Цял квартал в Несебър строен върху дюни?

Възможно е целият квартал "Черно море" в Несебър да е построен върху терен, подобен на дюните, които предизвикаха скандал. Смятаме да разследваме не само терена от 29 декара, но и застроените терени наоколо в квартала, заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов, който инспектира днес строежа край морето, цитиран от Нова телевизия и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Цял квартал в Несебър строен върху дюни? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

или си бавноразвиващ? Какво може да расте на пясъчен хълм? Пясъчна флора и фауна- тоест, дребни сухолюбиви, но рядко срещани храсти и интересни , не само за ботаниците, тревни видове с красиви листа и цветове, като :"морски ранилист" "морски ветрогон" пяъсечн мак и пр... Някои от тях са записани в Червената книга А фауната също е от дребни пясъчни животинки и влечуги! Да не би да искаш да срещаш там лисици, мечки ? Не си ли виждал плажуващи хора в дюните? Дюните са най-вече естествена природна защита на сушата от морски бури, защото вълноломите са специално издигнати каменни прегради пред пристанищата! Ти къде си видял целият черноморски бряг да е с вълноломи? Върху дюни не бива да се строи , трябва само да ги запазим, . Природата си знае работата, за разлика от алчните, но безмозъчни човеци! Това е! Ако си "вдянал" - добре , ако ли не - Господ да ти е на помощ!

Ако това правителство беше бръкнало в папките от "поне 5 години назад" щеше да се удави. На това разчитаха мафиотите. За радост бе предпочетено да се градят нови обекти в България, а никога няма да е късно мошениците да застанат пред съда.

са ставали по времето, когато на власт бяха тройната коалиция и Сергей. Построен цял незаконен квартал...Такива работи са ставали по соц.времена..

Са ставали по времето когато Бойко Борисов е бил гл. секретар на МВР. По времето на Сергей (2007 г.) ако не си разбрал е издадена екооценка за проект за 30 (!) еднофамилни къщи. На 12.12.2012 този проект е върнат от Експертния съвет на Община Несебър не за друго, а заради изтеклия срок. Пез декември 2012 г. само за пет дни новият собственик "Сле груп" вади нова екооценка, подписана от сегашния директор на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев (бивш служител на Лукойл, считан за назначение на Валентин Златев, с протекцията на бургаския кмет Димитър Николов). за 400 (ЧЕТИРИСТОТИН)!!! къщи и 1800 обитатели. При Срегей за 30 къщи, но при Бойко апетитите са 13 пъти (!!!) по-големи - 400 къщи!!! Браво на Герб!

А знаете ли ЗАЩО е така,ЗАЩОТО ГЕРБ=БСП=БКП!

Е, този път си прав!

"Дюните край Несебър ще бъдат запазени, увери вчера премиерът Бойко Борисов."-Какви дюни ще бъдат запазени-та те почти всички са унищожени и то не в последните 3 години, а от началото на криминалната революция.Почти всички хотели по морето са построени и се строят с морски пясък и в нарушение на всички строителни закони.Строи се на плажа, в Равда има хотел, построен на самата улица, преграждайки я.Друг хотел заема част от банкета на пътя Равда -Несебър, повечето хотели са без предвидени паркоместа, без зелени площи.За тия нарушения са платени милиони и всички си затварят очите, а който си ги отвори ще му ги затворят завинаги.Там е престъпна джунгла и няма оправяне.Тоя последния случай е капка в морето.

