Незаконно събориха емблематична вековна къща в центъра на Пловдив

Сградата на богатия търговец на тютюн Васил Куцоглу бе архитектурно бижу

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пловдив - Европейска столица на мутрите !

Българинът е разрушител, който не се спира пред нищо. "Държавата" - това сме ние. В случая е жалка и смешна глобата от 30К лв. Поне 300К трябва да бъде за да има възпиращ ефект, дори повече, но колкото и да е, това няма да промени "чипа" на унищожителя-чергар-циганин.

Бою си прави каквото иска и съответно надолу боювчетата подражават на голямата си тиква-кумир. Недосегаеми мутри.

Нещо изненадва ли ви?

Кудуглу е дарявал всичките си имоти на държавата! Как така изведнъж, този Станислав се е здобил с имота!

Така се прави в ''столицата на културата'' където всичко започва и свършва с гербераст:((((((( Няма как да има нещо от преди тях а и мангизи в джоба влизат от това..

Какво стана с циарената къща в Пловдив? Кой не скача е червен, а?

Мол да се построи веднага!

Хотелче бе.

Сериозно, това на снимката ли е "архитектурното бижу"?! Това може да го каже само човек, който не е излизал от родния си град.

според мен чиляка си е направил добре сметката. Ако я бутне и я изгради наново запазвайки старата фасада но изградена вече здраво, ще плати 30 000 Ако пък я остави разпадаща се фасада и излива бетона само назаде, утре други ден няква тухла кат цапардоса няква майка с детска количка ще го осъдят не на 30 000, а на 100 по 30 000 Който и да е с малко акъл дето може да сборува че 2+2 е 4 ще го направи Да не е строена от Рамзес III

като е паметник на културата защо общината не е отпуснала пари да се реновира нищо че е частна собственост,или да я откупи ако собственика няма пари да я поддържа

БАН --ДИ --ТИ !!! МАЙНАТА ВИ !!!

Защо не ни го показвате този собственик, от който "нищо не зависи"?!? Аз знам как се оправят нещата... По китайски!!!

ти колко керемиди сложи на тази къща за да не протича и да не мухлясва? Я си кажи имената и да те видим тебе на снимка бе.

Ако бях собственик щях да сложа, както слагам на моята. Не ми се прави на идиот, иначе ще повярвам, че наистина си!.

не може всяка барака в тая държава да е културна ценност. Така се разводнява понятието, и хорат стават безразлични към действително значимите. Тая тъпа къща за чий е културна ценност!!!!??? Архитектурно бижу - грозотия!

Българинът от Беломорска Тракия Атанас Куцев е един от най-Големите Дарители и Социален Патрон на Пловдив и в България. Той е дарявал на нивото на световни Блааготворители . Човек за Пример на днешните Алчни новобогаташи и човек със голямо сърце и душа.. Ако гледа отнякъде какво се случи при ГЕРБ, с Дарените от него на Пловдив..Многобройни имоти ..душата му се гърчи от мъка !

Незаконно събарят паметници на културата, но не смеят да събарят незаконни постройки... Е*аси "държавата"...

Разрушен Културен паметник ...за Пореден път ...е Индикатор за Гнилост в Управлението за Пълна Безнаказаност на близки до ГЕРБ !! Не изпитвам грам съжаление към никой който е Гласувал за ГЕРБ , или е гласувал за Малка Партия и Така е Оставил ГЕРБ на Власт ! ..Такива хора Нямат Право да бъдат съжалявани когато Държавата на ГЕРБ ги МАЧКА !! Когато би Ограбват,Разбиват жилищата им,Нападат ги ,Мизиерстват и са Недоволни .... .. Тези хора заслужават Децата им,Внуците им ...да са ДАЛЕЧЕ от Тяха..да Не ги усещат а само Скайпират !! …

ти колко левчета даде за поддръжката на който и да е паметник? Нула, а? А тази къща кой трябва да я поддържа? Собственика или този които е против събарянето и? А ако рухне - кой е отговорен? Собственика или този който не иска да я събаря?

А дал ли си изобщо нещо бе шушляк?

Куцоглу и КУДОГЛУ, май има разлика!!!!

