Първи случай на Ебола в Ню Йорк (обновена)

Първи случай на Ебола в Ню Йорк, след като лекар, изследван за вируса, е показал положителна проба.

Обратно в новината

Коментари - Първи случай на Ебола в Ню Йорк (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НИКАКВА МИЛОСТ КЪМ НЮ-ЙОРКЧАНИ - ИСКАМ ДА ЗАПРИЛИЧАТ НА РОДНИЯ МИ ДЕТРОЙТ ЗА ДА РАЗБЕРАТ ИСТИНИТЕ ЗА ЖИВОТА :)

Ако евакуират Вашингтон и Ню Йорк в Детройт, ти си на далавера.

Единственото правилно решение за здравето на българите е да въведем карантина за граждани на страни със заразени от Ебола и входящи визи за България. Могат да влизат само такива, които имат изследвания, че не са болни и тук да преминават преглед и период на карантина в отделени центрове.

по-добре да не коментирам. Забраняват се коментари, които описват действотелното положение в Бг здравеопазването и значимостта на човешкия живот в тази страна.

коментарът за бг здравеопазването не е извън темата, защото дойде ли ебола в България при това здравеопазване - ще изчезнем. И десет бана да ми сложиш, истината си е истина. Най-много болни в бг-то има сред пенсионерите и децата. Пенсионерите нямат пари за лечение и си отиват, за да могат тузовете като Цветан Василев да живеят от пенсиите на бедните. То с болните от рак не могат да се оправят, та ебола най-добре да не идва тук.

Няма такъв вирус ... Всичко е манипулация в полза на фармацевтичните концерни.

Шшииууу...тролчета - изроди мои, спуснете се с внушението САЩ създадоха ебола за да изтрепят света!

След Ебола-та идвам и аз. Гответе се...

В новините не се споменава заболелите от ебола медици дали са ваксинирани или не.

Много ви моля не натрапвайте тази главна буква - болестите се пишат с малка буква - ебола, скарлатина, грип, холера, трипер...

Не е точно така, ама.... Най- важно е в момента дали е правилно изписано :)))))

Ебола е рекичка в Заир, в района на която са възникнали първите случаи на това заболяване през 1976 г. и поради това се пише с голяма буква.

къде са тогава кавичките?

Абе важното е че слагат препинателни знаци където трябва. А заглавието са го преписали от някъде и там 'ебола' е било с главна буква.

Всъщност единствената причина за разпространението на Ебола извън Африка са медицински лица!!!

jingiby

Защо всеки идващ се от страни в които има ебола и работил с пациенти болни от тази болест, след завръщането в родната си страна не се поставя профилактично под карантина поне за една седмица? Тези хора са единици и това не би затруднило здравните власти, а ще бъде и за доброто на обществото. Вече след като се разболее, съответният вирусоносител се предполага, че е бил в контакт с десетки или дори стотици хора и положението става "си е ебола майката"...

21-42

Ваксина няма и единствено преливането на кръв очевидно върши някаква работа, но в богати държави с много възможности. Разпространението на вируса е в температурната среда на човека и не се влияе от външната среда. Което означава, че в сезона на грипа, може да си еболи майката положението.Затова е отговорно всеки, който кашля и киха да носи маска, за да пази другите или да си стои у дома.. Кацне ли грипът и тук направо закъсваме.

Защо няма въведена карантина? Защо високо рискови пасажери се шматкат по летищата? Може да е жестоко, но не бива да се разрешава никакво движение от засегнатите страни. Светът има достатъчно средства, за да се осигури лечение на място. А парите се дават за оръжие. Обикновените хора са безсилни, а управниците - корупирани лицемери.

боулинг,возил се с метро, после с такси.../блиц.

Задавам си един малко тъп въпрос: - След като се завръщат от страни, в които са лекували пациенти с Ебола, не трябва ли съответно лицата първо да бъдат тествани за наличие на вируса в кръвта им и тогава да бъдат пускани за комуникация с другото народ? Това си е направо биологична бомба.

Ми трябва, ама няма да има с какво да плашат хората после. Пък и малка епидемийка ще е добра за фармацевтичния бизнес.

Много сте прав, но системата в САЩ не предвижда карантина за всеки, който идва от държавите засегнати от ебола и дава възможност за свободно разпространение. Вирусът се разпространява в човешка температура и е достатъчно да "кацне" , за да се впие в тялото. Интересно колко живее във въздуха и колко живее в сух климат? Вижда се, че не можа да мине през Сахара, но причините може да са в намесата на армията, която затвори районите с ебола.

И аз това се запитах след като прочетох статията. Човек, връщащ се от рисков район и работил с болни от ебола, го пускат да кръстосва града.Какви мерки взимат бившите ми колеги от JFK...?