Предимно хора от България и Румъния били незаконно в Осло

Властите в Осло са разтурили миналата година най-малко 166 незаконни лагера. Повечето от техните обитатели са били от България и Румъния.

Обратно в новината

Коментари - Предимно хора от България и Румъния били незаконно в Осло | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама интегрирайте ги бе, нали е лесно, що ги гоните, значи ние да ги интегрираме, а вие ги гоните, баси двойния стандарт

Само да светна, гу'син редактора Големанов, че на онея в Осло им е през оная работа, какво "позволява" Европейската комисия - Норвегия НЕ Е В ЕС, а и НЯМА и да бъде. Щото норвежците не са глупави - виждат как се съсипват страните.

Аджеба, дей туй царство Осло? Я да си стоят мирно там и да си гризат тихо ледниците, верно да не им доем да видят кво е наплив!!!!! Де... тиквениците дее..., и те тръгнали да се жалват.

само мързеливи цигански търтеи са това - като се приберат в бг и започнат да строят палати защо никой от органите не им търси отговорност откъде са взели пари за построяване на големи къщи при положение, че не са работили законно един ден в живота си и не са платили дедин лев данък на българската държкава- ако им се конфискуват парите за незаконна дейност те няма да се прибират в бг и по този начин ще се отървем от част от тях - скандинавците ще си ги интегрират, те мрат за цигани

ела да видиш в европейска българия как и върастни хора с трудов стаж 42 години са изхвърлени след пенсиониране на боклука от българските власти с по 300 лв (150 евро) пенсия на месец, а цените на тока , парното газта , бензина и медицинските услуги са ни по-високи и от вашите в норвегия, Ако неизбягар в европа българите са осъде на смърт от властимащите в българия , на смърт чрез глкад и измеъзване. Колко българи умряха от бялата смърт тая зима , а? Мизерията е второто име на българия.

кой ги избра в управлението на държавата, тези властимащи, които съсипват хората!?Марсианците ли дойдоха и ги избраха или кой!?

От цялата тази работа разбрах, че разтурят лагерите (катуните) и ще им строят обществени тоалетни! И какво, циганите около тоалетните ли ще спят?!

Етническа нетърпимост! Веднага да се свика Европейската комисия и да осъдим анти европейските действия на Швеция и Норвегия. Да им наложим санкции!

Престанете да бъркате българи с цигани бе! Назовавайте нещата с истинските им имена. Апропо облекчете още режима за резаците те са вашите хора!

регистрация в бюрото по труда.... "Професионален Просяк"

Хората, за които пишат са пазителите на българския генофонд. Няма лошо, ако подобрят и този на викингите.

Интегрирайте ги де, какво чакате...?!

Живея недалеч от Осло.Незнам там как е,... при нас е пълно с мангали,но главно от Румъния...грозна картинка.Интересното е,че всички карат коли регистрирани в БГ.

Не са ви виновни НПО-тата в България. Виждате, че в другите страни в които има МНОГО по-голямо влияние на НПО може да се разтурят лагери. Просто в България ние българите държим не да решим проблема, а задължително искаме да бъде направено УНИЗИТЕЛНО, а не законово. Норвежецът си знае, че е нещо повече от тях и затова не държи да бъдат унизавяни. Въпрос на усещане.

А колко достоверно щеше да бъде, ако снимката беше на Раймонд Йохансен. Освен това най- много са хората от Молдова. Въпросът е никой да не пречи на новите граждани на Европа, а и да не се дава работа на хора от бившите соц. държави които не са Балтийски.

Ти как ще работиш, ако искаш да не се дава работа на " хора от бившите соц. държави които не са Балтийски"?

От 30 години живея в Норвегия и гледам циркът им всеки ден. Трудно е да се обясни на хора които вярват на пропагандата- ние сме перфектни, богати и спазваме законите. Това е само за будалите, които вярват, че тревата на съседа е по- зелена и хубава от неговата. Никоя нация не забива нож в гърба на отделните хора така както това се прави в Норвегия.

Предполагам че умните хора в Норвегия ще се справят с този проблем по най-бързия начин!

Сиганите са индийци, дошли от далечна Индия в Европа за да ни научат на древното индийско изкуство Кама Сутра.

Можело значи да разтурят незаконни лагери и постройки и съм абсолютно сигурен, че нито един мангал там не се е опънал на местните власти а пък за някакви НПО дори и някой да е чувал, никой не ги взима насериозно и не им обръща внимание. Еееех, Норвегия....

Защо спи? Или в Норвегия няма подкупни норвежки адвокати.....които срещу пари и майка си ще продадат.

