Забрана за хавлии, шезлонги и кучета върху дюните в Несебър

Видеокамери и охранители пазят дюните на Южния плаж в Несебър, съобщиха от фирма „Ауто фактор”- новият стопанин на ивицата, цитиран от Дарик радио.

Обратно в новината

Коментари - Забрана за хавлии, шезлонги и кучета върху дюните в Несебър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Н Я М А Д Ъ Р Ж А В А ! ! ! Кой малоумен служител е санкционирал (разбирай не безвъзмездно) подобно идиотско решение??? Как хавлии, бански, дюшеци, дрехи и пр. и т.н. НАРУШАВАТ, ЗАСТРАШАВАТ ИЛИ УНИЩОЖАВАТ дюните???!!!??? Виж багери, булдозери, бетонни настилки, хотели, заведения генериращи непоносими децибели НЕ са в списъка на забранените???!!

Това с хавлиите кърти мивки!!!

Крайбрежната ивица и няколко километра от морето са по Конституция изключителна държавна собственост и никой не може да им е собственик, НО има една врътка тука - КОНЦЕСИЯ. Хем държавно, хем-частно ;)

А може ли само да изпращаме парите и изобщо да не идваме на морето. Ей така от Сфия по банков път та и за банката да има по нещо. Само ще ни казвате колко ви дължим, Вашта м..а.

На план-схемата поставена на един от подходите към плажа същата тази дюна е обозначена като" свободна за плажуване зона"!!! АМА СА СЛЕПИ РИОСВ!!! ЗАСЛЕПЕНИ ОТ БЛЯСЪКА НА ПАРИТЕ!!!

ДА ГО ДУУУХАААТТТ .... и си останат с "ДЮНИТЕ" които ги НЯМААА и ...ОСРАХАААА

И в морето да не влизате, да не правите пи-пи в него, само да го гледате отдалече. Има бинокли по 2 лв. на поглед. През зимата никакви планини, никакви ски, че става еко-катастрофа.

да си носим..

Проклет и мутри!!!

Мутристан!!!

Боже господи, какво може да направят примитиви и австролопитеци от невероятното българско черноморие. На който му се харчат пари, нерви и здравре там, да е жив и здрав, но аз нема начин да бъхтя 11месеца на тръстиката, за да гледам и плащам пари на примитивни мутри.

Мутробизнеса и държавата ръка за ръка. Какво че по закон дюните са част от плажната ивица и достъпа до плажовете не може да се отраничава. Когато се лее бетона РИОСВ не вижда, но това плажната кърпа винаги може да доведе до екокатастрофа.

Ноу-хау ли представяме? Понеже на концесионера не му е рентабилно да покрие цялата дюна с чадъри я обявява за забранена зона. Интересно по кой нормативен дукумент е тази забрана?

Значи бетон може, а хавлии и кучета, не?

С камери кучета и оръжие ще пязят някой да не мине "метър" на плажа. До скоро беше с бодлива тел. Догодина направо ще минират. Всеки трябва да си плаща. Стригането продължава.

като отида в Гърция.

Вярно е! Такова безочие не бях виждал. За да не може да се ползва дюната като плаж са поставени табели че е забранено поставянето на лични вещи върху нея. Интересно как с хавлиите ще се унищожи дюна. Години не можахме да унищожим дюните с плажуване, но ,, бизнеса ,, успя да бетонира половината плаж. В същото време върху свободната зона концесионера е поставил голям бар. Отделно е заел друга немалка част с джетове, банани и парашути. От друга страна върху плажа бяха построени 5 хотела така че след обяд засенчват плажната ивица.Изобщо Несебърския плаж е пример за изцицването на туриста. То обаче се връща- хотелите вече се препродават на чужди вериги.

Нали си ги избирате трети път тия, така че се радвайте!!!

Aма няма забрана за багери върху дюнтие :)

Защо ли предпочитаме гръцките плажове пред нашите?

Номерата а мутрите заграбили държавата ни стават все по гадни.

Ал

Хитро! Шапка му свалям на концесионера. Дюните са от 50-те % свободна зона. Като се забрани достъпа до тях, се свива именно свободната зона, но пък за сметка на това ще има "елате пиленца при батко да ви ошмули сладко, сладко" за чадърче и шезлонгче. Честито! Вървете на Несебър. Болно ми е за родното, но НЯМА да пълня мутренски касички! Ей го де Грецко.

Ал

Преди време си мислех, че национализацията и народния съд са престъпления, но сега разбирам. Когато положението излезе извън контрол, системата трябва да се рестартира. Не може да се позволява на някои да заграбват всички блага и да превръщат народа в стадо овце за стригане. Една безскрупулна прослойка, както и преди 70-80 години, се мисли за богопомазана и си позволява да издевателства над хората. Ограничават се всички наши наши свободи - не може да къмпингувате, не може да бивакувате, не може да си опъвате хавлиите на плажа, не може да плащате в брой, ще ви записваме на пътя в нарушение на Конституцията...

Ама там останали ли са дюни или просто са изсипали два -три самосвала пясък и готово, има дюна.И за какво са им дюни,нали лумпените отиват да се "отрежат" като талпи , а за десерт "балконинг"

Сега се сетихте да ги пазите, когато останаха малко. Къде са дюните в Слънчев бряг? НЯМА ГИ !!!

Въобще не ги интересуват дюните!Целта е да пълнят пространството под чадърите .За техните пари става дума. ОПГ е на власт и се забрави.

следваща стъпка - на всички деца им се зимат кофичките и лопатките. щото току виж отшли на дюната и в разкопали! то на децата вяра никога не може да се има! а най добре да се направи едно заграждение тип - приют за кучета и всички дето са толкова тъпи, та да земат децата си на плаж - да ги оставят там... дрещу скромна такса(хотелска)

По-голямата новина трябва да е защо имат собственик тея дюни.

Поредната мутрашка елементарна хватка. Тези дюни преди мутро-ерата си бяха част от Южния плаж, където отсядаха семейства с малки деца , защото не се налагше постоянно да бдиш детето на отиде във водата без контрол. След това дойдоха мутрите -концесионери и просто оградиха с бодлива тел достъпа до плажа откъм дюните, за да не може да се плажува там. Това беше 2003-2010. Не знам след това как е било, но явно алчната , проста , смрадлива мутра доразвива идиотските планове за продажба на сянка. С какво една хавлия , или един чадър ще нарушат екоравновесието?

Отивайте в Анталия. Всичко там е с класи над предлаганото в нужника.

Когато опре до парата, какви еколози се въдят в тази алчна страница... Най-важно е да идеш и да им платиш, защото и те са платили за да вземат националното богатство като селска бащиния от другарите гербоиди.

а ако се преместят ще може ли?

А може ли да се стъпва върху тях или е разрешено само прелитането?

Каквоооо? И как хавлийте и чадърите разрушват дюните? Нещо не се сещам тоя концесионер, какво точно концесионира? Или гледа да няма много хора там, за даможе да построи нещо?

Циркаджии. То дюни нема вече бе, всичко е бетонирано и асфалтирано...

хотели - може.

,,... хавлии=атв-та,,...??? след като не ,,можем,, да изкараме пари от ,,тях,, достъпа на хора е забранен-от собственника.!!!

... за булдозери и багери не е забранено

Ще ме чакате дълго да дойда на нашето море.