ЗА ТЕЗИ КОИТО СА СПЕЦИАЛИСТИ В ТАЗИ МАТЕРИЯ Е ЯСНО, ЧЕ НАЙДЕНОВ Е ЗА ЗАТВОРА !!!! Сделката е НИЩОЖНА защото тя е осъществена от НЕКОМПЕТЕНТЕН орган (в случая представляваното от Найденов министерство) ПРАВО НА РАЗПОРЕДИТЕЛНОСТ С ИМОТА ИМА САМО И ЕДИНСТВЕНО Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол !!!!! ТОВА НЕЙНО ПРАВО ПРОИЗТИЧА И СЕ НАЛАГА ОТ РАЗПОРЕДБИТЕ НА Чл. 44 от Закона за Държавната собственост. СПОРЕД РАЗПОРЕДБИТЕ НА ТОЗИ ЧЛЕН : "Продажбата на имоти - частна държавна собственост, с данъчна оценка над 10 000 лв. се извършва от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол по реда на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРЕДВИД ИЗЛОЖЕНОТО СЛЕДВА ДА СЕ ПРИЕМЕ, ЧЕ НАЙДЕНОВ Е ПРЕВИШИЛ ДАДЕНИТЕ МУ ОТ ЗАКОНА ПРАВА И ЗАТОВА СЛЕДВА ДА ПОНЕСЕ СЪОТВЕТСТВАЩАТА НА ПОВЕДЕНИЕТО МУ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ !!!!

Не знаех, че GKB не разбира от думи. Чети бе, скапано ченге: Има екооценка за проект за 30 (само тридесет, но и това не е добре) еднофамилни къщи за сезонно обитаване от 2007г., която е изтекла На 12.12.2012 този проект е върнат от Експертния съвет на Община Несебър не за друго, а заради изтеклия срок . Обаче след 5 дена, новият собственик "Сле груп" вади нова екооценка, подписана от сегашния директор на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев (бивш служител на Лукойл, считан за назначение на Валентин Златев, с протекцията на бургаския кмет Димитър Николов). Той също решава, че строежът няма нужда от ОВОС въпреки че, вече става въпрос за 400 (ЧЕТИРИСТОТИН)!!! къщи и 1800 обитатели.

Е това май е изстината, да го прочетат всички и да не слушат министрите. Ама сега гледах по ТВ, че наказват общинските чиновници и си измиват ръцете.

Какви дюни насред жилищен комплекс сред многоетажни блокове ? Омръзна ми вече безкрайния театър на Тома Белев и неговия колега Ковачев !!!

Дюните са си там от хилядолетия. Ти от кога допускаш, че са "комплексите"?

От когато се затвори Българската промишленост и се превърнахме в спортисти, охранители , наркодилъри, хотелиери,чалгаджии,проститутки, манекенки,пишман еколози и всякакви други рекетьори!

Кой рекетира? Има закон и някой който е над закона - парите и корумпирани политици и чиновници. ЗАКОН ЗА ЗАЩИТЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ Чл. 6. (1) В защитените територии се включват гори, земи и водни площи. (4) Защитени територии, които към момента на влизане в сила на закона попадат в границите на населени места, запазват статута си като се категоризират по този закон.

На тия и откраднатите пари и милицията няма да им помогнат да влезнат в парламента .........

и да изринем ПОЛИТИЧЕСКИЯ БОКЛУК. Гласувайте за ГЛАС НАРОДЕН и ще има: 1.НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на заграбеното от комунистическата сган; 2.Съд, та ако трябва и народен над политическите лидери от последните 25г. 3.Връщане на смъртното наказание.

за този "Глас народен", ако може да дадете?

Г.абвай си лопатата и ходи да копаш на село. При комунистите (преди 1989 г.) живяхме много и то много по-доре!

Защо така първосигнално реагирате, без да вниквате какво точно ви казва "Да грабнем лопатите"! Той казва "съд ,или народен съд за политическите лидери от последните 25 години" и е прав, не е казал, че е живял лошо преди 89 г. ... Е, съвсем друго е,дали във същия вид трябва да се връща соц. системата и какво защитава неизвестният в социалното пространство "Глас народен".

Ами ти къде беше, чедо? Като толкова ти е било ясно какво става с природата, защо не се обади още на времето? Миришеш на политическо пристрастие, а тук става въпрос за национални интереси.

Браво! Време е да проумяваме, а не да си търсим взаимните кусури на криворазбирането, че някой друг вместо нас трябва нещо да свърши, или да е свършил ! Живеем в в началото на новата епоха на "проглеждане "и "проумяване"!