Ами защото там властите действат съгласно закона, а не съгласно прищевките на някой политик за да си вдига рейтинга. НПО не може да направи нищо ако документално акцията е издържана. При нас се прави ПР акция, която е абсолютно в разрез със закона и се намира някой, който да оспори действията на държават в съда. Или пък от некадърност се пропуска нещо. Извода - норвежците са умните, ние сме простите. Там и децата ще ми вземат ако ги спират от училище или има сведения, че ги учат да крадат и въобще ако ги откглеждат така , както ги правят у нас. И като останат без деца , остават и без детски. И се оказва, че за да живееш от детски трябва да можеш да възпитаваш деца, които след това няма да крадат, а ще работят.

Със сигурност в Норвегия няма специалне Закон за неправителствените организации, какъвто имаме ние, балъците.

Току що е изтрит коментар, който написах до теб. Ако тези които живеем в Норвегия не можем да си кажем мнението- ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТАЗИ СТАТИЯ Е ПЛАТЕНА. И престани да говориш за спазване на закони в Норвегия- това е само прах в очите на хората.

Хитлер изби дивашки циганите в Западна Европа, а неговите наследници нагло ни учеха как да "интегрираме". Е, сега Запада е заринат от цигани, араби и турци. Пожелавам им успех в "интегрирането".

И ВСИЧКИ НПО ЗА НОРВЕЖКИЯ ФАШИЗЪМ И ЕКСТРЕМИЗЪМ!

Властите в Осло ще похарчат близо 15 милиона норвежки крони (1,7 милиона долара). Абе Дира ние европейска валута нямаме ли че ни пишете колко долари били? Аре марш с тази хартиико без покритие.

Прекрасна новина. Нека и западните ни приятели видят как се интегрират римляни и бразилци. Нека ни покажат как се прави. Искаме да го видим. Моля, "приятели", покажете на "изостаналите" българи как стават нещата. Пожелавам им много нови римски легиони да се изселят в страните им и да заживеят в мир и спокойствие :)

После защо ни смятат за долна класа хора - еми напълнили сме Европа с мангасари и всякаква измет, нормално да не ни обичат

Айде сега били глупости! НИЕ сме ги били напълнили! Аз не знам некой българин или полицията да са излизали да гонят циганите. Просто на една част от циганите манталитетът си им е такъв, че ходят там където могат да откраднат или изпросят нещо. За тия нема държавност, закони, морал, патриотизъм и чувство за принадлежност.

Интересно, в Осло като разтурят незаконни лагери, дали някой завежда дело за дискриминация срещу Норвегия, принуждавайки Осло да настани "нуждаещите се" в общински жилища?

Ами интегрирайте ги, а да ви видиме!

В Осло не видях БГ сигани, но пък видях просякиня сиганка от Румъния, която говореше английски!!!

Абе лекарството БРЕЙВИК не беше ли норвежко, ами започвайте да ги третирате с него, после и ние ще го приложим и да видим какъв ще е ефекта!!!

Какво значи незаконни! Я фашисти я! Няма незаконни, циганите са еуропейци и нека Норвегия ни научи на хинтеграция, незаконни били! Къде е Хамнести, Хелзинския Комитет и тия от Козяк, спят ли? Веднага този античовешки казус да се даде на Страсбург, на цинаните им отнемат основните етнически права присъщи на етноса им: "бране" ,етно-традиционна просия, крипто-кражби и тнт цигански древни традиции

А педофилията къде я забрави?

После Хитлер бил лош...

Трябва паметници да му дигнат из цяла западна европа че ги е отървал от паразитите.

това че за всичко са виновни циганите взе да изморява.вместо да осъзнаем че нас не искат, ние заряваме главата в пясъка и виним друг.именно заради този манталитет сме изостанали така.българска работа

Не е така! Вчера се върнах от държава, където работят много българи. Срещах по улиците, виждах вечер в заведения, поговорих с някои - споделяха, че нямат никакви проблеми. Щом човек отива за да работи, живее почтено и плаща данъци, няма значение какъв е и никой не го гледа лошо.

Дори само изречението ти- нямат никакви проблеми е достатъчно проблемно- престанете да пишете глупости само защото се касае за запада който мислите, че е идеален.

не искат ли? затова ли хиляди български лекари и програмисти ги вземат като топъл хляб?! много добра разлика правят между непотребен, вреден примат и нормален, образован човек, но толерастията изисква да се правят на улави и да не произнасят "свещената" дума "цигойнер". една-единствена дума, която обяснява ВСИЧКО.

Въобще да не се оплакват ! Тези, които ни сториха това - безработица, защита на циганите, неграмотност - търсете отговорност от тях !

Накрая ще си ни върнат визите и готово- е няма да ни дадат да им турим мита на стоките обратно. Измамата е да си отвориш пазара за техните стоки, а после я ромите, я правата на някой си странен тип или екологията на пистите в Банско ще станат причина да ти турат визите...