И какво ще му направят сега? Пука му че щели да го глобят 2-3 хиляди лева. Е това е разликата между Б-я и цивилизованите държави. Никой няма респект от държавните институции.

прост народ слаба държава.

1. Отнемете/национализирайте/ къщата, така 'собственика' няма да има повече кахъри. Ако е притеснен от нещо - сложете му една тлъста глобичка да го успокои. 2. Разрешителното плюс 3 до 10 пъти цената на реставрация на къщата със старите материали по старият начин. Това да струва на строителят 'грешката'. После и децата му по цървули ще изплащат. 3.Тактично отстраняване на всеки политик замесен в историята. За някои дори затвор. До няколко сезона ще имаме нужда от строителни фирми за пандизи. Нови и няма проблем да бутнат фасадите на старите.

1. Че той си знае за глобата. Ще плати и нея и тази на строителя, това е предварително решено, неслучайно започва на идеен проект, защото не иска да плати технически, понеже никога не е планирал да го изпълнява. 2. Защото никой неможе да си наеме багерист, та трябва да вика строителна фирма да бута къща. 3. Т'ва не го разбрах, кои политици за какво?!

1. Ако си знае,че част от глобата е отчуждаване на имота. Нека. Всички доволни. 2. Багерист, наел багериста и т.н. са предмети по договор. Няма проблемче. 3. Ако някой не си е свършил работата в отдел 'проверка и контрол', ако някой е подписал някое двусмислено документче, което може да ощети родината.... ПРОСТИ НЕЩА. ако не можеш да го разбереш, значи си толкова прояден от това което наричме 'система', че проблемът за теб е по-голям... Няма комунизъм,капитализъм,фашизъм и т.н. - има или 'наш-изъм' или система с всеобщи правила.

След като е била опасна и са съборили, да я възстановят 1 към 1. Като вид, размер, архитектура и цвят. Ако само се правят на тарикати да им разширят з@дниците.

има и друго...като общината е обявила за културен паметник' защо не я е откупила от собственика ако той няма пари да я реновира? а че са я бутнали е въпрос на морал.

Кметът, който е дал разрешителното за събаряне и строеж, няма да го арестуват за корупция и искане на подкуп, както някои други кметове, които не разрешиха строежи на разни мутри!

има и друго...като общината е обявила за културен паметник' защо не я е откупила от собственика ако той няма пари да я реновира? а че са я бутнали е въпрос на морал.

Много им пука, че била паметник на културата - нито ги интересува културата, нито българската история. А и знаят, че няма да бъдат наказани. Сега ще изцвъкат някоя офис сграда грозотия!

като общината е обявила за културен паметник' защо не я е откупила от собственика ако той няма пари да я реновира? а че са я бутнали е въпрос на морал.

ПРОДЪЛЖАВА ЛИ ОЩЕ НЯКОЙ ДА ТВЪРДИ, ЧЕ ИМА "ДЪРЖАВА" БЪЛГАРИЯ?

Една голяма заблуда е, че "няма държава". Я се защити от банките, „роми”те, турците, геЮвете, "бежанците", кучетата... да видиш дали няма - какви медии ще залаят, какви социолози и психолози ще завият, какви комисари и посланици ще заразмахват пръст, каква полиция и Джандармерия ще ти се изсипе. Какви дознатели, следователи, прокурори и съдии ще се запроизнасят. Свят ще ти се завие. ДЪРЖАВА ИМА, НО ТЯ Е СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС.

Някой да посмее да направи това Истанбул.Там наказанията са сурови иняма мърдане.Но в Булгаристан нищо не е както трябва.Само на книга е.

Законно събарят и ограбват хилядолетна държава, една от първите европейски държави и унищожават народа й, под прикритие на "демократизиране", "приватизация", "толерантност", "европейска солидарност"...

Няма страшно, тези и сградата на Народното събрание да съборят, едва ли ще направи впечетление на депутатите, защото те така или иначе не ходят на работа....

Сефте.

разпукала му се е главата на тоя дебил

Видими резултати, европейска столица на културата, стабилност, дъжда...