защо ли КА ГЕ БЕ МИ ПРИЛИЧА НА БЕ ГЕ КЕНЕФ

маскари сте, маскарииии... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да ама може да лъснат далаверите и на някой техни основатели, нали ! Пример - Е Димитров и това, което се споменава за него.

Като се погледне презастоеното ни Черноморие става ясно, че не е необходимо да се строи там повече в следващите поне 100 години. Така, че всякакви "казуси" са ясни - никакво строителство. Необходимо е да се поддържа построеното и да му се придаде чист и приветлив вид. А може би и да се посъбори това-онова.

Мазньо пак се чуди как да лъже и маже

"Късно е либе за китка...." Аз си спомням времето, когато целия район от Равда до разклона за Свети Влас бяха САМО ДЮНИ! Най-напред върху тях се застрои Слънчев бряг, след това Новия Несебър, а след това се подхвана строителството към Равда.Свършено е вече с дюните!

Дедо, то с България е свършено, ти за дюни "плачеш" ! Нацията застарява, неграмотизира, обеднява, опростява и още ..... не ми се пише веч !

До "демокрацията" върху дюни не са строили. Това озверяване за имоти е след 1989.

Еййй....в големия зор да си скрият нааканите седалища ще изкарат, че пол'вин България е построена върху дюни....Сега ще са едни комисии, едни интервюта на Боцко и Мирчо, докато накрая така увъртят нещата, че никой няма да си спомня как точно гръмна скандала......Ма то тоя номер ще минава до време.....

Винаги пропускаш ВИЛАТА НА ПЛЕВНАЛИЕВ НА МОРЕТО! И нея я снимаха от въртолета като НЕЗАКОННА!

са били убежище за шумкари , но и дълги години за червената номенклатура. Комитетът им бе като бащиния. И тук идват помагачите - РИОСВ - Бургас и мистерство на средЪта и водЪта. Накрая се оказва, че богуугодната им дейност води до нови бетонови изстъпления, на които моите гости от Германия многозначително вдигаха рамене и въпросително ме гледаха, сякаш аз съм ги построил. Номенклатурата не си поплюва, тя погубва цели държави.

"Намерението ни и това на междуведомствената комисия е да се разследва точно това дали има схема в този случаи и в други подобни, попита министърът." Питай ПРЕЗИДЕНТА, той по тази схема си построи вила на скалите на Черноморец. Купува земеделска земя, прави инвестиционен проект, променя предназначението й, като е вкарва в регулацията на Черноморец, плаща на чиновници и кмет, построява си вила на скалите до морето, но инвестиционния проект не се реализира и всички се чудят как построи на брега. Кмета на Созопол пак бе "избран". А за да не плащаме на чиновници, за по-евтино направо си взехме власта.

"за по-евтино направо си взехме власта." Ясно защо други така драпат за властта.

не мож разкрии далаверите на бившите щото и сегашните са сащите ,каде се е видяло подобните да се портят нали заедно крадат и погребват ???

ГЕРБ и Бойко Борисов се опитват да ни забаламосват отново. Строителството там е разрешено и околността си е застроена законно. ВЪПРОСЪТ е: Защо държавата продава парцел на многократно занижена цена и този парцел се озовава накрая в ръцете на кумеца на Цветан Цветанов. Същият кумец, който му прехвърли преди време 2 апартамента на многократно занижени цени. Бойко, отговори на това!

"Биволъ" няма ли да напишат, чии са строежите около въпросните 29 дка и какви са връзките на собствениците с властите?" Вместо да питате ПРОВЕРЯВАЙТЕ. МНОГО ТОЧНО СА ОПИСАНИ връзките. Особено днес за новите 21 декара ДЪРВОПРОИЗВОДИТЕЛНА ГОРА в съседство до тези 29. Не става въпрос за ДЮНИ, а за ГОРА!!! Ако не ви се ходи до Биволъ, идете до КАФЕНЕ.НЕТ и вижте всичко за деня в АНАЛИЗИ. Ще стигнете и до "приемствеността от БАТКО И БРАТКО до ЦЕЦО И КУМЕЦО!!! До действия от 2011 година насам..........