България е мижав пазар бе момче, като малко котенце.

барабар с Румъния и на пътя за Турция и Близкия Изток... има с какво да ги поизпотим ако имаме малко кураж

има една много показателна книжка за мангустите от д-р Антонов! човекът е описал изродщината им, която минава през вековете

какво общо има България и българите с няколко стотин европейски роми в Осло . имам чувството ,че сами ги организират и отглегждат , за да имат повод да дискриминират цялата държава

Не пипайте братовчедите ..Те просто берят тухли, копаят желязо и пеят и танцуват.

Чудесна новина ! Винаги, когато чета за успешна интеграция на цигани си отварям бутилка бърбън ! Наздраве за евроинтеграцията !

d4

А БХК що се спотайва??? И не излезе с "остра" декларация по случая? М?

ами нас ни критикуваха, че не можем да ги интегрираме, хайде сега покажете как се прави. Като гледам то Швеция и Норвегия няма, само арабели, мюслита, болни негри и всякакви изроди им изнасилват жените , а и те самите предпочитат черната мамбаа ;))

Мили викинги, хвърляйте ги в морето.

Само не ги връщайте

ЦИГАНИ, ЦИГАНИ И САМО ЦИГАНИ. Стига лъжи. Нека ги интегрират първо те, а после ние ще се поучим от тях.

затова не заслужвате да сте страна. те са ваши граждани. няма къде да ги гоните. трябва да ги интегрирате или да отговаряте за проблемите които вашите граждани съзават в европа. ако не можете ще ви дадем на ция или русия те да ви впрегнат и цивилизоват малко

Ние сме "страна" от над хилядолетие и ще бъдем такава, докато го има този свят! Да, трудно ни е да намерим своята държавност, за което вина носят онези, които са ни "възпитавали" дълго време - точно, тези, които споменаваш. Съюзници - да, владетели - никога повече!!!

Преди 30 години циганите много добре си знаеха мястото и дори се стараеха да работят и учат! Обаче откакто западняците с разните комитети правата на човека започнаха да ни налагат своите либерални виждания за малцинства и манталитет, с които никога не са се сблъсквали, се стигна до тук - циганите в момента са като негрите в САЩ и разните цветнокожи в Европа - само знаят да искат и претендират само за права, без да смятат, че имат и задължения към обществото, което ги издържа! Този модел вече тотално се е провалил - признайте си го! А доколко САЩ и Русия са страни, които могат да цивилизоват когото и да било, това вече ме кара да се смея! Точно тези страни могат да изнасят само оръжия и капитали, но не и цивилизация и култура! Не, благодаря!

Спасението се нарича цветелин кънчев.В България той ги е интегрирал до "нормалникрадци"Допитайте се до него.

Изходът е един!Да се пуснат в действие крематориумите!

И още нещо с тази промяна на законите не ви ли се струва норвежки помияри че ще им нарушите човешките права на тия от лагерите.В България същите тия убиват старци за по 2 лева,а вие ревете че имало агресивни лагерници?Правата на циганите са свещенни!

норвежците помияри - хейт сега, по-леко, престараваме се, то верно путин плаща, ама...

в булгаристан на доган не сме помияри, напротив, най-великата нация сме. Само братушките ни бият по величие

Ти колко норвежци познаваш?Като изключим петродоларите, норвежците са едни алкохолици. Доста скапани при това. А сега като се разнообрази генофонда с черната боя, гледай какво ще стане. Неслучайно точно там се появи първи, човек като Брейвияк!

Е то се знае,че тия от България и Румъния са мангали,но що не назовавате нещата с истинските им имена?

Защото за тях са Българи и Румънци. И в действителност са такива, в паспорта им пише Българин и Румънец. Ще се изненадаш колко хора незнаят какво означава циганина (джипси) извън Балканите.

Истина е че циганите формират в Европа мнението на хората там за нас - българите. Истината е, че по времето на социализма и ние тук спяхме незаключени, защото всичкият циганор бачкаше за заплати по-големи от моята инженерска и тогава не крадяха.

Не са високите заплати причината брат,ми!Тогавашната милиция не си поплюваше и циганите имаха страх!Сега им е ясно,че никой не може да ги закача,защото имат "човешки права" и правят ,каквото искат!

Докато уж умните и цивилизовани хора се правят на хуманисти,толерантни ,борят се за правата на човека и прочие глупости,ще е така.Ще им се отрови живота и ще си купят проблеми!

все пак, една крачка напред. наричат ги "хора" от България и Румъния, не ги наричат с обичайната удобна неистина- българи и румънци. е, толерастията все пак не пращава-не смеят да кажат, че до един са цигани. щото да обиждаш колкото си искаш българите и румънците-може, но не и да кажеш истината за ромоидите.

и защо не ги интегрират