюз докато ги гепиха. Иначе сме все една и съща пасмина, която когато и да я унищожиш, все е късно.

И там ли незаконно строителство? Нали са европийци, които спазват закона? Свалят номерата на колите и т.н. Стриктни. Какво е това незаконно строителство и то точно до Атина???

88888

“... Каменос посочи като важна причина за бедствието незаконното строителство, предаде БНР....“ Точно тази причина за бедствието посочи дори абсолютно “жълтият“ пик.бг, и то- поне 2 дни ПРЕДИ тази новина да се появи в дир. бг....

европейската държава, ега ти европейците са тия гърци. Бетер нас. Иначе, предпоследният абзац на материала е направо за "Златно перо". Авторът, авторът!!!

Незаконно строителство или умишлени палежи заради разчистване на терени за строителство?! 15 пожара лумнали ЕДНОВРЕМЕННО... Всяка година едно и също. Алчността ще погуби човечеството...

В България как е? Може да е извън темата с гръцката драма, но строи се нагъсто, макар и законно, на много места има по някоя пречка за пожарните коли и линейки, паркинги, тревни площи, павилиончета, фонтанчета, скулптури и т.н.

Незаконно строителство в борова гора; никакъв план за евакуация - покрай незаконното гори и законното. 47 огнища, от които поне за няколко има съмнения за предумишлен палеж. Около столицата, а и не само там - никакво залесяване, голи баири, и после - въх, давим се. Искат още европейски пари, че дори и европейска кръв.

Балканска им работа, точно като булргаристанските си съседи по идиотия!

но тук официално с разрешителни презастрояват!Само се чудя при такава трагедия или земетресение ще има ли достатъчно място м/у блоковете за ''живеещите''?Това пренаселване в софия и други градове не е живот,а оскотяване и днес има пример на превъртял и наръгал опонента си гмо тиин зомби.

Гърците много добре знаят, че всяка година строителната им мафия оргонизира пожари. Но политиците неперекъснато се правят на ударени с мокър парцал и се задоволяват с декларации, че никой няма да бъде забравен и ще помогнат. Просто те са лъжци- с лъжи влезнаха в ЕС и с лъжи бутат живота напред.

пожарът си беше направо политическа поръчка.

И наводнението е от путин.

Не е верно. Путин беше

Отмъщението на Путин е главната причина. Руски теророризъм.

тоя министър още малко ще изкара и древните гърци виновни за пожара ? че са построили Атина без разрешение от китайския император , но се набива на очи и приликата с нашенските ;лидери; ? все некой друг им е виновен за престъпното отношение към хората

Не са древните гърци, а Орешарски.

Не дай си боже това да стане по нашето Черноморие , от многото идиотски бетон хората няма да могат да стигнат морето , най вече слънчев бряг .

На СБ няма друго освен бетон, а бетонът не гори.

Пробвал ли си ?

По телевизията се видя - по-бетонните си бяха цели, дори снежно бели.