Миро, Миро, мазен Мироооо(такъв си беше и на студентската скамейка), кога най- сетне ще си подадеш оставката бе боклук

Виж поне постовете по-долу или не можеш да четеш? Има екооценка за проект за 30 (!) еднофамилни къщи за сезонно обитаване от 2007г., която е изтекла. На 12.12.2012 този проект е върнат от Експертния съвет на Община Несебър не за друго, а заради изтеклия срок . Обаче след 5 дена, новият собственик "Сле груп" вади нова екооценка, подписана от сегашния директор на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев (бивш служител на Лукойл, считан за назначение на Валентин Златев, с протекцията на бургаския кмет Димитър Николов). Той също решава, че строежът няма нужда от ОВОС въпреки че, вече става въпрос за 400 (ЧЕТИРИСТОТИН)!!! къщи и 1800 обитатели.

"Чичко Гугъл" щеше преди да се излагаш, да разбереш ,че дюните са пясъчни хълмове покрай брега за защита на сушата от вълненията на морето при всякакви бури и урагани и че са били в предишно време дъно на езеро, или море. Сещай се сам какво ще стане с постройките застроени върху пясък-дюни!

Ето така забогатява българския "народ"г-н Борисов и милионите по депозитите в банките се увеличават не от спестяванията на народа,а от тези,които не могат да обяснят как са придобили такива пари,а сега държавата т.е. ние народа ще трябва да му върнем парите ако сделката пропадне.Може би зам.министърката трябва да се бръкне и да плати от своя джоб,а не от нашия.

Колко ли още сделки с държавна земя край морето са минали по този незаконен начин. ИНТЕРЕСНОТО Е, ЧЕ ПРИ ВСИЧКИ ПРАВОТО НА РАЗПОРЕДИТЕЛНОСТ С ДЪРЖАВНАТА ЗЕМЯ Е УПРАЖНЕНО НЕ ОТ ИЗИСКВАЩИЯТ СЕ ОТ ЗАКОНА КОМПЕТЕНТЕН ОРГАН В ЛИЦЕТО НА АГЕНЦИЯТА ЗА ПРИВАТИЗАЦИОНЕН И СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОНЕН КОНТРОЛ , А ОТ НЯКАКВИ МИНИСТЕРСТВА КОИТО НЕ СА ОВЛАСТЕНИ ДА ПРОДАВАТ ДЪРЖАВНИ ИМОТИ !! По смисъла на чл. 44 от Закона за Държавната Агенцията по приватизация е трябвало да проведе процедурата по прехвърляне на собствеността от А НЕ министерството на Мирослав Найденов !!!!. Издаденият от НЕКОМПЕТЕНТНИЯ ОРГАН акт е НИЩОЖЕН и подлежи на обжалване, като давностен срок за това не тече В този смисъл и при тройната коалиция се е заформило едно прехвърляне на собственост , КАТО ВСИЧКИ ПОСЛЕДВАЩИ ДОГОВОРИ СА НИЩОЖНИ и подлежащи на обжалване

Изненадващо бързо, направо рекордно бързо - за ден-два след покупката, успяха да поръчат и получат, а после да продадат инвестиционен проект за 1 милион евро! Достойно за Гинес.

това не може да се случи по света , защото по света имат Работеща Съдебна Система и всички от отгоре- Властимащите , до долу - Изпълняващите, спазват установените от съответната страна Закони! У нас , в Б-я Съдебната система прикрива и позволява да се шири Корумпираност , Безотговорност и Неспазване Правила и Закони! Няма оправяне, докато не изметем всички безотговорни - до един! Те са си въобразили, че са несменяеми и могат да го карат през просото! Време е , с общи усилия да им покажем последствията от работата им и ги изметем , за да поставим на Трон- Закона- като Висша форма на СПРАВЕДЛИВОСТТА !

Съвременни методи на геноцид- това са причините за емигрирането на всичко що може да живее и се развива извън нашенската дейсвителност на хитрости, лъжи, кражби, грабителства и убийства! Гледат те в очите и те лъжат с помощта на медиите! Толкова голямо и наивно е желанието ни нещо да се промени?! Всъщност всичко е по нашите възможности, разум и воля!!!

