Нетаняху печели време с отлагането на съдебната реформа, след като разбуни Израел

Израелският премиер, който е разследван по обвинения в корупция, многократно обеща, че ремонтът на съдебната система няма да представлява заплаха за правата на личността

Обратно в новината

Коментари - Нетаняху печели време с отлагането на съдебната реформа, след като разбуни Израел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз от много дълго време се питам дали на това, което ставаше и става в България - имам предвид издевателствата и безобразията в съдебната ни система и особено в прокуратурата, особено през последните 10-15 години - конкретно на Доган, Борисов, Цацаров, Гешев и тези с и зад тях… не трябва да се гледа и на един своего рода експеримент, тест докъде може да се стигне в репресиите над “обикновените хора” в една (привидна) демокрация! И дали и това не е част от лошата ни орисия! Да сме като опитни мишки, ПАК!!! И за себе си имам своя отговор.

ти си по всичко капацитет - и накрая в нищо специалист... просто трол

На драго сърце може да се срещнем, например на по кафе, когато пристигна в Бългапия. И де запознаем, и ти да се запознаеш с мен и с професионалната ми биография (и доходи - например с доходите ми):) А и аз - с теб и с твоите! На мен много отдавна не ми пука от никой вече, и нямам необходимост от пари например:)

По света за корупция на или за откраднати 10,000 или 100,000 долара се отива в затвора за години наред! В България за откраднати десетки и стотици милиони - дори и с чували от банка - започват фиктивни разследвания от прокуратурата след които само “усвоените” пари се преразпределят и към прокурори и съдии… Но резултатът винаги и задължително е, че в хазната не се връща нищо от откраднатото! И после ни се обяснява как вдигането с 20 левчета на пенсиите причинило високата инфлация!

Интересна закономерност - всички. уличени в корупция се представят за жертва на политическите си опоненти! ВСИЧКИ! Без нито едно изключение!

Липсата на РЕАЛНО разделение на властите в една държава е необходимото (но не непременно достатъчно!!) условие за ВСЯКА ДИКТАТУРА! Там, където има диктатура задължително няма РЕАЛНО разделение на властите, на изпълнителната, законодателната и съдебната власт! И в този ред на мисли - не само в България - където нефункциониращото правосъдие и корупцията и престъпните зависимости най-вече в прокуратурата са приели уродливи размери - а и в много други страни по света се наблюдава СРИВ на доверието в съдебната система (заедно със срива на доверие и в банковата система). И това е обективната действителност, изобщо не става дума за усещания само! В случая имаме уличен в корупция (и то от доста дълго време) да се опитва да подчини … съдебната власт!?! Тоест, да стане “Ръката на Господ”!

Едва ли Нетаняху е откраднал повече от Бойко , 30% асфалт ги няма само от магистралите , ами метрото , ами санирането , от всеки строеж в държавата е крадено , от ремонта на ремонта ..... бедна ви е фантазията ... и милиардите евро заем трябва да се връщат !

Но забележи глупавите обяснения на герберите - че пробити били подбрани от ОПРЕДЕЛЕНИ места, точно където асфалтът бил по-тънък, а иначе навсякъде другаде си бил със заложената в договора дебелина! Явно разчитайки на незнанието, невниманието и глупостта и безкритичното мислене на хората! Защото няма кой да ги попита тези - а допустимо ли е по договор и изпълнения изобщо да има такива места с такива ядки - дори и да са няколко?!? И по-важният въпрос - тези изобщо имат ли представа как се строи път и полага (и КОНТРОЛИРА И ПРИЕМА!!!) настилка и асфалт и ако наистина имат защо лъжат!

СЪЩИЯ КОЧОГЛАВЕЦ Е КАТО СВИНАРИТЕ РЕДЖЕП , АХМЕД И ДОН РАПОН :)

Нетаняху едва ли е очаквал, че намерението му да даде на изпълнителната власт правото да назначава съдиите, а на парламента - възможност само с обикновено мнозинство да отменя решенията на Върховния съд , ще срещне толкова широк отпор от обществеността и ще доведе до една от най-големите вътрешни кризи в историята на Израел. Прави ли ви впечатление, че това е горе долу същото, което се иска и у нас със "съдебната реформа'. Идеята е да се премахне независимата съдебна система. Да бъде подчинена на политическата партия, която управлява. Явно ние сме сред пилотните проекти за реализация на Кукловодите от САЩ. Това недвусмислено води към установяване на диктатура. Явно САЩ са решили, че в България не могат да се оправят с хората. И за тях изходът е да се установи диктатура, грешка, съдебна реформа. След което с едни машини ще сложат един Киро на власт и ще си правят безконтролно каквото си поискат. От странни места изскачат странни работи. Та ми става интересно, какви са тези, дето толкова натискат за съдебната реформа в България. Така ми става ясно вече.

Кукловодите не са от САЩ и никога не са били! Кои са, лесно можеш да си отговориш!

Проблема не е в съдебната реформа .......... Проблема е , че Нетанияху не иска да дава оръжие на Украйна .............

Нетаняху е като нашата тиква в исие с Пеевски, иска да слага свои прокурори да не го съдят за кражбите и корупцията

Малко, но изключително важно уточнение. Нетаняху има значително (по точно мноого) повече сиво вещество, а и умее да го ползва!