И да се знае - не е виновен нито герберасткия кмет, нито герберасткия общински съвет, нито герберастката мафия. Виновни са комунистите, Нинова, Радев, Че Гевара, извънземните и Орешарски.

Альоша!

Бъдете сигурни че най-лошото което може да им се случи на тези собственици е да си платят, дори и по-малко от предвидените 30 бона и толкоз!

Ем, то е мислено, като се прави закона.

Не се притеснявайте. Багериста ще го отнесе. Него ще го изкарат виновен зщото ... и т.н.

30 000 - санкция! Тов е смешно малко за тези пиявици! Трябва да е 30 000 на седмица до възстановяване на сградата! Само така ще станат нещата

Реституция, проституция, демокрация - анархия . Българска простотия...

Демокрация? На кой, на Доган, пеефски и цацаров "демокрацията" ли?

го - трол или толкова ти е капацитета - демокрация по съвестки образец, със съвецко-руски ботуш на врата и направена от бълагро-съвецки кадри и дори граждани... ква демокрация търсиш... и че обвиняваш....

битовизма,популизма и простотиите на държ.администрация ,която се храни главно с корупцията .така се прави БВП по ганьовски .

Ми браво на кметчето! В Пловдив ПП гРОБ се бори за един приветлив, красив и съвременен европейски град! Какви са тук тия порутеняци на по 100 г?! Ма кой не иска нови съвременни сгради по главната улица бе?! Я вижте на софиянци как им разбутаха колибите по бул Т.Александров! Какви хубави, големи и съвременни сгради има сега там... Е има и едно смотано училище, оставиха го отрязано, вместо да го съборят и да направят някоя готина сгразда като тази съседната на Лукойл...

А ако беше паднала на главата на някое дете щеше да е законно?

A ако по закон са я поддържали здрава?

по закона на собствеността. Собствеността е моя. Мога да си правя каквото искам с нея. Няма да вкарвам хиляди в съборетината, за да ти е кеф на тебе да драскаш от долу със спрей.

мдааа... Владко дете сладко. като нямаш аргументи ползваш ИП сменячка :))))

.. на твоята глава трябва да падне нещо по тежко, та белким престанеш да баламосваш хората с измислени страхове - това е строителен обект с ограда и там не се допускат нито деца, нито крисвомислещи умници!

Не. НА твоята трябва да падне нещо тежко. Все едно не чете преди 2 дена тука новнините? Аман от изкукали идиоти. ако общината толкова иска да поддържа "фацата" на къщата да бяха дали пари за поддръжката. То само с една боя не се поддържа. Хем искат да им е густо, хем някой друг да им го прави безплатно. Нагляри.

Станал е строителен обект с ограда защото са тръгнали да събарят сградата. Иначе ми кажи за какво са сложили тази ограда? Градинки ли ще строят?

На тотев и на тотевците ако беше паднала щеше да е едно добро нещо, ама понеже знаят че няма как да падне на главите им ама пари в джоба им падат са си траяли и като е разршена взели че ''забранили'' събарянето и.....

Смешни санкции. Тия са сметнали, че ще им е по-евтино да бутнат сградата и да платят глобата. Технологиите за запазване на фасадите не са евтини. Да направят глобите 3 до 30 милиона, пък да видим тогава какво ще бутат.

Гарантирано От Герб!

четири правоугълни прозореца! това ли е архитектура?? и няколко иблицовъчни камъка... тъжно.. но щом и конюшните са ви арх. ценност.. какво да говорим

Вандали.

държавата, вие за еднакъща сте се сетили да ревете

30 000 лв., като само за един апартамент ще вземат сигурно 300 000...

А нещо законно да сте видели от гербер??????

Безобразията си вървят с пълна сила! Без почивен ден.

Държава? Ами нема я! Умря още преди няколко години, при втория мандат на баце. При третия вече е тотал щета. При четвърти мандат не ми се мисли даже какви ще са видимите резИлтати. За строителна фирма 30000лв глоба се равнява на продажбата на 2 гаража...Тия щом са действали на своя глава значи имат зад гърба си някой дупетат или примерно кмета :)

Строителна мафия.

Новите варвари.