вероятността БСП да са отново на власт в момента е ОГРОМНА! време е да се направи някоя и друга свирка на тоя и оня - че знае ли после какво ще направят със сегашните далавери? системата аз сега на теб ти после на мен гарантира спокойствието на всички

е нека сега пак гласуваме за комунистете някои хора не могат да разберат че тези боклуци ибаха маиката на тази даржава

Май тези, които са го сторили са наричат демократи, а в пъкленото дело са им помагали помиярите подобни на теб.

"Във физическата география АЮНА се нарича пясъчен хълм, създаден от ветрови процеси.В някои крайбрежни райони има една или поредица от дюни, успоредни на брега, непосредствено зад плажната ивица. В тези случаи те са важни за защитата на сушата от морските вълни при буря." (Уикипедия). Ето затова дюните са важни, разбра ли? Вместо да задаваш тъпи въпроси, отвори някоя енциклопедия и провери. Да не говорим, че приютяват най-разнообразен живот. Важни за сушата, колкото е важна и гората.А колкото до развалянето на сделката, всичко е прах в очите на избирателите. Че и учени поканили да кажат, дали това там са дюни. Абе, аланкоолу, то се вижда и с просто око, ама нали си е друго, когато "учени", кажат, че това изобщо не е така.Тогава стройте, без никакви задръжки!!!!Така ще стане! А дори и да развалят привидно тази сделка, никой няма да посегне на имотите на бившата червена номенклатура и настоящите й клонинги! А злите езици твърдят, че паричките на Боко вече са достигнали сумата 3 МИЛИАРДА (в каква валута не се знае), които той къта някъде в Дубай ли, кой знае. Започвам да вярвам, че във всеки слух има и малко истина! Не се косете, като изкупят и съсипят държавата до шушка, те ще забегнат при милионите и милиардите си! Ние тук с по един бял чаршаф на раменете, нали знаете за къде ще се запътим?

Всички измами се знаят!! Лошото е че след смяна на едно правителство с друго всичко се замазва.Всеки следващ прощава на предишния защото знае че и на него ще простят. Гарван гарвану око не вади!

Моля ви, нека гледаме реално на нещата! Ремонтът на Масларова за 8 хиляди на квадратен метър е напълно законен - факт! Продажбата на БТК за по-малко от годишната й печалба и цената на кабелите - напълно законно! Факт! Всички сделки са неизгодни за държавата, но напълно законни - за това работеха целите екипи на министерствата, както и Парламента с направата на скапани закони. БСП са мошенници, но не и глупаци!

Факт е също така, че и НДСВ, и БСП се простиха с властта заради споменатите факти. Към фактологията твърдо са се запътили и ГЕРБ!

Дела имаше срещу Масларова, Станишев, Н. Цонев - съшити с бели конци, колкото да се вдигне парламата. Но реалните далавери изобщо не се пипнаха. Мутрите просто се измъкнаха.

Колкото повече мълчим пред безобразията, толкова по-свободни ще се чувстват хитреците- клептомани, разбойници, убийци, лихвари, експлоататори и разрушители на живота ни! С общи усилия да ги спрем!!!

Глупаво и излишно е горите в планините и дюните край морето да се сравняват по ценност! Това са природни дадености и са безценни! Впрочем, освен за тези 29 дка дюни, има инвеститорски интерес и за гори край Несебър.

България е малка страна, всичко което става около морето и природата се знае от местните хора, да не говорим за т.н. кметове, технически служби и общински съветници. Но е истина, че всеки по-заможен гражданин предпочита да летува в Гърция, Турция или където и да е, само да не е в бетонната джунгла - амалгама от простотия, мутри, пияндури, чалга и вмирисани копърки. И истината е много проста, всичко се е знаело още в началото. Администрацията и живущите на тези места са си траели, не ми се вярва от невежество, а по-скоро от безгранична алчност. Да не забравяме, че ГЕРБ сапочна с кокошкарски задявки към предишните управници... и с времето си остана само с тях, нищо сериозно не се случи. Сега се оказва, че на трапезата е имало място за още далавери. Докога бе, спрете се или "по-добре да дойдата танковете"! Нищо лошо няма да се случи на редовите граждани.

Не съм съгласен с теб, след погрома от Жан Виденов, колко пъти чу Костов да се оплаква. Не само, че не си, а и за няколко месеца поотупахме прахта, понапълни ни се хладилника и портмонето. А и от следващите правителства не чухме, единствените оплакващи се са ГЕРБ, явно толкова могат и като не чуха похвали от народа взеха да плюят другите. На калпав ... вълната му пречи, извинявам се но....

Бат Бойко събаряш квартала задължаваш ги да върнат дюните и печелиш изборите.После 10 години никой няма да помисли да строи.

Най голямия враг на Българина е самия Българин.Една шепа хора сме в тази Държава и няма ред.Какво значи да си на власт да грабиш колкото се може повече.Ако изкарваш с честен труд парите си ти си против закона така излиза тук в България

Ха добро утро!А всъщност,кое точно е Несебър?Започва някъде откъмто Ахелой,преминава през Равда,през Слънчевият"пиянски"бряг,за да достигне бившите "Елени"и да премине във Влас.....Несебър-беше.Сега цялата територия,дюни ли ще са,камъни ли,е империя на един невиждан и нечуван мутро-перачески кич и строителен бум.А после,защо българите харесвали почивки в Гърция.

jingiby

Правителството, тия далавери по ски пистите (Витоша и Банско) и по плажовете (Слънчев бряг и т.н.) дето ги реализирате през последните години на преференциални цени за наши хора, по какво се различават от заменките на Тройната коалиция? Г-н новият гл. прокурор, заспа ли вече, след избора му организиран от ГЕРБ?

Две важни разлики: 1. Количеството е драстично по-ниско. 2. Сега все пак се плащат 500 бона, преди даваха ниви за 5000 лева срещу парцел за 4 милиона. Не оправдавам далаверите и смятам, че за такива "хитринки" трябва китайско правосъдие!

Мунчо, далаверата си е далавера па макар за 8 пъти по-малка цена ! Нали гласувахме за промяната, или ние сме част от балъците и мечтателите !

След няколко дни тези 300 души, ангажирани да строят 400 къщи за летуване върху оцелелите дюни, застават на шосето за Несебър и вадят плакати срещу "зеления рекет". Предвожда ги кметът и министърът на земеделието. А Борисов казва: демокрация е, вслушваме се в народа!

Бр-е-е-е-е-й! Все познати лица! Областният управител на Бургас Константин Гребенаров - бивш офицер от ДС. Сиреч, сделката е перфектна. Професионалният подход е много важен

Дюните паpи и pаб.места не дават,а само глад мизеpия и свъpталище на наpкомани.

Г-н Петров, как за един ден след придобиването на имота, успяхте да направите ПУП и инвестиционен проект, да вложите допълнителните средства и да го продадете?....... или всичко това е направено предварително и сте сте бил сигурен, че имота ще бъде придобит от Вас...

Драги ми Миро, че има схема и че и вашето управление се е възползвала от нея е ясно, като бял ден. Въпросът обаче е приниципен-: Първо, как така вие продавате "успешно и в полза на държавата" теренът за 20лв кв.м, а на следващия ден бе, не след 5дни, 10 месеца или 20 години, а само след един, единствен ден този терен е изтъргуван за 50 евро кв.м.. И сега, ако както твърдите сте пичове я се съберете и вие и предишните също участвали в схемата и започнете сами и публично да разплитате свинските черва..така се доказва нов и различен морал за който вие вече 4 години ни разказвате хуморески Тогава гарнатирам, аз ще съм първият гласувал с две ръце за ГЕРБ..

и да допълня- драги ми Миро, помниш ли как започна крахът на СДС..? Ще ти припомня, започна с култовато " Иване, кажи им те ще те разберат" на Президента П.Стоянов...